Jump to content

Kahogo no Kahoko (2017)


Recommended Posts

spacer.png

 

Kahogo no Kahoko(過保護のカホコ)

Страна: Япония

Също така известен като: Overprotected Kahoko

Период на излъчване: 2017 Юли 12 до 2017 – Септември – ??

Време на излъчване: Сряда 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Комедия

Канал: NTV

Епизоди: 10

Режисьор: Seiichi Nagumo, Ken Higurashi, Akinori Ito, Hiroto Akashi

Субтитри: Английски

 

Участват:

Mitsuki Takahata като Kahoko Nemoto

Ryoma Takeuchi като Hajime Mugino

Hitomi Kuroki като Izumi Nemoto

Saburo Tokito като Masataka Nemoto

Yoshiko Mita като Shodai Namiki

Tokuma Nishioka като Fukushi Namiki

Mari Nishio като Takashi Namiki

Atom Shukugawa като Atsushi Namiki

Hiroko Nakajima като Tamaki Namiki

Jiro Sato като Mamoru Namiki

Sayu Kubota като Ito Namiki

Sei Hiraizumi като Masaoki Nemoto

Masayo Umezawa като Tae Nemoto

Mari Hamada като Noriko Nemoto

 

Резюме: Nemoto Kahoko (Takahata Mitsuki) е двадесет и една годишна студентка, израснала прекалено обгрижвана и защитавана от майка си Izumi (Kuroki Hitomi) и баща си Masataka (Tokito Saburo). Затова тя никога не е работила на непълно работно време или избрала дрехите си сама. Дори сега в университета получава същата помощ или внимание от другите благодарение на нейната ангелска усмивка. Но съдбата я среща с Mugino Hajime (Takeuchi Ryoma), млад мъж израснал в сиропиталище, работейки повече от две работи на непълно работно време, за да се премести в университет. Как могат да бъдат заедно, след като са пълни противоположности?

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази дорама предизвиква изумление и удивление. Зрителят преоткрива живота заедно с главната героиня. Наистина, на пръв поглед изглежда сякаш подобен човек не може да съществува на този свят, но всъщност има толкова различни хора. Защо да няма и едно момиче като Кахоко?

За мен историята беше много трогателна на моменти и поучителна в други. Докосна ме до сълзи накрая, понеже на всеки му се е случвало да изживее подобни събития, а тук всичко е показано много истинско и прекрасно.

Това е дорама на характерите. В нея всеки един персонаж е разкрит в пълния си блясък. Нещо, което не се случва винаги. Покозват уникалността на всеки един човек в семейството - неговите достойнства и недостатъци, мисли и поведение в различни ситуации. Ето пример: не се бях замисляла, как човек може да бъде един в една ситуация и коренно да се промени, когато излезе от своето "поле на действие", ако го наречем така.

Това е истинска семейна дорама. Според мен, японците са я направили, за да обърнат внимание именно на семейството и да ни напомнят, че то е най-важно.

Поучително и полезно заглавие. Очаквах да видя романс, понеже повечето клипчета в мрежата предават основно връзката между Хаджиме и Кахоко, но лентата е много повече. Има от всичко по малко. Тя е семейна дорама, която съчетава елементи от комедия и романс, но основният акцент в нея е семейството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio е казала достатъчно красноречиво почти всичко, което и на мен ми се въртеше в главата, след като изгледах тази прекрасна дорама. Много, ама много ми хареса. Обичам японските slice of life дорами, а тук направо на моменти бяха надминати всичките ми очаквания. Изключително житейско и действително, но същевременно и приказно. Такова емоционално гледане ми се случва рядко, но истината е, че тази дорама се изживява просто. 

Всички персонажи са толкова добре развити, както и взаимоотношенията между тях, връзките в семейството като единица. Стори ми се прекрасно това детайлно обрисуване на всеки отделен елемент/индивид в семейството и как при общуването и взаимодействието помежду си те се променят един друг, но и се научават да приемат всеки с индивидуалността му. Може би ми се стори, че прекалено се наблягаше на това, че всеки има определена роля, която да спазва в едно семейство....и донякъде е така наистина, но като на западен човек ми дойде малко в повече стриктността на стереотипите, но това е напълно характерно за азиатските, още повече патриархални, общества. Но определено съм съгласна с философията в дорамата, че семейството е едно от най-важните неща в този живот- само дето аз мисля, че семейството не са само кръвните роднини, много други неща могат да съберат различни хора и те да бъдат заедно като семейство.

Израстването и промяната на всеки един от персонажите бяха толкова истински, че мнението и чувствата ми спрямо всеки един се меняха заедно с тях. 

