Jump to content

Recommended Posts

6fd455c6b431b780.jpg

Заглавие: Lookism / 외모지상주의

Година: 2014

Статус: Ongoing

Държава: Южна Корея

Автор: Park Tae Joon

Жанр: Comedy, Drama, Romance, School life, Slice of life

Тип: Webtoon

 

 Резюме: В общество, в което външния вид е всичко, главния герой - нисък, с наднормено тегло и грозноват,

е тормозен и подлаган на унижения всеки ден. Една нощ се случва чудо и неговия двойствен живот започва…

 

Линк за четене: Тук и  тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаврътнах два чапа. Да видим дали ще ме задържи. Артът ми харесва. Училищно е, моята ниша. Кеч манията е в повече засега, но хуморът омекотява достатъчно. Главният е едно ниво над амебата по безгръбначност. Добре, че майка му е печена. Като го видях подстриган и бях туше.

 

Благодаря за темата :)

 

ПС. Много кеч мания, много нещо, но на 11-ти чап се посмях, на 17-ти си поплаках, на 18-ти се кефех на екшъна накрая. Добре върви. Не мога да свикна още, че корейските проекти наблягат толкова много на боя, но поуките са добри. Майката на главния е толкова рандъм нарисувана, но като характер мн земна и готина.

Дочетох си до края на превода. Колкото повече четеш, повече ти се услажда. Интересното е, че не е само един главен герой. Всички са главни. На всеки е отделена история от детството му та чак до настоящето. Много истини са казани и некрасивото не е заметено под килима. На няколко пъти се разплаквах. 

 

Любими герои в момента са ми Джей и Васко. Пичове, та дрънкат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че вече има и друг зарибен. Ако нямаш търпение за още имай предвид, че на втория публикуван линк са по-напред с чаповете. Там обаче имената на героите са корейски и е малко объркващо.

Между другото Васко и на мен ми е категоричен любимец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо се канех да чета тази вечер. Пишеше, че излиза чап всеки четвъртък. Не бях отваряла втория линк. Не ми пречи, че имената са на корейски. Благодаря мн за насоките :)

 

Васко с пижамените панталони изби рибата :D

 

Ох, че тъпо парче е тоя с видеата. Нямам думи. Колко пъти се отърва на косъм и не му увря главата плешива. Само известност, та известност. Да не вземе да стане известен посмъртно накрая :ph34r:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предните ми мнения бяха по-общи. Сега вече ще коментирам конкретни детайли по сюжета. За да не спамя в темата с хиляда мои мнения едно след друго, ще поствам с разширения само в този си пост. Толкова бързо се чете, че като свърша наизлезлите чапове, не знам как ще изтрайвам по-нататък да чета по един на седмица.

 

Много правилно съм се ориентирала към Джей и Васко. Големи шемети. Каква е вероятността, ако имаш фобия от кучета, да си вземеш четири. Ако се казваш Джей, вероятността е 100 процента. А Васко, милият, с неговата телепатия. Като видях Ушатко как го следи, щях да падна от стола. Любов ли бе да го опишеш :lol2:

 

Хмм, във втория линк имената наистина се различават от в първия и Джей май не е точно Джей, та дано се разбира за кого говоря. Накрая ще им сложа прякори на всичките и ще реша проблема. Джей ще е Бретончо :D

 

Лелее, каква мода за кучета. Толкова яко изглеждат. А веждите им са епик просто.

 

Допълнение 1:

Off Topic

Мда, и в Корея както в България на тъпанарите им увира главата едва след като им хвърлиш един здрав пердах. Боксьорчето е на път да докаже теорията за пореден път. Този човек няма скоро да остане без превръзки. Има да го хранят с лъжичка в уста доживот. Ми Джин/Мира, вземи му разгадай красивата душа най-накрая, че ми писна все да го гледам тъжен и онеправдан. Голям карък е, милият. Едно недоразумение да има и все на него ще се лепне.

 

Винаги щом дадат майката на Даниел(Пак Хюн Сук) и накрая и аз като него се разплаквам. Прекрасно разгръщат каста на бедните и на богатите, на красивите и на неугледните. Показват силата и слабостта и от двете гледни точки. Блюдото с морския краб в ресторанта и вкъщи. Как Даниел всеки път пласт по пласт разкрива и оценява какво прави майка му за него. Как той самият израства. Как като шишко е избягван и отритван, но като улзанг му завиждат и лицемерничат. Хората не те щадят и в двете крайности. Балансът все се изплъзва засега.

