Jump to content

Because This Is My First Life (2017)


Recommended Posts

22528141_1891568594493888_3814778912265189975_n.jpg

 

Because This Is My First Life (이번 생은 처음이라)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: This Life is Our First Life

Период на излъчване: 9 октомври 2017 – 28 ноември 2017 г. Ѝ

Време на излъчване: Понеделник – Вторник 22:50

Жанр: Романс, Комедия

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Park Joon Hwa

Субтитри: Английски

          

Участват:

Lee Min Ki като Nam Se Hee

Jung So Min като Yoon Ji Ho

Esom като Yoo Soo Ji

Park Byung Eun като Ma Sang Goo

Kim Ga Eun като Yang Ho Rang

Kim Min Sook като Sim Won Seok

Kim Eung Soo като Nam Hee Bong (бащата на Se Hee)

Moon Hee Kyung като Jo Myung Ji (майката на Se Hee)

Kim Byung Ok като Yoon Jong Soo (бащата на Ji Ho)

Kim Sun Young като Kim Hyun Ja (майката на Ji Ho)

Yoon Bo Mi като Yoon Bo Mi

Kim Mun Kyu като Yeon Bok Nam

 

Резюме: Беден човек и бездомна жена стават съквартиранти в драма, която разглежда институцията на брака и проблемите, пред които са изправени младите хора днес.

Нам Се Хи (Lee Min Ki) е млад мъж в своите тридесет години, който успява да си купи собствен дом. Но ипотеката на практика го оставя без доходи до живот. Юн Джи Хо (Jung So Min), млада жена в началото на 30-те, без собствен дом и стабилна работа, отказва почти всякакви запознанства и забавления заради финансовото си състояние. Но чрез неочаквани обстоятелства на съдбата Джи Хо се превръща в наемател в къщата на Се Хи. Ще успеят ли да си помагат взаимно и да преборят тежките си финансови проблеми?

 

 

Български субтитри :subs: :click:

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубавите неща след две серии:

1. И Мин Ки

2. Джонг Со Мин

3. Исом

4. Ким Га Ън

5. Сценаристката Yoon Nan-Joong (The Queen of Office, Ho-Gu's Love)

6. Режисьорът Park Joon-Hwa (работи само с tvN, Bring it on, Ghost)

7.tvN

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След двата първи епизода ми харесва. Ще го следя.

И съм съгласна, че е продукциите на tvN заслужават внимание. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ударно начало, голяма забава са тези двамата! Краят на 2-ри епизод просто изби рибата. :lol:

Spoiler

"Ако имаш време, ще се омъжиш ли за мен?"

 А котката е най-големият бонус! :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дотук много добре! Вече не помня откога не съм гледала И Мин Ки в каквато и да е продукция. Много ме радва в този образ! С Чонг Со Мин са добър тандем, а да не забравя и третия член, който допълва картинката- пухкавелката!

Определено ще се следи този сериал-забавен, приятен, а най- интересното са персонажите. Добре де, признавам, че най-главната причина е И Мин Ки точно в такъв образ(много, ама много ми допада). 

А, и няма лиготии(да не ги бъркаме с добрата забава).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно изненадана съм сред толкова много бози, това направо ми изглежда, като баси златния сериал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, automatisch.Engel написа:

Приятно изненадана съм сред толкова много бози, това направо ми изглежда, като баси златния сериал. 

Пу-пу!:28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, automatisch.Engel said:

Приятно изненадана съм сред толкова много бози, това направо ми изглежда, като баси златния сериал. 

Съгласна! Този е най-добрият и качествен сред онгойнг продукциите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, itadakimasu написа:

Съгласна! Този е най-добрият и качествен сред онгойнг продукциите. 

И за това първо да блгодарим на японския оригинал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, dido100 said:

И за това първо да блгодарим на японския оригинал.

