Jump to content

Офтопик форевър 2 (фордвевър)


diant

Recommended Posts

Нъл знаеш колко много е взаимно:-)))

 

Стаята на дъщеря ми е известна навсякъде, с прозрението ми преди 5 години, а тя беше на 6.

Смея се аз: "В тази стая може да се загуби и слон и да не се открие с дни."

Тайфата се хили разбиращо, уж.

Щерката присъства и е бясна.

 Мъжът ми, защитник щеркин, неблагоразумно додава:

- Е, чак слон, но малко хипопотамче, например.

Ама го казва толкова сериозно и убедено, че щерката реве, и тайфата реве, но от смях.

Култов момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чела съм го. Има и други клипове по темата, пък и аз го видях с очите си.:-))) Уникални са.

Да не подхващаме темата за възпитанието, то е в основата.  Ако тук накараш дете да мие класната стая,

 една кохорта мами ще гракнат възмутено срещу експлоатация на принцесите им. Защото просто и те не са възпитани

 така. И ще ти кажат, че си има чистачки, на които им се плаща за това. Толкоз.

 Аз съм твърдо "за"  японското отношение към нещата. Не само е полезно, но е забавно, правиш нещо заедно с другите.

Учиш се да работиш в екип от най-ранна възраст.

Гордееш се със свършеното, дори да не си отличник, това те допълва и уравновесява.

 Понеже стана въпрос за дъщеря ми, на 11 години. Оставила съм я да се оправя сама със стаята си от 7-годишна, с променлив успех.

 И тя е объркана, защото на другите деца мамите чистят и подреждат стаите, сгъват дрехи, издирват чорапи, а аз отказвам.

 

Тези майки ще чистят стаите поне до 30-годишната възраст на отрочетата си. Или докато не ги поеме съпругата или съпругът.

Имам приятелка, която търчи до апартамента на младите 26-28 годишни, / живеещи на семейни начала/  и през месец- два, прави ударно чистене.

И те нямат нищо против. Напротив.

 

Иначе мога да живея Япония, и то с удоволствие.  Но ще живея на прост дървен под и онези роботчета за почистване.:-)))

Даже съм харесала и градчето. И къщата./Не мога да постна снимката, жалко/  И ще ви каня на гости.  Но ако спечеля от тотото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме учудва, че някои хора коментират тази японска практика като "експлоатация на детски труд". Нищо лошо не виждам в това да научат детето хем да чете, хем да мете:)

 

Но у нас е прието иначе, експлоатира се най-безочливо вместо детски - бабин труд. Бабите гледат внуците, перат, чистят, мият, готвят, че и подработват между другото, щото пенсията за нищо не стига  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим за детски стаи, че и на моя хубостник /също на 11/ е минно поле. Точно защото и аз съм го оставила да си я стопанисва сам. Дори и заплахите, че не може да си покани приятелчета в къщи докато не я прибере вече не хващат декиш. С нетърпение чакам да се завърти някоя мацка вече, та от срам да си я прибере :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Директно отговарям , Пиранката е в графата "Млада и убава и умна", аз съм само в графата "умна":-)))

Онова, цитираното, дето е на 11, може да е дъщеря на голямото ми дете. Смятай...

 

 Ама много ме стопли това "млади":-)))

 

Виж, годините в БГ мама не се забравят, уврежданията са необратими.



Пирански, разсмя ме за това с приятелчетата. Искат да се събират, правят разни проекти, табла... игри.

И аз използвам този номер с разтребването. Минава още.. чак се чудя, дали да не каня приятелите й по график у дома.

 

И вече не се лъжа на разтребване за 10 мин.  Защото после намирам неща, напъхани на невероятни места.

Чак не ми се изброява, но ти имаш фантазия и опит, знам. :-)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей така, просто е удоволствие да се гледат тия момчета ( почти откровени хлапета ). Малкият - Домен е наистина малък ( набор 99 - едва на седемнайсе ). Втора година се състезава при мъжете и в момента е водач във временното   класиране. Направо е психопат , робот......ама капка радост не проявява , а смазва. Петер - той просто е много добър - не е във форма и пак е наслада да го гледа човек, а миналият му сезон - покъртителна машина  :icon_sunny: .

