Jump to content

Подслони азиатец, спечели приятел, отиди му на гости


Recommended Posts

С удоволствие изчетох двете ти истории, Силве! Направо ме зарази с добро настроение. Прекрасни емоции сподели с нас.
Надявам се скоро да ни разкажеш още нещо и то веднага след гостуването на симпатягата. :) :) :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло на мене ми остави добри впечатления момчето. Първоначално беше леко мълчалив и все търсеше уайфай, но си припомних набързо, че все пак е азиатец, а и корейците не са чак толкова общителни и разговорливи (може и да зависи от компанията). Но след като опита от българската храна и се влюби в нашата бира Загорка, определено се поотпусна повечко и си приказвахме доста. Много ми хареса това, че не е патриот и че бая пъти ни посъветва настоятелно да не ходим в Корея. Описа ми колко е ужасно там (сподели доста интересни факти, бе адски обективен) , но на мене не ми стана отблъскващо, а дори интересно. Имаше неща, които ми напомниха за България, а други ме учудиха, но все пак - късче от Азия, какво ли може да те учуди щом е там...Тези познавателно насочени приказки ми бяха много приятни, а също и на него, доколкото си личеше. След като го разведох из Пловдив и си нащрака снимчиците, установих, че най-много го бе впечатлил Старият град, но като цяло най-много се възхищаваше по храната и въздишаше по бирата (постоянно се изумяваше колко е вкусна и евтина българската бира, докато в Корея бирата е хем скъпа, хем отвратителна). Имаше моменти, в които се посмяхме искрено.

Накрая ми каза, че чак не му се тръгва и му е било най-готиното изкарване досега, с най-милите хостове досега, с което успя да ме трогне. (но съм убедена, че Силвето направо ще си я почувства като майка)

Наистина ми беше приятно да го поопозная, макар и да бе само за един ден. Дано и занапред все на такива обективни хора да попадам, защото на мене истинските факти са ми по-интересни от нечии преувеличени впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре че ме предупреди за бирата Кате. Още на 10-та минута от пристигането му във Варна му поръчах бира Каменица, голяма наливна,  понеже не се бяхме уточнили каква точно бира  харесва. Каменицата също му понесе и то добре. После пихме по още едно голямо и нещата дойдоха по местата си. Сега свалям снимки и след малко ще ги метна във фейсбук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет! По последни данни чакам момчето в София утре 29ти вечерта. Ще дам повече инфо за графика когато пристигне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

          Не съм много сигурна, но мисля, че успях да зарибя една част от родата по Азия. Поради моята внезапна промяна в програмата /здравословни причини/ се наложи младият кореец да бъде посрещнат от дъщеря ми във Варна, а в Търново от племенникът ми. Никой от тях до сега не е проявявал интерес към тази част от света. Моите азиатски забежки приемаха с едва доловима ирония, но и с възхищение, защото все пак открих един нов свят, различен от нашия. Аз се срещнах с него само за един обяд за добре дошъл. Симпатичен младеж, дребничък и такъв един миловиден. Жалко че нямаше повече време иначе можеше да види повече от страната ни. Сигурна съм, че Силвето ще му покаже много от София и Рилски манастир. Сигурна съм също, че дълго ще си спомня за България и хората, които е срещнал тук.

         Моите хора не са от тези, които разказват всичко преживяно тутакси. За в бъдеще ще науча повече за срещите си с младежа. Но сега ще разкажа една история - за кожата....

         Разхождат се дъщеря ми Деси и Хьон Сок из Варна и от време на време се мятат в някое заведение за по биричка. Та в един от любимите ресторанти "При Монахините" сядат да похапнат и пийнат любимата напитка. Дъщеря ми, обожава слънцето и естествено сяда на място където пече, а нашият под чадърче. И младежът започва да се притеснява и да предлага на дъщеря ми да се премести. Тя естествено отговаря, че се чувства отлично на слънце. И тогава той много притеснен и казва "Деси, но ти си огряна от слънцето, какво ще стане с твоята кожа!" Нашата му отговаря, че ще хване загар, което е супер. Въпреки твърденията и той продължил да се притеснява и тя се преместила на сянка. После дълго и обяснявал, че никой кореец не стои на слънце, защото видиш ли е вредно, пък и кожата става една такава........и аз не знам каква.

