Jump to content

Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e (2017-2023)


debil4e

Recommended Posts

spacer.png

 

заглавие: Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e, Classroom of the Elite, Welcome to the Classroom of the Elite, ようこそ実力至上主義の教室へ

страна: Япония

година: 12.07.2017-

тип: ТВ (?еп)

жанр: училищен живот, романс, комедия, по новела

продукция: Lerche

инфо: тук, тук, тук

сюжет: Да попаднеш в най-добрата гимназия е мечтата както на учениците  така и на родителите им. Разбира се под "най-добрата" се разбира да е престижна не само на име, а да дава сигурен процент на реализация по нататък на своите възпитаници. Точно такава гимназия е "Koudo Ikusei"-изцяло издържана от правителството институция, чиито възпитаници не само продължават образованието си в елитни университети, но и почти на 100% си намират работа в държавните институции след това. Казано по друг начин, това е училището, което обучава бъдещите лидери на държавата.

Както обаче знаем безплатен обяд няма. Новоприетите ученици го научават по трудния начин. Отсяването на достойните от недостойните започва от самото приемане - четири паралелки, от А до D, като разбира се в D са тези смятани за боклук и това не се отнася само за успеха. Там са тези които според приемащите по някаква причина са непригодни за лидери. Всеки срок различните паралелки получават или губят точки, според които се класират по нататък. В зависимост от тях, поне на теория, мястото на паралелките може да бъде променено-С да стане D или пък B да е новата А . Разбира се точките са съвкупност от цялостното представяне на целия клас-от оценките на срочните тестове до поведението извън час, като дори ако ученическият съвет прецени може да изключи някой ученик за лошо поведение, което  автоматично изключва възможността неговият клас да се качи нагоре-всички или никой. 

Надиграването започва!

 

лично мнение:

Off Topic

Това не ми беше от плануваните, но се оказа приятна изненада. Този арт не ми е по вкуса и затова можеше и да го пропусна, но се радвам че го пробвах. Сюжета ми допада и определено сериите завършват по начин, който те кара да чакаш новия епизод почти с нетърпение.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Копирам си мненията от друг форум...

 

Главния е бахти олимпийското спокойствие. Монолозите му радват на мах. Главната е типичната cold bitch с проблемно детство и нежна страна, която крие даже от себе си. :lol:

 

След втори епизод заглавието определено ми се затвърди като едно от неочакваните попадения на този сезон.
Въпреки пасивното и леко вяло начало, главното дуо ми хвана окото с поведението си - най-вече главният и сега вече знам защо. Явно заглавието няма да залага на особени мистерии, екшън и сакуга, а на керъктър дивелъпмънт и социални интеракции. Всъщност самото училище прилича повече на фирма, отколкото на образователна институция, защото слабото представянето е свързано с изгонване (уволнение) и орязване на приходите, а силното с повишение. Не ми се ще да навлизам в подробности, защото ще разваля кефа на някой, ако се навие да го гледа, а тук всичко опира до изненадващото разплитане на част от сюжета и крайната цел.
Само ще спомена, че засега вниманието ми към шоуто се изостри и очаквам с интерес какво ще стане в следващите няколко серии. Ако не друго, поне не мога да го нарека скучно (нещо което е валидно за почти всичко останало от сезона).

 

Баси, това продължава да набира скорост с всеки епизод. Отново две неочаквани разкрития - едното за училището, другото за втората главна героиня, което ме хвана неподготвен. Мислех я за обичайната шаблонна лигла и честно казано единствено тя ми лазеше по нервичките, обаче след този финал вече я намирам за втория най-интересен персонаж след главния.

 

Трети и четвърти епизод бяха скучновати. Надявам се да е временно смъкване на темпото. Дотук вървеше екстра.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още ми харесва, но малко се издразних като го изкараха резултат на някакъв експеримент. Твърде изтъркано е ако някой е очевадно по-умен от останалите да го изкарат я генно модифициран я мутант. Дори в един момент се чудех лолито от клас А и червенокосия от С дали не са били заедно с него, но поне за втория няма индикации да го разпозна, значи тази теория отпада.

Освен това ми е любопитно кой  иска да бъде изключен. Вероятно ще е някой от програмата, от която е бил част, но това само увеличава въпросителните. Разбрахме, че това е специална гимназия и се финасира и наблюдава изцяло от правителството, обаче тази тайна програма също ще е правителствена(също клише) и като в оня стар виц имаме две възможности: първата- двете институции знаят една за друга, но не могат да се месят в делата на другата. При втората обаче, тия от лабораторията са с по-високото ниво на секретност и не трябва по никакъв начин да излизат наяве и затова са и тия заобиколни пътища. Само че това пак води до друго-коя е класната им и каква е нейната игра. Явно има високо ниво на достъп, но пак не знае нищо за главния или поне не много. Учителите също се състезават и тя ще направи всичко да се изкачи  нагоре, дори ще сключи сделка, очевадно не в нейна полза при това в дългосрочен план с главния. А той пък как е избягал(щом го искат аут от у-щето значи не е пуснат доброволно)  съвсем не е ясно, а и няма гаранция, че ще проследят този аспект на историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, харемите са си досада и ме изнервят безкрайно, но харесвам интригата и се опитвам да ги игнорирам-без особен успех<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре че поне главният не е от сополите, дето се изчервяват и си мислят lewd stuff. Нашият е пълна черта в това отношение. Може би това спасява шоуто за момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неудовлетворяващ край за мен. Започна страшно обещаващо и после с голямата ножица...  Различните персонажи само ги зачекнаха лекичко и дотам. Единственото което "разбрах" е, че главния наистина е най-силния играч на полето, всички други бяха марионетки. Исках да разбера повече за класната, баткото(зарязан като персонаж), този от клас С, официалната лидерка на клас А(също като баткото зарязана), но всяка от тези линии беше просто изключена в даден момент просто ей така.

Трудно ми е да опиша разочарованието си, 5/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А стига бе, втори сезон и за това и то лятото:o А дано развият сюжетните линии, които само загатнаха, но разбира се ще требе да си го преговоря преди това:P

c8e4f2b832c6d3b5.jpg7979bff8c5e3c806.jpg

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...