Jump to content

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau (2017)


debil4e

Recommended Posts

spacer.png

 

заглавие: Kujira no Kora wa Sajou ni Utau, Children of the Whales, Whale Calves Sing on the Sand, Tales of the Wales Calves, クジラの子らは砂上に歌う

страна: Япония

година: 08.10.2017 - 

тип: ТВ ( 12еп )

жанр:  Sci-Fi, мистерия, драма, фентъзи, шоджо

продукция: J.C.Staff

инфо: тук, тук, тук

сюжет: Макар и на 14, Чакуро е архивист на Калния кит, полу-утопичен остров, носещ се по безкрайното пясъчно море. Голяма част от обитателите на острова обаче живеят максимум до 30 години, защото девет от десет от тях са "благословени" или белязани със способноста да използват саймия(тамия)-свръхестествени сили, които обаче причиняват преждевренната им смърт. Останалите десет процента нямат тези способности и защото живеят достатъчно дълго са тези, които реално управляват острова.

На пръв поглед всички са доволни от живота си. Може да се каже, че всички са равни, всеки има някакви задължения, живот без произшествия, без престъпления, но и без промяна. Разбира се, има и недоволни, но дори недоволството не надхвърля допустимите граници, а по-скоро може да бъде класифицирано като дребно хулиганство извършено от недоволни хлапета. Това е така само до деня, в който докато търсят провизии на преминаващ наблизо друг остров откриват странно момиче на него и го прибират с тях. Това ще задвижи отново спрялото време на Калния кит, но не и по начина, който очакват "бунтарите".

 

 

лично мнение: Планувано заглавие, при това отдавна. Радвам се, че арта от трейлъра съвпада с този в анимето, а и историята ми допада-отказване от емоциите с цел спиране на войните.  Резултата е една безкрайна война, подкрепяна от армия, която не страда от липса на войници. Има разбира се и дисиденти-въпросния остров. През цялото време имах чувството, че гледам пак "Бразилия" на Тери Гилиъм, но от друг ъгъл и с военна насоченост, но ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...