Jump to content

Recommended Posts

5hh1gM0YUqzIjqSWCGzGMFt2fo0.jpg

 

Method (메소드 )

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Mesodeu

Премиера: 2 ноември 2017

Времетраене: 82 мин.

Жанр: Драма, Романс, гей-тема 

Режисьор: Pang Eun Jin

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Park Sung Woong като Jae Ha
Oh Seung Hoon като Young Woo
Yoon Seung Ah като Heewon
Ryu Tae Ho като Wonho

 

Резюме: Ветеран актьорът Дже Ха (Park Sung Woong) и идол звездата Йонг У (Oh Seung Hoon) получават роля на гей двойка в театралната постановка "Unchain". Отначало двамата не се разбират, но колкото повече навлизат в образите, които играят, толкова повече разстоянието между реалността и фантазията започва да се размива...

:essub:

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри: :click: :click:  :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добра игра на актьорите(особено на младежа), интересен развой на сюжета, добре изпипан филм. Ако никой не го е метнал за превод, ще го метна аз :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересува ме как свършва? Уморих се всички филми на тази тематика да свършват трагично :(

 

Edit: Страхотна актьорска игра, особено на младежа, впечатлена съм. Интересно ми беше как наистина реалността и играта се размиха и зрителят непрекъснато се пита това истинско ли е или игра. Честно казано можеше да е поне половин час по-дълъг, за да могат по-добре да задълбаят нещата, малко бързо стана всичко, на мен лично ми липсваха повече подробности по характерите и развитието на героите. Много добра идея, искаше ми се да е маааалко по-добре развита. Интересно беше, не ми доскуча изобщо, непрекъснато си задавах въпроси и бях нащрек, анализирах всяко действие, определено ме грабна. :up:

 

Off Topic

Стори ми се, че "ветеран актьорът" беше този, който сякаш се разклати от влизането си в роля, при него най се сляха действителност и игра. И при двамата имаше чувства, но младежът го прие, а ветеранът беше сякаш изненадан и объркан до самия край. Интересно би ми било какво би станало след това, дали просто чувствата на героите, които изиграха, се пренесоха върху актьорите и това е нещо, което с времето ще отшуми, или беше истинско. И макар в последна сцена да бяха своеобразно разделени, приемам края като донякъде отворен, защото младежът беше наистина тъжен, а ветеранът, въпреки че се срещна с жена си, нямаше същия поглед като преди, колебанието беше явно. Ще трябва и двамата да разберат за себе си кое е истина и кое въплъщаване в образ. Определено носеше филма да е по-дълъг.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, главният актьор не беше объркан в чувствата си. 

Off Topic

както каза жена му, той всеки път иска да преживее ролята си, за да я усети. Е, преживя я де:D Но можеше и повече показно хаха

 

Такива роли сигурно са страхотни предизвикателства за по - зрели актьори. Пък и за по - малките - това да имаш сцена с целувка с мъж поне 20 години по - голям от теб и доста по - опитен в киното - сигурно е буца в стомаха хах. Факт е, че се справят много по - добре от сериалните целувки. А може и те  да преживяват реално сценария - знаеш ли...:lol::inlove::D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно малко бижу беше филмчето. Съжалявам за онези, които заради BL елемента, няма да го гледат. Всъщност главната тема тук е съвсем друга. Продължавам да се радвам на младия актьор- Oh Seung-Hoon. Трябва да запомня това име-очаквам и други приятни изненади от него. Не им е било лесно и на двамата, но се справиха чудесно. Мисля, че краткостта на филма допринесе за усещането, което трябваше да остави. Протакането и подробностите щяха да убият интересния финал. В крайна сметка и двамата герои не се познаваха-зрителят бе поставен в същата ситуация :) 
 

Off Topic

Всъщност доказателството, че Че Ха не играеше, а действително преживяваше всичко, беше празният актьорски бележник. Нямаше нужда да записва какво трябва да чувства, защото му идваше отвътре. Затова и жена му толкова се вбеси, като го видя. Но какво изпитваше малкият-това вече бе загадката ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

anirtimid, същото беше и с малкия.

Последните му думи към Че Ха показаха, че е истински перфекционист.