Не знаех, че е базиран на японски. Ще му хвърля едно око. Във всеки случай, корейците се справят много добре в пресъздаването на оригиналната история. Аз лично нямам забележки към сериала дотук. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що така никой не коментира, та чак едно след друго да пускам мнения.... :rolleyes: Не гледате ли тази прекрасна драма? Аз съм във възторг от нея. От Гората насам не съм чакала толкова(по-скоро едвам дочаквам) всяка следваща серия на онгойнг сериал. Сериалът е такава свежа глътка въздух. Страшно ми харесват всички персонажи, не само двамцата главни. И трите двойки са еднакво интересни. Романтиката , взаимоотношенията, ситуациите- има нещо толкова житейско и непресторено, а и емоция, в целия сериал. Зарибена съм.

И поздрав с една хубава песен от саундтрака:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, гледа се , гледа се ....Ся ме карате да се измъкна от сянката на анонимността и да кажа , че съм също от зарибените...:P  Благодарско  на Дидо за подсещането!:beer: Човъркаше ме , че нещо  ми напомня смътно... Е, не е баш като  въпросния японски сериал. Променили са концепцията. Или по-скоро са я напаснали към техните проблеми. По-сведущи ще го кажат. Но и на мен ми допада...Еле, бялото пухкавелниче...:D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е наистина, аз съм с изгледани три епизода.

След като старателно си излях възмущението върху японския вариант/една страница не ми стигна :D/, този сериал наистина ме привлече, по-леко, по-готино е поднесена историята на мъжът, който го е страх от обвързване, повярвах му, някак човешки ми стои за разлика от японеца, който просто бягаше от хората заради това, че цял живот си е бягал така по инерция.

А тук има нотки на разбиране на проблемите на партньора, да решението е нестандартно и хамаво на пръв поглед,  :D но все е нещо, има живот.

Отделно, че като роля И Мин Ки се вписва чудно, леко хладен, висок и симпатичен тип, който не обича да си врат носа в неговите дела.

Бяла котка за разкош и в добавка малка  и объркана съквартирантка. Тя милата е така женствена и красива, съвсем съвсем мъничко ме дразни , като вземе да се чуди нещо, но се преживява, като цяло си е перфектна, действа със замах, а това е големия проблем на корейските девойки както ви е известно  :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сте лоши, закрастихте и мен. :D

Страхотни са и двамата главни, и приятелките на мацката, и шефчето на Мин Ги. Мин Ги е идеален за покер, успява абсолютно нищо да не покаже. Като го знам колко е изразителен иначе, чак не ми се вярва, че е същият човек. Мацето е много сладка, особено ми харесва, че показа характер и не се примири с навлеците около себе си. Пушачката също ми изпълва душата, чакам с нетърпение да развият нещата с невпечатляващия обожател. :P Само третата двойка нещо не ми са убедителни, но да видим, има време.

Определено ще следя сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.10.2017 г. at 23:21, itadakimasu написа:

Що така никой не коментира, та чак едно след друго да пускам мнения.... :rolleyes: Не гледате ли тази прекрасна драма? Аз съм във възторг от нея.

 

 Ми аз обикновено коментирам изцяло изгледан сериал и никога с лошо освен ако съвсем не става...

"Който разбира, тук се спира" реплика от пазара, но 100% задължителна за Мин Ки и сие... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз щото обичам да си изказвам/коментирам емоциите от това, което гледам на момента, особено ако са еуфорични...та, пълните ми душата! :P

Мин Ки е нещо уникално в този сериал, как само му приляга този образ. Мацката е достатъчно фурия, а и инициативна, че да го го обърне на 180 градуса. Нямам търпение да видя как ще се променят един друг и как постепенно ще свикват със странностите на другия, въобще как ще изграждат заедно връзка... Да, и на мен втората любима предстояща двойка са директорът и пушачката- по-нетрадиционни персонажи от типичните корейски са и затова кефят. 

