Jump to content

I Love Yoo (2017)


debil4e

Recommended Posts

Ще си чакам явно, щот по неизвестни причини уеба е в хиатус вече месец и като гледам как са го цапнали най-долу в колонката... Там са само заглавията, които не се знае кога ще продължат, а до петък си беше на обичайната позиция. Гадост, мразя да съм в тъмното, а не ми се ще да си правя акаунт в инстаграм сачо за да получа неква яснота<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после някой постна вероятната причина и ако е вярна-

Off Topic

пишеха, че авторката е загубила близък човек, искрено и съчувствам

- доста ще почакаме ако въобще се завърне. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърна се:panda-145: Направо не повярвах на очите си, когато при профилактичното минаване през сайта видях иконката "up" на любимото си заглавие. Всъщност официално ще е на 22-ри, което значи, че го местят в четвъртък май :huh:, но имаме преговарящ чап и официална дата на завръщането. Очаквам другия вторник някъде да се завърне и другото заглавие, което излезе в хиатус лятото и отново има какво да чакам.

 

П.С. Наратива е от нашето момиче и виждам промяна в арта, очите като че ли са по-големи или по-кръгли...не знам как ще е при останалите персонажи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър старт, едновременно продължи откъдето спря и с един два панела повтори какво стана преди хиатуса. Не знам дали е нейно решение или на редактора, но е добра стратегия, по този начин читателя не трябва да препрочита предната глава за да си спомни защо точно се караха братята този път. Вкара отново от онова сладко чувство за хумор-надали скоро Йонги и особено Шин А, спомена за шокираната и физиономия пред безумно скъпото, но и миниатюрно парче месо още ме забавлява. Това обаче не може да се мери с лицата на двамата, когато им каза, че баща им е един от най-красивите мъже, които е виждала:282: Май за първи път ги виждам наистина на едно мнение:D 

Имаше и леко уточнение, жената, която и даде съвет при купуването на дрехите, няма как да е сестра и. Оказа се приятелка на батко, това се оказа шок номер две за нашето момиче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно тази каква ще излезе на Коске - бивша!? Малко ме съмнява, усещането, което оставя е малко... Обаче зантригува Шин А и притесни баткото, чакам продължението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отсъствието от половин година си казва думата, темпото се поизгуби. Дори настроението се промени. Изключвам чапа след хиатуса, вероятно е бил почти готов преди прекъсването, но тези след него са леко напрегнати, натоварени са с по-минорно усещане спрямо предходните. Не мога точно да го формулирам, но преди това,  дори в най-напрегнатите ситуации не усещах толкова тъга. Напрежението се увеличи и на моменти минава в  безизходица, появи се и чувство за фатализъм, какъвто преди  нямаше. Нещата се движеха в рамките на сивото, но с позитивна нагласа, сега е пълно с мрачни нотки и черното започна да надделява. В предния чап Коске беше ужасен какво точно е споделила тази бивша негова състудентка, дори директно я заплаши. Тя уж се прави на непукист, но поне засега мълчи, защото каквото и да е,  е достатъчно да унищожи животът му и дори му напарави намек да се сдобри с Йонги. Той и преди опитваше, но сега...като гледам за първи пъти братчето проявява симптоми на омекване. Все си мисля, че каквото и да е било нещото сполетяло малкия навремето е било режисирано от мамата. Затова и Коске пази Шин А от нея(неуспешно засега), от една страна знае на какво е способна, от друга се чувства виновен и отговорен, че не е разбрал, че го манипулира. Може и да е, но все пак се е поддал, а се има за перфектен и това не се връзва със собствената му престава.

