Jump to content

Летни олимпийски игри Токио 2020


Color

Recommended Posts

Не знам дали има подобна тема, поне аз не открих. Не е яко да се започва с оправдания, ама на.

 

Гледах финалите на зимните олимпийски игри 2018 и останах повече от впечатлена. По принцип пред телевизора сядам когато има нещо, което живо ме вълнува, а дори и тогава пропускам. Зазяпах се по мача България - Финландия и от там и финалите на игрите.

 

Меко казано останах впечатлена и очарована. Прекрасно организирано изпращане, самите спортисти показаха уважение един към друг, в един момент забравяш за идеята, която се опитват да ти внушат и виждаш реалността - хиляди хора от всякакви раси и националности събрани заедно за едно събитие, това само по себе си е много по- важно от всякакви постижения и медали.

 

В тази връзка, следващите игри ще са в Токио през 2020, от няколко места се чуха призиви за поканването на една или друга група за представянето на игрите. Веднага ми светна лампичката, че много хора биха пътували специално за събитието, а съответно и да гледат групата / групите.

В интернет имаше неофициално гласуване кои японски банди да участват, ще добавя повече информация когато на практика има такава, понеже за момента това са само спекулации, но ми се струва добра идея да се подготвим от сега, и който има желание - да гласува, а евентуално и когато настъпи момента да се организира група, с която да се пътува до там.

 

Ако имате какво да кажете / поправите по поста ми, ще се радвам да ви чуя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поканване на групи да пеят в България ли? Или японски групи за откриването? Знам, че Шийна Ринго е в организаторския комитет. От нея можем да очакваме поне песен.
Иначе ние от радиото с удоволствие бихме отразявали Олимпиадата, ако имаше кой да ни акредитира. За момента няма такава възможност, освен ако сами не си организираме нещо.

Наша колежка успя да отиде в Пьончанг преди началото на игрите, изпратена от Korea.net и така видя мястото на живо.

Азиатските организации на олимпийски игри винаги са били на висота - различни, не грандиозни, а скромни, но ефектни и красиви. Следя ги още от времето, когато Нагано беше домакин, преди 20г. И там церемониите напомняха по скромност и красота на тези в Корея. 

Зимната Олимпиада през 2020г. ще е в Пекин. Въобще,  Далечният Изток ще бъде домакин на най-важните спортни събития в предстоящите няколко години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За отиване там говоря, и за бандите, които ще откриват. Имаше някакви слухове, предполагам фенска инициатива с подписка: "коя ми е любимата група и давайте да викаме за нея". От японските могат да се очакват X Japan, Dir en grey, L'arc en ciel, Miyavi, някой спомена нещо и за The Gazette, но моето лично мнение е, че тяхната музика по- скоро не подхожда на подобно събитие. Освен ако не спретнат нещо специално за случая. И пак - нищо не е потвърдено и няма официална класация. то си е рано още всъщност.

След като БНТ едва са се вредили в последния момент, а организаторите наподобни събития в България не са много сговорчиви, наясно съм за какво става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен е малко вероятно да изберат подобни групи, въпреки че корейците закриха и с рок и много хубаво им се получи. 

БНТ права ли  е купила? За Токио? Не мога да повярвам. Сигурно ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото помня, Мияви участва в концерт- Духът  на олимпиадата или нещо подобно. Така, че няма да се изненадам и от негово участие и при откриването или закриването на Олимпиадата в Токио. Ей тук гледах нещо свързано с Мияви и олимпиадата А вчера са започнали Параолимпийските игри в Пьонгчанг. И имаме един представител там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мияви е на доста предни позиции в гласуването за момента. Аз лично ще викам за L'arc en Ciel, не знам дали има по- добра група за представянето точно на това събитие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, бях си записала да проверя... и ето инфо вече има през септември.

Кандидатурите за доброволци за олимпийските игри 2020 ще се приемат от 26 септември до  средата на декември.

Volunteers Tokyo 2020

Честно да си призная, малко съм изненадана - предварително бяха писали, че не покриват самолетните билети до там за доброволците - те са на собствени разноски. Но след като ве1е официално обявиха условията стана ясно, че не покриват и спането там. Получаваш дрехи (екип, нали тр да покажеш, че си доброволец) и храна. Аааа, и пътни (в разумни граници) да стигнеш от мястото, където си отседнал до местоназначението ти.

Та разбира се - който иска, може да си кандидатства. Все пак ставаш част от едно от най-големите и важни събития в света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, мен ме загубиха. Очаквах поне настаняването да покриват. Толкова се бях навила да кандидатствам. Сега, уви, ще си спестявам парите за ходене до там в друг сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...