Jump to content

Черната дупка


Recommended Posts

Безкрайно уважавам parab, но не съм съгласен с нейното мнение за темата. За мен е изключително забавна и изобщо не поражда негативизъм. Доколкото виждам останалите също се забавляват. За каква омраза иде реч? Говорим за сериали, не за хора. Нали не мислите, че след като Чингулинка не харесва Другата О Хе Йонг, а аз го харесвам, още утре ще се намразим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

57 minutes ago, parab said:

Във форума не се толерират прояви на омраза, пък дори и в Общи приказки. 

Подобно отношение може да провокира единство и само негативизъм. 

Или темата да се промени в нещо друго, или я затварям.

 

В много теми има изразени мнения за нехаресване на даден сериал и когато това е направено, спазвайки добрия тон, няма никакъв проблем. 

Ако толкова ви се иска да обсъждате нещо омразно и да подхранвате и разпалвате отрицателни емоции, правете го на друго място.

 

 

Няма проблем, ще сменя заглавието на темата, щом това не е приемливо. Само кажете кое бихте одобрили:

1. Черната дупка

2. Негативната тема

3. Отдушника

 или дайте друго предложение.

Описанието също ли трябва да го сменя?

Не мислех, че някой ще вземе толкова насериозно темата, иначе щях да сложа заглавието в кавички. Ако на някой не му е ясно, темата е за сериали и герои от сериали, а не срещу хора от форума или групи от обществото.

Защо направих тази тема? Защото сериалите предизвикват не само положителни емоции, а понякога и силно отрицателни, които хората (в това число и аз) искат да изразят по някакъв начин, но често ако го направят в темата на сериала, феновете се чувстват засегнати и почват словесни спорове, къде учтиви, къде не, след които някой остава със силни негативни емоции, вече не само към сериала. Струва ми се, че ако има такава тема за отдушник, да си кажем колко ни е издразнил някой сериал или герой, това ще има положително въздействие върху форума и върху участниците в него. 

Аз не съм от най-редовните тук, но дори и аз на няколко пъти забелязах как си тръгнаха хора доста наранени от отношение и от невъзможност да изразят свободно мнението си, защото е различно. Не познавам никой от тях, нито подкрепям мненията им, просто това ми направи много лошо впечатление и се замислих дали може да се направи нещо. Така ми хрумна идеята за темата. Сигурно не е най-доброто решение, но поне е по-добре от нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

37 minutes ago, bond said:

Нали не мислите, че след като Чингулинка не харесва Другата О Хе Йонг, а аз го харесвам, още утре ще се намразим.

Хаха, не се знае! Чакай да видиш колко други сериали има, които не харесвам, може след някоя и друга страница друго да кажеш ;) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хейтването си е силно негативно отношение със склонност за създаване на конфликт, затова изисках промяна. 

Избери си как ще я преименуваш,  но нека да не призовава към твърде силната дума омраза.

 

Личното ми мнение е, че подобни тема водят към поляризиране на мненията, което разбалансира темите или в само положителни, или в силно отрицателни. Има теми за препоръки за гледане, може да се направи тема за Непрепоръчвани заглавия например, а не "хайде да оплюем масово това или онова заглавие за кеф".  И аз не харесвам едно 90% от заглавията от последните 3 години, но не бих тръгнала да си губя времето да пиша и отново да се дразня от онова, което не ми харесва или ме ядосва.

 

Надявам участниците и самата Чингулинка да следят темата да не излезе от релсите на шеговития тон. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

parab, забележи коментарите досега - "еди кой сериал ми е адски тъп/скучен/муден". И толкова. Без навлизане в полемики, без защита на сериала от трети лица. Просто си изказваш мнението. Докато не се появи някой тънкообидчив, всичко ще е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво му е на заглавието, че е толкова неприемливо? По дяволите, трябва ли всички в 2017 година да се държат като social justice warriors и да надават протестен вой за всяка скапана дума и да й търсят етимологията чак в латинския и древногръцкия език, за да докажат как тя нарушава правата и чувствата на всеки обитател на преспапие? Айде бе.

Може да промените заглавието на H8-търската тема. Така поне тези, дето не отбират от лийдспийк, може да подминат думата, без да почувстват някаква заплаха за крехкия ни мир.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, идваш тука и си плюеш за релакс, така ли? Тц, тц, ти да видиш...

