Jump to content

The Good, The Bad and the Weird (2008)


Recommended Posts

good-bad-weird-poster1.jpg

The Good, The Bad, The Weird

좋은 놈, 나쁜 놈, 이상한 놈


Държава: Южна Корея

Премиера: 17 юли 2008 г.

Времетраене: 135 мин.

Режисьор: Ким Джи Уон
Жанр: Уестърн
, Екшън

 

В главните роли:

Song Kang Ho

Lee Byung Hun

Jung Woo Sung

Yoon Je Moon

Ma Dong Seok

Ryu Seung Soo

Song Young Chang

Lee Sung Min


Сюжет: 1930 година. Една увлекателна история за трима корейски бегълци от закона и техните взаимоотношения с японската армия, китайските и руските бандити.
Действието се развива в Манджурия, североизточния край на Китай, който през трийсетте години на миналия век бил парче безплодна и негостоприемна земя, намираща се между Китай, окупираната от японците Корея, Монголия и Русия. Дори без излишно фантазиране, именно тази историческа провинция изглежда нарочена за снимане на уестърно-подобни филми.
Всичко започва с обира на един влак, по всички канони на киното и в продължение на почти една трета от филма. Още от този момент си проличава и желанието на режисьора да създаде ако не друго, то поне визуално пищен филм. Всичко се завърта и около една карта на съкровище, издирвана от “злия”, но открадната от “странния”. “Добрия” се явява ловец на глави, който се озовава на същото място, за да хване “злия” и освен това е най-големият пич в целия филм...

 

:essub:

 

С :subs:: :click:  :click:

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри + OST: :click:

 

Лично:
Та творението на Ким Джи Уон може спокойно да се нарече класен приключенски екшън, който дори учудва с постиженията си. За мен обаче това е първият уестърн, който се развива толкова късно в човешката история и е сниман на другия край на Земята. Иначе във всяко едно отношение лентата носи смисъла и визията на уестърн. Ако терминът “ийстърн” не беше окупиран от хонгконгското кино преди десетилетия със съвсем друга идея, то това сигурно щеше да е ийстърн, но не е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е потресаващо увлекателен и зрелищен.

Да си призная от диалозите и повествованието не успях особено много да зацепя. Десетте думи на кръст, които знам, не ми помогнаха особено.

Но в общи линии сюжетът става ясен - трима извънредно отявлени разбойници, всеки с историята си, похватите си и колоритно поведение се сблъскват помежду си, а и с редица премеждия в търсенето на тайно съкровище. Кой ли не им се пречка - японската армия, китайски бандити, руски бандити (през 30-те на миналия век корейския полуостров е в ръцете на японските империалисти, голяма част от местното население бяга към Манчурия, местност граничеща с Китай). След като се поразрових малко из нета се оказа, че по-дълбок замисъл и да търсиш няма. Но кой ще тръгне да предявява някакви претенции, а и на кого изобщо му е затрябвала по-засукана история след като има пред себе си шашкащо красиви пустинни ландшафти, диви престрелки, порядъчна доза увлекателни жестокости и..... такъв подбор от актьори, че... някой тук беше споменал салфетки и ролки тоалетна хартия. О да, необходими са.

пп: Това е първият ми пост тук, привет на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, приятелю и добре дошъл в тайното братство на меча и тоалетната хартия! Ние тук си знаем, че не всичко азиатско прелива от будистки и конфуциански мъдрости, та не търсим дълбокия смисъл там, дето не никне. Требе си и зрелище, и фън(шуй)...

Лично аз ще устискам до появата на разбираем субтитър и превод от Спийди, за да му се насладя напълно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и от мен, друже! На въпросния филм вече доста народ му е хвърлил по очо-две, но се налага да се учим на търпение и порочие, че инак си разваляме кефа. Уверявам те обаче че поне по единия от актьорите (ха познай кой!)отдавна ми текат лигите, та вече привършвам не знам кой стек тоалетна хартия и само дебна да излязат субтитри и за тоя филмец. Дерзай, нороде, ще утраем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за топлото посрещане!

О, със сигурност се изпуска доста от филма без да се уловят нюансите на диалозите, но всички актьори се справят подобаващо добре и с повечко фантазия може да си дорисуваш цветистите им речи.

Направо ви се възхищавам на търпението, как може да му устоите?! На мен лично нищо няма да ми попречи да го изгледам още няколко пъти като се появят и субтитрите със същия кеф. При това превъртайки някои от сцените.

speedy86, досетих се по кого залиташ и напълно споделям трепетите.

