Jump to content

Подслони азиатец, спечели приятел, отиди му на гости


Recommended Posts

Привет! Аз не се справих да ги намеря, но очаквам в края на юни-началото на юли да дойде у нас една корейка, която е приятелка на моя приятелка, която учи с нея в Сеул. Ще остане няколко дни. Аз ще бъда на работа през деня, така че, ако някой иска да се види с нея и да я поразведе из София ще бъде много добре. Още не знам дали ще посети други градове, но сега е му е времето да й предложим гостоприемство някъде. Моята приятелка я представи като "мило и добро момиче", говори английски и е около 22-25 годишна (по моя преценка от снимката, която видях). Моля, пишете, ако искате да се срещнете с нея, за да знам дали да навлизам с подробности за графика й (когато го уточни)

 

ПП - не съм забравила, че съм обещала разкази за моите гости... моля, простете ми за забавянето - много съм ангажирана напоследък, но скоро ще го изпълня!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е уместно да питам тук, но някой може ли да ми даде повече информация за този сайт couchsurfing. Замислям се дали да се регистрирам. Каква информация се налага да се попълни кой вижда инфото, как работи като цяло сайта и всичко което ми кажете ще е от полза :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има кратко разяснение в началото на темата, ако имаш още въпроси след като го прочетеш - с радост ще ти отговоря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лична информация, като точен адрес или телефон или копие на лична карта не ти трябва. Попълва се обща информация, като интересите ти, къде си пътувал/а. С какво се занимаваш и т.н. Може да качиш твоя снимка. Не е необходимо задължително да си хост (да можеш да настаняваш някого), за да имаш регистрация и да използваш сайта. Има си и местни дискусии, като например някой от Испания може да попита всички от региона на Бургас какво може да се види или да поиска някакви съвети от местните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 10-ти до 25-ти юли една филипинка си търси приятели в София. Май не търси подслон, а само да се запознае с местни хора. Търсете я с име madameymi или търсете пътуващи в София. Пише, че говори английски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 14 юли идва един кореец у нас на гости. Той е около 25-27 годишен, приятел на моя приятелка, която учи в Сеул с него. На 14-ти сме в София. После има 2 варианта:

1. Варна-15-Велико Търново 16-Трявна/Габрово 17-София 18,Витоша-19

2.Пловдив-15-Копривщица-16, Трявна/Габрово 17, Витоша-18, София-19

Ако някой иска да се види с него да даде знак. Вариантите зависят от това как той си представя пътуванто и как аз ще разполагам със свободно време, за да пътувам с него или да го пусна да се оправя като голямо момче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

В couchsurfing има няколко японци - момичета и една двойка. Идват по различно време през юли и август - ако проявявате интерес - можете да видите профилите им  тук: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес имах въможността да създам ново приятелство благодарение на partizanite, както и на тази тема. Запознах се с едно изключително приветливо и усмихнато момче от Корея, с което се надявам да получа възможността да поддържам връзка и за напред. Ако на някой му се отдаде възможност да се срещне с него, не я изпускайте. Заслужава си. Не съм и предполагала, че разходка из София и забележителности, които съм виждала десетки, да не казвам стотици пъти, може да бъде толкова освежаваща денят ми. Мерси отново... и успех на всички, които имат желание да участват в инициативата. ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Tennousei за компанията днес и на sonihrisi , която ни уреди къде да спим в Търново и утре ще ни заведе да похапнем сладко в Омуртаг на път за Варна.

Ето плана: 

15 юли сряда Варна

16 юли четв. Балчик и после пак Варна

17 юли пет. Велико Търново

18 юли Габрово Етъра София

19 юли Витоша-сан.

който иска да се присъедини в някой от градовете нека ми пише

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силвето, както винаги е спретнала активна програма на гостуващите корейци, и в частност на Юнджик. Много е готин младежа, симпатичен, позитивен, сладур с чувство за хумор. Днес дружно обиколихме Етъра и Дряновския манастир. Много приятни емоции, много усмивки и прегръдки за довиждане. Вижте се с него, ще ви хареса, толкова е естествен, че ти се струва, че го познаваш отдавна. Мисля, че ще остави много приятели в нашата мила родна страна. Прегърнете го още един път от мен и Любомир.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

След дълго отсъствие съм пак на линия. Скоро ще разкажа за последния ми гост - той е просто невероятен!!!

Сега на въпроса - спешно: японски 28-годишен момък търси от утре 6 септември до 10 септември някой да го подслони. Изглежда свестен и има 26 положителни референции от хора, на които е гостувал. това е той :   :click:

Пишете ми/му, ако можете да го подслоните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече (и в профила ми го пише) даже не отговарям на диванни сърфисти, които не приемат гости.

