Jump to content

Подслони азиатец, спечели приятел, отиди му на гости


Recommended Posts

Здравейте! Само да попитам, не ви ли е страх, че може да приютите някой психар? Или ако отидете в другата страна да ви направят нещо?...

Честно казано вероятността да срещнем психар в късна доба, на прибиране към дома, е равна на тази същото да ни се случи в Couchsufing. Дали пък не е и по-голяма?

А да ти "направят нещо" може навсякъде.

Страха, притеснението са нормални неща, но не бива да са водещи в общуването ти с хората, защото самият ти може станеш опасен за околните.

:)

 

Включвам се, за да допълня нещо относно престоя като гост. Съвсем пресни впечатления мога да споделя от личното си малко приключение във Франция, където бях за 6 дни при два хоста, в два града. Да, избирах на кого да пратя рекуест, изчаквах "подходящия за мен" човек. Получих и покана, която не приех поради малко странните навици на домакина. Факт е, че повечето хора в CS са коректни, подробно описват интересите си или споделят предпочитания. Всъщност мястото е не по-странно от всяко едно, където се събират много и различни хора. Може да имате някое негативно преживяване, 100% ще се случи и това. Но може и да успеете да усетите духа на местата, където сте, да погледнете през очите на местните. Да бъдете не просто турист, а пътешественик... Ах, май много се отклоних от темата, сори за което.

Та така, всеки взема решение за себе си. Въпросът е да се информира предварително и все пак винаги да има план Б, ако нещо се обърка. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубавото на CS е, че може да прочетеш какво е мнението на други хора подслонили или били подслонени от съответния човек. Мненията там не могат да бъдат редактирани или изтрити. Ако някой иска да махне нещо, което е написано за него - той трябва да изтрие регистрацията си и да направи нова. Т.е. - когато видиш някой с регистрация от преди време и с определени референции - довери им се... както и на чувството ти дали някой ти вдъхва доверие или не докато се уговаряте относно пребиваването му. Не подслонявам хора от други географски ширини освен Корея, Япония, Тайван, Китай (изобщо нашата кръвна група) - просто любезно отговарям "не" на запитванията им.

Истината е, че досега съм подслонила малко повече от десетина азиатци и те всички бяха чудесни хора - отворени към света и към всяка култура, добре възпитани, услужливи и добронамерени, без претенции, доволни от всяко предложение за разходка и среща с нови хора. Не съм писала за тях тук просто защото ми се струва, че идеята ми не допада на много хора... Но определено хората, които аз съм подслонила отвориха една нова вселена пред мен - виждам света през техните очи и ме вдъхновяват да вярвам, че всичко е възможно. Особено последният ми гост, който пътува по света от 10 месеца - той е просто невероятен!



 



И тъй като се включвам в темата след дълго мълчание, нека споделя информация за момиче (на 33 години), което ще дойде от Корея, за да се види с мен. Ще бъде тук от 4 август до 21/24 август (зависи от нивото на страха й да прекара последните дни в Истанбул). Ще попътуваме с нея из България - през уикендите заедно, а през седмицата (вторник-сряда-четвъртък) тя ще е сама и ако някой би искал да се види с нея на място с лесен достъп от София (тя говори перфектен английски, но не съм сигурна, че би се оправила да отиде на някое място с междуградски транспорт, ако трябва да се прекачва в някое друго населено място) - пишете ми лично съобщение тук или във ФБ. Тя  много иска да си общува с местни хора и да види малки населени места, а китни градчета и селца в България много. В края на пътуването й тук ще пристигне и приятелят й, който е от Хонконг, така че компанията ще е международна ккккккк.

Очаквам и предложенията ви за маршрути, че все до Рилски манастир и Копривщица ги водя (най-лесно ми е), но ще трябва и други места да посетим с нея. Тя много иска да отиде на Седемте Рилски езера, но аз не съм ходила никога и искрено се надявам някой да изяви желание да се видим някъде там наоколо и да отидем заедно.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Партизанче, може да пробваш с Перперикон или Етъра, ако не са твърде далеч. Ако си вземат кола под наем, ще успеят да стигнат. 

Може да си уговорим среща, за да ме запознаш, ще ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Партизанче, много грешиш! Интерес има и идеята допада на много хора, но не всеки има условия да приема гости. Лично аз много харесвам каучсърфинга, имам познати, които доста попътуваха благодарение на него и завързаха чудесни приятелства. Уви, малък апартамент в отдалечен квартал и без кола, просто не става. За времето, което мога да отделя на госта да не говорим. Сайта на движението дава достатъчна информация и за двете страни, така че човек лесно може да прецени кого да приеме и кого не. Единствената по-кофти случка, за която съм чувала, беше описана в блога на Лора и Евгени, които обикаляха света на стоп и се беше случила някъде си в Африка. 

Възхищавам се на ентусиазма и отдадеността на Партизаните към гостите, които посрещат. Чудесно е, че успявате да представите страната в такава добра и гостоприемна светлина. Мога само да ви аплодирам!

И само да кажа, че всеки път като видя темата повдигната, тайничко се надявам да разкажеш някоя случка или впечатления от поредното гостуване. Затова, моля те, ако ти остане малко свободно време, сподели нещичко! Нахрани животните! Тук сме повече читатели, отколкото писатели, така че малкото коментари изобщо не са мерило за нивото на интереса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Само да попитам, не ви ли е страх, че може да приютите някой психар? Или ако отидете в другата страна да ви направят нещо?...

