Jump to content

Recommended Posts

Как се живее, когато само определен човек ти помага да дишаш....

Прекрасни 13 и 14 серия, разплитат се възли постоянно, истината излиза наяве, но не за да тежи, а за да даде смисъл на всичко, страхотен ритъм има сериала, не е като другите, докато в другите си мислиш, абе тоя добрия главен защо все го правят на балама, тук не е така и той е силен, по неговия си начин. Между другото толкова готин и човечен образ като собственика на компанията, не съм мяркала никога. Абсолютен коректив на всички, влезе ли той значи всичко ще бъде наред.

Другото, което ме впечатли беше разговора по телефона някъде в началото на 14 серия на Джи Ан и Аджуши, дълго ще си го пускам, какви чувства, недоизказани думи, но всъщност всичко в тях говори,...как го правят всеки път не знам.

Толкова са добри, че единственото, което се чудя в последните серии дали ще посмеят да пуснат духа от бутилката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал. Заслужава си гледането.

Точно такъв трябваше да е финалът. Всичко си идва на мястото, разбира се, след малко време, през което мислите да се избистрят. Дори онзи букет от жълти рози, символ на приятелство и радост, си беше на мястото. 

Off Topic

Леко отворена, жълтата роза пита “Обичаш ли ме още“, а значението на съвсем разтворен жълт цвят е “Моля те, върни се“. Силно послание след толкова години. Отнасяше се за всички в тази дива компания.

Великолепен каст, всички бяха страхотни, дори дребосъкът беше страхотна, актриса, която не харесвам много-много, но тук беше на мястото си. За И Сон Гюн изобщо няма да говоря - отново, за кой ли път, перфектен. Дори отрицателните герои бяха изпълнени с много смисъл. Много добра роля направи лихварчето. 

Препоръчвам този сериал с две ръце - 9.9/10, само заради някои послания в сценария, които не ми бяха съвсем приятни. 

   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йонче, чакам на превода на 16-ти, но горе долу ми става ясно какво ще стане,  сериалът е невероятен,  И Сон Гюн дори само гласът ми е достатъчно да слушам, гаси му и тембъра има тоя човек, който не го е започнал, да не се бави и минута, а лихварчето, който и аз много харесвам изтичай да го гледащ в Come and Hug me , за който не видях тема, заедно с малкия сладур, две серии досега, ама много силни роли засега правят и двамата, а сериалът се очертава доста интересен с мрачни краски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8.05.2018 г. at 9:17, Kiddo написа:

Ама много обичам, когато изневярата се оправдава с партньора/съпруга :) Нито за мъже го разбирам, нито за жени

Кидо, аз съм на твоето мнение, така че не оправдавах, просто казвах как е по принцип :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, excape said:

Йонче, чакам на превода на 16-ти, но горе долу ми става ясно какво ще стане,  сериалът е невероятен,  И Сон Гюн дори само гласът ми е достатъчно да слушам, гаси му и тембъра има тоя човек, който не го е започнал, да не се бави и минута, а лихварчето, който и аз много харесвам изтичай да го гледащ в Come and Hug me , за който не видях тема, заедно с малкия сладур, http://asianwiki.com/Nam_Da-Reum, две серии досега, ама много силни роли засега правят и двамата, а сериалът се очертава доста интересен с мрачни краски.

Има си тема, има си! Малко заглавието й е по - различно! И аз съм я набелязала за гледане! 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна с  @yonkaval на 99,99 % за коментара по-горе, разликата е в оценката -  моята е 10/10! :ilovethis:

Прерових епизодите да открия пълнеж - не намерих!

Всичко беше на мястото си, героите нямаха нужда от повече реплики за доизясняване,  каквото трябваше да се случи - случи се, а за останалото - можем да се надяваме!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега сядам да пиша за финала, не ми се отваряше форума в къщи. Та 16 серия я гледах първо без букви, а на сутринта със, и понеже първото ми впечатление дойде без да разбера финалния диалог бях очарована. Очаквах го този отворен финал,

Off Topic

но честно казано нещо ми залипсва след като чух преведените  финалните думи, не знам защо, тези двамата са ми съвършенството на сродните души и привързаност и това накрая не ми стигна, да ги оставят така. Особено малката, която беше символ на независимост, борбеност да я сложат в калъпа на офисното момиче, което само работи, ами тя не е само това, тя е много повече. И другото, което лично мен ме подразни, когато последно си говореха с  Аджуши, тя със счупена ръка и нещастна и тя му каза: След всичко, което направи за мен нали няма да ме забравиш/оставиш, не помня точната реплика, защото той е направил най-много в живота и, точно това се оказа, понеже това любимото корейско след време беше точно това, двамата не поддържат връзка и тя го срещна случайно т.е никой не звъни на другия да го чуе, което на мен ми се стори твърде неискрено и неистинско. Така е решил сценариста, така е написал, спор няма, просто на мен не ми беше  достоверно така. Не мисля, че мечтата и беше да е едно офисно момиче, а това, че държеше на Аджуши беше лайтмотива на целия сериал, тя дишаше заедно с него и после забрава, остана сянка на съмнение в иначе прекрасно пресъздадените характери и герои на Аджуши и Джи Ан.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да побутна напред темата на този прекрасен сериал.
Много истински герои и диалози, заслужава си да го гледат повече хора.
Пък и с един от най-хубавите ост-ове, който съм чувала.
 