Какво да гледаме днес в киното? ''Роки 17''. Не мога, честно :282:

 

Допълнение 2: 

Off Topic

И той стана жиголо, и поиска оризоварка, а пък като си пийне-цена няма. Мъж мечта, ма ще трябва да го изчакам преди това да стане пълнолетен. Прекрасен Даниел. Няма как да не го обича човек  :wub:


Допълнение 3:

Off Topic

На 99-ти чап така хубаво си поплаках. Даже се разревах преди Даниел :lol2:

Хареса ми актьорският тест. Как изпитващият следеше за психологията над действията.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цели нови 6 глави. Място не мога да си намеря от кеф.

 

Да оставим за малко настрана факта, че от известно време насам ми иде да заблъскам главата на Ару в стената. Тоя мениджър там за къв се взима? Дъската му хлопа, сякаш е от дюшеме с термити. Вярно, че го имат за подметка висшите, но това не е причина да се държи като говн*. Васко тъкмо навреме се появи. Репликата, че и той е мениджър, ме израдва. На DG му викам Дракона, хехе. Радва ме героят, въпреки че е твърде епизодичен. А появата на клас Ц направо ме просълзи. Всеки може да сгреши и заслужава втори шанс. Ох, леле, мамо, двамата биячи с очилцата. Всичко, което не се решава с бой, се решава с много бой :lol: Мега луди човечета. Прелест. Дойдат ли и става весело. Нямат граници в размаха.

 

 

 

Допълнение: Гледам коментарите са, че вече има наизлезли до 160-ти чап. Радвам се, че се намериха нови преводачи. Имената пак леко са изменени, но аз съм си ги прякорирала и не ми пречи. Започна нова арка. Очертава се Джихо да яде пердах, докато не се намери кой да му помогне. Ако Васко цъфне отнякъде, ще го призная. Този човек е буквално навсякъде :lol:

 

До сега изредиха толкова начини да прецакаш човек, че съм удивена колко много схеми на измами има там. Толкова реално ми стоят, сякаш авторът е ставал свидетел на всяка една. Може би по новините или във вестниците са били съобщавани подобни новини. Мащабът е стряскащ. Още по-чудното е как успява да свърже всеки случай най-вече с един-единствен герой.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сякаш Джей си е имал вземане-даване със сталкъри. Откъде иначе ще му щукне да даде джобно ножче на Даниел? Бромансът винаги ме е радвал много, но като видях с каква страст колекционира купоните с лика на Даниел, започвам да си мисля, че не е само броманс. Харесва ми, че никога не се натрапва с чувствата си, но съумява винаги да е опора. Уважавам дълбоко подобни хора, които дават свобода на човека когото харесват. Ако той е за тях, ще направи крачка, ако не е, значи ще продължат да търсят.

 

,,Дай си ми банана,, - Ето на тази реплика бях туше. И после Васко като го свестяваше и Даниел с банана в уста. Епик. В магазина докато Васко продаваше, ми напълни душата. Той е много наивен и едновременно с това прави неща заради които си казваш: ''уау, точно колко му е високо ай кю-то''. Обожавам начина, по който действа.

 

Въпросът с обсебените фенки. Сасенг ли бяха? За пореден път-респект. Пак нищят сериозна тема. Това как му изблиза чинията. Стори ми се по-гадно дори от момента с екскрементите. Нищо не спестяват. Сега само се надявам да не се запали някой пожар.

*Чапове от 109-ти до 119-ти*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, какъв бой си спретнаха тези двете. Женските персонажи определено са уникатни. Като се тръгне от майката на Даниел, мине се през мацката дето си пада по Прасчо и се стигне до мадамата с двете тела, все ти е интересно да ги наблюдаваш. Но аз лично вече повече от 100 чапа чакам за някаква романтика и така и не я видях. Туй корейската романтика ще да е нещо дето ми убягва :blush:

 

Охохо, сега мацката знае, че и той е

Off Topic

с две тела.

