Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Kakegurui Season 1 (賭ケグルイ)

Страна: Япония

Също така известен като: Kakegurui: Compulsive Gambler

По мангата на: Homura Kawamoto - "Kakegurui"

Период на излъчване: 2018 Януари 14 до 2018 –?–

Време на излъчване: Неделя 00:50

Формат: Renzoku

Жанр: Училищен, Драма, Мистерия

Канал: TBS, MBS

Епизоди: 10

Режисьор: Tsutomu Hanabusa

Субтитри: Английски

 

Участват:

Hamabe Minami като Yumeko Jabami

Takasugi Mahiro като Ryouta Suzui

Morikawa Aoi като Meari Saotome

Nakagawa Taishi като Kaede Manyuda

Nakamura Yurika като Sayaka Igarashi

Mito Natsume като Runa Yomozuki

Matsuda Ruka като Itsuki Sumeragi

Okamoto Natsumi като Yuriko Nishinotoin

Yamoto Yuma като Jun Kiwatari

Matsumoto Kiyo като Nanami Tsubomi

Yanagi Miki като Midari Ikishima

 

Резюме: Частна академия „Хяккао“ не е обичайната като всяка друга гимназия. Тя е известна най-вече с нейният статут и традиция, и това, че там учат едни от най-богатите ученици, които след края на часовете превръщат гимназията в хазартен клуб. Чрез хазарта всеки един ученик се опитва да постигне целите си. Победителите живеят като крале, докато загубилите преминават през същински ад. Но всичко това е на път да се промени с преместването на Yumeko Jabami (Hamabe Minami), която ще покаже истинското безумие на хазарта…

 

Линк към Сезон 2 :click:

 

Български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:  

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм никой не го е отразил това а? Тъжна констатация, но добре че съм аз да има своеобразен лъч светлина към незаслужено пренебрегваните неща! :asian: Това сериалче го бях гледал миналата година след като попаднах на анимето и като разбрах, че има и игрална версия хич не се и двоумих, въпреки че доста съм се парил покрай такива екранизации. Сега се присетих за него понеже като правих последната си тема тук ми се мярна Хамабе Минами, актриса, която мисля че ако си изиграе картите правилно може да се наложи като едно от утвърдените имена в индустрията. Какегуруй не е за всеки де - самата история е с формулата добре позната на повечето почитатели на японските продукции тук от Liar Game, група от хора впримчени в игри с големи залози и риск от задлъжняване. Само че тук акцента е по скоро върху игрите отколкото върху взаимоотношенията между героите и дълбокомислени сюжетни послания. Самите герои са група меко казано лунатици, като Джабами Юмеко, героинята на Минами е най-патологичният случай от всички. Ако незапознат се хване да гледа този сериал би се хванал за главата и може би би му се сторило, че актьорите прекалено театралничат. Да така е, но това е необходимост, тъй като поведението на тези герои е пресъздадено почти 1:1 спрямо огригинала, а това хич не е лесна задача и поне за мен се справят чудесно. Игрите са добре направени с дребни забележки към някои детайли, но във всяка една от тях ми беше интересно да видя развитието и съответно заършека с престижа, трика, който използваха играчите. Хуморът е типично японски, характерен по скоро за анимета, но аз съм свикнал на такива неща и затова ми беше особено приятно докато гледах тази екранизация. Дори епизодът в който Джабами и Мари се обединяват за играта на карти срещу неособено приятният си съученик ми беше особено забавен. Но тук е момента да отбележа, че не всичко е майтапи и закачки дори Какегуруй е със специфична тъмна страна и не е подходящ за аудитория под определена възраст. Някои от героите за засилване на ефекта изпитват сексуална наслада от залаганията, а когато една от участничките губи и е принудена да плати като си извади окото, сцената е меко казано стряскаща. Иначе хората са се постарали и с ефектите, озвучаването и с декорите - готическа атмосфера, засилваща внушението за мистерия във въпросното училище. В хода на действието има и интересни обрати, не само в игрите ами и в цялостната история, но пак казвам ако търсите нещо философско или особено дълбокомислено това не е точното заглавие. Динамиката на действието, актьорската игра и хуморът са най-големите достойнства на тази поредица. Сега ще излиза и втората част на филма, който излезе през 2019-та и то точно в края на Април, но това означава, че може би ще го гледаме другата година. Поне аз ще го гледам де..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих го видяла, ако ни прекаляват с психарията. Понякога японците го правят, а това не ми е любимо.

Иначе Минами върви напред. Препоръчвам да видиш миналогодишната й дорама, където играеше сладкарка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то не е тенденция, със сигурност такива да ги наречем по-пикантни неща се срещат на 2-3 пъти имайки предвид и 2-та сезона. Почти всичко тук циркулира към въпросните хазартни игри, другото е с цел засилване на съспенса и като цяло ефекта от сблъсъците м/у играчите. Виждал съм далеч по стряскащи неща в някои от японските самурайски екшъни и техните хоръри, там вече е психарията. Тук нещата са почти безобидни на фона на тези по тежки филми. Може да го видя това със сладкарката, със Сатоми веднъж облизвах пръсти покрай нейната кулинарна дорама, Минами покрай торти и пасти, сигурно ще е интересна гледка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Традиционни сладки прави там. Още по-очарователно е.

Предпочитам човешките им истории.  Не че не съм фен и на мисловни дорами от рода на Liar game и Akagi, но това с добавения жанр ме стряска. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...