 

Надявам се скоро и на бг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се състояха The 55th Baeksang Arts Awards. "My Mister" получи награда за най-добра драма и най-добър сценарий за тв сериал 2018. IU пък получи наградата V Live Popularity Award (Female), каквото и да означава това. :) Драмата наистина е страхотна и много се радвам за отличията.
Честито! 
tenor.gif?itemid=11794938

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал, струва си да се види. Тъжен е, без почти никаква романтика. Рейтинга му в mydramalist беше по-висок от mr. Queen , и с това ме заинтригува. Имах по различна представа от това което видях. Много човешки и тъжен сериал. Може би за една невъзможна любов? Много от участниците или почти всички претърпяха голяма промяна. В добра посока.

Off Topic

Най-големия брат профука парите си за едно погребение на бабата на едно чуждо момиче? Той който крадеше пари на сватбата на дъщеря си? Малкия брат се раздели с актрисата и започна да пише сценарий? Аз винаги съм за романтичен край , но тук беше ясно че това трудно ще се случи, поради възрастовата разлика и мнението на хората. Четох в коментарите на Ютуб, че първоначално плана е бил да ги съберат накрая , но заради не добрите отзиви , са оставили края отворен, тоест всеки зрител да завърши сериала според своите желания и виждания. Той реално нямаше как да представи това момиче на майка си. Даже не беше и разведен накрая.  Няма много коментари тука, не знам дали има превод завършен, може би затова. Как Вие виждате края?  Напомняне за мен, никога да не влизам в сграда строена от корейци. Какви бяха тия пукнатини, че те ги и следяха как се движат? По горе беше писано от Ямашита защо я били превърнали в момиче което да работи в офис?  С нейното образувание, това е най-доброто което може да и се случи. Да работиш в офис в голяма фирма е мечтата на корейците. Тя освен това преподаваше и езика на глухонемите. Тя беше щастлива с тези си занимания. Накрая поне се случи това което си пожелаваха, като се срещнат отново да могат да се усмихнат един на друг. И двамата бяха щастливи.

  Сега да намеря нещо много романтично и захаросано, че очите ме болят от тия мъки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мили хора, благодарности за превода. Още като излезе преди няколко години ми беше в списъците за гледане, слушах ОСТ непрекъснато. Без да го бях гледала някак си ме докосна на много фино ниво. 

Един сериал за волята за живот, за вътрешното спокойствие, за човешките взаимоотношения, за общността, за привързаността в добър смисъл, за нуждата от хора, помощ и подкрепа, за уроците, които не спираме да учим, за това, че нищо не е постоянно установено и може да се промени. Въздействащ сюжет, близък до действителността на обикновенните хора с техните проблеми, безнадежности, отминали години, неизвършени неща, но въпреки това запазили някаква частица надежда и искреност. Изпипани персонажи, които претърпяха много достоверна трансформация. Страхотен каст, всеки беше на мястото си. Музиката беше прекрасна. Много въздействащ сериал. Имах усещането, че всеки епизод беше лично преживяване, особено последната серия силно ме разчувства. Всичко завърши така, както трябваше да бъде.  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идея нямам, защо не съм го гледала и как ми е "избягал", но сега, благодарение сръчкването на темата, ще го гледам. 

Благодарско на @Koizora!

Благодарско и за буквите на екипа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко, което искам да кажа за сериала е написано от @Koizora. Споделям мнението и въздействието, което са оставили в теб тези човешки истории и взаимоотношения. Прекрасен сериал!

Много силна актьорска игра и присъствие от всички, много докосваща музика, много въздействаща обстановка - кварталните улички и заведения, студът, метрото... И такава драматична химия между двамата главни скоро не бях гледала. Това усещане за копнеж, силно въздържание и противопоставяне на емоцията, което се четеше в очите им беше просто велико. 

Off Topic

мисля, че всеки е срещал в живота си човек, който да го привлича като магнит с цялата си същност, но знае, че сега не е моментът да сподели живота си с него и си казва "може би съдбата ще ни поднесе по-удобен момент в бъдеще". 

За това и съм съгласна с финала.

Изпипан сериал, с дълги епизоди, които не усещаш как минават за един миг. Много житейски, семеен и човешки.