Друг голям плюс е, че дорамата е изключително забавна. На повечето моменти съм се смяла от сърце. Дали на сладката Кахоко(физиономиите й бяха уникални! :D), или на недеятелния й баща. Трябва да кажа, че Мицуки беше ПРЕЛЕСТНА! Ще я запомня с тази й роля. Хареса ми това, че макар че тя беше изключително наивна, неподготвена и неадекватна спрямо външния свят и живота като цяло, имаше моменти, в които това контрастираше със забележителни прояви на зрялост..пример са сериозните, дълбоки и откровени въпроси, които непрестанно задаваше, които на другите им се струваха неудобни. Майката- ех, много ми се иска да напиша за нея, но няма, защото е голяма темата за родители като нея и въобще за отношенията родител-дете. Само ще кажа, че на моменти й се дразних много, на други просто сякаш я разбирах. 

Рьома ми стана фаворит с тази роля. А двамата с Кахоко бяха истинска наслада. Много им се получи химията и техните моменти ме вълнуваха. 

Всички бяха прекрасни, а в дорамата има много топлота, земност, позитивизъм и чистосърдечност. Типично за японските дорами, наистина. За мен се нарежда сред любимите ми японски, успя да ме разчувства неимоверно. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на същото мнение - семейството не са само кръвните роднини, но и всички останали хора, с които живота ни срещне и докосне духовно.  

Актрисата, която изигра Кахоко, дебютира прекрасно с отлични кинороли преди време. Много ми хареса във всичко, в което я виждах на голям екран. Ето че се доказа по удивителен начин и в телевизията. На пръв поглед зрителите могат да помислят Кахоко за лигава, но тя изобщо не е такава. Наивна е абсолютно точно определение и даже е задължително то да се приема в хубавия смисъл на думата. Зад тази нейна наивност прозира истинска човечност.

За Рьома ще кажа, че през изминалата година изглежда се превърна в най-котирания актьор за страната си. Всякакви роли му поверяваха. Надявам се да продължи развитието си нагоре, особено след уникалната изява и в есенната дорама Rukuoh! Ако след райдърския проект някой ми беше казал, че младежът ще се прочуе толкова, нямаше да му повярвам. Тогава визуално го оприличих на Джо Одагири и ще се радвам някой ден да постигне неговия успех!

П.П. Само двама души ли сме гледали?! Срамота!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, ukio написа:

П.П. Само двама души ли сме гледали?! Срамота!

Ами още чакам поне на руски да го преведат, че с английския съм в служебни отношения :D. В дорама тв все още е в оригинал и с английски субтитри. А и са само 4 серии :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледахме го поне още няколко души, ама сме пропуснали да коментираме ;).

Кахоко е култова. А с Хаджиме са една от най-сладките екранни двойки за миналата година.

Дорамата си е едно типично японско бижу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Наистина са зле с руския превод. Жалко. Доста дорами остават негледани, заради недовършени или незапочнати субтитри.

И аз бих номинирала артистите за двойка на годината. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срамота е броят на коментиралите да, затова и аз ще се включа само за тази дорама. За съжаление виждам, че тук все още има хора, които се крият зад чужди мнения казвайки, че даден потребител е описал всичко, което може да се каже за даден сериал и така и не споделят своите собствени...но както и да е.


Преди неведнъж съм изказвал възхищението си от Казухико Юкава и творбите му. Да коментирам неговите неща заедно с потребители като Rie, Шоши и ukio, които наистина виждаха вложените от него брилянтни идеи беше едно от най големите ми удоволствия в този форум. За това и още като излезе тази дорама и си свалих първите преведени епизоди. Да в сравнение с "Икономката Мита" или "Кралицата на класната стая" тукашната история не е чак толкова вълнуваща, но определено си има своите достойнства, които не са едно или две. Отново с хиперболизиран персонаж, който претърпява метаморфоза. Всъщност понеже стана дума за акцент най характерното за Казухико е точно тази промяна/метаморфоза в героите му не толкова семейството като институция и връзки. Семейството е просто сцената, където се случва всичко. Отново външен фактор влиза в една на пръв поглед стационарна, консервативна среда и я разтърсва из основи с лавинообразен ефект. Иначе казано - срещата на Кахоко и Мугино е най основното нещо в тази дорама. Без този "катаклизъм" в привидно идеалният свят изграден от Изуми(майката), Кахоко и семейството й едва ли биха се развили така както го направиха. Ако Кахоко е тукашният катализатор на събитията то Мугино е найният активатор. Останалите персонажи обаче си имат своето значение и определено са доста интересен букет от характери. Макар и с нескопосано анимиране, но много ми хареса животинската референция понеже и аз мисля че всеки би могъл да бъде определен с някакво животно, чието поведение наподобява, а тук всички герои бяха описани доста добре по този начин още в самото начало и развити по отличен начин в последствие. Хм странно ми беше, но така и не можах да намразя майката на главната героиня през целият сериал въпреки, че прекомерната й обич към щерка й я беше докарала едва ли не до безпомощно състояние, а мъжа й така беше затиснат горкият под чехъла, че жив да го оплачеш. Изуми дори може да се каже, че ми допадна като характер, а и така не усетих нещо лошо в нея както в да речем братовчедката - Ито-чан, която беше й може би най спорният герой тук, но и тя си имаше своите мотиви.


