Jump to content

Recommended Posts

East of Eden
304769.jpg
에덴의 동쪽 / Edeonui Dongjjok / East of Eden

Жанр: екшън, романтика
Епизоди: 56
Период на излъчване: 25 август 2008 - 10 март 2009

Телевизия: MBC

В ролите:
Сонг Сънг Хон - Lee Dong Chul
Юн Джонг Хун - Lee Dong Wook
Пак Хье Джин - Shin Myung Hun
Хан Джи Хье - Kim Ji Hyun
И Да Хе - Min Hye Rin
И Йон Хи - Gook Young Ran / Grace
Денис О - Mike Packard

 

Сюжет:
Сериалът разказва за двама мъже, чиито съдби се пресичат още от деня на раждането им. И двамата са родени в една и съща болница. Като юноша И Донг Чол става свидетел на смъртта на баща си и се заклева да отмъсти на човека, който я е причинил - Шин Те Уан. Но не знае, че по-малкият брат на Донг Чол, Донг Ук, при раждането си е разменен със сина на Те Уан, Мьонг Хон. Донг Ук пораства и става прокурор, за да помогне на брат си да отмъсти. Но какво ще се случи, когато разберат, че не са истински братя? Какво ще направи Донг Чол, когато разбере, че истинският му брат е бил отгледан от Шин Те Уан, а този, когото е смятал за свой брат, всъщност е син на врага?
:essub:

 

ОНЛАЙН С БГ СУБТИТРИ
СВАЛЯНЕ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ + OST

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Случайно гледах спешъла,който беше излъчен преди първи епизод и веднага ми направи впечатление силното актьорско присъствие.Само че,уточнявам женската му част.Нормално мъжете по не ме вълнуват.Помислих си - Lee Da Hae,Lee Yeon Hee,Han Ji Hye събрани на едно място си е зрелище.Но както често става,улисан в гледането на други неща и този сериал остана забравен някъде на харда.

Сега като видях темата се сетих,че непременно трябва да го изгледам.Обещава да е динамичен и с неочаквани обрати.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Да споделя мнението от малкото изгледани досега епизоди...

Тежка драма, много силен старт и изключително добро представяне на актьорите. Идеята за безпомощността на бедните и властта на богатите се експлоатира доста умело и наистина ти става криво от всички несправедливости, които понасят.

Всъщност първите серии са толкова плътни откъм събития, че дори ти идват понякога в повече.

Не ми допада единствено играта на дъщерята на Кук - сякаш се насилва на моменти да бъде арогантна. И Да Хи се справя доста по-добре.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Почти съм на края на сериала. Ако се чудите дали да го гледате- недейте. Страхотна, ама невероятна актьорска игра..Драмата в някои серийки идва в повечко , направо си изплакваш очите, но за сметка на това пък нещата се обръщат на 180 градуса.... Независимо от перипетиите, от нещастията, от редуването на богатство , бедност и власт през годините, в сериала има красота, мъдрост, мистерия, приказност и....много любов.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Любимия ми сериал! Толкова човешка драма, такива обрати, толкова дилеми, мъка, любов и перипетии ... Нещо уникално е сериалчето. И до ден днешен като си припомня някои моменти ме избива кога на смях ("Ой, котьоо"), кога на сълзи (3ти и 56ти епизод). Актьорския състав жестоко вдигна летвата, но въпреки това надмина очакванията ми. Не съм гледала нещо по въздействащо от На изток от рая. И Да Хе си изигра ролята жестоко. Не съм подозирала, че като я видя няма да се умихна, а тъкмо обратното. Не се плашете от многото серии. Отделете време да го изгледате. Няма да съжалявате!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Сериал, който не е за изпускане.

До сега не съм гледал подобен от този жанар, който да ме е грабвал така.

Страхотен сценарий, актьори и най вече .............. във 90% от сериите

не престава да се развива действието (а те не са малко 56 Smile )

Корейците отново ни показват, че най важното в семейството е любвта.

Дълбоките корени, уважението, зачитането.

Да посветиш и жертваш живота си за тези които най много обичаш,

за да ги предпазиш.

И че трупането на пари, води до самота, алчност и предателство.

За драмта нямам думи.

Сериалче, което влиза в графите на любими и

задължително повторно гледане.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Изгледах го! Няма такъв филм в живота! Това не е за хора със слаби сърца, може ли едно хубаво нещо да не им се случи на главните герои и да им се случи то 10 други гадни ще ги затрупат изведнъж Mad ! Все пак съм доволна, че ми се случи да го изстрадам. Благодаря горещо на пирани, че ми го препоръча и ме запали по него, също и на pam, защото след "О, котьо" нямаше как да го пропусна хихих!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Гледам го пак.