Препоръчвам с две ръце!

Искрени благодарности за превода. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бях подготвен за този проект. По един или друг начин.  Толкова детайли съзрях. И вероятно толкова и не видях. Но преди всичко в основата си - между кръчмата, футбола, кариерата и горещото желание за пребогата погребална церемония, тук съзрях "човешкото", "дълбокото", "важното". Прекрасен сценарий. Прекрасен превод. Абсолютно. Hugs. Hearts. Fighting! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова дълго не съм отлагала писането на коментар май... Изгледах сериала преди седмици, но така и не мога и не мога да си формулирам това, което искам да кажа за него. Благодаря за всички споделени мнения, беше удоволствие да ги прочета и да съпреживея отново изгледаното.

 

Не знам дали цялостно сериалът ми хареса, но пък историята на двамата главни (не казвам "любовната история", защото това между тях беше нещо много повече) я преживях много лично и много емоционално. 

Off Topic

Към края някъде той каза, че тя го е спасила – нещо, което все още ми убягва как точно и защо го мислеше така. Но пък сърцето ми остана в начина, по който той я спаси. Не просто я спаси, а буквално ѝ даде живот – защото до момента на запознанството им тя не живееше, а просто съществуваше. И го направи не с някакви измишльотини, а съвсем естествено, с думи и жестове, с насърчаване и подкрепа. Де късмет на всеки по един такъв спасител :) 

 

Със сигурност искам след време отново да гледам тяхната история.

 

Страничните герои не ми бяха кой знае колко интересни, но имаха своето място в историята, за да накарат главната да се чувства, че има място в света и че може да се впише. И финалът беше изпълнен с много надежда – с ясното време, със слънцето и като цяло със светлите тонове, при положение че до този момент преобладаваха тъмните краски. 

 

Музиката беше чудесна, а българските субтитри – още по-чудесни! Благодаря на всички, което са участвали в превода! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален сценарий!! В началото ми тежеше, казах си- ако искам да гледам реалности (на моменти беше твърде не кей-драма-филмово), ще си пусна някоя документалка и т.н. Но сетне. Каст, музика, режисура, ъгли, глас (ове), погледи, придихания, сенки, бръчки, пушек, звук на падащ цвят (посредством мимика) и т.н. и т.н. Учебник по режисура е този филм!! 

Spoiler

Радва ме отворения край- не е разведен, а разделен, но със собствена фирма, усмивка, ведър, щастлив. Желанието му "да бъдем щастливи" се сбъдна. Тя- пораснала, започнала да живее, а не само да оцелява, вероятно да мечтае (колежки на нейна възраст и т.н.). Това не беше любовна история (в пошлия, желателен смисъл, със страст, похот, ревност, общи мечти и т.н.). А по-скоро Любовна, но извън стереотипните очаквания, представи, нагласи- любов между душите, между същностите на героите. А казват, че такава любов е за вечността. Хареса ми и плота около режисьорчето и Каньончето- добър завършек (дали??) Може би единственото изсилено беше, че, според думите на майка им, големия май ще се събира пак с жена си (това ми беше хепиендово, и някак не стои ок с цялата картина, но какво пък, може и така)

Препоръчвам на все още негледалите го.

Емоционален, наситен, истински, слъзлив. Смятах след него да си пуснем Children of nobody, но по-скоро ще е нещо ведро.

Редактирано от manniwelle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал! Не знам защо съм го пропуснала, но определено си заслужава гледането! Отдавна не бях гледала такава добра комбинация - каст, сценарии и актьорска игра! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм страшно доволна.

Двете главни роли ми бяха безупречни .Гласът му .... Никога не бях чувала такъв !! Тембърът ... Дори на толкова далечен от нашият език усещаш емоцията !!!! IU беше толкова добра сякаш това е нейният истински живот , а не игра ... За мен между тях имаше и ужасно много романтика през цялото време.Всичко което видях беше наслада за мен , дори и тъжните моменти. Поплаках си много , но и се окрилих . Браво ! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми остава само да изразя своите благодарности за субтитрите, тъй като съфорумците са изписали много и все положителни коментари за сериала. Подкрепям харесалите, а на негледалите - препоръчвам. Ще видите сцени на предателство, но и на истинско приятелство и то изиграни брилятно. Ще чуете както сериозни, така и комедийни реплики, които ще ви изпращат в двете крайности на скалата на емоциите. Едно е сигурно - ще си поплачете! 

Редактирано от ponpon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

My Mister ми е в топ 3 - IU е мечта. Гледах го с английски субтитри та пръста беше все на паузата, че не можех да насмогна. Доста различен от останалите к-драми - нищо сладникаво, никакви клишета, перфектна история и страхотна игра на актьорите. Според мен не е тъжен - просто е истински.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...