Jump to content

Recommended Posts

5hh1gM0YUqzIjqSWCGzGMFt2fo0.jpg

 

Method (메소드 )

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Mesodeu

Премиера: 2 ноември 2017

Времетраене: 82 мин.

Жанр: Драма, Романс, гей-тема 

Режисьор: Pang Eun Jin

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Park Sung Woong като Jae Ha
Oh Seung Hoon като Young Woo
Yoon Seung Ah като Heewon
Ryu Tae Ho като Wonho

 

Резюме: Ветеран актьорът Дже Ха (Park Sung Woong) и идол звездата Йонг У (Oh Seung Hoon) получават роля на гей двойка в театралната постановка "Unchain". Отначало двамата не се разбират, но колкото повече навлизат в образите, които играят, толкова повече разстоянието между реалността и фантазията започва да се размива...

:essub:

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Like 4
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много добра игра на актьорите(особено на младежа), интересен развой на сюжета, добре изпипан филм. Ако никой не го е метнал за превод, ще го метна аз :)

 

 • Like 2
 • Thanks 2
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересува ме как свършва? Уморих се всички филми на тази тематика да свършват трагично :(

 

Edit: Страхотна актьорска игра, особено на младежа, впечатлена съм. Интересно ми беше как наистина реалността и играта се размиха и зрителят непрекъснато се пита това истинско ли е или игра. Честно казано можеше да е поне половин час по-дълъг, за да могат по-добре да задълбаят нещата, малко бързо стана всичко, на мен лично ми липсваха повече подробности по характерите и развитието на героите. Много добра идея, искаше ми се да е маааалко по-добре развита. Интересно беше, не ми доскуча изобщо, непрекъснато си задавах въпроси и бях нащрек, анализирах всяко действие, определено ме грабна. :up:

 

Off Topic

Стори ми се, че "ветеран актьорът" беше този, който сякаш се разклати от влизането си в роля, при него най се сляха действителност и игра. И при двамата имаше чувства, но младежът го прие, а ветеранът беше сякаш изненадан и объркан до самия край. Интересно би ми било какво би станало след това, дали просто чувствата на героите, които изиграха, се пренесоха върху актьорите и това е нещо, което с времето ще отшуми, или беше истинско. И макар в последна сцена да бяха своеобразно разделени, приемам края като донякъде отворен, защото младежът беше наистина тъжен, а ветеранът, въпреки че се срещна с жена си, нямаше същия поглед като преди, колебанието беше явно. Ще трябва и двамата да разберат за себе си кое е истина и кое въплъщаване в образ. Определено носеше филма да е по-дълъг.

 

 • Like 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Според мен, главният актьор не беше объркан в чувствата си. 

Off Topic

както каза жена му, той всеки път иска да преживее ролята си, за да я усети. Е, преживя я де:D Но можеше и повече показно хаха

 

Такива роли сигурно са страхотни предизвикателства за по - зрели актьори. Пък и за по - малките - това да имаш сцена с целувка с мъж поне 20 години по - голям от теб и доста по - опитен в киното - сигурно е буца в стомаха хах. Факт е, че се справят много по - добре от сериалните целувки. А може и те  да преживяват реално сценария - знаеш ли...:lol::inlove::D 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Чудесно малко бижу беше филмчето. Съжалявам за онези, които заради BL елемента, няма да го гледат. Всъщност главната тема тук е съвсем друга. Продължавам да се радвам на младия актьор- Oh Seung-Hoon. Трябва да запомня това име-очаквам и други приятни изненади от него. Не им е било лесно и на двамата, но се справиха чудесно. Мисля, че краткостта на филма допринесе за усещането, което трябваше да остави. Протакането и подробностите щяха да убият интересния финал. В крайна сметка и двамата герои не се познаваха-зрителят бе поставен в същата ситуация :) 
 

Off Topic

Всъщност доказателството, че Че Ха не играеше, а действително преживяваше всичко, беше празният актьорски бележник. Нямаше нужда да записва какво трябва да чувства, защото му идваше отвътре. Затова и жена му толкова се вбеси, като го видя. Но какво изпитваше малкият-това вече бе загадката ;)

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

anirtimid, същото беше и с малкия.

Последните му думи към Че Ха показаха, че е истински перфекционист.

