maira Публикувано 14 Август, 2017 Share Публикувано 14 Август, 2017 Това е култово обяснение как следва да се държиш в суши-барче, ако искаш да те вземат за японец въпреки ръста, русата коса и сините очи:). Особено важно е възклицанието при наливането на бира :)))))))))) Маа-ма-ма / о -То- то-то и тн. ЪЪ наздраве... И заповядайте... 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yoyo_ko Отговорено 15 Август, 2017 Share Отговорено 15 Август, 2017 Доста забавно, но наистина ми стана интересно какво е това бялото нещо което приличаше на хрян. Може аз да не съм го разбрала какво е и защо не го изядоха в крайна сметка. А градусите на поднасяне на сушито към устата ме разбиха. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 15 Август, 2017 Share Отговорено 15 Август, 2017 Преди 1 час, Yoyo_ko написа: Доста забавно, но наистина ми стана интересно какво е това бялото нещо което приличаше на хрян. Gari - джинджифил;) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 16 Август, 2017 Автор Share Отговорено 16 Август, 2017 ООО установих, че с готвенето може и хич да ме няма, но с етикецията на яденето бих могла да се справя... Поне тренировките са по- приятни... Как се яде НАБЕ Тонкацу И СОБА Off Topic И Окономияки: Off Topic 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 16 Август, 2017 Share Отговорено 16 Август, 2017 Не съм гледала клипчетата, но със етикет Сърбане не знам как ще го докараме положението, едно такова особено сърбане с достойнство и желание, което може да потресе по-чувствителните към звуци и да докара обилно слюнкоотделяне на неучастващите във вечерята... поздравления за темата, мила Майра!!! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 16 Август, 2017 Share Отговорено 16 Август, 2017 Ама колко е важно нещо да е прието/неприето за етикет, например сърбането и мляскането у нас е ужасно неприемливо /и за мен да си призная честно/, ноо в Азия не е и си е норма, че и уважение към вкуса и яденето на нудълси/рамен, поемаш въздух и засмукваш супер горещите спагетки от врелия бульон. Не знам след колко изгледани клипчета бих могла да докарам подходящия етикет. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 18 Август, 2017 Автор Share Отговорено 18 Август, 2017 Обаче, в Корея вече не сърбали и мляскали - не било възпитано... Само Китай остават бастиона на сърбането Но корейците твърдо ядат по възраст - почва най-стария и не можеш да приключиш преди него.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yoyo_ko Отговорено 18 Август, 2017 Share Отговорено 18 Август, 2017 Глупости, сърбат и мляскат и още как........Особенно в зъведенията за chick&beer! От лични наблюдения го казвам, а и като фен на Running man, там доволно хапват във всяка серия, от косвени. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 20 Август, 2017 Автор Share Отговорено 20 Август, 2017 Начи мацката се бара много американка вече :). Интересно Мислех си че ако ние се дразним на сърбането, тях пък сигурно ги нерви нашето "безизразно" ядене, отстранено такова като за виенски бал. Но явно случаят е по-сложен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 2 Септември, 2017 Автор Share Отговорено 2 Септември, 2017 И малко за клечките, в японски стил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eowina Отговорено 31 Януари, 2020 Share Отговорено 31 Януари, 2020 Как да се храним възпитано с клечки в Азия без да изглеждаме като варвари - "ЗАЩО В АЗИЯ СЕ ХРАНЯТ С КЛЕЧКИ И КАКЪВ Е ЕТИКЕТЪТ" . 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.