 

И аз на това се зачудих. Или пък тоя човек не мисли ли, че ти може да си някакъв откачалник с хладилник, пълен с отрязани глави в мазето си? По начало идеята много ми хареса, но да отидеш в страна, в която не познаваш гръмнат човек, да се довериш на напълно непознат, да не им знаеш езика... Май не ми се рискува. Отсядала съм у приятели, с които сме били гъсти години наред и са ми правили номера, че с напълно непознат ли не се очакват изненади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силве, можеш да разчиташ на нас. По избор можем да заведем теб и корейката, пък и приятеля в някои от следните места: Котел, Жеравна, Медвен, съответно Омуртаг. Или Велико Търново, Етъра, Шипка. Или всичко изброено, но в няколко дни. Спането у нас. Само нали ми знаеш английския, като на дементен охлюв.  Ако не се обадят варненци Деси също може да се включи да покаже града.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Партизанче, може да пробваш с Перперикон или Етъра, ако не са твърде далеч. Ако си вземат кола под наем, ще успеят да стигнат. 

Може да си уговорим среща, за да ме запознаш, ще ми е интересно.

Параб, много благодаря за идеята - даже миналата година я реализирах с един чудесен мой гост. Искаше ми се да отида с нея (Джимин) на различни места - хем и аз Родината да опозная, хем спомените от миналото лято да не заменям..... Когато тя пътува сама ще е без кола - така че може да се уговорим да я поразходиш, ако тя се навие сама да отиде в тази посока. Аз ще й помогна да си букне хостели там където няма кой да я подслони. Тя ще се радва и само на компания.

 

Силве, можеш да разчиташ на нас. По избор можем да заведем теб и корейката, пък и приятеля в някои от следните места: Котел, Жеравна, Медвен, съответно Омуртаг. Или Велико Търново, Етъра, Шипка. Или всичко изброено, но в няколко дни. Спането у нас. Само нали ми знаеш английския, като на дементен охлюв.  Ако не се обадят варненци Деси също може да се включи да покаже града.

Ей Сонче, как ви обичам! На вас разчитам. Тази събота ще публикувам тук местата, които сме планували да посетим двете и предложенията, които съм й дала за пътуване самостоятелно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет! Включвам се в темата по повод девойка, която много искаше аз да я подслоня (явно заради корейските отзиви за мен), но аз няма да мога поради ред обстоятелства. Нова е в CS  и няма много референции, но ми е написала любезно писмо (и още няколко, тъй като си промени датите и се надяваше все пак да успея да я приема). Новата дата на пристигане е 06 август 2016. Моля, ако някой иска/може да я приеме и да си поконтактува с нея да ми пише или да се свърже с нея в CS. Ето го и писмото й (със старите дати): 

 

"Hi, Silvia!! I'm Dahye from korea 

I live in seoul, korea 
and I am 23 years old and now I'm student in University 
So now I start travel when I finished my semester. 
(My travel plan is June 21 - september 2) 
I have many experience to travel other countries. 
but it's my first time to CS 
And this first time visit Serbia 
Last year I made some plan visit Bulgaria 
But I changed Airplain, so I could not visit there. 
So this year I make the traveling plan again 
I will go there soon!! 
I read your profile. 
When I traveling, I try to make local friend. 
Many korean when they traveling, 
almost people stay Korean B&B. but I don't like it. 
I like to meet different people and communicate with them like you :) 
I have many experience to travel Asia too. 
of course Korea, and Japan, Hongkong, Thiland, Singapore. 
So maybe you don't know about korea. 
I think korea very nice city. 
So If you don't mind I want to talk each country. 
And I like sports 
and now I'm a member of the University volleyball club. 
I also like other sports, but I can not play, only watching playing game :) 
I like cooking and sharing the food. 
I have plan to carrying the korean souce, 
because I want to sharing food. 
and when I traveling, always I carry my DSLR. 
It's too heavy, but I can't give up Camera. 
beacuse I like photograpy :) 
Many people travel just as "Tour" 
I want to meet local friends and communicate with couch host about each culture :) 
This is reason is why I want to meet you! 
If you have time that day(20th July ~ 22th July) 
Could you host me??^^ 
If you want to know about me, read my profile on CS or visiting my Facebook (ще ви дам линк за фейса й на лично, че тук ми е много трудно да покрия линка) plz :) 

In there has many picture for my travel :) 
Thank you read my message.^^ 
I will wait your reply. 
Good day!!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа с леко странен и без чувство за хумор кореец, който идва в четвъртък и си тръгва в неделя. Няма общо с CS, но искал да се среща с нови хора и той. Малко повече инфо мога да дам на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа с леко странен и без чувство за хумор кореец, който идва в четвъртък и си тръгва в неделя. Няма общо с CS, но искал да се среща с нови хора и той. Малко повече инфо мога да дам на ЛС.

 

Мога в петък, ако не си намери компания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pristiga na 21.9.2017 no tochno togava otivam komandirovka Stava vapros za Jponec poznavame se ot 7 godini i tyrsa nakoj da go podsloni za edna vecher pishete mi

Пристига на 21.9.2017 но точно тогава отивам командировка

Става въпрос за японец познава ме се от 7 години и търся някой да го подслони за една вечер

пишете ми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...