Първо Петер - заслужава си клипчето, дори и за онези, който никога не са гледали ски скокове. Хем красиво, хем метража е плашещ , хем човека се радва от сърце на постигнатото :)

Домен пък е твърде, нереално сериозен - малък психопат  :icon_sunny:

 

Тако Такеучи от така или иначе доста слабият японски отбор изтегли късата клечка - утре трябва да се изправи в елиминациите срещу малкият психопат. Домен със сигурност е залък, който японеца няма да може да преглътне :)

 

П.П. Ще си редактирам до откат  :) . За трети пореден ден от турнира Домен се изправя срещу японец, не им върви на тия хора, а малчо вади късмет . Слабия Такеучи го спаси от огромен провал - Домен се издъни и продължи благодарение на слабата форма на японците  :896767: . Уникално е това дете , всъщност и двамата с Петер са страхотни - дебюти като техните в световната купа почти няма, еле па такъв като на Домен.Чудно ми е обаче дали словенският отбор има психолог и ако има защо не се занимава с двамата братя. Днеска направо ме вбесиха.

Хубаво Петер прави слаб сезон - такива резултати когато е бил на 20 е постигал ( сега е само на 24 ), но неговото слабо хич не е слабо. Скочи прилично, а реагира така все едно отпада.

На Домен е най-добре да му обяснят, че ако не направи най-добрият скок за деня , това не означава, че е края на света или, че резултата му е слаб. Гадината, малка, психопатска като видя, че скока му не е най-дългия, отказа да го завърши и му смъкнаха от точките. Очаквах хлапето да се тръшне от яд, да не говорим за физиономията му  :) . Много глупаво от страна на Домен, а е сред добрите скокове от деня, но хлапето реагира така, все едно няма смисъл да прави каквото и да е било, никакъв опит за телемарк , а се приземи стабилно. Клатейки недоволно глава, а коментатора така и не разбра какъв му е проблема на малчо. С телемарк щеше да е четвърти ( друг път 13-15 място, коментатора ме заблуди :) ) . Днес са само класификации, утре е важният ден от турнира, утре е деня в който се взимат точки за световната купа. Днес и да не скочи, да скочи зле - продължава  ,защото първите десет от водачите за световната купа имат запазено място, а той е лидера в момента  :swoon: .

Вярно е , с брат му сложиха пред себе си невероятно високи стандарти , но и двамата реагират така все едно са се издънили брутално, а това може да им попречи и наистина да започнат да се дънят. Убедена съм , че на Петер му трябва една победа и ще започне с нечовешките прояви, а това ще дърпа и Домен напред.

Бая ме ядосаха с трагичните си физиономии и ядно изражение. На такова напрежение, едва ли някой би издържал , а тия двамата сами си го създават  :mad2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Малко със ски скокове ще  досаждам :)  Знам, че ми липсва съмишленик ( и то не само във форума ) за тая ми лудост, обаче не мога да не си го кажа  :896767:

Страхотно, направо страховито е това дете  :) . То бива бива, ама попрекалява . В този спорт където се води статистика за какво ли не, Домен отваря съвсем нови страници. Пуснаха го на ски полети преди да навърши 18 и така нарушиха едно от негласните правила. Другите отбори, много голяма част от коментатори и дори словенците бяха против. Било опасно, нямало да се справи и това можело да срине психиката му, нямал опит за полети, нямало как да е сред първите.............Е, не спечели, но беше в топ 10  :) . Специално за полетите  се води статистика за всеки скачач колко полета има над 230 метра ,което трудно се постига и дори най-добрите в това нямат завидни бройки скокове над този метраж зад гърба си , еле па в първата си година е при вторият си опит. На Домен Оберсдорф му беше дебюта , а Викерсунт второто стъпване на такава шанца или да сме по-точни има едва 6 състезателни скока.......Признавам си, че във въздуха не изглежда красиво. Далеч е от стила на брат си, който просто замръзва, чак ме е страх да го гледам , но малкото човече няма никакъв страх и удря доста опитни състезатели в земята.

 

А това е батко му, който не е във обичайната си форма, но пак е трудно да го мръднат от челните места. Обичайно за него, особено на полети все да е пръв, но тази година не му се получава  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...