Off Topic

Айдъл, който пише и композира песни, но по някакви причини изчезнал от сцената за 3 години. Това е завръщането му. Перфекционизмът му го кара да действа до последно. Беше наясно, че за да изиграеш нещо наистина добре, трябва да си го изживял. И след като разбра, че Че Ха влиза и се отдава изцяло на ролята, малкият разбра, че трябва да направи същото. А именно - да пресъздаде онова, за което става дума в пиесата. И го постигна... Дали се влюби? Мисля, че да. Но всичко беше заради пиесата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм!

Благодаря за БГ буквичките, повторно гледах с тях!

А малкия го забелязах в Defendant, макар че само поддържаща роля имаше там.  Заради него гледах и Method, още като се появи по сайтовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, определено филмът буди доста въпроси.

Off Topic

Не знам дали си спомняш момента, когато мениджърът каза по телефона на Че Ха, че малкият е голям фен на театъра и на самия него. Това ме човъркаше после, когато видях края. Ако малкият предварително е имал нк чувства, може би това обясняваше странното му поведение в началото. Или пък обратното-амбицирало го е да натрие носа на старото куче с неговите номера. Все си мисля, че в бягството имаше частица истина и то повече от страна на младежа, но края... Не знам! Наистина никой не знае кое беше истина и кое лъжа-освен тях двамата! :) В крайна сметка Методът и на двамата им изигра много лоша шега! И двамата излязоха наранени от това. Но това е рискът да си истински Актьор!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завладяващ филм,страхотна игра... през цялото време се питаш кое е истина и кое - не ! 
 

Off Topic

Йон У невероятен образ,устремен към успеха надигра и заблуди ''ветерана'',които не веднъж поддаде и може би дори се влюби.Искрено съжалявах жена му,беше ми мъчно за нея. Образа на Йон У ми напомняше на И Джун в Gap Dong,много добър ;) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Ще ме извиниш, ама жена му не е за съжаление. Сама си го трае. Знае какъв е, но го търпи. След като е готова да му прощава всяка забежка, значи не заслужава съжаление. А това - "Аз го обичам, а и той винаги се връща при мен"... Не го разбирам. А и той знае, че винаги ще го чака. Това не е нормална връзка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за субтитрите. Хубав филм, интригуващ. От тези, които ти се въртят из главата и след като си приключил с гледането и продължаваш  да си задаваш въпроси.

Spoiler

Относно двамата главни, смятам, че бяха истински влюбени един в друг. За възрастния, актьора, стана ясно, че за първи път не просто е влязъл в роля, а истински чувства и преживява именно заради празния бележник. При айдъла нещата изглеждаха по-двусмислени, но пак стигам до извода, че направи всичко от любов и защото беше отхвърлен. Не смятам, че от самото начало е бил воден от амбицията да става велик актьор. Напротив, проявяваше тотална незаинтересованост към пиесата и ролята си. Влюби се в актьора и това му помогна да почувства героя си и да влезе в ролята. Да, използва реплика от пиесата в началото, за да започне флирта, но после беше истински и искаше да покажат любовта си пред всички. На пресконференцията актьора го предаде, отрече се от връзката им, каза, че всичко е било игра, заради пиесата. Видя се реакцията на айдъла, нещо в него се пречупи. От този момент той започна отмъщението си, побърка актьора, до степен да забрави и обърка репликите си на сцената, унижи го в това, в което беше най-силен, актьорската игра и си тръгна достойно, като победител, а не като предаден и изоставен. Остави го да се чуди, дали айдъла е изпитвал нещо истинско или всичко е било плод на собствения му "метод" в действие. Отмъщението му го нарани, защото все още обичаше актьора, видяхме, че е тъжен на финала, но това беше неговия начин да приключи с връзката в тази ситуация и да продължи напред.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно и други са се интересували, къде е истината за отношенията между героите. Интересна статия, включваща мнението по въпроса на създателя на филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интригуващ филм.Актьорската игра беше на много високо ниво , отдавна не бях гледала толкова завладяващ филм,който да те държи в напрежение и да те кара да се замислиш кое е истина и кое не ^^

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето определено си има своите качества. И аз съм на мнение, че

Off Topic

ветеранът актьор преживяваше цялата история със сърцето си и падна в капана на младежа, който от своя страна, може би наистина играеше през цялото време. Но да стигнеш до истинско бесило в пиесата докато играеш..... може би заради чувства .... Лудост ли бе това, което видяхме ?!?! 

Има над какво да се помисли и определено препоръчвам за гледане. Тези, които харесват театралното изкуство биха го оценили. 

Благодаря за превода. :) 

Линк за онлайн гледане: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...