Jump to content

Recommended Posts

Princess_Toyotomi-p3.jpg

 

Princess Toyotomi

プリンセス トヨトミ

Страна: Япония
Език: японски

Премиера: 28 май 2011г. 

Жанр: фантазия, мистерия, исторически, комедия

По новелата на Манабу Макиме

Времетраене: 119 мин.

Режисьор: Масаюки Сузуки

Участват: Шиничи Цуцуми, Харука АясеМасаки Окада, Киичи Накаи, Юки Моринага, Тамаки Хироши

Субтитри: английски

Wiki

IMDB

 

Резюме
Трима държавни инспектори са изпратени в Осака, за да извършат одит на мистериозна фондация, наречена OJO. Посещението им в тази част на Япония се превръща в необикновено пътуване във времето, което разкрива тайни, неизвестни на никого до този момент.

Off Topic

Никога няма да повярвате, че е възможно в Япония да съществува друга държава, създадена преди 400г. 

Всичко започва в деня, в който Токугава превзема замъка Осака и избива всички от семейството на Хидейоши. Съдбата спасява само синът на Хидейори (внук на Хидейоши). Неговият наследник и хората тайно създават независима държава, наречена държава Осака (хората са недоволни от Токугава, управляващ със сила и не забравят Хидейоши, който е бил далеч по-културен и добър). Тя разполага със собствен парламент, който се намира под земята и добре е замаскиран на повърхността. Всяко момче в Осака, когато стане на 14г., посещава подземието и разбира тайната. 

Втората нишка ни води до съвремието. Наследник на клана е принцеса Тойотоми - обикновено момиче, на име Чако Хашиба. Хашиба е фамилното име на клана, а Чако идва от Ча Ча - майката на Хидейори. Чако е ученичка и дружи най-много с Дайске Санада (Юки Моринага). Баща му - Коичи (Кийчи Накай), е защитник на принцеса Тойотоми. Санада е един от самурайските военачалници, останали лоялни към Тойотоми.

Това е един необикновен филм, който може да не се хареса на западния зрител, но задължително ще бъде оценен от обитателите на Осака. Аз лично мога да похваля оригиналността на историята, въпреки някои нейни слабости на моменти.

Определено имаше спадове в тази истински тайнствена история, която през първата половина ни въвежда в необикновения свят на кансайския регион, с неговия централен и най-причудлив град - Осака. Забележителности, храна, история - всичко може да ви привлече тук.

Идеята ми напомня за нещата на Коки Митани, особено с частиците комедия, които се прокрадват на моменти. Затова ще ми е интересно да гледам и новия филм на същия режисьор, който обещава подобно приключение - Honnoji Hotel.

 

Торент

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...