Йонги все повече хлътва и не знам докога емоционалното изнудване ще го възпира. Предстои раздяла с Алисия и  нашето момиче отново ще го отнесе, дано сестра и този път и помогне, че баща и не е наясно въобще. Ще ми хареса каката да помете с новоизлюпената идолка, кой знае защо мисля, че ще и дойде отвътре.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после нещата с "приятелката" дойдоха на дневен ред и разбира се тайната договорка излезе наяве. Иска ми се да кажа, че Шин А е усещала, че нещата не са истински, но знам, че не така стоят нещата. Никога не е била екстроверт, а лошият и опит в училище допълнително подхранва нежеланието и да споделя. Май единственото изключение беше батко и тя все още не си обяснява тогавашното си поведение. Колкото до отношенията и с Мая - добре е, че поне е опитват да се изяснят, като този път топката остана в нейното поле. Дали ще останат приятелки вече зависи само и единствено от нея. Позициите и на двете са ясни, няма премълчани неща, всичко изплува и Мая сякаш иска да разбере сама себе си. Обаче ако иска наистина да са приятелки, ще трябва тя да направи първата крачка, но вече от собствено име, а не заради обещание, защото досега тя не я беше приела. Наистина не знам какво ще избере авторката, предполагам, че ще избере варианта Мая наистина да приеме Шин А(за да не развали хубавите и отношения с Мин-къвто-и-да-беше), но няма гаранции за това, може и просто да сключат примирие и дотам.

 

П.С. Все още обаче се чудя защо Коске се страхува толкова от това какво може да разкаже толкова бившата му състудентка. Май не е само историята за тормоза над Йонги, защото тя му каза нещо от сорта, да го приеме като опора/съюзник, а не като заплаха. Все едно само малкият е син на бащата, иначе защо на Коске ще му трябва съюзник, че и заплахи ще отправя!? Една интрига се разплита, започва друга - интересът ми се завръща и то с пълна сила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчистването на мръсотията приключи, но така май беше по-добре, всяка от тях ще може да започне на чисто. Не знам какво ще реши Мая, но поне за известен период отношенията им ще са неловки, освен обтегнати. Дума дупка прави, дори да се опита да се приближи от свое име ще е трудно, да не кажа невъзможно. Шин А няма да я допусне до себе си вече и ще пази дистанция. И без това има проблеми с доверието и чутото почти я срина. Тъпото е, че Рика постепенно я беше приела, но тя и нея ще избягва. Колкото и да не съм фен на Дитер, появата му и особено думите му бяха точно на място. Тъкмо да се убедя, че за Шин А той все пак е най-правилният избор и тя почти му  даде шанс и хоп, батко цъфна на сцената:D Предстои интересно кино, макар да се съмнявам, че са се запътили към една и съща прожекция.

П.С. Дано Шин А измисли зобро извинение за пред майката на Мая, жената наистина се тревожи за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина харесвам чувството за хумор на авторката, леко иронично, но без да хапе като това в английската литература:) Братчеда доктор кърти мивки, аха да кажа, че най-после видехме някой нормален в рода на мамата и покупката му от магазина за игри ме успокои, че все пак не е така. Обаче Коске горкия е мноо зле, криво му е, притеснен е до степен да не си изяде палачинките при тва по негов стил - със захар достатъчна за малък сладкарски цех, значи е болен и викаме лекар по спешност:282:  И понеже си е перде дори не разбра въпроса на братчеда какво толкова го притеснява мнението на вероятната асистент-абитюрентка ака Шин А за него:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се сетя за сцените в киното и започвам да се хиля. От избора на филм

Off Topic

fdc8b3c92bc36d09.png

 

та се стигне до реакциите към него на групичката в салона...:lol2: Обаче Коске все още не може да загрее къв му е проблема с Шин А, братчеда веднага забеляза, но за разлика от мамата го оставя сам да се осъзнае.

Обаче при предстоящотото заминаване на Йонги, авторката увеличава присъствието на Дитер. Май той ще поеме ролята на рицяря за нашето момиче. Отива му, психически е много по-зрял от останалите и е научил как да разпознава настроенията на другите по знаците на тялото, но не за да го използва, а да се съобрази и нагоди към него.