 

 

 

Сори, ама коч-сърфингът се препълни с паразити. Идеята е обмен, а не гола благотворителност. Казвам го като дългогодишен активен член на CouchSurfing (преди това на hospitality club) - ако си много дащен, качват ти се на главата. Забравяш, че си имал живот, и започваш да си мислиш, че мисията ти в живота е да сменяш и переш чаршафи, да оправяш чуждия хаос и да повтаряш за всеки следващ ти кой си, к'о работиш и за к'о се бориш.

 

Бих му писала на пича, ако беше гостоприемен:) На "не приемам гости" бих отговорила със същото:) Според мен е само честно всеки нов член на CS първо да приюти 3-4 души (групи) и чак после да очаква да го приютят.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте (:
Чувала бях за тази мрежа, идеята много ми допада, но съм от по-плашливите, на този етап не мога да се преборя със себе си и да подслоня непознат (или да отседна при такъв). Затова реших, че все отнякъде трябва да се започне - нямам нищо против да се срещам с такива ппътешественици и да ги разхождам, така и така сертификата ми за гид хваща прах само. :28558:
Ако има ентусиасти, които искат да разгледат София, с удоволствие бих помогнала.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз чак сега се зачетох в тази тема , иначе CouchSurfing-а го знам от доста време. За съжаление поне на този етап , ще ми е трудно да подслоня хора вкъщи, поне до пролетта , когато се надявам да сме ремонтирали това-онова. Но би ми било много интересно и приятно да се запозная с пътуващи из България азиатци ( всъщност с каквито и да е националности), да им помогна с каквото мога и да им покажа Пловдив. Ако някои знаете, че минава през града на Тепетата , пише те ми. 

Пък се надявам скоро да си отворя и профилче в CouchSurfing, че отдавна го мисля ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет! На 19 и 20 септември (събота и неделя) у нас ще идва на гости 22-годишна корейка, която е приятелка на моя приятелка и ще трябва аз да се погрижа за разходките й през тези 2 дни. Планирам в единия от двата дни да отидем до Пловдив, че за мой срам и аз не съм била там от 20 години, така че, ако има желаещи да ни покажат Пловдивските потайности - моля пишете ми кой ден предпочитате. Корейката ще е пообиколила София на 16-ти и 17-ти, така че може би аз ще отида с нея в Пловдив и ще се качим на Витоша (Момина скала и Боянски водопади) - събирам съмишленици и идеи (Рилски манастир, Копривщица, Габрово (вече бях там с предишните ми гости) и по-отдалечени от София дестинации отпадат).

За себе си взех решение, че тъй като гостите ми така или иначе не са били никъде в България, то поне аз да пообиколя Родината и да видя места, на които досега не съм била или не съм разгледала достатъчно. До юли 2016 г. спирам да подслонявам непознати гости, но ще ви давам информация, ако попадна на някой азиатец. Очаквайте скоро доклади за тези, които ми гостуваха наскоро.

 

 



Една добра новина - вече има резултат от тази тема тук! Едно от момичетата, които ми помогнаха с един от гостите ми (тя да си каже коя е, ако иска) замина да учи в Китай и беше подслонена в Шанхай от Ейдън (тайванецът, който беше тук десетина дни и остави много почитателки, сега разработва нов клон на фирмата им, който беше открит наскоро в Шанхай). Той я посрещна, подслони, помогна й да си купи билети за крайната й дестинация в Китай и.... подробности други нямам, надявам се, че тя ще ни разкаже повече когато се освести от преместването и началото на учебната година там. Пожелавам й успех и весели пътувания из необятен Китай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е наистина чудесно! От опит го казвам, да пристигнеш в Китай и да разчиташ само на себе си е изключително стресиращо даже езиковата бариера да не е проблем. Браво!
Иначе този месец имаше младеж, с когото се свързах през каучсърфинг, благодарение на темата тук се престраших и аз. 
Иначе странична идея: не знам доколко е по темата, но много ми хареса идеята за обикаляне на България - аз лично все си мислех, че си познавам родината, че поназнайвам неща, но при всеки досег с чуждестранни приятели осъзнавам, че нищо не знам  :D 
Ако има ентусиасти, били те  приятели от чужбина или не, можем да спретнем форумен туризъм.  

 

Иначе съвсем по темата, Златните мостове, Драгалевския манастир, пътя към Железница също беше приятен (макар че последно съм ходила из Витоша някъде 2013, за мой срам.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и аз малко новости по темата : Силвето (partizanite) и нейна гостенка от Корея  посетиха Пловдив миналата неделя и аз се отзовах да ги разходя наоколо  :) . Времето беше слънчево и топло, уж идеално за разходки , но малко се понапекохме по камъните на Стария град в Пловдив. 