Защо ли си мисля, че животът му ще стане много по-шарен :lol2:

 

Ехее, и какъв финал на чапа о.О

 

Любим. Много любим туун. Показва различните лица на живота. И хубавите, и лошите страни. И най-важното-не спестява нищо. Няма да се уморя да повтарям позитивите на този туун, нищо, че сама си говоря в темата :lol:

*120-ти чап*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, voileta написа:

. Няма да се уморя да повтарям позитивите на този туун, нищо, че сама си говоря в темата :lol:

 

Ще ми се да мога да помогна в разнообразяването на мненията, ама все още ми е трудно да се ентусиазирам в четенето на манга, манхва или там каквото. Но все пак ще следя какво се пише тук. Че този ентусиазъм е заразителен:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

cucyta, ако не те грабва нещо, едва ли някой ще успее да те убеди. Прави това, което те прави щастлива. Мога да ти предам само свой личен опит. Преди години опитах да чета манга. Не ми хареса. Предпочитах анимета. Мина време и се оказа, че попадайки на манхви много ми харесват. Не всички естествено, но пък тези, които ми харесат, ми стават любими. Сега добавих в списъка си отново манги. Искам да видя и китайския вариант също. Ако се решиш-опитай и скоро ще знаеш дали е твоето нещо. Успех, каквото и да решиш ;) 


Тъкмо се оплаках, че няма романтика и започна нова арка-романтична :blush:. Естествено любовта върви на една ръка разстояние с кеч-манията :lol2: Лоугън-най-големият изрод, когото не очаквах да

Off Topic

видя повече, цъфна ни в клин, ни в ръкав в същото училище и се оказа един романтик неземен :P. Невероятно е как авторът(чудя се дали авторът е мъж или жена) само за няколко чапа успя да превърне най-голямата отрепка в човек, когото да започнеш да разбираш, и на който да ти се прииска да симпатизираш. Все още обаче не съм готова да забравя и да му простя мизериите, които натвори в миналото. Едва не доведе сума ти народ до самоубийство, за туширване на комплексите си. За да получиш обич понякога първо трябва да дадеш. Не всичко се решава само с бой, защото винаги ще се намери и по-силен от теб. Понякога се налага да скриеш мускулите и да си напрегнеш пипето, ей тъй за разнообразие. Намери си майсторите той. В това училище са от корав нагоре. И най-важното Даниел ще има възможност да се опита да пребори травмата си. А финалът с Лоугън беше епик. С това 

Off Topic

ново

лице вади мега страхотния поглед на вечно крив към света пич. Нацупен темерут-любимото ми. Дано се поправи и откъм характер на недоклана кокошка. Стискам му палци.

И добре, че не се влюби в Мира, че тогаз на Зак съвсем щяха да му потънат гемиите :slap:

*До чап 128*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, чак сега разбрах кой е последният герой от заглавния тапет на тууна :slap: Лоугън-моят нов фаворит. Обожавам кривата му муцуна възнегодуваща срещу целия свят :kissx: Много ме кефи как е прихванал фрази от отакутата и плещи японски. Вече дори го прави несъзнателно. Или ме размазва като си представя, че съучениците му са овце, лол. Аз самата съм отаку, но ме радва как са представени нещата. Както винаги показват лицето на истината без грим. Сега нищят предразсъдъците спрямо отакутата. Отново моите адмирации за този туун.

 

''Той изглежда толкова сладък и невинен'' - това си мислят момичетата за Лоугън. Ако той знаеше, че го мислят за такъв, щеше да се обеси на джапанките си. Ох, не мога да спра да се хиля. А джапанките маркови ''Одидас'', лол. Нали не дават да се прави реклама на марки в комиксите, та им променят по някоя буква. Направо паднах от стола като видях емблемата върху тези джапанки :lol2: Ох, а като му показваха татусите вече приритвах от хил, бухаха. Тотален фаворит ми е в тези чапове :inlove:

 

Най-сетне ненормалникът ще срещне отпор, приятелски чувства и ще събуди интерес в момичетата и току-виж се очовечил вече. Но трябва да се извини за мизериите си в миналото.

*Чап 129*

 

Допълнение 1: 

Off Topic

Това, което ми харесва най-много е, че палачинката рязко се обръща и този, който е бил отгоре на хранителната верига в един момент се оказва отдолу. В крайна сметка туунът следва принципите на реалността. Героите осъзнават, че ако душата им е грозна, колкото и блага да имат, пак ще бъдат отритнати от всички и няма да намерят мястото си.

