Jump to content

Akatsuki no Yona (2009)


debil4e

Recommended Posts

bb5ac6524c7b0caa.png

 

заглавие: Akatsuki no Yona, 拂晓的尤娜; 晨曦公主; 暁のヨナ; กู้บัลลังก์มังกรแดง; 새벽의 연화; Yona - The girl standing in the blush of dawnYona of the DawnYona Princesse de l'AubeYona dell'alba- La ragazza che si erge al bagliore dell'alba

тип: манга

година: 2009г

статус: онгоинг (25 т+)

жанр: екшън, приключения, комедия, драма, фентъзи, харем, романс, шоджо, свръхестествено

автор: KUSANAGI Mizuho

арт: KUSANAGI Mizuho

инфо: тук

чети онлайн: тук, тук, тук

резюме:  "Когато тъмнината обгърне земята , драконите ще се събудят

и ще се съберат за да спазят древния договор,

да бъдат щит и меч за червеният дракон, който ще върне зората."

Пазена от всичко и от всички, Йона израства  и живее зад стените на двореца Хирию заобиколена от лукс и хора, които я обичат..или поне тя смята така.  Като къщичка от карти живота и се срива когато баща, кралят,  е убит пред очите и от човека в когото е влюбена и на когото тя, както и баща и са вярвали безрезервно. Изведнъж се оказва, че всички, които е смятала за приятели се опитват да я убият, с едно изключение-нейният личен бодигард и приятел от детинство-Сон Хак. Помагайки си взаимно да преодолеят мъката и шока от предателството, те успяват да избягат от двореца и така започва техният нов живот, като началото е откриването на драконите от легендата. История за принцесата с коса като зората, която загубва всичко и намира нещо ново на негово място, а в процеса на търсене израства постепенно като неусетно увлича в този процес, тези, които я заобикалят.
 

Off Topic

 

8a815b2411ab1254.jpgf835982c6f706763.jpg

1c444e77980c63e1.jpg1a7b3e5e4ca0de0f.jpg

 

 

лично мнение: Дори не бях обърнала внимание, че това заглавие няма тема и понеже наскоро го препоръчах реших да поправя пропуска. Едно от добрите шоджо заглавия, които дори думичката "харем" не успява да разавали, просто защото в случая просто става въпрос за голямата бройка бишита на едно място:D. Започва доста динамично, после има лек застой, като че ли автора не е сигурен как да продължи и от петдесетина чапа насам отново се задвижи при това в посока, която ми харесва. Жалко само, че избързаха с анимето пък и начина по-който го направиха не остави много вратички за втори сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на време беше, новия първи министър(или везир) на Су Уон да се задейства сериозно срещу  Йона. Него благоденствието на страната никога не го е интересувало, иска само власт. На няколко пъти загатнаха,че той е остена дето бута нещата, макар че не е далеч от акъла. Коен хубаво беше уточнил, че като види везир го трепе на место да му е мирна главата, ми да:lol2:

П.С. Хубаво и ефектно включване имаше на четирите дракона, само дето ся всичките са аут-телата им не издържат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...