        Много харесал нашите манджи, и с удоволствие изговарял почти правилно "кюфте", "кебапче" и "мусака", даже се опита да ми обясни за супата с йогурт и краставица. Катето се беше постарала подобаващо. Бира казва почти като българин, пък и се справя с марките и вече има предпочитания. Обожава българската бира. Обяснил, че бирата в Корея не струва, което е вече повод за гордост, добри сме в бирата, супер нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радостта и забавлението с вашите постове са гарантирани просто.

 

 

Супата с йогурт и краставица ми оправи вечерта :Д

 

 

Аз залагам на непастьоризираната бира. Това е хитът на сезона. Сигурно накрая ще искат и рецептата да си я произвеждат както в 'Kill me, Heal me'. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ранно утро, 6.50 ч, дъжд ръми, мъгла се стеле над София. Умувам над две дестинации- Рилски манастир или Копривщица.... а може би София. Ако момъкът се позадържи в София ще имаме време и за двете. Дойде снощи към 20.30 ч., силно впечатлен от посрещането в Пловдив, Варна и Велико Търново. Направи 100 снимки на залеза от балкона ни, но няма снимки с Катето и Соня - направо позор! Кореец без снимка с хората, които е срещнал. Но има на храната и бирата ㅋㅋㅋㅋㅋ

Знам,че очаквате програмата му, но още е неясна - снощи беше уморен и сънен и не сме я уточнили.... а дъждът не ни помага да си я подредим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мене също ме учуди, че не пожела да се снимаме, но аз не исках да му се натрапвам, пък и мразя да се снимам, защото не се харесвам на снимки. Затова тайничко си го поснимах него в поза "фотограф" и после като му изпратих тия снимки, той вика "грозно", пък аз отвръщам "изобщо не е вярно". хД

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, даже- Анньонг на всички!

Днешният ден с момъкът от Корея беше тук-таме дъждовен, облачен и слънчев. Бяхме на Рилски манастир. Момчето не  е от най-разговорливите и може някой ден да ви споделя прякорът, който  изникна в главата ми когато мои познати ме попитаха за него (аз трудно помня имена и слагам доста прякори). Сега е на по бира или сто с едно момче, музикант (някои от вас може би го познават), та сядам да ви споделя за свободното му време, което се очертава по мои планове в петък -1-ви май. Утре (четвъртък) мисля да отидем с него до Копривщица или Цари Мали град (второто надделява, че ми е по-близо) и така да избегнем голямото завръщане по родните места на хората обладани от неистово желание да празнуват бездействайки Деня на труда.

Предложението ми е следното – да направим една среща в петък – 1-ви май и да му спретнем една манифестация от хора, които искат да го видят, пипат, питат и разпитват. Някъде около 15 ч.- тъкмо време за бира (която се оказа, че той обожава). За да избегнем скъпи места, които биха били пречка  (може би) за някои да се видят с него – можем да направим срещата на открито – пред фонтаните на Народния театър, на Витошка или някъде в Борисовата градина. Тъй като не знам как сте със свободното време и дали тези от вас, които ми писаха, че искат да се видят с него все още искат, моля да се преброим тук – драснете по едно „идвам“, за да знам как да придвижа нещата, които никога не са окончателни. Ще ви пиша отново утре вечер към 20-21 ч., кое от трите места ще изберем с него за срещата (стискайте палци за хубаво време).

До скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как само ми се иска да напиша "идвам",но няма как да стане този път!Тъй като видиш ли УЕФА решили да правят първенство за юноши в България и решили те-окоо 100 селяндура(вярвайте ми такива са) и другите 18 отбора от по 30 човека тря спят някъде до моретои някак си се пряха точно на нашия хотел!И сега заради някви футболистчета аз ни моа се видя с тва симпатично същество, за което съм много разочарована. Силве скарай му се, че като мина през Варна можеше и в Бургас да дойде, че и мен да ме огрее!Кажи му, че мога да правя домашна бира :28558:  .А ако реши да си вземе българка за приятелка съм на линия :inlove::panda-145::896767:i%20love%20this.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И девойките от балета отпаднаха--имат репетиция тогава... а ме преследват от 2 седмици за среща с него. Много са кахърни сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова промяна в плана! Днес така или иначе нещата не протекоха както бяхме се уговорили. Копривщица остана за утре. Момъкът си купи билет за Атина за 2-ри май, така че ще си тръгне към 17 ч. Срещата май отпада, нямаше смисъл даже да пиша тук за нея - всички, които искаха да го видят така или иначе пак на лични съобщения скърбяха, че са заети или в провинцията. До девойките от балета -  съжалявам, че няма да мога да ви го доведа на репетициите, но така или иначе трябва здраво да се трудите - фестивалът е скоро и ви стискам палци! До останалите, които ще се видят (може би) с него - ще ви пиша на лично за събота.

