Jump to content

Just Between Lovers (2017-2018)


Recommended Posts

1o54yf.jpg

 

Just Between Lovers (그냥 사랑하는 사이)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Rain or Shine

Период на излъчване: 11 декември 2017 – 30 януари 2018 г.

Време на излъчване: Понеделник - Вторник 23:00

Жанр: Мелодрама, Романс

Канал: JTBC

Епизоди: 16

Режисьор: Kim Jin Won (The Innocent Man, Remember You)

Сценаристи: Yoo Bo Ra (Secret Love)

Субтитри: Английски

          

Участват:

Lee Joon Ho (2PM) като Lee Gang Doo

Nam Da Reum като young Gang Doo

Won Jin Ah като Ha Moon Soo

Park Shi Eun като young Moon Soo

Lee Ki Woo като Seo Joo Won

Kim Kang Hyun като Sang Man

Tae In Ho като Jung Yoo Taek

Yoon Se Ah като Ma Ri

Han Seo Jin като Ha Yun Soo

Kang Han Na като Jung Yoo Jin

Park Gyu Young като So Mi

Kim Min Kyu като Jin Young

Kim Hye Joon като Lee Jae Young

Na Moon Hee като Jung Suk Hee

Ahn Nae Sang като бащата на Ha Moon Soo

 

Резюме: И Канг Ду мечтае да стане футболист, но е принуден да се откаже от мечтата си след инцидент, в който баща му умира, а самият той сериозно наранява крака си. Прекарвайки три години в рехабилитационен център, сега той няма нищо и губи времето си безцелно, докато не среща Ха Мун Су, която е преживяла тежка злополука, довела до смъртта на по-малката ѝ сестра. Страдайки силно от вина, че е оцеляла, тя живее тихо, докато прави архитектурни модели, потискайки напълно чувствата си. Какво ще стане, когато съдбата събере тези две изстрадали души? 

 

 :essub:

 

Свали с български субтитри :subs:  :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs:  :click:  :click:  :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм въодушевена от първите 2 серии. Мудно, тегаво действие, заспивах по няколко пъти докато ги изгледам. Кастът е много добър, с нови лица, които не съм гледала досега, но сюжетът ми идва доста заспал и депресарски. Надявам се да има раздвижване в следващите епизоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

На 12/17/2017 at 21:54, automatisch.Engel написа:

Много бавно и скучно действие на първите 2 епизода. Ще дам шанс още 2 епизода .. 

 

И след 5 епизод действието е все още бавно, но поне не е скучно вече.
 

Off Topic

 

Ако се остави настрана романтичната история между главните, любовните триъгълници и традиционните клишета в сценария, тук се засяга темата за професионализма и отговорността на проектантите, изпълнителите и всички останали участници в изграждането на сгради, мостове и всякакви строителни съоръжения. Грешката на строител  може да доведе до отнемането или съсипване на десетки или стотици човешки животи и съдби. Истории за такива инциденти трудно се гледат и са много депресиращи.  

В заключение - засега нямам забележки към каста - добре се справят главните, въпреки че единият е певец ;),  а другата новобранец в сериалите. 

 

 

Моля да се поправи една грешка във въвеждащата тема - главната е загубила по-малката си сестра, а не брат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък сериалът ми харесва. Да, бавно вървят събитията, но и забързан вариант няма как да се получи добре. Двамата са изстрадали, а и досега страдат, много. Не може да се получи бърза любов.

Сериалът по нещо ми напомня на Tatta Hitotsu no Koi.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Kiddo написа:

На мен пък сериалът ми харесва. Да, бавно вървят събитията, но и забързан вариант няма как да се получи добре. Двамата са изстрадали, а и досега страдат, много. Не може да се получи бърза любов.

Сериалът по нещо ми напомня на Tatta Hitotsu no Koi.

 

И на мен ми харесва този сериал:),  а Tatta Hitotsu no Koi  не съм гледала, но ще го включа в планираните, благодаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Исках да споделя, че сериалът за мен е прекрасен. Да, бавен е, но е просто такъв тип филм. Много хора не биха понесли такава тегавост, но за мен е много реален и в известна степен човешки. Напомня ми на “Sorry I love you”, на филми с някакво добро и красиво послание. Харесва ми, че героите изглеждат по-обикновено и близко, че няма съвсем лоши герои, че показват по-различни персонажи, на които рядко се обръща внимание или са твърде клиширани. Не бих казала, че е някаква революция в корейските драми, но е опит в по-различна посока, което на мен ми допада. Много ми харесва главния герой като персонаж, харесва ми порива му да се бори и живее така сякаш нищо няма значение и че всичко може да е за последно; на моменти реагира малко пресилено детински - може би има и такава логика в действията му (като неуспял наистина да порасне), но щеше да ми харесва повече, ако беше разумно и премерено суров. Главната героиня също ми харесва с това, че е просто обикновена, не е особено забележима, но е харизматична именно така.

Другите двама главни според мен можеха малко по-различно да ги развият.

Бабата, приятелката художничка, майката на главната героиня, съдържателката на бара и директорът на строителната фирма са ми интересни и различни образи. 

