Jump to content

I Love Yoo (2017)


debil4e

Recommended Posts

Интересно развитие, но за разлика от предните чапове любопитството ми в момента е насочено към приятелките на нашата лакомница, а не към братята. Още от предния нещо в русата приятелка ме озадачава-държи се особено, прекалено притиска нашата и за капак начина по който я гледа... все едно и завижда и не иска да е щастлива. Много озадачаващо поведение както и да го погледнеш.

Иначе Йонги добре си подбира приятелите, тя се вписа прекрасно в групата на Шаро, все едно е била заедно с тях с години. Само дето наистина никой не знае реалното и семейно състояние, ами тя направо припадна от глад!

Обаче има нещо, за което излязохме прави-Йонги определено е син на друга, а не на майката на батко-просто бащата си е прибрал детето. Вероятно разговора между двамата, който реално не видяхме сигурно е била първата им среща и надали баткото тогава се е държал много зряло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На семейните връзки не обръщам много внимание, така че не съм сигурна, но останах с впечатление, че са полубратя. Каквото и да е, майката гледа много злобно. Чак се изненадах, че се усмихна на Шин А, когато я видя. Гаджето на Йонги e вечно заето и работи. При положение, че всички са още ученици, каква ли ще е тази работа? Приятелката на Шин А не ми е ясна, но се чудя защо намесва постоянно брат си. Двамата ми приличат на нещо средно между сватовници и сутеньори :D Защо имат такава мания да й се месят в живота, не знам. 

 

Аз се откачам от клончето. Този туун не е моето нещо. Ще чакам магията да се появи другаде. Приятно четене, момичета :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, че поне опита:)

Иначе те са полубратя,( колкото и да е грозен арта си личи:D) и от там са и дрязгите. Вероятно онзи мъгляв спомен е била първата им среща и е нормално баткото да е ревнувал, дори вероятно е бил подкован от мама предварително-друго дете(вече не е само той-ако знаете какви сценки на ревност и съперничество при  израстнали заедно деца съм виждала<_<) за капак от друга жена(дори не мисли как е наричана от законната съпруга, която би трябвало да си го изкара на неверния си съпруг първо ама тва си е мое мнение), среща, със сигурност катастрофална и травмираща за Йонги. Обаче като гледам баткото го е израснал и наистина го е грижа за него, но малкия не може да повярва-също нормално.

Мен също ме изненада реакцията на майката спрямо нашата, очаквах различно отношение. Тук пак пръст има баткото-описал я е ласкаво-спасила е репутацията на семейството и не иска нищо в замяна... и разбира се в нейните очи виновника пак е Йонги. Няма проблем, гадното отношение предстои, когато се заформи официалния триъгълник. Като знаем какви са корейските мами особено от по-заможните семейства - някаква неодобрена от нея ще е кандидатка за сина и, ужас:lol2:.

Въпросната приятелка на Йонги е изгряващата певачка/идолка или нещо подобно. Споменаха преди чап два, че официалния и дебют бил наскоро. Както и да е нашите спекулации са, че това е сестра и(пък и оня в единствен панел, в който я показаха имаше визуална прилика) и ми е любопитно как ще се развият нещата между тях. Гарантирано сестрата ще я отхвърли когато разбере, че Йонги се интересува от нея, че и помощ ще има от оная другата дето се опитва да се добере до баткото. Тъпото е, че очаквам Шин А да отстъпи-просто защото това е сестра и. Ще почакаме и ще видим.