 

Ще драсна скоро разказ (хронологично) за мой минал гост, а за тоз' корейски левент ще е най-накрая. Така че спирам за известно време да спамя с инфо за неговите лутания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо виждам тази тема толкова късно.. :( Изпуснах корееца. Дори да не го бях приютила, по цял ден щях да дебня в Пловдив ако трябва ;д Очаквам с нетърпение следващите ти истории. И между другото, вчера следобед на главната в Пловдив, в кафе Коста вънка седяха група азиатци 5-6 души бяха. Със сестра ми ги зяпнахме сигурно и те забелязаха, че ги оглеждаме ;д та дори и тези, които бях с гръб се обърнаха. Исках да отида да ги питам от къде са, но и ние бяхме голяма компания разкарвахме годти от чужбина и ме хвана срам пред тях да ходя да говоря с някакви хора в кафето. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички!

Има едно момче- японец, което иска да посети София между 27 май и 3 юни. Ако някой иска да го види или да го подслони - може да го види тук: :click: и да му пише. Аз за момента не съм сигурна дали искам гости толкова скоро, тъй като програмата ми е доста натоварена. Дайте знак, ако някой се свърже с него.

ПП аз не се сдържах и му писах:  ако все пак никой не му предложи да го прибере на топло, може да ми пише и аз ще видя дали мога да го приема.

Все пак разчитам на вас да бъдете активни и така добри да го подслоните, а аз само да се видя с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се прибирам от Гърция на 01.06 и съм навита да го хостна... Но все така не ща да се логвам в профила си в CS, щото ще ме зарият с рикуести, така че с удоволствие бих ползвала посредник :) Пък като му гледам желанията на пича, освен да го пратя във Факултето и Филиповци да търси незабравими впечатления? :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В средата на юни у нас идват азиатски стажанти.
Който желае, може да послони за 3-6 седмици азиатче по програмата ни Global Family

 

И още - в bulgarian headhunters има обяви за работа, в които се търсят хора с китайски език. Ако някой се интересува, ето мейл:

sava.savov@bulgarianheadhunters.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В средата на юни у нас идват азиатски стажанти.

Който желае, може да послони за 3-6 седмици азиатче по програмата ни Global Family

 

Предполагам трябва да си от София за да си подслониш азиатче. Много се смях на това "азиатче". Прегледах сайта и не се уточнява от кой град трябва да си, но аз все пак да питам. Щото нали България е София.  <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж  d3Mn там са дадени градове, в които могат да бъдат посрещнати студентите. Ако живееш в някои от посочените градове и кандидатстваш що да не те изберат. Аз също бих посрещнала такива младежи, защото е интересно и любопитно, пък и защото нямаме ангажименти, но живеем между два града и едва ли ще ни изберат. Въпреки всичко попълних формата, де да знае човек какво може да излезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

привет! Японският момък пристига утре (11 юни) от Истанбул, още не е намерил кой да го подслони, но той е голямо момче - ще си намери. Ще бъде в София около една седмица, а аз ще се видя с него във вторник (може би). Ако накой от вас иска да го поразведе из София и да му покаже потайностите на града - нека му пише в CS. Той не винаги има интернет, но със сигурност отговаря. Това е профилът му във FB - може би там ще е по-бързо да си пишете с него.   :click: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези дни се очакват гости от далечния изток. Една корейка ще бъде във Велико Търново, а една японка ще бъде във Варна. В couchsurfing.com може да ги намерите и който иска да се види с тях или да им предложи подслон, ако търсят. Аз за жалост не мога да пращам съобщения в сайта, защото трябва да попълвам доста информация за мен. Но ако го направя може и да пиша на корейката и да се видя с нея. Може да се пробвам дори да й пусна идеята да дойде да види и моя град.

 

А вие може да ги намерите като търсите за "travelers" и напишете съответния град.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...