Jump to content

Recommended Posts

This-is-not-what-I-expected-Movie-Poster.jpg

Off Topic

MV5BZDc1MDhjMmYtZDkxMi00ZGYxLTg3OTctYTU3thisisnotdog.jpg?w=600

145056-78798122_1000x1000.jpgMV5BOTE5MzYzNGMtMGM0OC00Mjg4LTg1NDctMTZl

 

This Is Not What I Expected (喜欢你)

Страна: Китай

Също така известен като: Xi Huan Ni

По новелата на: Lan Bai Se – „Finally I Get You“

Премиера: 28 Април 2017

Времетраене: 106 мин.

Жанр: Храна, Комедия, Романс

Режисьор: Derek Hui

Субтитри: Английски; Български

:imdb:

 

Участват:

Takeshi Kaneshiro като Lu Jin

Zhou Dongyu като Gu Sheng Nan

Sun Yizhou като Xiao Meng

Xi Mengyao като Xu Zhao Di

Tony Yang като Cheng Zi Qian

 

Резюме: 29-годишната Гу Шън Нан работи като готвач в ресторант на хотел и тайно се среща с главният мениджър на хотела. Но след като финансовата криза удря хотела, това се превръща в истинска лична катастрофа за нея: не само, че е зарязана, но и губи позицията си. В тези трудни времена съдбата я среща с красивия и арогантен нов изпълнителен директор Лу Дзин, чийто стремеж към съвършенство е съчетан само с вкуса му към изисканата кухня. Сега тези горчиви съперници се оказват събрани в кухнята в тази романтична комедия, вдъхновена от забавления и вкусове, за да създаде съвършеното ястие, наречено любов…

 

Награди: 2nd Golden Screen Awards - Best Co-Production Film (This Is Not What I Expected), Best Actor (Takeshi Kaneshiro).

14th Guangzhou Student Film Festival - Most Popular Actress (Zhou Dongyu).

 

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Свали на БГ :click:  :click:

 

Онлайн с :subs: :click:  :click:

 :essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не беше каквото очаквах. :D Макар че си покри всички възможни клишета за жанра на 160%, реално погледнато.

 

На места се хилих с глас, на финала се хилих доволно. Абе, има хилеж.

Чичко Такеши поостарял, но още го бива. Мацето е фурия.

Хареса ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах да е една идея по - -сериозно, но... тези двамата простоoo  - с глас съм се смяла  :D  Главната не я долюбвам особено, ама тука такъв шантав образ вади, че шапка и свалям . Е и господин перфекционист не остава по - назад :) А освен забавлението има и бонус - научаваш се да правиш перфектните полуготови спагети :D 

 

На който му е допаднал шантавия образ на главната може да я гледа и в A Nail Clipper Romance (2017) - почти същата шматка е и там :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквах от Такешито така да ме разсмее, от главната - да, но от него не. Майстор си е и туйто. Не остарявай, човече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше много мило, романтично изживяване. :wub: Филм за самотата, която не осъзнаваш дори. За пълнотата на живота, чийто символ сe явява храната. За любовта, която е въпреки и именно защото това е човека, който те кара да чувстваш, който те дарява със спокойствие и в същото време внася елемент на неочакваност и изненада в иначе еднообразното и подредено ежедневие.

PS: Нямаше нито една целувка, но това по никакъв начин не ми попречи да се почувствам потънала в розови облаци.:D

Редактирано от cucyta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го вчера и беше свежа изненада.

По начало знам, че храната си е най-важното нещо в живота на азиатеца, и в частност китайците не ме изненадаха с почестите, които отделиха на храната. Наистина добри сравнения и метафори имаше за абстрактните неща от живота.

Изненадата дойде от факта,че като китайска комедия очаквах актьорите неистово да се превземат, но всъщност такива излишни превземки напълно липсваха, и двамата си влязоха в ролите на чудати и различни личности, но съвсем в границите на нормалното. Всъщност бяха просто хора, самотни и неразбрани от останалия свят. Въпреки различния ми начин на живот си приличаха, всеки със своите странности, и затова си паснаха накрая.

Имах страшно любим момент от филма и той е моментът с въображаемия дъжд. Като цяло останах много приятно очарована от филмчето. И за мен не беше толкова несериозно, колкото за останалите зрители.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше най-свежата китайска  романтична комедия, която съм гледала, след Русалката. Добре, че нямаше целувка, която щеше де бъде най-голямото клише. Всъщност, историята наистина е много позната, но начинът, по който е разработена и представена точно от тези артисти, е феноменален. Не съм си представяла Такешко в подобен образ, но той го изигра със стил и финес, каквито не съм вярвала, че притежава в тази сфера, а на финала дори се подмлади, смея да твърдя. Донгю ми е любимка още от дебюта си в Глоговото  дърво на Имоу. Страхотна е! Да кажа и за ефектите, които китайците използват на поразия напоследък, за да правят още по-големи поразии с филмите си. Обаче тук всичко беше премерено и на място. Ефектите пдсилваха въображаемата сцена и я направиха магическа.

Повече филми за Такеши! Много отдавна не бях го гледала и явно ми е записвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

100 % не е моя филм, но явно батко Такеши така ми е за липсвал, че го изгледах почти с кеф :D . Сигурна съм, че  ще забравя почти всичко в този филм, освен физиономията на Такешката след кошера с пчели :lol2:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето беше добро,  а сега ще чакаме и сериал. Актрисата за сериала е готина и има вид за шантава.... но Такеши ще липсва :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой каквото и да очаква, няма да познае, не случайно има награда за копродукция, филма е много не-китайски на вид, може да бъде сравняван с английски филм като Хотел Мариголд, и не би падал по-долу, разбира се, също е по новела, така че разказа и диалозите са много директни и стегнати, определено няма нищо случайно в това което се казва и това което се случва, и успява да те накара да се замислиш над много неща, докато не отклоняваш вниманието си от непрестанните комедийни моменти, в никой момент няма да познаете какво следва.

Целувка добре че няма, и как иначе, при положение че храненето е толкова интимен момент, какво остава за друго.Филма нищо не губи от това, повече е оставено на въображението, изгревите, залезите и множество романтични и комични моменти които препускат и се сливат.

Силно препоръчвам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...