Jump to content

Romance Written Differently (2018)


Recommended Posts

Romance Written Differently

spacer.png

 

Заглавие: Romance Written Differently / А Different Love Story / 다르게적히는연애

Заглавие на български: Любов, описана другояче

Жанр: Романтика, уебдрама

Държава: Южна Корея

Година: 2018

Излъчва се в момента по 올레 tv 모바일

Епизоди: 8 по около 10 минути

 

Участват:

Хуанг Чан Сонг (2РМ), Чанг Со Гьонг, Хуанг Со Хи, Куон Хи и др.

 

Резюме:

 Уебдрамата показва как мъжете и жените си спомнят една и съща ситуация през различна гледна точка - мъжката и женската. Чан Сонг играе млад добросърдечен ветеринар с проклета приятелка. Един ден на вратата на клиниката му чука премръзнала млада жена с треперещо кученце в ръце...

:essub:

 

Свали с български субтитри: Тук и Тук

Онлайн с български субтитри: Тук

Онлайн с български субтитри: Тук

Онлайн с руски субтитри: Тук

  • Харесвам 1
  • Мерси 2
  • Хаха 1
  • Upvote 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно сериалче! Случайно попаднах на него (резюмето с ключовите думи "ветеринар" и " кученце" ме залепиха ) и още по-случайно се оказа, че има и БГ онлайн.  Тотален кеф!  Моля отбележете го в темата... моля , моля ...

А и серииките , едни мънички , кипрички, сладички - също като шарените курабийки , които прави главната. Въпреки , че за мен изглеждат повече като мини френски макарони.

Но това няма, всъщност никакво значение. "Консумират" се по същия начин - с наслада и блаженно примляскване...  и желание за ощееее.  

  Чак,  като" изхрупках" излезлите 6 на веднъж, установих , че това бижу е онгоинг.  И сега как ще си изчакам последните...  Ще получа хипоглекимия дотогава. 

Хейлинг, благодаря за прекрасния превод и избор на сериалче!

---------

Сега по-сериозно.  Много приятно , леко и оригинално решено сюжетно развитие досега.  Главните са сладури. На поддържащите двама, т.е. настоящите им половинки и предполага се бъдещи бивши партньори ми се ще да им врътна по един задвратник/ минимум/  при всяко появяване и изявление. Значи се справят добре. 

Препоръчвам!

ПС - при руснаците защо ли пишат 9 серии? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аша, права си, мила, не само че приличат, а са си макарони, точно тази дума използват. Написах го бисквитки или курабийки, вече не помня, но съвсем умишлено, за да не се правят асоциации с друг вид макарони, които са по-разпространени у нас, при четенето на превода.

Руснаците не знаеха колко ще бъдат сериите, когато започнаха превода, аз им пращах видеото и им казах, че ще бъдат 8. Те ги писаха 16 и казаха, че ще коригират, когато приключи сериалчето. Явно още не са коригирали навсякъде. World Of 2PM е групата преводач, те вече си коригираха цифрата, надявам се скоро да го довършат и да ми пратят субтитрите за превод на бг. /Като видиш 2РМ в заглавието и усещаш, че с тях сме в една кръвна група./ А тъй като видеото, което теглех и им пращах на руснаците, е запис с телефон, аудиото е малко кофти, но пък вече самата телевизия официално си пуска сериите, пращам хубавото качество за качване онлайн на наш човек, така че онлайн може да го гледате в плейлистата, която Asha е посочила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боже, боже, Хейлинг! 

Off Topic

 

Да вярвам ли на очите си! Имам някакъв смътен спомен от преди години за коментари относно подобно интернационално преводаческо сътрудничество, т.е. пожелание за такова.

Прекрасно е, че вече е факт!  Овации и адмирации! 

Посочила съм същата плейлиста от вбокса и в моя пост.

Сигурна съм , че ще се сетиш от къде съм я видяла, нали? 

