Jump to content

Recommended Posts

160932.jpg

## Режисьор : Хироши Хамасаки

## Жанр : Екшън | Сейнен | Самураи | Фехтовка

## Държава : Япония

## Година : 2007

## Език : японски

## Епизоди : 12

## Времетраене : 23 минути на епизод

## Резюме : В шестата година на периода Кан`ей (1629), в самото начало на периода Едо, един самурай е нает да потуши недоволството в двореца Суруга с участието си в турнир, който нарушава всички възможни правила на сражението, позволявайки бой с истински мечове. Това е началото на битката, в която за последно ще се срещнат двама могъщи майстори на меча – сакатият, сляп Ирако Сейген, и едноръкия Фуджики Генносуке, и тяхното кърваво, наситено с омраза и съперничество минало, белязало завинаги телата и душите им.

Изключителната сейнен манга на Ямагучи Такаюки съчетава дълбокия философски заряд и тънкото познаване на традициите в самурайската литература, за да даде живот на една наситена с болка и жестокост драма.

Link to comment
Share on other sites

Много здраво се накефих на това аниме. Артът, сюжета, персонажите, развръзката, епизодите, започващи със сцена едно, две, три... и т.н. Всичко толкова много се докосваше до японския начин на живот, че бе като делириум за мен. Убедена съм, че много малко хора биха харесали подобна интерпретация за самураите в древна Япония, може би защото очакват повече да летят като нинджи, да идват от Коноха и да обладават свръх-сили, знам ли... Но за мен идеята му е пресъздадена по много успешен начин и задоволява душичката ми към кървави развръзки.

 

Изключително аниме! Моите адмирации! :) 

Link to comment
Share on other sites

Аз много обичам самураи ама тва нещо не ме грабна..А иначе е точно от типа дето харесвам - с хардкор violence. Нещо героите не ме изкефиха и Геносуке и Сейген въпреки, че последният беше интерпретация на моя любимец Затоичи правейки паралел със слепотата. Начинът по който се провеждаха дуелите както и самата история ми куцаха...

Иска ми се да гледам нещо от рода на Ninja Scroll или Sword of the stranger ама няма..Може би сега е времето да гледам Базилиск тъй като досега го избягвах, а според доста хора е добро, мисля че и ти го беше хвалила преди време.

Link to comment
Share on other sites

Рейзър, Базилиск е за нинджи, а не за самураи и там залагат повече на помпозни битки със свръх-сили. Нищо общо със самураите. Не че е лошо, но аниметата изобщо не си приличат... ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...