*До чап 131*

 

Подхванаха нова арка. Тази е по-смразяваща от всички други досега. И отново стои толкова реална, че ми настръхна козината по гърба чак :wacko:

*До чап 134*

 

Допълнение 2:

Off Topic

Ох, леле, като видях Васко и Ушатко и щях да падна. Васко е шантав колкото си иска :inlove: Стане ли въпрос за Даниел и сестра ти се превръща във враг, ако се казваш Джей :lol:

*До чап 141*

 

Голям бой го драха този Картофения. Ох, без глас останах да се хиля. Не си научи урока и това е.

*До чап 148*

 

Допълнение 3:

Off Topic

Темата с насилието над животни. Отново ме заковаха. Зараждащото се приятелство между Йохан и Даниел е много докосващо. Йохан се опитва да е черна овца, но всъщност спазва голяма доза праволинейност. Стискам му палци да се окаже добър герой и като Даниел да открие, че има свестни хора и извън бандата му. Дано се завърне при майка си.

*До чап 152*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си смел не значи да не се страхуваш, а да го направиш въпреки страха. И тримата имат слабости спрямо насилниците, но и съумяха да си помогнат и да се защитят един друг, когато се наложи. Може да си слаб, когато си сам, но не и когато си със семейството си. То винаги ще е твоята опора. А майката на Даниел е такова бижу. Обичам я тази жена. Всеки път разчувства сърцето ми и ме кара да плача. За пореден път-страхотна арка.

*До чап 157*

 

 

Всички пак ще искат да натупат Картофения. Когато хората те вкарат в стереотипа, че щом си едър значи задължително си грубиян налитащ на бой. Постоянно разбират постъпките ти погрешно. Пич, стискам ти палци да оцелееш някак :ph34r:

*До чап 160*

 

Настигнах наизлезлите чапове. Беше лудо препускане. Сега вече ще очаквам седмичните включвания :)

 

Допълнение 1:

Off Topic

Ох, бисквитките, с които завършват арките са толкова сладки. Като видях Джей с подаръка на Даниел и се размазах.

*До чап 162*

 

Допълнение 2:
Тоз Джи Хо не си научи урока, начи! Нищо не прави за приятелите си, пък после се чуди що никой не го бръсне за слива. Дразни ми зрението вече сума ти и чапове. Ма какво мисли да прави с този нож, не ми е ясно.

Off Topic

Самоубийството не решава нищо. 

Васко рулира отвсякъде. Йохан сам нагнетява обстановката, пък после другите му криви. И той не знае вече где точно го сърби т.т

*До чап 170*

 

Допълнение 3: Джи Хо не го харесвах преди, но сега така ми идва да го псувам, че място не мога да си намеря. Еха и сбърканото същество. Какво искаш още бе, шарко? Половината свят се е юрнал да ти оправя нааканото трибуквие и на теб пак не ти е ок. Ненормалник. И най-кофтито е, че  като решиш да му помогнеш, той

Off Topic

ще ти се отплати като ти забие нож в гърба

 :ph34r:

*До чап 171*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горкият Даниел, колко ще му пати главата заради Джи Хо. Ако всеки човек трябва да преминава през подобни изпитания заради приятел и един ще му е много. Да си подковава добре дюшемето Джи Хо, че почва вече да дотяга. Сега пък си замаза сътвореното и си мисли, че то хич не мирише. Па Даниел потроши тея тела, на пихтия ги направи. Сега все ще го боли, милият. Че и Йохан и той е жаден за кръв. Пълен мазохизъм. Не ми се мисли :ph34r:

 

*До чап 175*

 

Допълнение 1:

Така става като нямаш грам съвест и мозък в главата си. Толкова шансове имаше да признае грешката си, а той мислеше само как да се изкара невинен. Единствено се надявам мястото, където попадна Джи Хо да го направи човек и да му е обица на ухото занапред. В другия вариант тормозът в училище ще му се стори като песен, спрямо усмихнатите муцунки, които надничаха иззад мрежата сега.

