Jump to content

A Taxi Driver (2017)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

 

Off Topic

fullsizephoto853402.jpg

 

A Taxi Driver(택시운전사)

Страна: Южна Корея

Премиера: 2 август 2017

Времетраене: 137 мин.

Жанр: Драма, По истински случай

Режисьор: Jang Hoon

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Song Kang Ho като Kim Man Seob

Thomas Kretschmann като германския журналист Peter

Yu Hae Jin като Hwang Tae Sool

Ryoo Joon Yeol като Koo Jae Sik

Park Hyuk Kwon като репортер Choi

Uhm Tae Goo като сержант Park

Yoo Eun Mi като Eun Jeong

Choi Gwi Hwa като Civvies leader

Cha Soon Bae като шофьор Cha

Shin Dam Soo като шофьор Shin

Ko Chang Seok като бащата на Sang Goo

Jeon Hye Jin като майката на Sang Goo

Jung Jin Young като репортер Lee

Ryu Tae Ho като директора на вестника в Куангджу

Jeong Seok Yong като президента на автосалона в Сеул

Lee Jung Eun като съпругата на Hwang Tae Sool

Jeon Hye Jin - гост

 

Резюме: Май, 1980 г. Ким Ман Соп, таксиметров шофьор от Сеул, случайно се натъква на прекалено изгодна оферта, за да е истина. Ако закара чужденец от Сеул до Куангджу и се върне обратно преди вечерния час, ще му бъде платена немислимата сума от 100 000 вона - достатъчня, за да покрие няколко месеца неплатен наем. Без да разпитва за подробностите, той взима немския репортер Петер и поема по магистралата. Макар и спрян от полицейските заграждения в края на Куангджу, Ман Соп отчаяно иска да спечели парите и в крайна сметка успява да намери път към града. Там срещат студенти и обикновени граждани, участващи в мащабни демонстрации срещу правителството. Разтревожен от опасното положение, той моли Петер да се върнат бързо в Сеул. Но репортерът го пренебрегва и с помощта на един студент започва да снима с камерата си за новините. С течение на времето ситуацията става все по-лоша...
В основата на филма лежат реални събития. Немският журналист Юрген Хинцпетер наистина описва и дава гласност по целия свят на събитията от Демократичното движение Куангджу, наричано още "Въстанието в Куангджу", което достига своята връхна точка през май 1980 г.

 

Награди:

Fantasia International Film Festival - Best Actor (Song Kang Ho)

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руско озвучаване :click:

Онлайн с руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Учудваща липса на коментари!

Най-касовият корейски филм за 2017.Премиера в Корея - 11 август 2017

Претендент  е за Оскар за  чуждоезичен филм.Основан  е на реални събития.Таксиметров шофьор от Сеул, случайно попада в центъра на събитията,покрай германски журналист, който вози до там. когато цяла Корея е в неведение за случващото се, манипулирана от СМИ.Повече няма да кажа, за да е интересно гледането.

Малко история.

Въстанието в Кванджу от 18 до 27 май 1980 е жестоко потушено от властите, а  тогавашния президент- Чон Ду Хван е осъден заради тези събития на смърт по-късно.По време на управлението му, въстанието се смята за комунистически бунт, а след 1988 г. като опит за установяване на демокрация.Съгласно официалните данни са загинали 207 човека, но според чуждестранните СМИ, данните не са реални. Според ВВC,  убитите са около две хиляди.

Гледайте!Филмът е много хубав и направен по начин, на който корейците са майстори. За актьорската игра, не е нужно да ви убеждавам.;)

Онлайн с руски субтитри тук  и тук

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм, може би най-добрият от всичко художествено, което съм изгледала за събитията в Куанджу. Разбира се, сантиментален и човешки, точно както корейците го могат и го правят. Положителното е, че голяма част от това, което се знае за станалото в Куанджу е достоверно представено. Доколкото се знае, защото дори 37 години по-късно пълната истина за събитията там и за броя на загиналите са все още мъгляви. Браво на корейците, че продължават да се занимават с тази тема. Именно защото си извоюваха демокрацията с кръв, осъзнават истинската й стойност. 

Сонг Канг Хо е велик.. както винаги. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събитията, показани  във филма бяха отразявани много подробно от БНТ тогава. Показваха студентите, които хвърляха камъни, а срещу тях тежко въоръжената армия.Знам, че имаше много загинали.  Гледайки филма се сетих за това. Наистина показаното много прилича, на това, което виждахме в репортажите от Южна Корея. Страхотен филм се е получил. Дълбоко уважение към хората, които са участвали в тогавашните събития, както и към тези, които рискувайки живота си са ги отразявали. Струва си всяка отделена от времето ни минута. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че имаше толкова хора на днешната прожекция в Дом на киното. Чувам, че и в неделя е било така. Оценките на хората около мен са от добри по-добри, а аз ще продължавам да препоръчвам филма на познатите си, когато стане въпрос за качествено кино. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен филм. Вероятно най-добрият корейски за 2017г. Изненадах се, че бяха довели деца от 4-и клас да го гледат. Очаквах, че ще е тежък, с политическа насоченост и не мислех, че е подходящ. Всъщност, първата част беше дори забавна, на фона на социалните проблеми, които разглеждаха. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен филм! Много думи са излишни - прекрасно разказана история, а това че е по действителен случай, я прави още по-специална. Наистина си струва всяка минута! 

 

И българските субтитри допринесоха още повече за удоволствието - благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покъртителна история и прекрасно заснет филм! Отлично пресъздадена история с плавно преливане от свежа, ведра атмосфера, през емоционална тревожност, неспокойство и напрежение, достигащи до горчивина и буца в гърлото. 

Прекрасна актьорска игра!

Заслужава си всяка изгледана минута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото, когато го видях, не очаквах да е толкова сериозен филм. Много се чудех дали да го изгледам, защото ми бе попадал няколко пъти. Радвам се, че ми попадна, защото наистина този филм е един от най-стойностните, които съм гледал. Силно го препоръчвам на всеки! Трябва да се гледат повече филми, които отразяват реални събития. Ако ви е харесал, препоръчвам - 1987: When the Day Comes:P

Стойностна история, невероятна актьорска игра - трябва да се изгледа поне веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...