Хм, сега като гледам, дотук не  сте написали нищо грозно негативно, предизвикателно или кавгаджийско /засега, хехе/, т. е. - наистина не отговаря заглавието, ако сме честни. На мен не ми пречи, де. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно време(когато се разхождах из блог.бг) имаше една блогърка, дето беше направила постинг ХАЙД ПАРК и всеки ходеше да си изплакне болката за деня/месеца..., темата просъществува достатъчно дълго.., докато някой си я спомня...(беше забодена горе в профила на блогърката, де), така е с всички неща ;)

 

признавам, че и аз първоначално се стреснах от самата дума на заглавието, но малко съм привързана към форума напоследък и взех да разглеждам и теми, които иначе не чета и отворих и тази..., съдържанието на темата даже не отговаря на подзаглавието.., наистина е повече шеговита тема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата до някъде ми допада.Като повечето от зрителите/потребителите тук,някои драми и филми разбира се,че не ми допадат за гледане.Да наистина някои драми и филми са скучни,мудни и леко безснислени,но не съм тръгнала да коментирам и да изброявам.Да наистина някои може да се обиди или да не му хареса мнението си за дадено заглавие тук,което го харесва,а други го нанират за досадно.Мога само да кажа,че всеки си има право на мнение и да се изказва както си иска.За мен темата ми се струва на място,но не и "хейтърска".По скоро като тема "Кои драми и филми не харесвате".Лично мнение мое,надявам се,че не съм засегнала някои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, Kiddo said:

parab, забележи коментарите досега - "еди кой сериал ми е адски тъп/скучен/муден". И толкова. Без навлизане в полемики, без защита на сериала от трети лица. Просто си изказваш мнението. Докато не се появи някой тънкообидчив, всичко ще е наред.

Много добре си ме разбрала, благодаря за пояснението. Целта ми изобщо не е да подклаждам омраза. Идеята ми е точно да не се навлиза в защити и полемики, а който нещо не е могъл да си каже по някаква причина в темата на сериал, а има желание да го каже, да го каже тук. Никой не е задължен, така че ако на някой не му харесват разни сериали, ама не му се пише по въпроса, да не пише

Смених името на темата. Избрах Черната дупка, но ако някой има друга идея, да каже.

Междувременно темата се наспами яко, значи сигурно ще трябва Параб да изтрие своето мнение, моето мнение, както и другите, които обсъждат заглавието. Аз не съм модератор и по никакъв начин не мога да упражнявам контрол върху темата. Ако някой забележи нещо нередно, да сигнализира когото трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега с новото заглавие може ли вече да изкажем искрено мнение, без обяснения и полемики защо НЕ БИВА да изказваме негативни коментари, сакън да не се засегне някой от пост, който няма НИЩО общо с него? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Flower Boy Next Door - първият сериал, който не успях да изгледам. Преди него дори да ми доскучаваше нещо го добутвах до края поне от уважение към екипа, който се е морил да го снима. Това нещо не успях. И най-доброто ми желание успя да ме докара само до средата, за което заслужавам медал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 hours ago, Kiddo said:

А може ли да плюем и актьори/певци? :D

 

Може, дори е желателно. Аз ще започна от една актриса, която еднолично успя да развали цял сериал с изключително неприятното си излъчване.

Актрисата е Jin Se-Yun, а сериала е Doctor Stranger. Честно казано по-неприятно излъчване може и да съм срещал, но не съм го запомнил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 hours ago, Kiddo said:

А може ли да плюем и актьори/певци? :D

Как мислиш? <_< Толкова зор едни сериали и измислени герои да ни разрешат да не харесваме официално, а какво остава за реални хора, колкото и некадърни да са? 

Иначе мен ако ме питаш - пиши името и после в спойлер отдолу колко ...хм, не го бива..., за да не боде очите на феновете. Ама аз не определям правилата тук, просто съм редови потребител, така че по-добре правете каквото каже модератора, ако искате темата да просъществува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще разваляме темата с " това може, а това не може ", по-добре я закрийте. До тук не видях нито един пост да минава границите на доброто възпитание.

Защо не оставим нещата да се развиват сами. Винаги може някой модератор да изтрие всичко. Лично аз не съм се забавлявал така в друга тема на този форум.

Благодаря за което.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...