 

*До чап 177*

 

Допълнение 2: 

Ахаха, Васко на сляпа среща. От сега усещам как ще се хиля :282:

 

Не мога! Вече няма достатъчно силна емотиконка, която да използам. Тотално го обичам този човек :inlove:

 

Сериозно ли, бе :blink: Какъв е този чап? Направо съм изумена. Това наистина не го предполагах. Еха, лика-прилика са си. Чудех се, що я дъни тая боксова круша така. Сега поне ми стана ясно :wub:

 

Допълнение 3: 

Когато кажеш на момиче: - Искаш да акаш ли? Направи го, аз ще те прикривам :282:

 

Васко, обичам те, човеко :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално обявявам арката за Джи Хо за напълно неразбираема и следователно скучна за мен. Може би точно, защото не разбирах репликите, затова и не можах да оценя правилно силата на разказаното. За мен беше само безкраен сбор от ненужно насилие. И ето как, когато забиеш в егоизъм, те застига само лошотия, Джи Хо.

 

Така и не разбрах какво стана с Даниел. Как така неговото ново тяло се оказа на реалносъществуващ човек? Врътката ми убягва, но там тепърва ще развиват. Само че, не знам кога.

 

Допълнение 1: Новата мини историйка е върхът. Зак като детегледачка ще си изгризе ноктите на краката докато успее да предаде беба :28558:. А тя е толкова сладка :wub:

Тази мини арка беше разкошна. Прекрасна история.

 

*До чап 186*

 

Допълнение 2: Новата арка пак ми е трудна за смилане. Очаквах, че Даниел вече се е научил да отвръща на ударите, но той все още има психическа травма от Лоугън и замръзва в негово присъствие. Включването на Зоуи помогна, но само временно, а и всъщност тя е причината Лоугън да го тормози. Чудя се, дали Лоугън ще се кротне, когато най-сетне намери правилното момиче за себе си? Все си мисля, че затова е такава гад, защото никой не го разбира. 

 

Допълнение 3: Емоционален завършек на арката. Липсва ми

Off Topic

другото тяло на Даниел. Не може туунът да се основава на размяната на телата 150 чапа и изведнъж да завиеш в друга посока. Разликите, които показваха хората като реакции спрямо смяната на телата

беше ключова, поне за мен. Иначе новата арка може би пак ще бъде социална. Иска ми се да няма насилие в нея. 

 

*До чап 190*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плаках като бебе. Това е една от причините да харесвам толкова много този туун. Засяга социални теми и има поука, която не ти натрапват. Тя си идва естествено. Темата за бездомните и насилието в света им си е все така актуална. Сега ми е интересно каква нова арка ще подкарат. Ще дописвам още мнението си в следващите няколко седмици, както правех и до сега. Жалко, че няма с кого да си дискутирам.

 

Ъъъ, когато Васко се снима абсолютно гол и качва снимка в инстаграм. Хахаха. Той за цензура не е и чувал. Приятелите му буквално полудяха :28558:

 

*До чап 194*

 

Даниел го бият на лягане и на ставане. За каквото и да става дума, няма да се мине без бой. Сигурно така поддържа кожата си толкова мека и гладка. Колкото смешно ми стана от тупаника на Кристал, толкова го и съжалих :ph34r: Зоуи е много лоялен човек. Сега вече, мили ми Даниел, трябва да се пребориш с травмата си относно Лоугън. Момичето си струва борбата.Твоето себеуважение си струва борбата. И най-вече, сритай го тоя и го постави на място най-сетне. Писна ми вече от тая гад. Само от бой ще му разбере главата. Само тогава животинското в него ще се подчини на алфата на глутницата. Намразих го вече този персонаж т.т И само да не ми излезеш с идеята да сключваш уговорки с Лоугън. Тогава и от мен ще ядеш бой :samurai:

 

Допълнение 1: Щом решаваш всичко с бой, Лоугън, ето ти го. Знам, че да си мериш силите с някого, те надъхва, но този път ще изгубиш. Ще изгубиш и в последвалите пъти, защото има една приказка: ''пази се от гнева на търпеливите''. Когато нямаш какво да губиш и си притиснат в ъгъла, се биеш до смърт. Ето това прави Даниел. И той няма да се откаже. А ти губиш и в двата случая. Само ме е страх, че сега Лоугън е приспал

Off Topic

пълничкото тяло, след като атлетичното се пробужда

в следващата арка.