Изобщо доста добра дорама заслужаваща си отделеното й време с чудесен актьорски състав. Да Митсуки не е Коу Шибасаки, Нанако Матсушима или Юки Амами, които блестят като свръхнова благодарение на ролите си поверени им на малкият екран от Казухико Юкава, но определено оставя доста добро и свежо впечатление с тази си роля. Чакам с нетърпение следващата драма на този сценарист!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се казва иктинска дисекция на заглавието! И аз си спомням с усмивка за оприличаването на всеки един герой от страна на бащата (това беше неговият начин да релаксира). Приличаха на излезли от някой мобилен телефон. Май имаше някакво модно приложение, които правеше човек да изглежда като различни животни.

П. П. Коментарите в японските теми съвсем намаляха. Знам, че преводите им стават все по-трудни, но има хубави неща за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ой, ами пропуснала съм да изкоментирам тук тоз шедьовър. Гледан след първите 2-3 епизода текущо и си нямате представа как сядах да гледам всеки пореден епизод. Еми то си бе направо празник, пълно естетическо и мисловно удоволствие. Въобще образно казано гледах всеки пореден епизод като някоя меца дето бавно и методично облизва кацата с мед до последната капка. Заглавие напълно от моята кръвна група -  от до.

Прегледах но малко по диагонал какво сте написали до тук :blush:, късно е при мен след полунощ , но така колко подробности се сетих.

Мда с Таra и Rie го гледахме текущо и дисекирахме всеки епизод.

Мда любимеца ми Kazuhiko Yukawa се представи чудесно с това си творение и да продължава да ме радва , че и вдъхновява така.

То да започнем още от самия постер. На мен ми трябваха няколко епизода и случайно да прочета коментар под видеото на сайта дето гледах,  да речем 3/ 4-и епизод,  за да загрея какво всъщност гледам но не виждах до тогава на плаката :blush:. И от там като си взех поука,  че като почна един анализ то на цветовете в облеклото на Кахоко, как се променяха те. То розово-червената линия в първите епизоди. То .........въобще във всяка серия имаше слоеве материал. Нива бих казала. Предизвикателство към зрителя. И бе направо мисловна игра за мен. А така е най-интересно и най- полезно гледането на този тип социална human drama.

Тъй като гледах текущо това заглавие след време ще го мина и задължително на анблок гледане. От опит знам , че това са две различни гледания и съответно емоции.

Като ви прочета внимателно може да допълня още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За анимираните образи на таткото помня, че бая се смях а и явно съм запомнила този му за сестра му - сьомга и обяснението за това :D.

Моите любимци бяха Кахоко-Хаджиме- баба. И как готино звучеше баба като на български. Отделно името Хаджиме и препратката с участието на момчето актьор от предишното заглавие на  Kazuhiko Yukawa - Hajimemashite, Aishite Imasu   и то като препратка пак към това заглавие - отново дете сирак. И така другата ми голяма любимка бе сестрата на таткото.

Майката на нашата Кахоко бе отделна планета. Отдално тя , родителите ѝ и сестрите ѝ и техните съпрузи. Въобще прототипи на много типажи бяха развити.

Родителите на таткото също много ми харесаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вселена от характери. Различни и автентични. Сигурно затова толкова се харесва тази дорама на хората.

 

П. П. Поздрави на Рие! Радвам се да науча, че продължава да гледа и промотира японското! Друго си е човек да следи дадено заглавие с някой съфорумец и след това заедно да го обсъждат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, много обичам текущо "гледане с другарче/та". Само че зависим силно от превода. И едни гледат и разбират на японски, други чакат като мен превода на английски а трети чак и на руски- "чак" е заради скоростта на появата му. Та първата група имат голямо търпение да "изчакват" останалите. Rie  има това голямо търпение и благодарение на безкрайното ѝ желание се получават така приятните ни текущи  виртуални съвместни гледания.

Още малко заKahogo no Kahoko. За  постера и колко време ми отне да видя с какво е завита Кахоко на него писах вече но то и самото заглавие имаше нужда от дисекция. Въобще в този шедьовър бе изпипано всичко да най-малкия детайл.Но да се върна на основните тематики и защо привиличат зрителите така този тип творби. Показано нагледно как нещата около нас са прости и в своята същност те не са уникални или различни от тези на останалите около и по-далече от нас тук и сега. М/учовешките отношения в своята цялост и сложност и посланието да бъдем себе си , да обичаме себе си, да сме толерантни към околните независимо колко различни от нас са те. То понеже за семейства говорим - но бе онагледено колко е имагинерно общото в това понятие. Хората са различни и съответно "семейството" няма как да е еднакво. Важни са човечността и простотата/реализма/откровението в човешките отношения. Независимо от сложния фон на който същестуват, той така или иначе никога не е бил идеален и няма и да бъде. Нереално е. Така че човек има избор как да процедира в тази реалност и как да се държи с околните- близки и не толкова.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...