А историята от "кухнята" на превода , уверявам те, е също толкова интересна,  както и самото сериалче. Струва си да се знае и най-искрено  благодаря, че я сподели. Дава прост и нагледен пример за всичкото онова , което , подобно на тялото на айсберг, се крие между началните и крайните надписи на една преведена серия/ филм. 

 

  Какво друго да кажа ... послушно ще си чакам последните макарончета ! Благодаря ти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аша,

Off Topic

Историята е следната в цялостност: като върлозаклет фен на 2РМ следя всичко, което излиза и ще излиза с тях, както и доста международни групи, не само руски и не само форуми. След като почна да излиза уебката на Чани, никоя група не можеше да докопа видеото и никой не го качваше никъде, като по този начин то нямаше шанс да се сдобие с някакъв фен превод. Аз го открих съвсем случайно в два профила в уейбо на фенки на Чани от Китай и Тайван, които го превеждаха на китайски. Едната пускаше и чисто видео, без вграден китайски хардсуб. Обаче си оставаше само при тях. Почаках няколко дни и никой не даде индикация, че го е намерил, всички само питаха Къде? Защо го няма? Няма ли да бъде качено? и т.н.
Накрая си казах, че трябва да прескоча някак езиковата си бариера, защото аз разбирам руски, но не мога да го говоря, и трябва да намеря начин някой да го преведе на някакъв език, който разбирам. При което се свързах с рускините, запознах се с админките, питах ги дали имат желание за превод на уебката. Те казаха, че ще почакат ансаб някакъв, но ако не се появи, ще го преведат пък от корейски директно. Помолиха ме да им пращам видеото, защото те от байду /китайския/ не могат да свалят. Казах им, че ще им го пратя, ако споделят субтитрите си с мен. Разбрахме се, както се казва, стиснахме си ръцете за "има сделка". Те се погрижиха да го препратят на момиче, което го преведе от корейски на английски, те от английски на руски и ми пращат руския превод на мен, за да го преведа и за българските фенове. Аз съм в техните фен групи, те са в нашата във фб. Да, мисля, че се получи тройно, четворно сътрудничество. И нашето Спиди пък тероризирам да ми превежда имената на епизодите, тъй като в английския и руския ги няма. Та... приключение е тая маломинутка. Но пък чаровното макне от 2РМ си струва усилията. Ако феновете бяхме имали търпение сериалът да се излъчи докрай и да чакаме телевизията да го пусне, нямаше да я има тая одисея... ама нямахме я тая добродетел търпението. Иначе вече в профила на 2РМ във вилайв излизат официални видеа с официални английски субтитри, не фен, но още не са излезли всички.

Като цяло на мен ми действа по някакъв подобен маниер на "Как се запознах с майка ви" само че от двете гледни точки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау, ама това си е история , достойна за сериал . 

Off Topic

Напълно те разбирам, как се чувстваш. Преди няколко години имах подобно преживяване с едни издирвани английски субки. Намерих ги през случайно намерени словенски за същото нещо  и връзка с ентусиаста преводач - словенец , който ми ги прати. Наистина е особено мило и топло усещането при една такава връзка със " сродни души и интереси".  

Мога само да пожелая дълго и плодотворно международно сътрудничество , за общото благо на всички преводачи и ползватели.  Файтинг!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така,  понеже снощи отворих сладкарско- макаронената тема, а пък нали съм си Мара Подробната , веднага да кажа, че живущите в София може да дегустират

 тази вкусотия във верига кулинарни бутици   / сложила съм линк към страницата им/ 

bday800-300x300.jpg

 

От къде знам за съществуването й, ли?

Off Topic

Сестра ми донесе миналата година.А иначе, за макароните разказваха две колежки , ходили по Френско преди няколко години.

 

ПС -Нали няма да се приема като реклама, а само като доуточняващи подробности към сюжета на сериалчето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе сладки бяха и двамата.., ама не ми хареса много частта с *бившите* половинки.., трябваше да се разделят преди да почнат новото.., но да кажем за толкова време толкова ;). Хубаво беше, че гледах с бг буквички, благодаря:bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...