Off Topic

Айдъл, който пише и композира песни, но по някакви причини изчезнал от сцената за 3 години. Това е завръщането му. Перфекционизмът му го кара да действа до последно. Беше наясно, че за да изиграеш нещо наистина добре, трябва да си го изживял. И след като разбра, че Че Ха влиза и се отдава изцяло на ролята, малкият разбра, че трябва да направи същото. А именно - да пресъздаде онова, за което става дума в пиесата. И го постигна... Дали се влюби? Мисля, че да. Но всичко беше заради пиесата.

 

 • Like 2
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много хубав филм!

Благодаря за БГ буквичките, повторно гледах с тях!

А малкия го забелязах в Defendant, макар че само поддържаща роля имаше там.  Заради него гледах и Method, още като се появи по сайтовете.

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiddo, определено филмът буди доста въпроси.

Off Topic

Не знам дали си спомняш момента, когато мениджърът каза по телефона на Че Ха, че малкият е голям фен на театъра и на самия него. Това ме човъркаше после, когато видях края. Ако малкият предварително е имал нк чувства, може би това обясняваше странното му поведение в началото. Или пък обратното-амбицирало го е да натрие носа на старото куче с неговите номера. Все си мисля, че в бягството имаше частица истина и то повече от страна на младежа, но края... Не знам! Наистина никой не знае кое беше истина и кое лъжа-освен тях двамата! :) В крайна сметка Методът и на двамата им изигра много лоша шега! И двамата излязоха наранени от това. Но това е рискът да си истински Актьор!

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Завладяващ филм,страхотна игра... през цялото време се питаш кое е истина и кое - не ! 
 

Off Topic

Йон У невероятен образ,устремен към успеха надигра и заблуди ''ветерана'',които не веднъж поддаде и може би дори се влюби.Искрено съжалявах жена му,беше ми мъчно за нея. Образа на Йон У ми напомняше на И Джун в Gap Dong,много добър ;) 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Off Topic

Ще ме извиниш, ама жена му не е за съжаление. Сама си го трае. Знае какъв е, но го търпи. След като е готова да му прощава всяка забежка, значи не заслужава съжаление. А това - "Аз го обичам, а и той винаги се връща при мен"... Не го разбирам. А и той знае, че винаги ще го чака. Това не е нормална връзка.

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за субтитрите. Хубав филм, интригуващ. От тези, които ти се въртят из главата и след като си приключил с гледането и продължаваш  да си задаваш въпроси.

Spoiler

Относно двамата главни, смятам, че бяха истински влюбени един в друг. За възрастния, актьора, стана ясно, че за първи път не просто е влязъл в роля, а истински чувства и преживява именно заради празния бележник. При айдъла нещата изглеждаха по-двусмислени, но пак стигам до извода, че направи всичко от любов и защото беше отхвърлен. Не смятам, че от самото начало е бил воден от амбицията да става велик актьор. Напротив, проявяваше тотална незаинтересованост към пиесата и ролята си. Влюби се в актьора и това му помогна да почувства героя си и да влезе в ролята. Да, използва реплика от пиесата в началото, за да започне флирта, но после беше истински и искаше да покажат любовта си пред всички. На пресконференцията актьора го предаде, отрече се от връзката им, каза, че всичко е било игра, заради пиесата. Видя се реакцията на айдъла, нещо в него се пречупи. От този момент той започна отмъщението си, побърка актьора, до степен да забрави и обърка репликите си на сцената, унижи го в това, в което беше най-силен, актьорската игра и си тръгна достойно, като победител, а не като предаден и изоставен. Остави го да се чуди, дали айдъла е изпитвал нещо истинско или всичко е било плод на собствения му "метод" в действие. Отмъщението му го нарани, защото все още обичаше актьора, видяхме, че е тъжен на финала, но това беше неговия начин да приключи с връзката в тази ситуация и да продължи напред.

 

 • Like 3
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Явно и други са се интересували, къде е истината за отношенията между героите. Интересна статия, включваща мнението по въпроса на създателя на филма.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Фотосесия за списание Космополитан , Ноемврийски '17/ Cosmopolitan Magazine November Issue '17

.87aef34f9e8a5152.jpg9a785b46b71d711a.jpg

Spoiler

 

d6e4cc974ab37603.jpgc5b6da00b312bd79.jpg4ea74b3debc5ea29.jpg

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...