 

*До чап 197*

 

Допълнение 2: И в този чап ревах. То си изплаках очите. Стана ми мъчно за Зоуи, а и като разбрах и за другата мацка и колко мъжки постъпи тя, нямаше как да не се впечатля. За миг помислих, че ще покажат лицето на Джей :lol2: И на него браво. Грижовен както винаги. Това толкова да държиш на някого. Такава безрезервност. Случил е на приятели Даниел :wub:

 

*До чап 198*

 

Допълнение 3: Когато откриеш, че обруслякът на тууна Вин, дето 200 чапа не е правил нищо друго освен да дразни зрителните ти рецептори, може да се бие. Уху! Сега ми е интересно, защо в тъмнина трябва да е. Задни*ът на бореца ми обра всички точки  :28558: Лоугън в нърд ли се превръща о.о

 

*До чап 201*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oф, тъкмо да се откажа от Лоугън и той започва отново да си играе със сърцето ми. Тази неразбрана гад наистина има нужда да бъде обичана. Убедена съм, че когато намери точната мома за себе си, ще бъде по-нисък от тревата. По някакъв странен начин започва да харесва отакутата от департамента си. Започва да открива, че е пристрастяващо. Дано един ден да разбере, че каквото той изпитва в момента, това унижение са изпитали и всички тормозени от него. Болката дори не е на дневен ред. Сърцето те стяга и разумът ти не може да го приеме. Не очаквам да го проумее веднага. Може би ще му трябва много време. Предполагам, че никога не е бил обичан, а неговата представа как да обича е силно изкривена и насилствена. Определено много дълбок и противоречив персонаж.

Допълнение 1: Уааа, моята любимка отново се появи. Това, което обожавам в този туун е, че всеки персонаж е интересен и по някое време става пълнокръвен герой. Просто трябва да минат доста чапове докато развият всеки един. Хохо, открих причината да работи на това място. И аз бих работила там, даже облечена като клоун. Васко си струва времето и усилията :wub:

 

Да кръстиш някого Иван, интересно решение. Един чап, а засегнаха толкова много неща и развиха паралелно две сюжетни линии. Йохан и неговият криворазбран момент от миналото изплуваха чак сега. Толкова много бой и ненужно насилие заради една недоразбрана реплика :o
 

*До чап 203*

 

Допълнение 2: Никога няма да видим очите на Вин и Джей, нали :ph34r:

 

*До чап 204*

 

Допълнение 3: Това не го очаквах: 'Why the f*ck are you holding my hand?! You psychopath!!'' Oх, така съм се смяла:es:

 

*До чап 209*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джейс ги рисува епично в тефтера си просто :28558: Мери го бъзика, че Васко му е съпруг, но той не отразява. Твърде зает е да примира от факта, че тя пипа ушите му /туше/. И накрая я нарисува хубава. Мирише ми на романтична криндж тръпка тук. Ще вземат да ми развалят хубавия броманс :P

 

*До чап 215*

 

Допълнение 1: *Everyone realized* - :lol2: тази част ми хареса особено много. Джейс ги побърква, но не от кеф :es:

 

*До чап 217*

 

Допълнение 2: Този коментар на читател ми хареса особено много: ''I love how real this author is. He’s shedding light on something that is a reality for many people that just happen to be born into a bad situation''.

 

*До чап 220*

 