 

Иначе и преди уточних харесвам как са представени ежедневните ситуации-много реални, с добър диалог без да е буквален, в смисъл не звучат като реалити, но пак са убедителни. Успяла е да намери баланса авторката, подобно нещо рядко се получава при тях, обикновено забиват в художествената част и по конкретно в драмата граничеща с трагедия(не е късно де), по принцип майстори на слайс ъф лайф са японците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко, че се отказваш, Вили, но щом не ти допада, ок. И все пак, ако си промениш мнението в далечно бъдеще, ще се радваме пак да се включиш. :)

Мале, тръпки ме побиха от майката още при първия панел, в който се показа лицето й т.е. като слезе от колата. Не само че въобще не е красива, не знам Шин А какво хубаво видя в нея, а напротив такъв злобен поглед има, че не е истина... Ясно, че ненавижда малкия, но пък баткото наистина го е грижа за Йонги. А отношението й към Шин А според мен е само театър, преструвка и със сиг няма да я захаресва. Ама нашето момиче докъде стига за храна, направо си е патологичен глад нейното. И тази снимка, очаквам, че ще доведе до доста проблеми за в бъдеще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори случайно някой да се е съмнявал, че автора/ката на уеба е от Корея, след този чап трябва да се е убедил-все едно в някой от сериалите попаднах:D. Просто трябва да допълня горната хипотеза-лошият спомен май е ежедневие и за капак бащата изглежда е част от него. Вярно, че Йонги не е от най-кротките и определено не си мери приказките, но баткото не пада по долу. От срещата в кафенето бях останала с друго впечатление, но сега... 

И за пореден път ни показаха, как достойнството е нещо, което не можеш да си позволиш на гладен стомах-Шин А видя как стоят нещата, но прие храната, просто защото наистина умира от глад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И кво, живота на Йонги се оказа точно клише.

Семейната вечеря беше кошмар, в която най-страшен беше бащата. Има три основни варианта за това как Йонги се е оказал там. Първи: мама е умряла и тате за да се издигне в очите на околните(тва поне е сигурно от вечерята) е прибрал незаконното си дете. Номер две: той си е взел детето(пак по същата причина) , а майката се е отказала просто защото е искала то да е богато. Три: нещо подобно като при Шин А, само че майката сключва сделка с бащата, като му оставя детето, а тя започва някъде другаде на "чисто" със солидна сума. 

Хубавото е, че поне разбрахме майката що беше толкова любезна с момичето-мисли я за богата. Значи гадните номера си предстоят.

Баткото обаче ми е странен. На масата направо си беше заедно с тях, а и после не беше кой знае колко любезен камо ли любвеобвилен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мащехата и бащата са кошмарни! Ужас, тръпки ме побиха. <_< Даже се чудя кой е по-ужасният: той или тя. Горкият Йонги, единствено на баткото му пука за него. За мен той наистина държи на него и го обича. Добре че поне е той. Въпреки плесника, който получи, съвсем не се ядоса. Браво на Косуке, все повече ме радва. На масата той просто си замълча и го разбирам, онези чудовища каквото и да им кажеш, няма да има ефект. Те дори него не слушаха, майка му какви му ги плещеше и въпреки протеста му нямаше ефект. Та за мен е разбираемо мълчанието му. А точно после ми се стори адски загрижения батко, толкова загрижен не го бях виждала досега, много ме спечели. Дано и за в бъдеще да се грижи за него. Арта може да е гаден, но авторката я признавам, че сцените на Йонги с боксовата круша ги рисува много добре! Най-вече Йонги.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все повече се убеждавам, че това ще е следващия уеб,  който  нейвър може да направи на сериал. Всичко е налице, тоест  бедно, умно, амбициозно и с лош късмет момиче, което разбира се се запознава с подходящия принц на бял кон, който е богат и си има и брааат. Разбира се, гадната бъдеща свекърва-мащеха и още по-гадния баща на принца са налице. Момичето пък си има дотиращ, но неуспял баща и майка дето не я признава за свое дете+сестра, която ще е копие на майката и ще и е съперница за принца. Нещо да пропуснах!?  Печелившите съставки са налице, остана да забъркат и манджата, но имам предчуствие, че ще е от онези продукции бъкани с айдълчета и това ме тревожи още от сега:bee:

Иначе чапа беше ...приятен. Баща и ми харесва, може да се напива от безсилие, но не и дава да работи-имам предвид, че не и стоварва на гърба отговорностите си. Със сигурност училището, в което учи не е евтино, а той се гласи и в колеж да я издържа-поклон. Имам съмнения, че сестрата идолка издържа майката и сега и "майката" на гаджето се гласи да я използва. Обаче фирмата наистина е семейна-всичките работят в нея и всеки отговаря за някакъв отрасъл, така че отчасти разбирам(но не приемам) нагласата им, че преценяват всеки по това с какво може да допринесе за развитието и.

