Jump to content

Let Me Eat Your Pancreas (2017)


Recommended Posts

spacer.png

 

Let Me Eat Your Pancreas (君の膵臓をたべたい)

Страна: Япония

Също така известен като: Kimi no Suizo wo Tabetai

По новелата на: Yoru Sumino - "Kimi no Suizo wo Tabetai"

Премиера: 28 Юли 2017

Времетраене: 115 мин.

Жанр: Училищна драма, Романс

Режисьор: Sho Tsukikawa

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Present days

Shun Oguri като I

Keiko Kitagawa като Kyoko

Yusuke Kamiji като Kazuharu Miyata

Daichi Morishita като Kuriyama

Past days

Takumi Kitamura като I

Karen Otomo като Kyoko

Minami Hamabe като Sakura Yamauchi

Yuma Yamoto като Gamu-kun

Dori Sakurada като chairman

Keisuke Nakata като Tsuyoshi Nakata

 

Резюме: I (Takumi Kitamura) е студент в гимназията, който случайно намира дневника на съученичката си Sakura Yamauchi (Minami Hamabe), така той разбира , че тя страда от панкреатично заболяване. Започвайки да прекарва повече време с нея той постепенно се влюбва, но скоро след това Sakura умира.

12 години по-късно I (Shun Oguri), започва работа като учител в същото училище. Така докато общува със своите ученици той постепенно започва да си припомня няколкото месеца прекарани с нея. Междувременно тяхната приятелка от училищните дни Kyoko (Keiko Kitagawa), скоро ще се жени, което я кара да се срещне с I, припомняйки си дните прекарани с тях …

 

Награди: 42nd Hochi Film Award - Best New Artist (Minami Hamabe, Takumi Kitamura), 30th Nikkan Sports Film Award – (Minami Hamabe,Takumi Kitamura ), 41st Japan Academy Prize - Newcomer of the Year (Minami Hamabe, Takumi Kitamura).

 

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click:  :click:

 

Свали с български субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненадващо, но този филм продължава да попада в топ филмите на Япония и да получава номинации за големи награди (дори да взима). Такуми и Минами вече станаха новаци на годината.

Дали наистина заглавието е толкова добро?! Някой?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нещо ново,нещо невиждано,но не знам и аз,има някаква магия. Не случайно е сред топ филмите в Япония,а и както казваш е и взел награди. Много добре изградена история,прекрасни диалози,страхотна игра на младите и разбира се не на последно място,невероятно добре заснети сцени и музика галеща ушите. Сгря ме повече и от какаото ,което пия в момента. Понякога се чудя,може ли някой да ги бие японците в този тип филми???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си. Има някаква необяснима магия в този филм, въпреки до болка познатата история. Може би начинът,  по който са я разработили, без излишни сцени и герои, с удивително монтирани кадри и визия, напомняща на истинско аниме, помагат за прекрасното усещане.

Такуми и Минами - действително имаше химия между тях. Те двамата направиха филма и се радвам, че на много награди ги посочиха за новаци на годината (мисля, че и Японската филмова академия ще ги признае). Такуми отдавна можеше да вземе тази награда. Той е от малък на екрана.

 

П. П. Тези японци, избрали са най-точното заглавие. Много му се чудих, понеже на първо четене звучи странно, но още с първите кадри разбрах, че е на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никаква болка - само скука. Опитали са се да го заредят със слънце, но и с много скука. Някак си не ми се прекарваше час и петдесет и шест минути в тази атмосфера :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и аниме, което повече ми харесва. В този филм не ми допадна актьорския състав. В началото и на мен ми се стори странно заглавието, но още в началото се разбира защо се казва така. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е прелестен. Не е нещо, което не сме виждали, но е пресъздаден прекрасно. Актьорската игра е невероятна. За мен актьорите, визуално са подбрани перфектно. Много добре заснети сцени, кадри, музика, атмосферата, диалозите... няма излишни пълнежи, стегната и развита история. Иначе филмът е от онези, които носят послание за пълноценно преживяване на всеки ден, прекарани с хората, които харесваме, за това как твоето съществуване, помага на някой срещу теб да живее по-добре, да е щастлив, и обратното. Ще гледам и аниме филма, но този го препоръчвам. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...