Допълнение 3: На Даниел наистина му писна. Всъщност му се насъбра много и той се пречупи. Всеки добър човек има заложено в себе си качеството търпимост. Все си казваме: ''ще мине, само този път, не беше чак толкова лошо, не отвръщай на насилието с насилие''. Но идва един момент, в който пострадва твой близък или ти самият виждаш, че не можеш да понесеш да виждаш всичката тази болка и нещо в теб се счупва. Прегаряш и осъзнаваш, че понякога се налага да отвърнеш на насилието с насилие, за да възстановиш баланса. Тънката нишка е после да спреш, защото този гняв може да те повлече по наклонената плоскост необратимо. Странно нещо е обществото. Уж социално явление, а всъщност изтъкано от непукизъм. Масово хората казват: ''искам да помогна'', но в действителност ежедневно виждат хора в беда и отминават. Трябва да им отделят единичен случай, да им го дадат по новините, за да се събуди съпричастността им и пак е от разстояние, а не лично. И пак след седмица или не, ще забравят за този човек и случай. А този човек има нужда от подкрепа и много време докато си стъпи на краката, понякога и до живот, но никой не е чак толкова безскористен да прави добро по този начин. Даниел обаче ще го направи. Той ще се погрижи за тези момичета доживот, убедена съм, въпреки че нещо ме кара да мисля, че финалът може и да не завърши щастливо. Има и такива хора. Все още съществуват в реалността. Толкова добри и незлобливи, че не мога да се самоубедя, че няма фалш във вас. Чудя ви се как оцелявате в този свят. Свят, в който добротата се смята за слабост и недостатък, чрез който по-лесно да ви смачкат. Постигате неща, на които не мога да не се възхитя, по начин, по който доскоро смятах за невъзможен. Респект!

 

*До чап 221*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато видях Мери в този чап направо ме изпълни. Не знаех, че и тя може да се бие и то така зверски. Вин направо не е от тази планета. Мачка като мишка рокер от Марс, хе. Така съм се смяла с Лоугън. Той е моето хапче за щастие. Кой от кой героите бяха по-бойни и готини, но Джей ми липсва очеизвадно от картинката. Чудя се, за какъв момент го пазят. Няма начин той да не знае какво се случва с Даниел-все пак има обсесия към него :es:

 

*До чап 228*

 

Допълнение 1: Джей, обичам те, човекоооооо :kissx: Ако можех да тегля артове от този туун, щях за си запазя последния от този чап. 

 

*До чап 229*

 

Допълнение 2: И като съм почнала с недомислиците от другия туун, да довърша и тук: когато си в сауната, общо сте трима и всичките носите тъмни очила, защото... нямам си на идея всъщност :D

Историята на Мери е много сладурска, а той не спря да я гъбарка :28558: Засегнаха толкова много герои и истории. Очаквам!

 

*До чап 231*

 

Допълнение 3: Новата арка започна добре. Чудно, каква ли травма се крие в живота на Елай? Поне Сали не се прави на ощипана за всяко нещо. Мисля си, че тя ще му помогне с ученето, за да навакса и да се върне на учлилище. Щеше ми се да няма побоища и кърви поне в една арка, но уви т.т

 

*До чап 233*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо ми се скъса сърцето, докато четях този чап. Това изобщо хора ли са? Ако бяха реални личности, щях да изскубя космите по тялото им един по един с пинсета. Ядосвам се, не защото чета уебтууна, а защото знам, че е зверски реалистичен. Просто някъде там в Корея и по света-това се случва. Ревах почти през целия чап. Беше просто покъртително. Плаках най-много на момента с криеницата. Приятелите му предложиха да играят. Беше толкова мило и после... :slap: Всички, които са имали достъп до Елай така са му сбъркали психиката, че няма накъде повече :ph34r:

 

*До чап 235*

 

Допълнение 1: 236-ти чап-пак рев. Рев и пак рев. Как може да пише така добре този автор? Направо бърка в душата ми и поразява всичко наред. Ето това е доказателството, че всеки иска да има каквото няма и всеки е способен да даде на другия от своето, за да допълнят живота си. Това са приятелите. Бонус-Сали си събра цял харем :28558: 

 

Нещата са толкова навързани и дълбоки О.О

 

*До чап 236*

 

Допълнение 2: Намери ли човек оправдание за пред себе си, то той е способен да извърши всичко т.т

 

*До чап 237*


Допълнение 3: За пореден път реверанс за автора на този туун. Отново показа другата страна на монетата. Имаме изоставените, отритнатите деца и тези, на които родителите им ги задушават и разрушават психиката им обсебвайки ги. Преди мислех, че Оли е само психопат като Джи Хо. Сега започнах да имам съмнения. Не мога да определя със сигурност. Трябват ми още детайли. Може би просто иска свободата си. Да бъде зависим единствено от себе си.

 

Ох, задава се пак кеч мания и силите хич не са равностойни. Пичът със синичкия лак хич не изглежда като котенце с тоя ръст от 2.30, а Уорън се оказа срещу банда от 50 човека :ph34r:


*До чап 238*

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...