Това е за мен най-добрият съвременнен сериал, изпъстрен с всякакви страсти, чувства, прикрити отношения, обрати. Създаден по всички правила на сериалов формат. И Донг Чол направи блестяща роля (за мен това ще си остане името на артиста и винаги ще го свързвам с тази незабравима игра), както и майката - толкова силно присъствие, изгряха в пъти над играта на лошия. :)

 

Благодарности за труда на целия екип, особено pirani и mackova, които го отнесоха почти целия, даже леко им завиждам, че толкова време са живяли с тези герои. :kiss2: Доставихте ми неизразими приятни часове. :kissx:

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

За кой ли път вече личният ми топ 10 на корейските сериали се променя!

Но наистина за сега "East of eden" е номер 1!И навярно ще си остане.Невероятен сериал!

Актьорите си изиграха перфектно ролите.Не видях нито една слаба игра.

Крвта вода не става,но когато търсиш доброто у всеки ,трябва да се стремиш да го изкараш наяве.Точно това направи И Донг Гил.

Успя да направи така,че "добрите"гени от майката на И Донг Ук да надделеят над "лошите" от бащата Шин.

Няма промяна на характер,според мен/по принцип/.Чисто и просто има проява на определини черти според условията.

И в подходящ момент те се проявяват.

Във всяко едно отношение ,сериала е 20 по десетобалната система!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Като се хванах да превеждам 2 серии и то към 40 и някоя си казах: " Как се гледат толкова епизода? Да не те е хванала моментна лудост?" :D

Останах очарована. Сериалът се развива много бързо за внушителни си 56 серии. Оставя те без дъх. Не скучаеш и минутка. В този сериал има и екшън, и романтика - с една дума нещата от живота.

Отделете му време, определено няма да съжалявате.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

След като изгледах за едно цяло денонощие последните серии, сега на сутринта не мога да намеря подходящите думи, за да изразя емоциите, които останаха в мен. Не съм критик, не твърдя че разбирам кой знае колко, но пък съм изгледала огромно количество филми и сериали във всякакви жанрове. Това е първият път, в който почти през цялото време гледайки - живях , дишах, страдах, съчувствах и сърцето ми се късаше на хиляда късчета проследявайки съдбата на героите. Няма как да останеш равнодушен към тази история. Няма как да не те накара да се замислиш за живота и неговите прищявки. Обрат след обрат. Препядствие след препядствие. От средата на сериала толкова пъти затаявах дъх и имах усещането, че вътрешностите ми се пренареждат отново и отново. Който го е гледал ще ме разбере. Който не е, ами да си сложи бронежилетка на емоциите и да си приготви свободно време в изобилие. Брилянтен сериал! От 45 серия нататък мразех сценаристите, но не можех да се спра да гледам. А Сънг-Хон? Незнам дали заради образа, който изигра или заради прекрасното си изпълнение, но се нареди на челното място след актьорите в личната ми класация. Финалът?Моля не четете това, ако не сте го изгледали целия.

За съжаление очаквах това развитие още почти от началото на драмата. Не го исках и усилено се подготвях за него. И въпреки, че въздействието е на макс, почти не бях проронила сълза. Но в последните 5 минути на 56 серия, сълзите не спираха да извират и чувството на загуба беше толкова огромно. Възприемаш загубата лично...а последните кадри не ми донесоха нужното спокойствие. Но пък това прави драмата много по-истинска, нали?Ако имаше емотикон изобразяващ тъжна усмивка, с него щях да завърша...

 • Like 1
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Това наистина е един невероятен сериал. Нямам думи с които да изразя емоциите, които предизвика у мен. East of Eden преобърна целият ми свят и ме накара да се замисля за живота и за изненадите, които може да ти поднесе. Съпреживях всяка една емоция на героите, страхотна игра и сценарий. Още не мога да се отърся от последният епизод,

единствения човек, който заслужаваше да живее - умря. Плаках с дни наред, ту от яд че убиха героя на Сънг-Хон, ту за това че този забележителен сериал свърши.

Подкрепям мнението на zdrav4eto76 - Това е брилянтен сериал, който не го е гледал да започва, няма да сгреши.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Много добър сериал. Макар че е толкова серии във всяка има какво да се види и да проявиш интерес. Доста тежичък сериал от самото начало, показва докъде може да стигне човек от алчност и омраза, но и това че всеки греши и че трябва да се прощава. Семейната връзка силата, която човек може да притежава когато се бори за това на, което държи, уважението. Много чувства събуди в мен и немогат да се опишат :rolleyes: С една дума страхотен .

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Страхотен сериал. Просто няма равен. Въпреки многото си серий, всяка една от тях е важна .. Просто си струва всяка отделена минута. И Донг Чол - просто великолепен, на последните кадри си изплаках очите, може би за месеци напред. Рядко може нещо така да ме развълнува. И когато това се случи, знам, че си струва, това е важното. Любовта, семейството, семейните ценности. Браво, сега дълго ще ме държи ... Невероятен, не го пропускайте!!!

Link to post
Share on other sites

Сериалът е в личния ми Топ 3. Завладяващ и прекрасен!

Децата ме разплакваха всеки път с техния поздрав. Сънг Хон така се въплъти в образа си, че се сля напълно с него. И как само гадости му се случваха. То бива, бива... Харесва ми как произнасяше "Кук Ча я" с неговата характерна интонация!

Майката - великолепна! Тази актриса ми стана любима от раз! Всъщност целият каст отново беше на ниво.

Сериалът поставя много въпроси и те кара да се замислиш. Колко голямо може да бъде майчиното сърце? Кръвта ли е по-важна или средата и възпитанието?...Престъплението, наказанието, грехът, прошката... любовта...

Който не го е гледал, да го започва смело! Тези 56 серии не се усещат!

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

По принцип не съм много словоохотлива, а пък и този сериал ме остави съвсем без думи.От началото до края много обрати,много болка,много страдания. Както са казали и по горе, въпреки многото серии всяка от тях имаше своето значение и си заслужаваше гледането.Особено втората половина на филма съм я гледала на един дъх.И Донг Чол страхотен /както винаги/ след толкова серии започнах да го харесвам още повече и като актьор и като мъж и въобще.Майката Янг Чон Хи много силен характер и много добра актриса/гледала съм я и в Cinderella's Sister и Princess Ja-Myung и там прави също много силни роли/.

 

Преди да започна филма гледах коментарите тук и бях горе долу подготвена,че ще има голяма драма накрая, ама направо ме опустошиха съвсем с този край.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Изгледах сериала на един дъх както са 56 серии и не можах да повярвам,че толкова бързо свърши,а толкова пъти го подминавах заради това че е много серии.Умишлено не бях чела тук коментарите.Който не го е гледал още да не го пропуска,актьорите са невероятни,просто незнам как да ги опиша!Прекрасен-браво!!!А любовта на И Донк Чол - няма такава любв,към семействто към любимата...

 

Невероятен сериал,за съжаление с много тъжен край (като се сетя и ми се насълзяват очите)така се надявах да не свърши по този начин,но...приска ми се да умра с него,неможех да спра да плача.И за мен този сериал ще остане на първо място в сърцето ми!

 

 

 

Искам и аз да благодаря на целия екип,които се погрижиха и аз да мога да се насладя на този сериал(ако мога така да се изразя),СТРАХОТНИ СТЕ!!!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

И аз сега изгледах сериала. Не знам какво да кажа, просто невероятен......да той определено се нарежда в моя топ 10, невероятна игра на всички актьори, пренесох се сякаш в техния свят и живот и изпитах техните емоции. Много силен и трогателен! Благодарности на целия екип, както и за превода :) :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Преди малко изгледах и последния епизод и ще кажа само едно - не се замисляйте дали да го гледате. Направете го!

Невероятен сериал! Всеки един епизод си заслужаваше, затова не се плашете от това, че са толкова много, а отделете време. Няма да съжалявате!

Изчетох всички мнения, затова реших да не повтарям вече написаното, но не мога да не споделя, че досега не съм гледала сериал, който така да ме развълнува. Определено заема първо място сред всичко, което съм гледала!

 

 

БЛАГОДАРЯ на целия екип за епизодите и за превода към тях :thanks: :thanks: :thanks:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Още се чудя как съм се наела да гледам сериал с 56 епизода... Но въобще не съжалявам! Признавам, че по едно време малко загубих мотивация да го гледам, но се насилих и последните 10-20 епизода ми бяха супер интересни. Останах крайно разочарована от края, защото беше най-голямата несправедливост, която можеше да се случи... Умрях от яд. Но като цяло филма много ми хареса и определено ще си остане един от любимите ми :) Препоръчвам го за гледане, нека многото серии да не ви плашат :P

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...