Jump to content

Офтопик форевър 2 (фордвевър)


diant

Recommended Posts

Преди 1 час, bond написа:

Имам чувството, че всички индианци, които сме гледали на филми, все той ги е играл.

 

Може и да не си далеч от истината.:)  Зависи колко "индиански филми" си гледал. Той е играл в къмто 10. -  "Текумзе", "Оцеола", "Бели вълци" , "Улцана", "Сред лешояди", "Апахи", "Чингагук"... И първият от поредицата  - "Синовете на Великата мечка". На първо четене - толкова. Някои ги знаех наизуст. 

Между другото, за да напише "Синовете на Великата мечка" , авторката наистина отива в Америка и живее в резерват сред индианци. Освен това , има и други произведения, посветени на индианците. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С едно уточнение. Играе в последната част на романа, която е филмирана. Трите части са: Харка, синът на вожда; Топ и Хари и Синовете на Великата мечка. Тази трилогия я знам наизуст. Много я обичам дори сега.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тук да го кача това.

375b9b8de10cfa6d.jpg

Даниеле, който и да си ти, за да видиш признанието на авторката, трябва да влезеш в женските тоалетни в мол Парадайз - написано е на капака на кутията за тоалетна хартия. /За нечетящите корейски - с няколко правописни грешки пише: "Даниеле, обичам те"./

Хора, когато българи надписаха паметник в Япония, бяхме супер възмутени. Когато българин подписа Колизея - също. Възхищаваме се на ценностите, възпитанието и културата на азиатските държави. Как може с техния език да надписвате тоалетни в България? И това е сторено от момичета!

Нека човекът, който си позволява такива драсканици на обществени места, ако е тук, да види реакциите на хората и да си направи изводите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисли, че е корейка, мисли, че е българка, която неграмотно твори на корейски. Ама да дойде да си каже правилно ли мисля кво си мисли :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е очевадно от правописа, че не е корейка, а е някоя тийнейджърка (може и още да не е стигнала тийн годините) българка, която е ходила на един урок по корейски или е гледала азбуката в гугъл, но името е написано като "Да-н-иел--ле". Въпросът е защо? Защо бе, деца, пишете в обществени тоалетни, по стените на блоковете, по паметниците и къде ли не? В случая е на корейски, което ме възмущава в частност, освен че е вандализъм, че е направено от уж фен (какъв фен си, щом принизяваш културата им до това ниво да драскаш в кенефа?). Но реално погледнато много хора го правят на всякакви езици. И няма значение какъв е езикът, ако ще и патагонски да е, грозно и позорно е. Но когато българи надписаха паметник в някакъв парк в Япония, случката получи голям медиен отзвук. Когато Благо Джизъса надписа колизея в Рим - също. Това ли е примерът, който българите следват? Да драскат глупости където им падне, без да си раздвижат гънките в сивото вещество! Сега някакви деца пишат на корейски в тоалетните. Същите тоалетни доскоро бяха изписани в Haikyu!!. Нямаше кабина без надпис със заглавието на това аниме/манга. Не че аз ги чистя тоалетните от всевъзможни тъпи надписи, обаче като азиатски фен намирам за голям срам подобни постъпки от страна на другите фенове. Затова пиша тук. Пък и е офтопик. Да си излея яда към това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да добавя към разбора - освен правописа, и граматиката куца - не трябва ли да е Даниел-а като е обръщение? Не се нерви, лИбоФ е това, не е могло да се сдържи момичето - трябвало е да си излее чувствата някъде, да не е корейка, че да мълчи като пукал. Фенщината яко тресе, корейките да не са по-добри я! Помня една дива фенка в един сериал как откърти тоалетната чиния от къщата на идола си. Да не почнат и в Парадайз да къртят, че ще стане страшно тогава! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, helyg, хем разбирам възмущението ти, хем знам, че именно тинейджърството е периода, в който децата опитват да се самоизразят с бунт, с пушене, с писане по стените, с фенщина, с любов.
Когато възрастен човек го направи това - да, това е грозно, липса на култура, вандализъм,
но когато е сътворено от дете, това е просто част от порастването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 hours ago, Чингулинка said:

Да добавя към разбора - освен правописа, и граматиката куца - не трябва ли да е Даниел-а като е обръщение? 

То всичко куца, най-вече възпитанието. Но подозирам, че не знае и родния си език достатъчно добре. Горкият Даниел!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То да беше само писане... Едни веднъж се навряха секс да правят в стаичката за смяна на памперси, дето баш до въпросната тоалетна се пада, ако не ме лъже паметта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бонд, как да го знаят, като не го говорят - драскат на развален корейски, четат уж английски и не се знае какво вдяват от него и какво не, като говорят, речта им е пълна с думи, които ние тук у тоя форум не употребяваме. Същия пост съм качила и у няколко групи, в една от тях, където са повечето на тази възраст, вероятно, като тази, дето е драскала, и ми пишат "чилвайте". :D Друг ме обвинява, че съм била воайорка, щото съм била правела снимки в кенефа, и това било по-лошо от драскането там. :D

Чингу, не се нервя, просто като азиатски фен ме хвана срам заради тях, а на тях не им дреме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@helyg ама виж пък, че ти говорят уважително на Вие - "чилвайте", възпитани са, как да не са възпитани :896767: 

По-интересно ми е какво ли пише в мъжката тоалетна на Парадайз, дали не се заформя таен епистоларен романс... макар че там може да е малко по-нецензурно изразена лИбоФтЪ.

Всъщност то си е направо положително, че някой пише на ръка, дори и неграмотно на чужд език в тоалетната - не е отживелица писането значи, крал Седжонг може да чилва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цъ, нищо подобно, просто говорят на мен и на още една, затва е мн.ч. :D

Мисля да им купя скоро по един тълковен речник, че нещо бъркат понятията. Това с драскането било таг, видите ли. Момичето се било тагвало оттам.
cbe6385f1985525f.jpg

29576c823fec83ff.jpg

f62bbdb9f6e9ba74.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не се харчи за речник, излишно е, да не си мислиш, че ще го ползват по предназначение. Тоя от чата да не е въпросния Даниелле, че така защитава драскачката? Да не би пък да се окаже прав - това да е някоя самовлюбена французойка на име Danielle, фенка на корейското...

@asha - не се нерви, споко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, айде, нема да давам 10-15 лв за тълковен речник, ще дам 60 стинки за тетрадка, ще я надпиша отгоре "ДНЕВНИК" и ще я дам на момата драскачка да си излива чувствата там. И аз кат Аша - баба динозавър - ама навремето така правехме, пишехме дневници, които криехме. Сега или драскаме у кенефите, или правим тъпи тренд клипове у TikTok, че да покажем, че растем и се бунтуваме. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тебе другия път ще те прекарам из мола с асансьора зад Саса-та, да видиш там па кво чудо е. На чист български - обяснения и рисунки, немат нужда от преводач. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...