При всички положения беше един наистина приятен ден  :icon_sunny:

За първи път се срещам с някой от форума и ми беше повече от приятно да се запозная с други фенове на Корея и Азия като мен, особено с енегричен човек като Силвия! Корейката беше тихичка, но много приятна. Нахранихме я с няколко български манджи ,чак не можахме да изядем всичко поръчано. Не мисля , че може да се оплаче , че е останала гладна  :D . После имаше достатъчно катерене по хълмовете в Пловдив , че да изгорим каквито калории бяхме изяли. 

 

За мен поне срещата беше много интересна и приятна и се надявам скоро пак някой да ми дойде на гости в Пловдив ! Ще седна да науча повече интересни исторически истории за следващите гости , че да се представя по-професионално!  B)  Тези дни не е така слънчево , но аз чадъри имам за всички !  :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и честита нова година!

Пожелавам ви да сте здрави, изпълнени с вдъхновение и сила да сбъдвате мечтите си, да пътешествате - да стъпите  и покорите Азия и други мечтани кътчета на света.

Поради многото ми хобита и голямата ми заетост около тях бях спряла временно да следя CS, ноооооооо - 

На хоризонта се задава симпатична девойка от Пусан, Корея. Ще пристигне на 10 февруари и ще си замине на 15-ти. в София ще отседне у нас. Още не знам идеята й за престоя й, но със сигурност ще й предложа да отскочи до Пловдив и Велико Търново. Ако някой иска да се види с нея - пишете ми. Ето профилът й в CS -  :click:

 

ПП Не съм забравила обещаните разкази за гостите ми, особено за любимеца на всичките ми познати, които имаха възможността да се видят и общуват с Юнджик, Скоро, много скоро ще ви напиша за тях

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет! Девойките бяха две - една след друга. Братовчедки, които обикалят от 45 дни Европата отделно една от друга и само тук-там се засичат. Изключително мили момичета, много лъчезарни и съвестни. За съжаление уцелиха лошо време. Първата (Ю Йонг)  не е гледала филма за Чикатило и смело дойде на централна гара от Букурещ в 22,25 ч., а аз се чудех докато я чаках сама на перона/коловоза, дали единственият чичко, който стои зад колоната на същия перон е служител или просто му прави кеф да всява ужас у чакащите (ако има такива). За двата дни, които беше в България, Ю Йонг успя поне да отиде да разгледа Пловдив под вещото ръководство на tori_al и kandala, които както винаги подкрепят моите идеи и гостенки, а в София двете с нея разгледахме „Музея на София“ (много ни/ми хареса). Второто момиче (На Уон) беше посрещната тържествено на гарата (след четиричасово клатушкане от Пловдив) от Tennouseiе. На Уон е  още тук, пие кафе някъде по дъждовна Витошка и пише мемоарите си за нашето посещение в Рилски манастир днес. Тя е в България от няколко дни и е успяла да посети Велико Търново и Пловдив преди това, но основната причина да дойде в България е била, за да види Рилски манастир - как да й кажа "тичкай сама и намери транспорт до там" - та отидохме в дъждеца, който все пак ни пожали, за да се наслади тя на чудните гледки, за които каза, че да ги види било "голямата й мечта". Бъдете спокойни – момичетата са добре нахранени с български гозби, харесват Родината ни, първата от тях е проляла горки сълзи (оставили неизлечими следи по страниците в моята книга за гости), пишейки благодарности и обещания. Така че... имаме чудесна подкрепа, ако някой отиде в Пусан (защото те двете са от там) може и да не ни подслонят, но би било чудесно да имаме за компания някоя от тях двете докато обикаляме захласнати по красотите на техния роден град.

Ще докладвам скоро пак – очаквам около 3 март един заблуден корейски младеж, който идва, за да стартира бизнес тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте съфорумци, на 20 април в София пристига група китайски студенти – 2 момчета и 4 момичета, които от 3 месеца учат български и искат да посетят България за 1 седмица. Осигурили са си нощувки, но много биха се радвали да се запознаят със симпатични бълагари и да поговорят на "почти" чист български :). Планират да останат 3 дни в София след което за 2 дена (23 и 24 април) да посетят Бургас, после обратно в София и летят на 26-ти следобед. За съжаление в този преиод няма да съм в България, а много ми се иска "децата" да получат топло посрещане, защото полагат страшни усилия да научат езика и имат големи очаквания за България. Ако има свободни желаещи за среща в София и Бургас, моля пишете ми на лични!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...