Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Scoop!

Страна: Япония

Също така известен като: Scoop

Премиера: 1 октомври 2016

Времетраене: 119 мин.

Жанр: Детективски, Мистерия

Режисьор: Hitoshi One

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Masaharu Fukuyama като Shizuka Miyakonojō

Fumi Nikaidо като Nobi Namekawa

Yō Yoshida като Sadako Yokokawa

Kenichi Takitо като Baba

Lily Franky като Charagen

Takumi Saito като Shinzo Kotabe

Shinya Tsukamoto като Taga

Ikuji Nakamura като Cheif Editor Hanai

Mari Yamachi като Mari Yamachi (gravure idol)

Shoya Sawaguchi като Genki (idol)

Ren Ishikawa като Ren Ishikawa (gravure idol)

Ryohei Abe като Be-chan (hangure)

Asana Mamoru като Momo Uehara (announcer)

Suzunosuke като Suyama (professional baseball player)

Yuki Kubota като Ryu Ishiwatari

Rui Kotobuki като Ruirui (idol)

Akari Hoshino като Akari

 

Резюме: Римейк на филма от 1985г. “Tosha 1/250 byo Out of Focus”, разказващ за папарака на средна възраст Shizuka Miyakonojo (Masaharu Fukuyama), който заради дългове поема работа в редакцията на седмичното списание "Scoop!". Сега като фотограф на свободна практика, той спокойно може да преследва скандали с знаменитости, дори да обучи новака в списанието Nobi Namekawa (Fumi Nikaido)…

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се казва да отразиш истинската сензация на собствената си снимка! Снимката на живота!

Право в десятката! Едно от най-добрите заглавия за 2016г.
Уникален филм! Такъв, какъвто само режисьор като Хитоши може да направи. Ако сте фенове на дорамата му "Детективско бюро Оокавабата", това е вашият филм! Комедия и драма в едно! С нови актьори и стари познайници, но страшно въздействащ и истински, също като сериите. Може би е умишлено, но създателят е сложил лека препратка към култовата си дорама. Онази картина със скелета неслучайно се поява и тук.

Много истински филм. Тук ще видите, как се правят сензационните новини (по-точната дума е, как се отразяват, намират, понеже папараците там не си ги измислят, а отразяват това, което видят) - чрез неподправена борба със зъби и нокти. Ще проследите 1:1 всичко, което се случва в ентъртеймънт индустрията и нейните деца по нощните часове, когато тези айдъли и известни политически лица не са звезди, а се превръщат в обикновени хора със скрити страсти и тъмни страни.

И у нас има папараци, но тези са много по-различни. Имат стил и чар. Рано или късно започваме да им симпатизираме, понеже каквото и да правят, го правят с цената на живота си, дават всичко от себе си, за да открият и заснемат истината. От една страна е неприятно човек да няма лично и неприкосновено пространство. Вярно е, че то не бива да се  нарушава по подобен начин, но от друга страна дейността на папараците сваля маски. Без измислени заглавия. Без фалш. Тук всичко е автентично.

Това е реалността. Да, те са утайката на обществото, живеят за скандала, но някак си, заслужават да им се посвети цял филм. 

Off Topic

Шизука за мен беше фен на фотографията и цял живот е мечтал да направи снимка като онази, която му стоеше като еталон в дома. Обаче нещата не са се развили, както е искал и той се е принудил да стане обикновен папарак. Затова се правеше на голяма работа пред новаците. Просто не беше реализирал мечтата си и я заменяше с нещо друго, което не компенсираше.

Най-тъжното е, че хората от списанието получиха най-сензационната си новина , но за тях това не беше повод за празнуване и фанфари. Каква ирония. Нямаше фойерверки и караоке. Настроението рязко се смени. След бурята идва затишието. Но за Шизука това беше осъзната жертва. Той много добре знаеше, какво прави в онзи момент. Затова кимна на Ноби да снима. Знаеше, че ще умре, но се жертва за най-сензационната си снимка, в която сам е героят.

Всички в този филм са безумно добри. И Фукуяма, който е коренна противоположност на това, което видяхме в "Какъвто бащата, такъв и синът". Фуми също ми хареса. Йо Йошида - винаги съм я смятала за страшно полезна актриса. Кеничи Такито - чудесен! Лили Франки - хамелеон! Абсолютно успя да ме заблуди.

Off Topic

Усетих нестабилност и тъга у Чара-ген, но на предположих, къде може да избие цялото му разочарование, обида и скръб.

Малки роли за Сайто Такуми и Юки Кубота.

Музиката е с невероятно диско звучене. Ендингът е правен от Фукуяма, съвместно с друга група (TOKYO No.1 SOUL SET feat. 福山雅治 on guitar). Той сам казва, че е бил заинтригуван, как ще звучи гласа му в подобен стил. Както винаги, на него всичко му се получава безупречно. Ето тук можете да чуете песните.

Този филм се гледа с леко намигване и доволна усмивка от приятно поднесената история. 

Оказва се, че японците са правили и друг път подобни продукции. Някои смятат, че тази е инспирирана от лентата на Масато Харада Тоша (1985).

Папараци

Сензационна новина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...