Аз  чакам с нетърпение реакциите на нашия, когато Рошльо, който с розовата блузка е цял бонбон, започне да сваля мацката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мин Ги още от 7 епизод явно ще почне да си яде чорапите от ревност, ама така му се пада! Мацето ми направи деня - щом той така, и аз така! Явно и при другата (засега) двойка се очертава нещо подобно, така че май и онази мадама ще покаже характер - само че за какво ѝ е това недомаслено кьосе, така и не разбирам. Засега пушачката набра най-много точки; много ще се радвам да ги видя как омекват с директорчето след толкова перчене колко са корави. Изобщо, очаква се забава по всички фронтове :)

 

(Съвсем в топика си е, душа!  Рошавко, розово, с трапчинка и хубав глас - какво да му искаме повече? :wub: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спиди ,  лайк, душа , лайк от мен ! "Открадна ми думите от клавиатурата" . Последната серия беше трепач- заплетаха ги конците , сега да видим кой - кого. 

Не знам точно кога ще си "задъвче чорапите" този образ, но аз вече си ръбам ноктите от нетърпение да видя как ще му се пропука "темерутско безизразната маска -физиономия" и какъв ще бъде самоанализът му за въпросните усещания и изводите, които ще направи. Играе уникално - признавам му го.  Чак се чудя, защо не съм го засичала до сега никъде. Отивам да наваксвам в дупките м/у сериите, че резил...

С чаровната му съпруга - квартирантка вече се знаем от друго сериалче - тук прави съвсем различна роля, но отново й вярвам. Браво на момичето.  

Другите две двойки имат както свои силни индивидуалности , така и са ми някак типово обособени :

- /пушачката/ кариеристката,  подчиняваща се на  факта , че ако иска да расте в йерархията на мъжко общество , трябва да преглъща много неща и да прави компромиси със себе си; което пък рефлектира в изградената емционална бариера. По- свободното й поведение е само част от  начина за" изпускане на парата". Че зад всичко това се крие мила , нежна и ранима душа, която не иска да си признае , че  копнее искреност и близост и да бъде просто жена ,  мисля , че е ясно и ще го видим по-нататък.

- директорчето,  дето все се прави на много знаещ по женските въпроси , всъщност, е доста бос на практика по отношение на една  емоционална връзка.  Като изключим креватните му преживявания , мисля, че можем още от преди серия -две да го броим хлътнал по пушачката, само дето още не го осъзнава. Цялото му поведение и отношение спрямо нея говори за това.  

      Любопитно ми е кой пръв от двамата ще свали гарда. Залагам на него. Някак си така ми върви логиката на развитие на образите . 

- мацето с фикс идея за брак.  Ох, какво да кажа. Ясно е , че това е съкровената мечта и  единствена  цел в живота на масата  корейки според  сериалите. Поне такова впечатление се създава. / ако жертвата е красив и богат е оптимален вариант, ама и идното от двете условия върши работа ;)/  Реализиране на подобна фикс-идея обаче е съвсем реално наблюдавана ситуация  и по нашите ширини. Лично аз съм свидетелка на две такива. Едната е наистина достойна за сериал,  но не му е тук мястото, че ще станем като "Искрено и лично". 

Интересно ми е да видя, как ще "еволюира" героинята й, след като й спукаха сапунения мехур. 

- гадженцето на мераклийката да се жени... Ами ... класика в жанра и като поведение и като разсъждения.  Нужно ли е да го коментирам? 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен, тотално ме спечелиха вече! :D

Аз съм в началото на 6 епизод, обаче постоянно качват темпото и ми е голям кеф!

Двамата - Тя  и Той са умни и съобразителни /ура!/, често изпадат в непривични ситуации,

Off Topic

ха ха как съм се смяла на кратките изречения към таткото, като отидоха да се запознават с нейното семейство, страхотна сцена :D

 

но са толкова себе си и винаги правят нещата, следвайки сърцето си, че ме кефят тотално, няма го калъпа, заученото, харесва ми че се променят и правят нещата с мисъл за другия. Не го осъзнават, но някак инстинктивно го правят и е много завладяващо това първо чувство да те е грижа за някой, да си близо до него. Да, наистина голям капан си устройват, ама по хубавия начин.

Дори фалшивата им сватба беше супер искрена и приятна, на доста истински сватби не се случват такива мили и хубави неща както на тяхната, с една дума страхотни бяха.

Премълчаването на истината е голям бонус в случая, постоянно има закачка и настроение, а приятелките и само допълват картинката със своята искреност и откровеност. Чудни, чудни! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...