Jump to content

Rikuou (2017)


Recommended Posts

znXprDt7zOuZnMd1XUvOtw0fqd6.jpg

 

Rikuou (陸王)

Страна: Япония

Също така известен като: Rikuoh

По новелата на: Jun Ikeido - "Rikuo"

Период на излъчване: 2017 Октомври 15 до 2017 – Декември –

Време на излъчване: Неделя 21:00

Формат: Renzoku

Жанр: Бизнес, Драма

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьор: Katsuo Fukuzawa

Субтитри: Английски вградени

 

Участват:

Yakusho Koji като Miyazawa Koichi

Yamazaki Kento като Miyazawa Daichi

Terao Akira като Iiyama Haruyuki

Takeuchi Ryoma като Mogi Hiroto

Kamishiraishi Mone като Miyazawa Akane

Kazama Shunsuke като Sakamoto Taro

Otoo Takuma като Kido Akihiro

Wada Masato като Hirase Takao

Sano Gaku като Kezuka Naoyuki

Baba Toru като Ohashi Hiroshi

Uchimura Haruka като Yasuda Toshimitsu

Amano Yoshihisa като Ebata Kohei

Yoshitani Ayako като Nakashita Misaki

Haru Yasuko като Mizuhara Yoneko

Kamimura Yoriko като Hashii Yoshiko

Shoji Terue като Nishii Fukuko

Uno Kentaro като Tachihara Hayato

Maehara Kou като Kase Naoyuki

Hanazawa Masato като Naito Hisao

Sato Toshihiko като Kawai

Ishii Takanari като Mizuki

Ando Yuga като Hashii

Yamamoto Ryosuke като Yoshida

Agawa Sawako като Masaoka Akemi

Koyabu Kazutoyo as Sayama Junji

Katsura Jakujaku като Ienaga Toru

Shiga Kotaro като Tomishima Genzo

Mitsuishi Ken като Arimura Toru

Dan Fumi като Miyazawa Mieko

Kimura Midoriko като Iiyama Motoko

Ichikawa Udanji като Murano Takahiko

Pierre Taki като Ohara Kenji

Ogata Atsushi като Hiroki

 

Резюме: Miyazawa Koichi (Yakusho Koji) притежава малка компания която прави tabi (традиционни японски чорапи). Той е четвърто поколение главен изпълнителен директор на компанията, с около 20 служители. Но поради намаляването на търсенето на tabi, компанията се бори да се задържи на повърхността, затова Koichi мисли за пускането на нова продуктова линия. Новият продукт е обувки за бягане, използвайки theracumcumulated знанията на tabi, за да направи един нов и удобен вид…

 

 

Свали с вградени английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 преведени серии - 5 изгледани!
Още с първия епизод усетих, че това е дорамата на 2017г. Всепоглъщаща! Толкова силно започна, че не усетих, кога мина час и половина. 

Много вдъхновяваща и нахъсваща. Издига те високо, високо и ти позволява да летиш. Дава ти криле и сили да осъществиш мечтите си. Чудесна е за депресирани състояния. Би вдигнала веднага всеки на крака. Може би, на някои японските дорами ще се сторят леко наивни, но вярата в собствените сили, упоритостта, сплотеността и подкрепата на околните правят чудеса. В наивността е силата!

Лентата е комбинация между иновативност и традиция. Само на изток може да се сетят, че коприната ще има отличен ефект при използването й в тази индустрия.

Перфекционизъм във всичко, дори това да означава отново да се направят 200 броя маратонки, само заради една миниатюрна драскотина на подметката, която даже не се забелязва.

Балансирана във всяко едно отношение, без слаб персонаж. Чудесни изпълнения от всички, но най-ярко блести Якушо-сан. Толкова отдаден е на ролята и това се забелязва на екрана. Мога да каржа същото за всеки друг атист, включително за Кенто, който имаше нужда от такова участие, за да разнообрази изявите си. 

Като се замисля, в дорамата присъстват толкова много мои хора (трима бивши райдъри, един представител на Д-бойс и един Тенимю изпълнител), но не те са причината, за да гледам. Всички заедно правят това бижу, наречено Рикуо. Мога само да благодаря, че включват по този начин Тору Баба. Неговият герой очевидно ще претърпи най-голяма промяна, а какво по-хубаво от това да виждаме развиващи се образи на екрана!

Уникално измислен сюжет, без съмнение. За първи път виждам, как японците дръзват да се изправят срещу Америка. Разбира се, не директно, а чрез една малка тръдиционна фабрика, която се опълчва на голяма американска компания, производител на маратонки за състезатели по бягане. Показват ни, колко трудно е на малкия и средния бизнес да оцелее при създалите се условия в световен мащаб (историята звучи достатъчно актуално и за нашите условия - нима у нас не е същото и големите корпорации не убиват малките?). За щастие, създателят на компанията за таби, която запада все повече (традиционните занаяти отмират навсякъде), отчита един важен факт, който за Япония е много ценен. Подобно нещо големите фирми никога не се стараят дори да забележат. Хората там се доверяват на тези, които им отвръщат със същото. Тези, които са истински отдадени на работата си и правят това за някой друг, на когото искат да помогнат. Дават всичко от себе си и това се вижда на практика.

Чест, достойнство и душа. Именно с душа малкият може да надвие големия.

Музиката е неразделна част от продукцията. Епично звучи и въздейства допълнително. Използвани са 2 песни на момичетата от Little Glee Monster - “Jupiter” и “Seasons of Love”.

Жалко, че мого се бавят със субтитрите. И руски няма, а на Ная щеше да и хареса. Това заглавие трябва да се преведе! Ако може да го видят  повече хора и то да им въздейства позитивно, ще е прекрасно.

За силата на дорамата съдех и по добрия рейтинг, въпреки че той почти никога не е водещ. Но факт е, че заглавието взе общ такъв от 15%, при положение, че напоследък творбите рядко минават границата от 10%, с малки изключения.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още 2 серии са събнати! Едва дочаквам субтитрите. 

Новият сезон вече започна. Дорамите изглеждат интересни, забавни, провокативни. Рейтингите рядко минават 10%, което не е проблем. Дори Тодоме но кису с Кенто взе едва 7.4%. Между другото, много хора молят преводачката на Рикуо да подхване и Целувката (понеже била страшно любопитна - започнала мистериозно-комедийно), но тя за момента държи да си завърши първия проект и след това, ако никой не превежда новото заглавие, може да се заеме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледани 6 и 7: дорамата върви все така силно. Големи перипети се очертават пред фамилната компания, но героите са решени да се борят.

За жалост, показаха и една много лоша страна от съвременната журналистика, която при нас е особено ярко изразена. Всеки пише това, което му се нареди от големите в бранша. Но в допълнение, зрителите имат възможност да проследят мислите и чувствата на героите, да видят, как различни хора действат в подобни ситуации.

Отлични изяви на възрастното поколение артисти, включително на Акира Терао, който позагуби леко от чара си в една ученическа дорама преди време. Обаче сега е много стабилен и убедителен. 

Няма как да не похваля и младите, особено Кенто, който показа хъс успя да прогледне по отношение на собственото си бъдеще. Пролича си, че е син на баща си.

Сано Гаку като конкуренция на Рьома Такеучи. Интересно, кой ще победи, ако бъдат поставени при равни условия?!

В еп.6 видяхме изключително докосващи кадри с Масато Уада. Той, както винаги, блести на екрана именно с малките си роли. Същото ще кажа и за Тору Баба.

Off Topic

Вижда се, че неговият персонаж започна искрено да симпатизира на Миязава-сан. Иска ми се именно той да открие начин и да помогне.

Еп. 7 завърши на ключов момент от историята. На кантар е съществуването на компанията и хората в нея. Шефът трябва да вземе трудно решение.

Еп. 8 е събнат!

Ех, много съжалявам, че няма отделни субтитри. Преводът щеше да е тежък, но си заслужава всяка секунда!

Off Topic

rikuoh20171117.jpeg?fit=900,1200

rikuoh20171224-10hrs-01.jpg?resize=640,8

rikuou20171029.jpeg?fit=520,390

rikuoh-kentotakeuchiyakusho-20170923.jpg

Ето това се казва подкрепа!
tumblr_p0ba79CSgU1vpmpmko1_r3_400.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 8 отново върна надежди, но за колко време? Дали тази компания, Феликс, има добри намерения спрямо Кохазуя?

Off Topic

Направо ми стана мъчно, като видях с каква отдаденост и благодарност героят на Якушо прие сътрудничеството с тях. Ако се окажат мошеници, ще е много жалко.

Интересно е да отбележа, че актьорът който така убедително влиза в ролята на президент на Феликс, е бивш японски тенисист на име Шузо Мацуока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп.9 е събнат.

Ех, как ми се иска Кохазуя да натрие носа на онези от Атлантис!

Този бивш тенисист 6е оказа и отличен актьор. Страшно убедително стои на екрана.

Иии, Тору се прояви така, както очаквах. Още малко само трябваше. Мисля, че той също може да се присъедини към фамилията на Кохазуя. Видя се, че съдбата на фабриката не му е безразлична. Само да му дадат малко повече екранно време!

Остава 1 епизод. Дано задружните усилия дадат резултат!

Толкова ме привлича и успокоява тази дорама! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама че късмет! Остана една серия за превод, а преводачката отишла на екскурзия. Много неприятно. Дано съвсем да не зареже субтитрите, дори след като се върне! Знам, че дорамата е трудна за превод и затова се надявам момичето рано или късно да го довърши. Ще чакам!

Междувременно, Рикуо обра есенните награди за тв продукии: Най-добър сериал и Най-добър актьор! Песнта им е на трето място. Рьома е втори при поддържащите артисти.

95leadingactor_yakushokoji.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преведен и изгледан!

Бижу! От началото до финала.

Много топла дорама, подплътена с невероятни изпълнения от всички.

Трогателни кадри накрая.

Off Topic

Знаех си, че Дайчи ще пожелае да остане, при положение, че го приеха в компанията, в която първоначално мечтаеше да работи. Обаче реакцията на бащата ме учуди, разплака и впечатли. Той му каза да отиде там, да учи нови неща и когато е готов, да се върне и приложи наученото.

Хайде, да обмислят следващо подобно творение! Трябват им спортни дорами на японците. Спортни и епични!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е добър сериала! Неподозирано колко емоционално може да бъде едно обуване на маратонка в края на 5-ти епизод... Да се разплачеш от умиление! 

В Япония честта и лоялността към фирмата и обратно - към служителите е много висока, понякога за цял живот. Вдъхновяващо... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Много емоции. Големи емоции. Беше ми интересен героя Мурано-сан като функция. Добре е в реалността да има на много места такива специалисти до спортистите и треньорите. Не разбрах много кой за какво и до къде отговаря за Моги като атлет - тренера, Мурано-сан и тез от Атлантис. Липсваше ми агент на Моги.

Миазава-сан голяяям герой. И обкръжението му- персонала му, семейството му и скицата Iiyama - сан :lol:

Доволна като цяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...