Jump to content

Kidou Senshi Gundam Thunderbolt: December Sky (2016)


Razzormaw

Recommended Posts

GT.jpg.30bb80b24b5afafbdaad7e25e478310e.jpg

 

 

Kidou Senshi Gundam: Thunderbolt - December Sky

Mobile Suit Gundam Thunderbolt: December Sky

機動戦士ガンダム サンダーボルト DECEMBER SKY

 

 

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 25.06.2016

Времетраене: 1 час, 10 мин.

AniDB

Студио: Sunrise

 

 

Плот: По време на Едногодишната война, U.C. 0079 (хронологически в началото на конфликта м/у Земята и космическите колонии, първото аниме с Амуро Рей и Чар Азнабе), дивизиите "Братсвото на Муур" от Земната Конфедерация и "Дивизията на Живите Мъртви" на Княжество Зеон влизат в ожесточена битка в сектор "Тъндърболт" в бившият Колониален Сектор 4 "Муур". След като успешно прониква в покриваната от снайперисти зона на територията на Зеон, ас-пилотът и ентусиазиран почитател на джаз музиката Йо Флеминг получава контрол върху последният Гъндам прототип. За да отблъсне новата заплаха от Конфедерацията, първокласният снайперист Дарил Лоренц жертва човечността си за да може да пилотира експерименталната Zaku II бойна единица.

 

 

Бележка: Понеже днес така и така се разписах след доста време реших да добавя нещо, ей тъй колкото да не съм капо тази година. 

Откакто се потопих в Гъндам франчайза преди време все повече ми харесват тези емблематични за Сънрайз продукции, дори и да не са толкова добре направени просто защото си имат свой собствен чар, който е изграждан години наред и лично на мен особено ми допада, много повече от американските космически филмови епопеи, една от които пръкна поредното си недъгаво отроче съвсем наскоро, но това е друга тема. Този филм...това е едно от наистина малко стойностни неща, които съм гледал в последно време дори излизайки от рамките на аниметата и Япония. За не особено продължителното си време "Гъндам Тъндърболт: Декемврийско небе" успява да развие и ни представи една запомняща се история с особено колоритни и добре изградени персонажи, които особено Зеонският снайперист могат да те накарат наистина да се замислиш. Това е и единственият Гъндам в който лично аз симпатизирам на Зеон фракцията и техният протагонист пилотиращ мобилен костюм тип Заку(ZAKU). По принцип покрай оригиналът от далечната 1979-та и незабравимият Амуро Рей предпочитам Земната конфедерация, Зеон ми идват прекалено екстремни идеологически, така е и тук, но нещата са доста по особени и представени в съвсем друга светлина. За незапознатите макар и доста известни сред гъндам феновете Заку роботите са едни от най-старите и не особено функционални модели, тук може да се види и друга гъндам класика - серията Джин(GINN). Дори и тукашната специална серия на Заку е по назад от машината в ръцете на Земната конфедерация. При гъндамите обаче не са дотолкова важни самите машини доколкото техните пилоти и сблъсъка на идеологиите и волята им, а тук просто всичко е съвършенно, една истинска космическа поезия!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...