Колкото до Йонги-време беше да се откъсне от непрестанния мониторинг, не очаквах обаче да е веднага, май запази билет точно на датата на партито. Това би дало обяснение на настояването му Шин А да покани и брат му. Освен това говореше със Соши май, не е Алисия, обръщението беше към човек от мъжки пол, но не мисля, че беше и Дитер. Ако не е той става малко странно, той няма много приятели, а не мисля, че шофьора и асистента на Коске ще знаят за изпита и няма да кажат на преките си шефове. Коске ще побеснее когато разбере, бащата вероятно също, мамата...не съм сигурна. Бащата държи на малкия си син, но или не знае как да го покаже или просто е привърженик на метода, че дете се целува само когато спи и предпочита да го научи да плува като директно го хвърля в дълбокото. Ефикасен, но доста брутален метод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Леле колко отдавна не съм писала тук:slap: Ще поизтупам праха и ше пробвам да наваксам.

След няколко и различни по дължина почивки, го оставих да поотлежи и наскоро наваксах с пропуснатото.

На доста въпроси дадоха отговор като историята с тормоза на Шин А в училище и причините за него. Напълно в стила на авторката, част от историята или поне определени елементи от нея не бяха предвидими  и напълно в азиатски стил не оневиниха Алисия, но вече не е и толкова черна. Сериозна промяна има при сестрата, Меган, която направи завой на 180 градуса  и се взе в ръце, може би най-удовлетворяваща като персонаж - имаше начало, завръзка, развитие и израстване, почти пълно развитие на отделен(второстепенен) образ.

Наблегнаха на приятелите и, на баща и, на сестра и, и дори на котката:). Засега само майка и я няма в картинката.

Основното внимание разбира се е върху  двамата братя и нея. Добра динамика в отношенията както с нея така и помежду им. Изясниха и при тях ситуации от миналото, след един откровен "разговор" , подпомогнат от лаика психолог и неин най-добър приятел, но отново не с точно очаквания резултат. Баща им също се оказа с поизлъскан образ, дори може да се каже че е жертва, но си има и той трески за дялане.

Мамата на баткото се оказа ако не психопат то поне със сериозни психически отклонения. Сина е с комоцио, но по някакви нейни си причини тя не позволява да бъде лекуван, лъже го и го тъпче с някакви лекарства, за които чакам да разбера какви са, че чак причиняват загуба на памет.

 

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми Коске, както и ни намекваха се оказа дрогиран(при вероятно комоцио:huh:) и то май не за пръв път. Не знам на мамата къв и проблема, но ако някой е за психиатър, това не е Йонги. Ако не друго, то поне изясняването на тези неща може да им даде възможност в бъдеще  да изградят някакви семейни отношения, а не да се избягват като чумави.

Бабата от друга страна кърти мивки, няма ама никакво съмнение, че е наистина такава - ми те са като две капки вода с Йонги, просто тя има повечко опит зад гърба си:D

Дитер за пореден път показа едно много зряло поведение, здраво стъпил на земята със широко сърце - истинско "добро" момче и като такова се оттегли назад, давайки шанс на приятелите си да се разберат памежду си, с леко побутване де. Дано след време даде същия шанс на себе си и Мая.

Напълно в неин стил авторката не спести истините за света на шоубизнеса - много ми дожаля за Алиса. Не съм сигурна, че осъзнава в какво се забърква, вероятно някъде на границата на осъзнатото светят цял куп червени лампи, но откакто свят светува, това че знаеш нещо не означава, че го свързаваш със себе си - то винаги се отнася за другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След една прилична почивка по празниците, къде месец, заглавието се върна при това с гръм и трясък. Ситуацията при Йонги е катастрофална, по-лошо нема накъде(чукам на дърво-корейци<_<), мамата пак е направила нещо. Може да го изнудва както прави с бащата, като удря където най-боли-по бабата, по нашето момиче, по приятелите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...