 

От известно време гледам корейски сериали и бих казала, че тази година има няколко наистина добри, реалистични и човешки истории, които ме върнаха към корейското кино и причината да започна да гледам такова. Извинявам се за първото и дълго мнение, но се вдъхнових:).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да споделя, и на мен много ми харесва. Бавен, скучен, в никакъв случай, къде по-бавни и скучни сериали съм гледала. Самият сериал създава онази атмосфера, в която поначало почнах да гледам азиатско кино, но колкото и да е реалистичен, не искам да е чак толкова реалистичен, че краят му да е трагичен. Единствено, което ме е издразнило, че главната като реве, си криви устата като Силвестър Сталоун.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам с нетърпение букви за 10-ти епизод!

Ако не дочакам, ще погледам картинки! ;)

Драмата заслужава да си има и БГ превод!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, pencheva_sz написа:

Чакам с нетърпение букви за 10-ти епизод!

Ако не дочакам, ще погледам картинки! ;)

Драмата заслужава да си има и БГ превод!

Ще има бг превод. Първите 3 серии вече са преведени, чакат на опашка за редактиране. После пък ще ги пускаме през по-кратък период от време и ще наваксаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам с удоволствие и чакам с нетърпение следващите епизоди. Това е един от любимите текущи сериали.

От сценария не очаквам изненада, но актьорите компенсират, най-вече Joon Ho :wub:!

Off Topic

Около сините таблетки ще се случи драма, а и наближават заключителните серии - по корейско клише, драматизмът ще доминира. 

П.С. Припомних си и сцена с падаща тежест ...

 

Благодаря за превода и и успех! :bow:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На вчерашния си концерт Джуно говори за сериала и каза на феновете, че в последните 4 серии ще има обрати и промени и че трябва да го гледаме, за да разберем дали ще имат бъдеще двамата главни. Нищо конкретно, но достатъчно, за да ни държи в напрежение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да го гледам с големи резерви, понеже не харесвам любовни мелодрами. В крайна сметка го гледам не заради мелодрамата, а заради криминалната нишка и интригата, вплетени умело в мелодрамата. И сценаристът, и режисьорът, и кастът, и главните актьори са много добри и се справят отлично, поради което сериалът ми допада. Въпреки, че не е моя жанр, са го напарвили приятен и дозиран, заснели са го прилично и дори красиво. По отношение на физиономиите и излъчването на главните двама, смятам, че са ги подбрали отлично, пасват си и на образите и на всичко. Даже малкия хлапак /Джуно /ако не го бяха избрали не зням кой би паснал така добре на такава роля. По нещо в изражението ми напомня на Ел /L/ от онзи сериал с бандата рокаджии, същия премрежен и присвит поглед вади, същите криви усмивки като на "мистър арогантен" и същата нехайна походка. Ако трябва да сме откровени: те са с еднакви прически и стайлинг, даже косата им е еднаква напълно. Само проектанта-архитекта /не разбрах коя му е точната професия/ реално ми е несимпатичен, много дървен стои на екран и гледа като облъчен, а и стойката му е странна може би заради високия ръст /мисля, че е трябвало малко да поразчупят този образ/. Ще продължа да гледам, защото искам да разплетат интригата свързана със строежите и инцидента. Всъщност така са построили действието, че интригата държи и смятам, че това е добре. Хващам се, че се интересувам от криминалния елемент, а не от това с кой ще се събере главната. За мен красивата любовна история е само фон на трагичните действия и обстоятелства, свързани с инцидентите. Силно ме интересува съдбата на майката-алкохоличка, някак си съчуствам й и я съжалявам. Бабата-дилър също ми е симпатична като образ. Всички актьори играят много добре /без високото дърво/ и успяват да пресъздадат страхотно образите, с което правят много интересен сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Kiddo написа:

aria, каква криминална нишка?

Срутването по същество е престъпна небрежност , а не инцидент. Доколкото аз разбрах е инкриминилизирано като е прикрито. Подкупи, измами, престъпна небрежност, трудови злопоуки, породени от престъпно поведение и т.н. за мен това са си общи криминални прояви. Дори и побоите са такива, но хайде да не се задълбочавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При техните давностни срокове това надали ще да е проблем. Да, имало е престъпна небрежност, но в случая не мисля, че има някаква криминална нишка. Инцидентът, поне като проява, е в миналото. Тук са важни човешките съдби, не конструкцията на мола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aria, мисля, че по-нататък ще видиш в сериала, на едно място архитектът казва нещо добро - че обикновено тези трагедии не се случват от някаква лошотия, просто някой някъде нещо пропуска или не го намира за значимо, това не е престъпна небрежност. Просто имаш много приоритети и някои неща е трудно да предвидиш как точно ще си взаимодействат. Тези неща, за съжаление, се случват. 

Но не смятам, че има наистина криминална нишка или че се търси някой виновен в този сериал.

 

Това, което ми харесва тук също, е, че технически и професионално е много добре измислен сериалът, в почти всички корейски сериали героите работят в някакви много бутафорни фирми и нещата са много далеч от реалността; тук ме зарадва, че нещата са реални (работя в тази сфера). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големият брат /деректора/ оставя у мен впечатлението, че е престъпник. Особено с тия подкупи , за които говореше и с методите му на действие, не ми изглежда да е свестен. Председателя още не съм го видяла, но и той ми се вижда потаен. Ето защо съм с впечатлението, че има нещо престъпно. Може и да греша, аз още съм в началото на сериала. Силно впечатление ми направи и това, че бащата на главния не е бил обезщетен заради някаква кражба, което също ме накара да съм нащрек за измами.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...