Jump to content

P & JK | Policeman and Me (2017)


lazeto

Recommended Posts

MV5BNzk0NjMxNGUtMDhhNS00MWEyLTlkNTMtN2EwNzg3OTYyYjNiXkEyXkFqcGdeQXVyNDI2OTY2MzE@._V1_.jpg

 

Off Topic

5EDkXY1.jpgDJkTifLUIAE7td3.jpg

 

P & JK / Policeman and Me (PJK)

Страна: Япония

Също така известен като: P to JK

По мангата на: Maki Miyoshi - "P to JK"

Премиера: 25 Март 2017

Времетраене: 124 мин.

Жанр: Романс, Комедия, Манга

 Режисьор: Ryuichi Hiroki

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Kazuya Kamenashi като Kota Sagano

Tao Tsuchiya като Kako Motoya

Mahiro Takasugi като Heisuke Okami

Tina Tamashiro като Mikado Yaguchi

Daigo Nishihata като Jiro Nagakura

Aya Omasa като Fumi Komori

Jun Murakami като Kako’s father

Rie Tomosaka като Kako’s mother

 

Резюме: Шестнадесет годишната гимназистка Kako Motoya (Tao Tsuchiya), отива на групова среща преструвайки се на двадесет и две годишна. Там среща млад мъж на двайсет и три години на име Kota Sagano (Kazuya Kamenashi), който се влюбва в нея още от пръв поглед. Изглежда, това е началото на една красива любов! Но не всичко е толкова просто: Kota веднага губи интерес към момичето, щом разбира че всъщност е само на шестнадесет години. За да станат нещата още по объркани на следващият ден Kako се сблъсква с полицай, който се оказва Kota…

 

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали :click:  :click:  :click:

 

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса Резюмето,историйката е много приятна и забавна.Не съм гледала до сега Каме в слаба роля и тази му  едоста хубава.Надявам  се за вбъдеще да се намери някой,на който да му допадне и да е преведе.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се е получило.

Очаквах нещо по-забавно, гледайки постерите, но Хироки хубаво завъртя историята през погледа на учениците от една страна и на възрастните - от друга. Включването на Махиро беше повече от полезно. Именно той поддържаше интереса ми до последно. 

Имаше някои трогателни моменти, които наистина докосват, но основният коз на режисьора се оказа носталгичното чувство, което постига с Каме, връщайки му визията от Нобута. А паралелът с приятелството, което четиримата ученици показаха в клас, беше още по-убедителен. Още повече, Каме имаше едно рамо от свой Джони-коухай.

За разлика от повечето романтични филми, които използват най-вече близки кадри, този залага на по-далечна и дистанцирана визия в някои от сцените, което прави лентата различна.

Музиката е чудесна. Завършващата песен е на Бруно Марс.

Препоръчвам да видите тези симпатяги!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех присърце препоръката :D и го изгледах.

Още повече , че играе  Каме, а с това момче ми е и първата среща с японски сериал на "територията на  Истърн спирит", така че имам пресантиман.

Съгласна съм с нестандартното решение за по-отдалечените планове.  Даже , мисля, че така ни направиха по- близки с героите, един вид като реални свидетели на историите в лентата. Защото като зрители де факто сме такива. Наблюдатели , а не участници в действието.  Гледаме постъпките на персонажите отстрани - не им държим чадъра или им светим с фенерче , докато се обясняват / примерно/ :896767:.  

Интересно преплетоха двете  основни истории ; направиха дискретен паралел м/у героите на Каме и Махиро и ми оставиха накрая усещането , че ученикът вече не само е видял светлината в тунела, но и има идея, какво иска да прави в живота си за напред. 

Като се замисля, като че историята на Махиро ми изглеждаше по-водеща и сякаш дърпаше напред и развиваше в прогресия отношенията както между децата, така и между двойката.

 Отношенията между учениците направо топлеха душата - разбиране , взаимопомощ, съпричастност, подкрепа. 

Честно казано , процентното участие на "възрастни " ми бягаше по тъч линията, особено при тази ситуация с брака, ама хайде. Определено центърът на тежестта на историята беше другаде. 

Тази "културно -масова дейност " с груповото изпълнение накрая нещо не ми по вкуса принципно. Такива неща винаги ми изглеждат като принудително изкарване  на зрителя от сюжетното действие и директното му " хвърляне " в реалността. Като епилог с намигване и с най-общо съдържание : "Да ви подсетим , че всичко беше на ужким. Благодарим ви , че ни гледахте. "

Но , .... такова е е било режисьорското решение. 

Като цяло филмчето е приятно и наистина може да му посветите необходимото време.:yes:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз реших да го изгледам. И понеже нямам сантимент към никой от актьорите, мога да кажа, че филмчето не беше лошо. И актьорите бяха убедителни, ама сюжетът нещо "хълцаше". Направо като топка ми подскачаше и ме оставяше озадачена сега пък що така се случи. Така и не разбрах, че Кота се влюби от пръв поглед, виж на девойката той определено и хареса. Няма да разказвам нататък, но така беше с мен до края на филма все не разбирах: това пък сега защо! Ама може би това си е мой проблем :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този филм действията се развиваха със скоростта на светлината. Не разбрах, кога се харесаха, кога се взеха, кога заживяха заедно. Основната идея ми допадна но реализацията леко ми куцаше. В крайна сметка не мога да кажа, че ми беше скучен, защото го изгледах от началото до края без превъртане. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен филма ми хареса, актьорите бяха добре подбрани, нямаше преиграване. Музиката малко на моменти ми се струваше като в Американски училищен сериал, но като се замисля не знам каква би било подходяща. Общо взето като цяло съм доволна. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление сайта на преводачките е затрит и след като не са качили субките никаде другаде няма и вече бг. субс....жалко със всичките и преводи е така...;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав, романтичен, с поука. Ако човек не обръща внимание на подробностите филма е чудесен. Ама и аз не разбрах полицая кога се влюби толкова, от къде реши да се жени, как се съгласиха тия родители да оженят 16 годишно момиче. Предполагам, че е част от японския манталитет. Но филма си е малко като приказка, рицаря не беше с доспехи и кон, ами с полицейска униформа и колело. Помогна на изпадналите в беда, взе си принцесата и всички заживели дълго и щастливо. Което напълно устройва романтичната ми душица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 11.08.2020 г. at 16:44, MariaKaleeva написа:

Здравейте. Не мога да си пусна филмчето с български субтитри да го гледам. Някой знае ли някъде да го има преведено? :rolleyes:

Филмът вече го има и онлайн в Вбоксът.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...