Jump to content

GFriend


Recommended Posts

Това което върши нещата при песните им, са богатите инструментали, всички от момичетата имат добри вокали. Като Yuju е с най-добрият от всички. Много се радвам, че и тук чувам цигулките, изглежда ще бъде подобна на Rough, която е една от най-добрите им хитове от заглавните заедно с Navillera според моето мнение. Остава само един ден, за да разберем как ще звучи. Но съм сигурен, че ще е невероятна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даа, добра песен, доста носталгична и по-бавна от очакваното. Харесва ми, че тук са наблегнали на вокалите им, които са се подобрили. Хореографията също не разочарова. Ще се слуша.

 

 

Линк за теглене на мини албума: тук

 

Добавям и кадри зад снимането на музикалния клип:

 

 

Редактирано от theL0new0LLF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно ли... да си призная?

Първите 20 сек от песента са така обещаващи... и после започват да пеят, песента ми звучи като изпята от момиченца на 14. И с това по никакъв начин не искам да кажа, че не се справят с пеенето.

Наистина си търся женска група, която да харесам много. Това бяха gfriend, но с предишните им песни. Някак преживях, че summer rain беше по-бавна, просто слушах старите им неща. Сега с тази песен - пак и дадох шанс, цели 3 пъти я слушах, нз дали ще продължа обаче. По-бавна ми е, отколкото бих искала, по-лигаво ми звучат, отколкото бих искала. То вярно, че такъв имидж имат, но няма ли вече да стават по-големи, всички порастват рано или късно. По едно им личи - изглеждат доста по-добре, това ми харесва поне.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се развълнувах след първите 20 секунди, но след това песента става малко постна ... музиката не е нищо особено. Припевът ме кара да я слушам, но като цяло не им е една от добрите песни. А може би просто по-старите им песни бяха толкова добри, че сега им е трудно да направят песен на същото ниво. Някак си просто го няма усещането и енегрията от "Rough" и "Navillera". Та може би трябва да разбера, че много трудно ще направят нови песни на това ниво, защото тези две песни са едни от най-добрите кпоп песни изобщо. Ако трябва да направя топ 10 за всички времена, тези две песни определено влизат там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@d3Mn Песента не е лоша, според мен, просто очакванията ни са прекалено повишени след Navillera и Rough. На мен не ми направи толкова лошо впечатление пеенето им, колкото темпото на песента. Ако не беше толкова бавна, мисля, че щеше да се получи по-добре. Надявам се за в бъдеще да ни поднесат по-добри песни. @sonka88 Можеш да обърнеш повече внимание на Mamamoo, Red Velvet, EXID, мисля, че при тях ще намериш, каквото търсиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоукейс:

 

 

 Други изпълнения на живо:

 

Off Topic


 

И прочутият сегмент от "Weekly Idol", в който идолите трябва да изпълнят хореографията два пъти по-бърза от обикновеното и както винаги, доказаха, защо са сред най-добрите в него.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз очаквах нещо като "Me Gustas Tu" и "Love Whisper", които са ми любими, но се оказа повече в стил "Rough" по-бавна. "Summer Rain" ми се вижда по-мелодична и честно казано я предпочитам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@theL0new0LLF мисля, че разбрах поне едно от нещата, които липсват. Имат две прекрасни главни вокалистки (но и други две момичета могат да покажат гласови възможности), но в тази песен не се чуват. Може ли да имаш вокалистка като Ю Джу и да не я използваш? Не казвам да пее на супер високи ноти постоянно, но въпреки малките си размери има мощен глас, които придава една специфична енергия. Чуйте й частите в "Rough" и ще разберете за какво говоря.

 

И следователно тези нейни черти на гласа вървят с малко по-бързо темпо песен. Ето това може би е второто нещо, което липсва. А и като цяло просто цялата група изпъква повече с в по-динамични песни. И когато си чул такива и са ти харесали много, може би по-бавните песни автоматично ти се струват по-слаби, независимо от самата песен.

 

Разсъждам си аз тук, ама .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@d3Mn На правилна посока си, аз също много исках нещо по-бързо, а и в подобен стил като "Fingertip". Но песента не се представи толкова добре в чартовете, както предишните им хитове(Rough, Navillera) А и GFriend получиха критика за това, че постоянно рециклират една и съща песен. Затова разбирам защо са се спрели на нещо по-различно.

 

Да се надяваме, че лятото ще се върнат с нещо по-типично за тях. На мен ми харесва, че могат да се отчупят от обичайните си концепции, това е много важно за една група, да опитват различни неща и да експериментират с различни стилове. Лично аз съм фен и на ъпбийт песните и на по-бавните им.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки не най-доброто представяне в чартовете, девойките успяха да грабнат четири победи (броя предаванията четвъртък-неделя). И още 3 от другите две предавания. И вече песента им се котира на първо място в melon. Ако успеят да напънат и за трипъл краун, ще е просто чудесно. Последния такъв случаи беше с Navillera от преди 2 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Време за ъпдейт за завръщането им на 19.07 с мини албума "Sunny Summer"

 

Траклист:

Off Topic

oMMnqQZ.jpg

 

Тийзъри:

 

CQtCu4C.jpg
egn3NRT.jpg

Off Topic


Dh6d9VaU0AA-D6j.jpg

yXWSh1t.jpg


 

 

Sowon

BbMcjDX.jpg

Off Topic

 

NdvX5K1.jpg

dlKWxn4.jpg

dlYJQQN.jpg

JetGqzR.jpg


 

 

Yerin

QVLPcIt.jpg

Off Topic

 

7IziIta.jpg

TZWjEeU.jpg

MKgSawL.jpg

4y97RNi.jpg


 

 

Eunha

0gEZFfs.jpg

Off Topic

 

5p4azrk.jpg

ynVWLFZ.jpg

7365eSB.jpg

8CrTmsC.jpg


 

 

Yuju

iGk7ybV.jpg

Off Topic

 

0hsDGQ9.jpg

h5ZEmbu.jpg

DLVZ4HL.jpg

fweM9Fa.jpg


 

 

SinB

DXOC9KY.jpg

Off Topic

 

Mb8vbiD.jpg

hQMW1ec.jpg

jD2aG95.jpg

NEqfdKn.jpg


 

 

Umji

fIiR6bc.jpg

Off Topic

 

z6Af1lk.jpg

BmotZ59.jpg

nzhqYuo.jpg

Kd1mH2m.jpg

 


Общи:

Off Topic


u9Pt1jZ.jpg

ZklYSNV.jpg

Myly8Au.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видео тийзъри:

 

Off Topic



 

 

Нямам никакво търпение, песните звучат супер, а "Sunny Summer" ми напомня много на предишните им летни хитове - Navillera, Love Whisper, Me Gustas Tu, които обичам уникално много.

 

И медли:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано новата им песен не ми хареса щом дори песента на Twice, която също не ми допадна кой знае колко, ми хареса повече. Mamamoo са с най-яка песен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...