Jump to content

Shaman King (2001-2002-2021)

Ragnos

Recommended Posts

b52f8fa7ec023bb2.jpg

## Режисьор : Сейджи Мизушима

## Жанр : Екшън | Шонен | Комедия | Суперсили | Фехтовка

## Държава : Япония

## Година : 2001-2002

## Език : Английски, японски

## Епизоди : 64

## Времетраене : 23 минути на епизод

## Резюме : Обикновеният на пръв поглед ученик, който обича да си похапва хамбургери и да лентяйства през по-голямата част от деня, пази изумителна тайна. Йо е шаман - един от малкото избрани измежду хората, които могат да виждат духове. Но това не е всичко. Чрез "духовната връзка" шаманът може да обедини сили със своя дух-пазител, за да постигнат не само физическо, но и духовно единство. Съдбата принуждава Йо да се впусне в шеметна надпревара с времето и останалите шамани по света, когато гибелната звезда известява за началото на новият шамански турнир. Изпитанията, с които се сблъсква, пробуждат дълбоко заровените способности на Йо не само като воин и шаман, но също като истински лидер и приятел, готов да оглави съпротивата срещу амбициите на най-могъщия шаман, раждал се някога. Бъдещето на човечеството зависи единствено от собствените му умения и изборът, който трябва да направи...

Свали с български субтитри всички версии :subs: :click:

Онлайн с български субтитри Shaman King :subs: :click:

Онлайн с български субтитри Shaman King (2021) :subs: :click:

Е, shaman king си е класика в жанра, просто супер добро аниме, много забавно и единствено по рода си, за сега не съм забелязала някой да е направил нещо, което да се доближаеа много до сюжета и идеята. Любимият ми герой е Зийк, просто ме радва тоя човечец с тва прераждане и с невероятната си сила, ама мама му стара Йо го победи Crying or Very sad и ко да се прави....

Иначе ми е странно, че все още няма тълпа от народ, който да е изразил мнението си по въпроса...

Анимето е едно от най-добрите, които съм гледал. Имаше много смешни моменти предимно свързани с Хоро Хоро (Трей) Laughing Който не го е гледал да го гледа и най-добре да го гледа с японско аудио.

Първото ми аниме! Определено ме впечатлина с дълбочината на сюжета и философията, караше ме да се замисля, но и забавляваше. Може би първата причина да се поинтересувам от Япония. Гледах го с японско аудио (не понасям английски дъб) и след 64 епизода назубрих доста лафове. Често в напрегнати моменти си спомням как Йо се протягаше и казваше "Няма смисъл да се притесняваш за нещо, което не зависи от теб." =)

Ооо тъй като се мернах за малко, просто не мога да подмина тази новичка (за мен поне) секция!

Така де... в последно време анимето и мангата са единствените, мхм, "развлечения" на които обръщам внимание.

Но да се върнем на темата - Shaman King! cheers Добро аниме. Малко е доста детско, но като цяло е яко. Мисля, че беше третото аниме, което изгледах от-край-до-край. Мисля, че във vBox-а още го има. Та... както казах още тогава ми се стори малко детско и едва преди около месец-два разбрах защо. Cool Тогава прочетох мангата, която беше също привършила преждевременно и за моя радост беше подновена точно няколко месеца по-рано.

Ако не сте я чели, то съвета ми е - прочетете я, защото си струва! Анимето е направено далеч по-различно от мангата. Основната разлика е, че когато са преработвали историята са я направили така, че да може да се гледа от много по-малки деца от обичайната аудитория. За това и изглежда детска. Множество моменти, части от битки и т.н. чисто и просто липсват. Целият спонтанен ъпгрейд на силите на главните герой, който се забелязва на няколко пъти в анимето, е обяснен и разказан далеч по-смислено в мангата. Като цяло нещата в анимето са дале по-опростени и изрязани.

п.п. Мангата както казах беше подновена и до няколко месеца историята трябва най-накрая да приключи. Ако все пак се двоумите дали да започнете да я четете, ще ви издам едно малко спойлерче.. Йо и Анна имат син, който е заченат точно по време на турнира. ...сами си правете изводите, колко е пропуснато в анимето! Very Happy

Тяхното е доста интересна връзка... хем тя командва, хем си го обича.

Но защо да говоря, като мога да покажа направо...

b1d84e38bf7854e5.jpg

6577a4c1bc617be4.jpg

a8d7dcbd18681e5d.jpg

117400a7e67daa52.jpg

105429a7255a7799.jpg

8a7d36a5a0ba42eb.jpg

Учудвам се на толкова малко коментари,това е класика Smile

А даже го има и с бг аудио(което не препоръчвам).Рен и Фауст са страшни,няма такива просто.И въобще самата история е много интересна,заслужава си да се прочете и/или изгледа.И Йо е голям шемет,повечето смешни моменти са с него,Хоро Хоро(Трей),Манта и Рио.А края наистина изненадва.Мога само да цитирам Йо :Funga Fu fu

Според мен поне тази и доста други теми трябва да бъдат copy/paste-нати в "Манга" секцията също. Все пак Shaman King е преди всичко манга и след това аниме.

И аз съм го гледала, незнам дали всичките 64 епизода. Когато имам време и възможност това е начин да мързелувам и убивам време. Мога с часове да гледам анимация. :D:D:D

Помня,че го гледах ,когато бях на 7-8 с БГ аудио и ми направи много голямо впечатление.И даже ми харесваше повече от Ю-ги-о,което по него време беше абсолютният хит с всичките кроасани и албуми с лепенки.Определено си е стойностно това анименце.Заслужава си.

Както вероятно сте запознати, през 2021-ва направиха нова версия на това заглавие, а сега се очакват още изненади от вселената~

• Like 1