Jump to content

Kimi ga Kokoro ni Sumitsuita (2018)


Recommended Posts

mBLfChBQEZiIumgS7xpinZX3Dub.jpg

 

Kimi ga Kokoro ni Sumitsuita (きみが心に棲みついた)

Страна: Япония

Също така известен като: You Always Haunt My Heart

По мангата на: Kirin Tendo - "Kimi ga Kokoro ni Sumitsuita"

Период на излъчване: 2018 Януари 16 до 2018 – Март – 20

Време на излъчване: Вторник 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Драма, Романс

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьор: Ryosuke Fukuda

Субтитри: Английски

 

Участват:

Yoshioka Riho като Ogawa Kyoko

Kiritani Kenta като Yoshizaki Kojiro

Mukai Osamu като Hoshina Ren

Ishibashi Anna като Iida Ayaka

Muro Tsuyoshi като Suzuki Jiro

Suzuki Sarina като Yagi Izumi

Seto Asaka като Hotta Maiko

Hasegawa Tomoharu като Shirasaki

Tanaka Makoto като Tamesue Reika

Shumoto Erika като Inagaki Shiori

Yamagishi Mondo като Makimura

 

Резюме: Ogawa Kyoko (Yoshioka Riho) е млада жена в своите 20 години, която работи в компания за бельо. Заради държанието на майка си още от дете тя страда от ниско самочувствие и самооценка. Докато един ден двама мъже не разклащат напълно живота и. Yoshizaki Kojiro (Kiritani Kenta) редактор на списание за манга, той е ярък, забавен и хубав човек. Докато Hoshina Ren (Mukai Osamu) е бивше нейно гадже от колежа, който виждайки нейните слабости  винаги се е възползвал. Как да постъпи след като научава, че нейният шеф не е друг а самият Ren…

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D След първи изгледан епизод съм запленена и очарована както отдавна се съм била от японски сериал. Типично захаросана нежна романтична манга история за 12 годишни момичета. Прелест. Действието те грабва и не можеш да го оставиш. Само разликата е, че още в първи епизод главната се свали бельото и почти имаше секс. Хехе. Това не го очаквах. Червената шапчица е нескопосана с мъжете и много сладка и както много момичета се поддава на чара на лошия батко. Има и още един мъж - чисто съвършенство...  Да видим... :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Танче, заплюла съм го, но се надявам да не е прекалено захаросан. Ще чакам коментар, след като видиш цялата дорама.

В момента гледам Gomen, aishiteru и съм много доволна от актрисата. Напомня ми даже на една приятелка визуално. Хаха! Толкова е приятна на екрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледана тази психологическа драма. Ако имаше повече дълбочина в образите на Огава и Хошина щеше да се получи още по-добре но и така става и е полезно като илюстрация на такива типажи в развитие. Причинно-следствено бе прилично дадено за тях двамата кое, как , защо. Yoshioka Riho направи запромняща се роля. Браво на нея. Поредна японска психологическа драма без дори снимка на психолог, психиатър , героите сами със себе си. Огава определено доста силен характер концентриран над себе си , как да подреди главата си / душата си , въпреки случилите се в миналото неща, без да търси извинение от замесените в "объркването" ѝ лица. Жалко за миналото на двамата герои- семействата им . Хареса ми много че бе достатъчно даден този момент и за двамата. Както се казва нищо не е случайно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за хубавия разбор, Шоши!

Значи не е прекалено романтична и има какво да се научи от тази лента. Включвам я за гледане. Добре, че я преведоха. Тъкмо завършиха още една от по-старите дорами, за която си мислех, че няма да се появят субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е психологическа хюман драма, въобще не е романтика. Основната разработена тема е "насилие"- психологическо и физическо на което още като невръстни хора са подложени не малко от героите в тази драма и както нищо не започва от днес нещата се натрупват причинно -следствено и се стига до такива "висини" до каквито са двамата главни герои но и не малко от дадените останали- бармана, колежката Лида, колегата на Хошина, който той насилваше. Каква романтика?! Сега видях че е написано така, защото честно казано се учудих от къде тук се е заговорило за такава. :o

Не съм съгласна и с определението "герои с ниска самооценка" което мернах по шестващото англоезично резюме. Не им е това главния проблем на героите. Щеще да е много по-просто ако бе това ама за жалост не е.

В скрито ще щриховам как видях аз Огава като човек след финала на това заглавие. 

Spoiler

Един добър човек, любящ, интуитивен и доста силен човек. Попаднал за голям жалост на неподходящи родители. За голяма жалост често срещано. Всичкия недостиг от отношенията с родителите избуява разбира се като настпил пубертета и тогава "стой и гледай". Но вътрешните сили на характера  правят възможно тя да оцелее до зрял индивид с работа, със самостоятелност, с адекватност в професионалната си сфера . В личен план намираща начин да съществува,  връзваща тези прословути шалове на шията с цялото им значение. Този силен зрял човек търси начин да се надгради , да се освободи от призраците на миналото, но без да нарани други хора, с пълно съзнание че е сам , сам трябва да си помогне и че никой не му е длъжен. И това на фона на всички конкретни "битови" подробности от всички хора около нея начело с героите от миналото ѝ причиняващи ѝ краен душевен дискомфорт. Стожер и половина е Огава -сан.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, увлече ме, но беше малко тъп края.

Психологията винаги хвърля вината на родителите, което е прекалено... Човек сам носи отговорност за характера си.

Добро заглавие, никак не беше плоско... Не ти се иска да свърши и да чуеш още някоя и друга клюка в тоя техен офис. Не е за вярване как действието се върти във фирми за дамско бельо и студио за манги. Зад шарените дантелении и нежни сутиени  се вдихгна завесата на Шекспирова драма... Не е това, каквато очакваш, определено. Започва весело и продължава до доста мрачно и тежко за гледане.

За главната - не знам дали беше точно така, както си го описала в спойлера. Вярно е за насилието,  ами също и за разните психологически слабости. Може би е точно за тези странни симпатични особняци, които са малко по-различни от останалите, но си остават добри хора...Някъде срещнах определението че тя е " глупачка, която се опитва да върти двама мъже, има склонност към садомазохизъм и най-добре да остави добрия и да върви в ада с лошия, както и се пада! ".... . Имаше си ниско самочувствие и проблеми, все се въртеше около "Осаму Мукай" и не можеше самостоятелно да се отскубне от влиянието му над себе си... Жалко че го видяхме в толкова "психопатска" светлина, но добре си изигра ролята... Paradise kiss 2011 с него ми се догледа... 

 

п.с:  Майката на главната, колкото и да е манга и елементарно  всичко,  беше най-плоския образ на света. Не е възможно да има такъв жив човек, отказвам да го приема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен еп.1 беше слаб и не знам, дали има смисъл да продължавам?! Не усетих симпатия към нито един образ. Много безлични бяха и тримата. Ако нататък става по-сериозно, може и да се реша. Като ви чета, оставам с такова впечатление. Жалко за актьорите, ако не се промени нещо в тази история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...