 

Йонги беше много сладък тук, само дето не се изчерви когато тя му каза, че е хубав:lol2:. Въобще, много симпатична двойка са-вече усещам как на настоящата приятелка мястото и изстива. Само че, според всички клишета мамата ще застане срещу Шин А когато разбере,че е бедна и ще подкрепи другата. Но докато това стане ще чакам средващата седмица с нетърпение за да видя как нашето момиче ще излезе от ситуацията, в която сама се навря. Не иска те да знаят, а те разбраха и се обзалагам, че баткото ще я уреди на работата-под предлог, че е заради Йонги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стартовия сигнал за ръката на Шин А официално е даден. Остана да видим кой ще пресече финиша пръв:D Големия се задейства, малкият не изостава, състезанието ще е изключително оспорвано особено като се има предвид, че е с препятствия, при това много:lol:

 

П.С." Защо и двамата се събличате ?" ме уби:lol2: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За завършване на сцената в ресторанта ще почакаме до другата седмица, нали авторката беше на някакво събитие и тази седмица е просто пълнеж.

Жалко, тъкмо стана интересно, баткото се измъкна хитро от ситуацият-спазвал етикета:D. Въпроса е дали наистина ще отстъпи на малкия или не, единственото сигурно е, че Шин А засега е моста между двамата. Друг е въпроса, че след това пропаста може да е още по-голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, Шин А май започва да хлътва по Йонги, започна да се чуди защо и пука за него:D. Пък баткото по нея, но не мисля, че го е осъзнал. Всъщност и малкият също, но също още не го е осъзнал, кво да ги праиш-братя:dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е, Шин А се влюби...и в двамата:D Обаче видяхме гаджето на Йонги и освен, че е възможно да е сестра и останах с впечатлението, че тя разпозна Шин А.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обърках се, не разбрах майката на Косуке знае ли, че Шин А е бедна или не!? Явно планира нещо за нея или с нея, но още не ми е ясно какво. Все по-интересно става и наистина го виждам като следващия сериал на нейвър, само дано не е бъкано с айдъли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майката на Косуке е доста интересна птица. Оказа се, че е наясно с финансовото положение на Шин А и все още я фаворитизира-причината обаче е неясна засега. Дали само я използва да задейства "кандидат снахата" или просто и е скучно и се забавлява по този начин:dunno: Сигурно е, че всички преценяват бъдещите половинки (дори въпросната кандидатка) по това как и с какво могат да допринесат за семейството/фирмата-за тях е едно и също. Останах с впечатлението, че Шин А къде на шега къде наистина е потенциална кобила за разплод, но дотам-важни са вероятните наследници, които може да осигури и толкова. Все пак, не я отряза напълно и дори като че ли последните думи на момичето я заинтригуваха. Май покрай нея, ще има още една причина да отхвърля Йонги-пак ще е съперник на нейният син.

Обаче само заради погледа на Косуке накрая си струваше чапа:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да вярваме ли на мамчето или да не й вярваме? Хмм,за сега мисля да й повярвам,че харесва нашето девойче. Коусуке се представи блестящо в този чап,в ролята си на спасител,е верно малко трябва да потренира намигването,но инак успя да я отърве от тая досада Меган. Не мога да се реша , с кого ще й е по - добре с Коусуке или братлето му. Ако съдим по корейските драми,трябва да е Коусуке,все пак го играе по лошав,а обикновенно те печелят момичето.

Харесва ми страшно много манхвата и си я следя с удоволствие.

