Ragnos Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 ## Режисьор : Хироши Хамасаки ## Жанр : Екшън | Сейнен | Самураи | Фехтовка ## Държава : Япония ## Година : 2007 ## Език : японски ## Епизоди : 12 ## Времетраене : 23 минути на епизод ## Резюме : В шестата година на периода Кан`ей (1629), в самото начало на периода Едо, един самурай е нает да потуши недоволството в двореца Суруга с участието си в турнир, който нарушава всички възможни правила на сражението, позволявайки бой с истински мечове. Това е началото на битката, в която за последно ще се срещнат двама могъщи майстори на меча – сакатият, сляп Ирако Сейген, и едноръкия Фуджики Генносуке, и тяхното кърваво, наситено с омраза и съперничество минало, белязало завинаги телата и душите им. Изключителната сейнен манга на Ямагучи Такаюки съчетава дълбокия философски заряд и тънкото познаване на традициите в самурайската литература, за да даде живот на една наситена с болка и жестокост драма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheryll Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Много здраво се накефих на това аниме. Артът, сюжета, персонажите, развръзката, епизодите, започващи със сцена едно, две, три... и т.н. Всичко толкова много се докосваше до японския начин на живот, че бе като делириум за мен. Убедена съм, че много малко хора биха харесали подобна интерпретация за самураите в древна Япония, може би защото очакват повече да летят като нинджи, да идват от Коноха и да обладават свръх-сили, знам ли... Но за мен идеята му е пресъздадена по много успешен начин и задоволява душичката ми към кървави развръзки. Изключително аниме! Моите адмирации! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razzormaw Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Аз много обичам самураи ама тва нещо не ме грабна..А иначе е точно от типа дето харесвам - с хардкор violence. Нещо героите не ме изкефиха и Геносуке и Сейген въпреки, че последният беше интерпретация на моя любимец Затоичи правейки паралел със слепотата. Начинът по който се провеждаха дуелите както и самата история ми куцаха... Иска ми се да гледам нещо от рода на Ninja Scroll или Sword of the stranger ама няма..Може би сега е времето да гледам Базилиск тъй като досега го избягвах, а според доста хора е добро, мисля че и ти го беше хвалила преди време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheryll Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Рейзър, Базилиск е за нинджи, а не за самураи и там залагат повече на помпозни битки със свръх-сили. Нищо общо със самураите. Не че е лошо, но аниметата изобщо не си приличат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts