Jump to content

Recommended Posts

3/4 от сериала се изтъркаля, характерите на всички основни герои са ясни и оттук нататък ще наблюдаваме само развоя на ситуациите, както ни ги е измислил сценаристът. За мен в "доброто" бедно семейство няма един читав човек, като изключим с известни уговорки най-малкия син. Той е обладан от фикцията да забогатее на всяка цена, но още е много млад, чистосърдечен и чувствителен, готов да помага, но възможностите му са твърде ограничени - и личните, и социалните. Всички останали от фамилията боледуват от злокачествен егоизъм. Какво се случи от раздаващия се за семейството баща? Превъртя от сложната ситуация, в която попадна, реши, че вече ще живее "своя живот", дори си измисли

Off Topic

болест, "мним рак" и се приготви да мре в самота. Изключително идиотски сценарен ход.

  Майката е ясна. Тя направи най-нелогичното нещо, като подмени чуждото дете със своето, за да го овъзмезди по някакъв начин за трудностите, които е трябвало да преживее. Безумно, нелогично и противоестествено! Нейният типаж е традиционен - на жена, която очаква да бъде издържана от мъжа си и която, разочарована от неговата неспособност да изкарва пари, взима нещата в свои ръце и предизвиква катастрофа. 

Големият син. Неговият предбрачен договор уби всичко романтично в мен.

Off Topic

Сега, чул сърдечния пулс на ембриона, той преживява катарзис. Да, но насреща му е желязната партньорка, която е непоколебима в убеждението си, че нейният живот е по-важен от всичко.

Какво да кажа за главната героиня, Джи Ан? За мен тя е абсолютно объркан и слаб образ. Оказва се, (подобно на баща ѝ), че всички жертви, които е правила за своите близки, не са резултат от щедрата ѝ природа, а така, поради стечение на обстоятелствата. Сега, най-после, е щастлива, живее за себе си. Как? Сама, в някакво полупознато общество, влюбена в мъж, с когото си е забранила да има отношения, не желае да има нищо общо със семейството си, което е виновно пред нея... Много странна визия за щастие и за мечти. Ролята ѝ за разпада на семейството ѝ е почти като на майка ѝ - заради парите на чеболите. Прогонена със скандал от богаташите, Джи Ан заявява: "Това не е моят свят. Не искам да имам нищо общо;" Истината е, че се страхува от този свят. Защо слага знак за равенство между това "страшно" общество и човека, когото обича? Той е различен, показал ѝ е, че я обича, че е готов на жертви заради нея? Защото Джи Ан знае, че ще ѝ се наложи да се сблъска с правилата на богаташите, а се страхува от тях и не иска да влиза в стълкновения. Т.е. любовта ѝ към До Кьонг не е истинска или пет пари не струва. И изобщо нейната кахърна физиономия толкова ме депресира, че вече започвам да предпочитам дебилното изражение на мнимата ѝ сестра. 

Ще ми се да кажа нещо и за чеболите, но ще стане друг път.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега за чеболите. Очевидно това е една много тайнствена, по масонски затворена каста в Корея, затова и сценаристите почти нищо не знаят за нея. Чеболите присъстват в почти всички сериали със съвременна тематика и навсякъде са представени по един и същ начин - никакво мърдане от щампата. Обикновено имаме дядо или баба злодей, тиранин. Дъщеря или снаха, която се държи, сякаш е пряка потомка на родоначалника на кралската династия (обикновено има художествена галерия) и няколко внука - повечето несвестни, но един от тях - съвършен. В настоящия случай обаче, нещата са малко разместени. Дядото си е злодей и абсолютен самодържец. Един умен човек е казал, че на дъното на всяко голямо богатство е заровен труп. Голямата му дъщеря е замръзнала в своята надменност и "правилност", думата на баща ѝ за нея е закон, а послушанието ѝ - гаранция за наследството на корпорацията. Сестра ѝ епизодично се появява, за да внася напрежение и освен че е противна, малко се знае за нея. Съпругът е показан в развитие - симпатичен ми е, защото много харесвам този актьор, но и не можеш да не му съчувстваш, виждайки цената, която е платил, за да бъде част от всемогъщата фамилия.  Децата, с изключение на намерената Джи Су, са много по-приятни от бедняците. Малката виолончелистка е мила, нежна, наивна, чувствителна, житейски невежа и много самотна. Толкова самотна, че се усъмни дали не е осиновена. До Кьонг е самото съвършенство: умен, красив, почтен, с добро образование, способен да обича истински, със силна воля и амбиция да защитава правото си на свободен избор. Единственият му недостатък засега е несподелената напълно любов, но и това ще стане.  И накрая - Джи Су. Нея не мога да коментирам. Тя е извънземна:lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал от "нямам търпение за нов епизод" влезе в графа "не ме вълнува особено какво ще стане".  Назад съм с около 2 епизода. Типично разводняване след като ни залъгаха с интересни епизоди в началото. Сега с

Spoiler

измислената болест на бащата

едва го трая и превъртам всички депресарски сцени. Единствените свестни персонажи са ДК и сестра му.

Джи Ан определено ми опротивя, съгласна с Матрим, че май не обича ДК така както той нея. И честно, ми писна да не гледа хората в очите докато говори с тях. Актрисата ли така играе или я правят на много срамежлива, но адски много ме дразни като почне да говори и да гледа надолу.

Spoiler

След като заряза ДК, когато той имаше най-много нужда от нея, изобщо не искам и да се събират, но знаем, че така ще стане накрая.

Джи Те и жена му какво да ги коментирам,

Spoiler

той първо не искаше да се жени, след това решиха, че няма да имат деца, а сега пък пита жена си дали да избирал между нея и бебето. Иначе евала на жена му за твърдата временна позиция, защото знаем, че и тя ще я смени до края на сериала.

Джи Су и Сону Хук са като братче и сестриче, но поне бяха светъл лъч през последните мрачни серии заедно с кафеджийката и пекаря. 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E,  това ви го разправях  още в средата на септември, че освен сапун и мехурчета, няма да има друго. Самата история, дори  да оставим ,че е клиширана, от самото начало, даде да се разбере, че не е за разтягане на 50 сериен локум.Освен да наливат от пусто в празно, няма какво друго да направят, след като всичко е предвидимо от началните няколко епизода, които гледах, но пък  на аджумите с кимчито това им харесва- да въздишат и да зяпат в екрана, без да се порежат.

За сравнение, ако вземем примерно " What Happens to My Family ", която е от малкото що-годе  гледаеми 50 серийни, въпреки края,  дето всички три дни яли пили и се веселили, героите  поне бяха цветни и създаваха настроение, а тук и те не струват от самото начало- мъка, мъка- бедняшка и чеболска.:896767:

Така, като ви чета, май почти  няма герой да ви кефи.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два епизода скука (39-40) и

Off Topic

изненада в края - дядото злодей в действие. 

От героите - ДК и най-малките са свестни. Джи Ан много дразни, а сестра й се предаде на богата майка. Тъкмо започнах да харесвам другия главен, Woo Hyuk, той взе, че влезе в дълбок размисъл "да го бъде или не".

Че ще се догледа "сапунката" е ясно, но засега дразнителите надделяват над удоволствието.
П.С. Анализът на Matrim много точен !:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последните два епизода ( 41, 42) се поразмърдаха нещата - всички станаха малко по-адекватни, мъъъничко, а дядото и чеболката съвсем превъртяха. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 45-ти - мнооого доволна! :es:
 

Off Topic

 

Дядото си получи заслуженото! Надявам се, че няма да може да вреди от болницата, ако оцелее!

Интресно, дали богата майка ще избере щастието на децата си,  пред  притежаването на компанията? Бащата вече избра ;) .

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да погледан тази семейна драма докато чакам мартенските заглавия и на 5 еп. бях изненадана от кор сценарист/и 

Off Topic

все си мислех, че героя на Пак Ши Ху е осиновен, иначе няма как да се случи love storу-то, а то се оказа, че майката на момичетата  е обявила своята дъщеря за тяхна. Те на това му се вика наглост, не стига, че е взела чуждо дете за свое, ами сега набута и дъщеря си в богато семейство. Това корейската майка няма равна на себе си.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зацикли яко. Уж ни подготвят за развръзката, а измислят все нови  и нови глупости. 

Off Topic

Дядото живна като по чудо от поредния си инфаркт и отново се гътна. Бащата на Джи Ан тъкмо се изяви като герой, отново прие семейството си и мнимият му рак стана реален. Що бе хора? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има още 5 епизода до края.  Обичайно е да има много, много драма в следващите серии!

Off Topic

Може да греша, но нали лелята беше уредила срещата на сестра си в миналото, преди отвличането на детето?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е така,
 

Off Topic

 

лелята още тогава се е опитвала да злепостави сестра си, но катастрофата е попречила.

Предполагам, че тя е наредила на похитителите да оставят детето в пустото място, както и че е автор на писмото до зет си .

Беше ясно, че мрази сестра си и подготвя превземане на компанията. Пред нея лошотията на сестра й бледнее. ;) Същата е като баща си!

А на събранието дядото май се престори на припаднал, за да отложи гласуването? 

Изненада беше, че и в болницата не миряса! Очаквах дълго време да е в кома, ама не - от злоба и да властва, дори да боледува не си позволява! 

 

 

От този семеен сериал очаквам
 

Off Topic

 

край с цветя и рози - всички излекувани, семействата сдобрени, двойките събрани или одобрени, и всеки да си получи заслуженото!

Жанрът и заглавието го подсказват.  Но може пък, сценаристите да изненадат с по-дълбокомислен и различен финал?  Тогава ще си заслужава отделеното време ! ;)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С голям процент превъртане съм на 35 еп. харесвам семейните  драми на корейците , дори повече от 16 серийните и почти никога не се случвало да се разочаровам,  както се случи с  тази драма. Най-необяснимото за мен е, че въпреки това продължавам да я гледам, все си казвам "хайде да видя и тази интрига как ще завърши" и то после нова се появява, и така  преполових сериала. 

Имам чувството, че тази драма е създадена главно за оплакване и съчувствие на чеболите, такива многострадалци и мъченици ги изкараха, чак живи да ги оплаче човек. Романтиката- никаква я няма, с добре познатите ни клиширани подхващания под кръста придружени със замръзналия опулен поглед, от който нищо не лъха, просто ПШХ никакъв го няма, тя и  половинката му, въпреки че е добра в излъчването на трагизъм, за друго не става. Оподобявам я визуално на женския вариант на Гън Сок, толкова да ми напомня на него. Нито един герой и заобикалящите ги геройчета не ми стана симпатичен, с изключение на Пепеляшка и по-малкия брат на "близначките", но на тях им симпатизирам просто защото са наивни до глупост, но пък са добросърдечни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

andi11 Абсолютно съм съгласна. Чак не мога да си се начудя защо продължавам да гледам. Явно има нещо, което дразни любопитството ми, но ми е невъзможно да го открия. На ПШХ сал една хубост му е останала, но пък не е мой тип. Изключително посредствена игра, а е имал  и хубави роли. Актрисата е въплъщение на мировата скръб и по-добре да не се усмихва с тази страдалческа усмивка, щото драмата  и без това е много кахърна. Наистина няма на кого да симпатизираш, освен на малките симпатяги, по причините изложени от andi11 и на бащата, присаден във чеболската фамилия. (Или аз просто си харесвам този актьор и пренасям симпатията си на героя му???) Не ме напуска усещането за насилена "измисленост" и фалш на целия сценарий. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ви чета кротко и чакам сватбите. Като се погледне  розовото на постера, ясна е работата с измислената чеболска  мъка и Пепеляшка. Ай, седми номер мотика  и  да влизат в пътя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сценарият не е лош, проблемът според мен е в каста, просто главната двойка е супер безинтересна, както развитието във взаимоотношенията им (по-точно липсата на такова), така и и в изпълнението на актьорите. Сестрата близначка е също безинтересна личност, без никакво развитие, без цел ипосока. И точно затова си обяснявам, че го гледам без желание, хем историята е интригуваща, макар и да напомня на Приказки от 1001 нощ с всичките си невероятни абсурди, както сте казали,  хем нямам никаква тръпка, нито симпатии към основните персонажи, нито желание да ги видя заедно и  щастливо влюбени, все ми е едно дали това  ще се случи или не, гледам, за да разбера кой как ще излезе от цялата ситуация накрая. Главната съм я гледала в една друга хубава семейна драма Five children, и там беше същият темерут и даже ме беше яд, че Sung Нoon трябваше да се мъчи с нея в партия. А сценаристката има други добри драми (сега проверих), които съм гледала - My daughter Seo Young и Brilliant Legacy, които са страхотни, но и актьорският състав беше невероятен,особено в първата, както и Prosecutor Princess, където пък Пак Ши Ху беше невероятен, но явно е загубил... нещо в играта си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Lawandula написа:

Мисля, че  гледате,  за да видите накрая, след толкова мъка, мъка,  дето я нищите,  как главния чебол и щерка му са  прецакани.:28558:

Смееш ни се и си права! Ама пусти оптимизъм! Все си викам "Ей сега ще се случи нещото, заради което е цялата тая мъка!" и то все не става. Изобщо не ми е за сефте. Толкоз бози са ми минали пред очите все по тая причина.

Ми да бяха пуснали малко ретроспекции с чеболката. Винаги ли е била такъв киборг? Нещо за изневярата й, била ли е влюбена в мъжа си, който не е от нейното съсловие, а той?... Някоя и друга любовна фантазия на Джи Ан също можеше да уплътни историята. И с този неглупав ген, откъде се пръкна таз безмозъчна Джи Су? Някой талант да й бяха измислили за разнообразие. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...