Който първи попадне на субтитри на какъвто и да е не-азиатски език, да свирка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А филма е просто трепач, много се забавлявах. Определено имах някакви съмнения в началото, обаче надмина и най-големите ми фантазии... особено оня Странния, дето явно си пада и малко извратен... Трябва да отлича и Лошия, не само че играе добре, ами и какви прелести показа... То не бе плочки, не бе бицепс... Мани, мани. За Добрия коментара е излишен... :размазва се:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към всички останали, на мен също ми оправда големите очаквания. Много добър филм, актьорите са супер, екшъна е на високо ниво... доволен съм. Благодарности на Спийди за субтитрите! Друго си е на родния език.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре късно отколкото никога Страшно много се забавлявах на филма по време на феста и искам специално да поздравя тези, които са избрали да бъде първи филм там. И тримата са супер яки образи, особенно Странният който е истински класик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм го гледах миналата година.От една страна ми беше доста странен(може би защото тогава още не се бях зарибила да гледам азиатско кино),но от друга беше нещо ново и различно.Хареса ми впоследствие и мисля,че тези които не са го гледали трябва да го гледат.Затова народе дърпай,гледай и се забавлявай! :bounce: :P

 

Много ме изкефи "странният"(с мотора) когато си сложи на главата подводния шлем по време на престрелката :lol!:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

филма е много свеж и готин и от както го гледах се зарибих по азиатските филмчета и се оказа , че има много стойностни и с интересни сюжети

гледайте го

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти една година по-късно все пак го изгледах. Добре че го пуснаха по кината, та да се сетя. :noteet:

 

Филмчето мажеее. Стахотно са го направили. Идеално са ги подбрали за ролите. И не знам как ги бяха гримирали, ама и Бьон хон ми се стори по-хубав от обикновено, и спиди взех да я разбирам защо точеше лиги по У сонг... Хил падна голям, особено

 

когато Странният заби ножовете в задните части на ония. :noteet:

 

Абе, уникум отвсякъде.

Само нещо операторската работа не ми хареса, защото на доста места ми се стори, че камерата се тресе или се мести прекалено бързо и не мога да фокусирам добре. Ма може и на мен да ми е сбъркан фокуса. :hehe:

 

Освен мен, демони и катомова в салона имаше поне още 10-тина човека. Истинско постижение за корейското кино. Превода не бих критикувала, ся за имена не си струва да се заяждаме, но пък можем да се гордеем с местните поети, дали ни нашия "Пръсторез". Във всяка ситуация печели срещу "Секача на пръсти". 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям Сини! Филмчето се оказа за мен една приятна изненада, при положение че не съм привърженичка на този жанр филми Страхотно беше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, обичам екшън филмите, обичам филмите, които правят корейците.. Това чудо тука ми хареса страшно много.. Какво да кажа за актьорите- Kang-ho Song си е утвърден, сред едни от най- добрите корейски актьори от по- старото поколение.. Woo-sung Jung ми направи супер голямо впечатление в тази си роля.. ще взема да се поразровя за него.. :D а относно Byung Hun.... oхх скъпи да ми паднеш.. То с тва изражение, с тази прическа, с това костюмче.....

Филма е супер зрелищен..дори и хора, които не харесват екшъните( което си е супер голяма загуба) им препоръчвам да го гледат... Има голяма доза смях.. Тея корейци знаят как да правят зрелищни филми,..

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йееееееееееее,прекрасно, разтоварващо, забавно, интересно, динамично и какво ли още не. Ааааааа батко ви И Бьонг Хон отново пилееше чар със замах . Страхотен актьор, като нарисуван с моливче ;)

А филмът определено те оставя в добро настроение. Който не го е гледал бързо да се поправи и да го пуска :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се присъединявам с две ръце към положителните коментари за филма. Много динамичен, тупаници,престрелки, тънък хумор, абе изобщо има си от всичко. Страшна акатьорска игра, абе теглете смело и не се замисляйте. Трепач е!!! :panda-145::panda-145::panda-145::yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно уестърните не са ми по сърце и посегнах към пози филм само заради вашите препоръки. Оказа се, че отново не сбърках като ви е доверих. Малко ми е съвестно да кажа, че се забавлявах, но е така - въпреки порядъчното количество кръв, което се изля.

Актьорите бяха страхотни, гегове бол, най-малкото което следих беше сюжета на филма :D

Общо взето се чувствах като на увеселително влакче през по-голямата част от времето, но пък в каква компания ... сама си завиждам. Благодаря на всички ви за препоръките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...