Jump to content

Ragnos

Recommended Posts

160932.jpg

## Режисьор : Хироши Хамасаки

## Жанр : Екшън | Сейнен | Самураи | Фехтовка

## Държава : Япония

## Година : 2007

## Език : японски

## Епизоди : 12

## Времетраене : 23 минути на епизод

## Резюме : В шестата година на периода Кан`ей (1629), в самото начало на периода Едо, един самурай е нает да потуши недоволството в двореца Суруга с участието си в турнир, който нарушава всички възможни правила на сражението, позволявайки бой с истински мечове. Това е началото на битката, в която за последно ще се срещнат двама могъщи майстори на меча – сакатият, сляп Ирако Сейген, и едноръкия Фуджики Генносуке, и тяхното кърваво, наситено с омраза и съперничество минало, белязало завинаги телата и душите им.

Изключителната сейнен манга на Ямагучи Такаюки съчетава дълбокия философски заряд и тънкото познаване на традициите в самурайската литература, за да даде живот на една наситена с болка и жестокост драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много здраво се накефих на това аниме. Артът, сюжета, персонажите, развръзката, епизодите, започващи със сцена едно, две, три... и т.н. Всичко толкова много се докосваше до японския начин на живот, че бе като делириум за мен. Убедена съм, че много малко хора биха харесали подобна интерпретация за самураите в древна Япония, може би защото очакват повече да летят като нинджи, да идват от Коноха и да обладават свръх-сили, знам ли... Но за мен идеята му е пресъздадена по много успешен начин и задоволява душичката ми към кървави развръзки.

 

Изключително аниме! Моите адмирации! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много обичам самураи ама тва нещо не ме грабна..А иначе е точно от типа дето харесвам - с хардкор violence. Нещо героите не ме изкефиха и Геносуке и Сейген въпреки, че последният беше интерпретация на моя любимец Затоичи правейки паралел със слепотата. Начинът по който се провеждаха дуелите както и самата история ми куцаха...

Иска ми се да гледам нещо от рода на Ninja Scroll или Sword of the stranger ама няма..Може би сега е времето да гледам Базилиск тъй като досега го избягвах, а според доста хора е добро, мисля че и ти го беше хвалила преди време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейзър, Базилиск е за нинджи, а не за самураи и там залагат повече на помпозни битки със свръх-сили. Нищо общо със самураите. Не че е лошо, но аниметата изобщо не си приличат... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...