Авторката я следя в инстаграм,не качва много свой лично снимки,но пък, си има кучета,които очевидно обожава наравно с геройте от манхвата. Не съм сигурен за националността й,но по-скоро не е корейка,а и пише само на английски. Както и да е,да продължава в същият дух :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл мишленце:)  Радвам се, че и на теб е харесал уеба, така ще има още някой с когото да си коментирам:D

 Честно, мамата ми е най-странна и не и вярвам, не знам защо. Кривата и усмивчица, докато наблюдаваше всичко и от време на време доливаше масло в огъня грам не ми вдъхва доверие. Останах с впечаттлението, че съчетава полезното с приятното. Докато осигурява бъдещето на сина и разбира се, на фирмата, тя се отървава и от скуката. Не харесва въпросната Меган, но я смята за полезна и няма да жертва подобна златна гъска заради нашето момиче, колкото и да и е симпатична. Въпросната среща ще е нещо подобно, а е възможно и там да бъде "напомнено" на Шин А къде и е мястото<_<

 

Страшно ми хареса, когато Косуке се задейства така явно. Май за разлика от момичето той е наясно със себе си. Вярно, намигането въобще не му се отдава:lol2: При първото реших, че ми се привижда, а когато и тя не разбра какво е това се разхилих. Дори и през ум не и мина, че той ще се опита да и помогне. Харесва Йонги, но започва да забелязва и баткото и вече го и осъзнава. 

 

Благодаря, че сподели инфо за авторката. Любопитно ми е наистина каква е, както и авторката на другия уеб, който следя. Все пак за тази продължвам да смятам, че е корейка, друг е въпроса, че може би не живее там, но определено познава страната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върнахме се към драмата след двата чапа пълнеж. Сериозно, не ми се коментираше, защото си бяха свързващи и единственото, което леко ме заинтригува в тях беше дали въпросното събитие, за което говори оня мазник няма да се окаже тайнствената среща, на която майката на Косуке извика Шин А.

Наистина тежка глава- първо бележката за изгонването, после флашбека. Не съм сигурна обаче от кога е конкретно-дали този, в който са я пречупили или друг след това. Повече ме вълнува как авторката ще избере да реши проблема с парите-нито частните уроци, нито възможната и работа при братята и дори работата в Уакдоналдс:lol2: могат да помогнат. Основната причина-дори сигурни като ангажимент само частните уроци се плащат на момента. Просто няма как да получи такава сума навреме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баща и наистина е страхотен, как застана зад нея и ми е жал, че някъде по пътя не е издържал на натиска и е тръгнал по нанадолнището. Дано успее да го върне в правия път, заради двама им.

Но този чап ме остави с противоречиви емоции-честно, накефих се когато преби онзи самовлюбен боклук. Само дето излезе, че както обикновено рибата се вмирисва от към главата. Думите на майката, че синът и е имал право да я тормози, защото видите ли била лесна мишена ме втрещиха. Допълнението обаче, че Шин А заслужава да я бият, защото майка и ги изоставила, и че си разделила и децата направо ме хвърли в тъча:blink: Защо жертвата да е виновна!? Това някакъв специален азиатски начин на мислене ли е? Вярно, че де що азиатско съм гледала или чела е супер важно дали имаш добър или лош късмет, но това вече надхвърля здравия разум. Както винаги си го отнесе невинния, тоест Шин А-изключиха я. Новото място(тоест където са сега) може и да е нов късмет, но като гледам тази на която се натресе още с влизането...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Косуке сериозно ме издразни в този чап. Сигурна съм, че после всичко, което ся натвори ще се окаже, че го е направил за доброто и на Шин А и на Йонги, нотова не го прави по-малко гадно. Да не споменавам, че се изживява като бог- понеже е всезнаещ прави това, което е най-добре за тях(според него) и последствията се отхвърлят с "каквото не знае няма да го/ги нарани" и далеч по-гадната реплика: "време е и той да свърши нещо полезно за компанията". Гадно, защото Йонги дори да остане няма да има никакви реални правомощия, ще е по-зле и от обикновените служители-само отговорности без произтичащите от това облаги. А колкото до това защо отхвърли Шин А като неподходяща-да не дава още иде на майка си. Самозаблуждава се, че пази нея докато всъщност пази себе си.

Абе, този чап ми остави горчив послевкус, въпреки опита накрая да ни развеселят със сцената с пилето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...