thedemon1238 Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Дойде тази част от годината, когато топлите дни отстъпват на студеното, мрачно и дъждовно време. Когато обаче ни е топло на душата, няма значение какво е навън. За тази цел, на помощ идват азиатските кино-седмици по нашите кина. Перфектна възможност да се съберем и заедно да се насладим на тазгодишният подбор от японски филми. Билетите ще са само по 2 лева, така че не изпускайте да си подарите това удоволствие. Тази седмица в Дом на Киното ще има Панорама на японското кино ПРОГРАМА: 23 октомври (понеделник), 18:30 ТИ СИ ДОБРО ДЕТЕ /「きみはいい子」 Реж. Мипо О, 2014, 121 мин. По мотиви от книгата на детската писателка Хацуе Накауаки. Мипо О изследва сложните отно- шения в рамките на семейството през погледа на началния учител Тадаши Окано....24 октомври (вторник), 18:30 ВСИЧКО НАОКОЛО / 「ぐるりのこと」 Реж. Рьосуке Хашигучи, 2008, 140 мин. Любовна история, която проследява почти де- сетгодишен период в отношения на една семейна двойка на фона на социалните турбуленции в Япония през 90-те години на миналия век. 25 октомври (сряда), 18:30 МАЙКАТА НА ЛУКЧО / 「ペコロスの母に会いに行く」 Реж. Адзума Морисаки, 2013, 113 мин. Режисьорът-ветеран Адзума Морисаки адаптира едноименния комикс на Юичи Окано. Филмът рисува ежедневието на майка и син с много хумор и нежна болка. 28 октомври (събота), 18:30 ПИСМОТО / 「手紙」 Реж. Джиро Шоно, 2006, 121 МИН. Филмова екранизация по романа на Кейго Хигашино, отличен с престижната японска литературна награда „Наоки“. Брат извършва убийство заради брат си, но стигмата да си роднина на убиец чес- то има твърде висока цена. 29 октомври (неделя), 18:30 СЦЕНИ ОТ КАЙТАН / 「海炭市叙景」 Реж. Кадзуйоши Кумакири, 2010, 152 мин. Няколко истории, чиито главни герои са профе- сионални актьори и обикновени граждани от Хакодате (о-в Хоккайдо). Човешкият живот често има сладко-горчив привкус. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Поне 2/3 от залата беше запълнена днес. Филмът беше великолепен. Хареса се. Ръкопляскаха му накрая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thedemon1238 Posted October 25, 2017 Author Share Posted October 25, 2017 Аз бях понеделник и вторник. Ако всичко е наред мисля да отида и неделя. Хубави са филмите, така са подбрани, че показват много от културата на Япония. Този във вторник по описание уж щеше да е романтичен, ама се оказа битова драма за мъж и жена. Как преодоляват нещастието от загубено дете, стигат дъното, но благодарение на любовта запазват връзката си. Вторият ден киното се напълни и като се има предвид, че за първа година е на ново по-голямо място, само може да ме радвa. Kакто обикновено, селекцията oт филми на фестивала е супер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts