Jump to content

I Love Yoo (2017)


debil4e

Recommended Posts

dec128d25c10dd7d.png

 

заглавие: I Love Yoo

автор: Quimchee

тип: webtoon

томове: 17+чапове

статус: онгоинг

жанр: романс, драма

година: 2017(вероятно)

чети онлайн: :click:

онлайн на руски :click:

седмична, всеки петък

сюжет: Още съвсем малка  Shin-Ae осъзнава, че е изтеглила късата сламка. Бързо разбира, че каквото и да прави хората ще приемата за вярно само онова, което ги устройва. Разбирайки, че няма как да промени това, тя решава, че единственият начин да промени нещата за себе си и баща си, е да получи добро образование. Зарязвайки мечтите за романтика-хората са ненадеждни, а реенето в розови облаци непродуктивно- тя се концентрира върху успеха , който да и позволи да продължи като стипендиант. Има само едно нещо,което успява да я разколебае на моменти и това е храната - трябва да е много, хубава и ако може безплатна:)

 

лично мнение:

Off Topic

В началото я пробвах заради червените очи. Почти я зарязах заради меко казано ужасния арт, но постепенно ме увлече(неизвестно защо:lol2:) и докато се усетя ровех да видя няма ли някъде чапове роу:) Главната, въпреки отличителните характеристики на повечето героини от корейското шоджо-грозна(освен за главния и избрана група ценители), лошо облечена, мисли само за храна-все пак не е глупава и зле възпитана. Просто се е научила да не робува на очакванията на околните и се е фокусирала над собствените си цели. Като добавим наистина добрият диалог и реалните житейски ситуации това е едно лесно за четене заглавие. Остава да се надяваме, че няма да го развалят с някоя страшна драма по корейски

 

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за темата! :)

Точно тези червени очи ме отказаха първоначално да го погледна уебтуна. Арта наистина е ужасен. Но въпреки това му дадох шанс и ми хареса историята. Интересни диалози, поддържа интереса и любопитството. Следя я и чакам следващия чап.

Историята започна много драматично, което доста ме притесни. Но бързо превлючи към настоящето, където нещата, не че са цветни, но поне премина сцената с драмата и започна "екшъна" в настоящето.:D Което обаче ни най-малко не ни спестява бъдещето разиграване на драмата с разделените сестри и разбитото семейство. Напротив, треска ме тресе да не задрами прекалено много историята за в бъдеще.

Главната, както Дебилче каза, не е особено привлекателна:

Цитат

освен за главния и избрана група ценители

:xaxa: Съгласна съм с теб, хаха.

Иначе девойката ме разсмива подобаващо със завидния апетит, който има. Освен че на телефона си слага тапети на разни любими сандвичи, бургери и храни + мечтата й е да опита някаква американска пица. Обаче все гладна си остава. И на партито не успя да похапне, а май и с поничките се раздели.:lol: Почупих се от смях в заведението как от всичките й страни все "неприятели" се появиха, да не споменавам как се изрисуваха с Йонги.:lol:

Арта само на две сцени беше красотен, като Йонги се обличаше в болницата и като тренираше бокс.:896767: Той още от началото си показа интерес към нея. Това, което ме притеснява, е неговата приятелка, която аз останах с впечатление, че му е гадже. Силно подозирам, че това може да се окаже сестрата на Шин А и ето, драмата е готова. Но ако му е гадже, тогава нашия какво "преследва" главната и държи да станат приятели. И още нещо ми направи впечатление, явно малкия и преди е имал здравословни проблеми/лежал в болница?

Братът също е някаква много скрита лимонка. Поне се видя, че го е грижа за малкото братче. Но както беснееше за парчето торта и съсипания костюм+бясното му поведение в болницата, така изведнъж обърна монената и стана супер спокоен, поне външно не показващ никаква емоция. Даже и прекалено добър, нещо не е както трябва.:D

А и този, който сложи дрогата в портокаловия сок на Шин А, все си мисля, че ще е някой от компанията на чеболите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е, че започна бавничко и драматично, но ми хареса как изместиха фокуса от тях и се фокусираха върху ежедневието. Сериозно се надявам да не ни върнат към тях или поне не скоро. 

Мен също ме забавлява апетита и, но още повече се забвлявам как все остава гладна каквото и да прави:D Дори обожателите и не се справиха с непосилната задача:lol2: Горката, направо е ходещ магнит за проблеми. Възможно е другата приятелка на рижавичкия да е сестра и. Убедена съм, че само тя го смята за гадже, е и приятелите му и брат му, но не и той. За него тя май е на едно ниво с другите му приятели и поне засега е твърдо убеден, че ще вкара и Шин А в тази категория. Пасват си в простотиите, но поне както вървят нещата той щее от тъпата страна на триъгълника. Шин А ще е с баткото, а той ще остане с другата, което ще е жалко защото са толкоова на една вълна, че бих ги причислила към така наречените сродни души. 

Баткото е скрита лимонка наистина, но наистина го е грижа за малкия. Търканията вероятно се коренят в миналото. Освен вероятните различни майки и братска ревност има и още нещо, но поне засега няма да разберем какво. Обаче характера...какви глупости направи за едно парче тирамису:D.

Колкото до оня дето сложи хапчето-категорично си права, от другите богаташи е, дори мога да се обзаложа, че е оня дето се запознаха на края на чапа. Лошото е, че тя нама да го разпознае заради маската, не вярвам и че и братчето ще успее.

Абе, чакам вече и петъка с нетърпение.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази авторка също не е зле, в началото на чапа помислих, че рижия пак и е скроил номер обаче се оказа баткото. Той нали уж си беше тръгнал, кога и как се задейства не знам. Онази кутия със сигурност е от скъпата сладкарница-нали и двамата са фенове на сладичкото:D Въпросът е само дали е тирамису или тортата дето я ядаха там:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се казва изненада! Браво на баткото!:D В края на предишния чап, как само си тръгна от сцената с една тънка усмивчица, бях убедена, че се присмива на Шин А и просто си тръгва. А то какво се оказа? Не само оправи недоразумението, помогна на Шин А, а накрая и подарък остави за нея. Все по-голяма фенка му ставам, много ме израдва!:D Не знам защо обаче си мисля, че ще е втора цигулка. Йонги и Шин А мисля, че ще са двойката. Все пак те първи се "срещнаха", по-точно Шин А го заля по погрешка със сок. Във всички корейски драми, който пръв срещне главната, той е човекът.:lol: Предполагам, че авторката ще ги "сватоса". Ама и той каква лепка е. Като е решил, че иска да са приятели и това  си е. Не отстъпва и за него няма друг отговор: съгласна или да?:lol2: Макар и неосъзнато, баткото успя пръв да се сдобие с номера на Шин А.:896767: Всъщност той някак си стои много по-близо до нея, отколкото братчето му, което непрекъснато й се лепка. Обаче лоша новина, онази му е гадже. Поне той самия така каза, когато тя му звънна. Направо съм сигурна, че това ще е сестрата на Шин А. И ще се получи един много грозен триъгълник между тях. Друго нещо, което ми е странно, защо толкова крайно разделяне на децата. Разделили са се - ок, ама да не позволят за нищо на света сестрите да се видят? По-скоро имам чувството, че майката е тази, която не позволява. Има вариант, в който Шин А и сестра й са близначки. Но явно някаква много голяма трагедия трябва да е станала, че така да анатемосат Шин А и за нищо на света да не позволят да се види със сестра си. От друга страна подозирам, че сестра й и майка й си живеят охолен живот и са богаташки. В последствие да не се окаже и нашето момиче някоя богата наследница? И последно, някак не мога да повярвам на Йонги, че е преследва така упорито само за едното приятелство, определено има скрити мотиви.

Иначе съгласна, че двамата - Йонги и Шин А, много си приличат, както каза - на една вълна са.

Хаха, ех, това тирамису, нашето момиче наистина я гони патологичен глад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това кой не е позволил сестрите да се виждат не се налага да гадаем-баща и го каза в този чап директно, че майката не позволява. Защо, ето това вече не е ясно, ще ни го кажат по нататък. Много е вероятно да си права и да са в някое богаташко семейство и затова тя да е прекъснала всякаква връзка с бившия си и другото дете. Като гледам от спомените е избрала по-красивото, а другото е зарязала. С красивото по-лесно се е котирала после-нещо от сорта, аз съм красива по рождение имам и доказателство, тоест детето. Това качва цената и, като ги знаем колко са вманиачени по външния вид...

Иначе мислех, че викаш за Йонги, а не за баткото:D Йонги ми е по-лесен за разбиране, баткото откорвено си пада темерут на моменти, ама пък симпатичен. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Права си, съвсем забравих, че бащата каза, че именно майката е забранила. Егати майката! Направо съм без думи! И да, по-хубавото дете е взела със себе си, по-лесно ще се котира, пък Шин А и баща й да мизерстват...:(

 

Хахах, успях да те заблудя, че викам за Йонги ли?:lol::D Към отбора на баткото съм.:896767: По принцип и двамата ми бяха на кантар, не можех да преценя кой ще вземе превез, но след последния чап съм фен на баткото. :D Успя да ме спечели повече от Йонги, поне за момента. Наистина е скрита лимонка, ама точно това ми харесва при него. Но смятам, че накрая Шин А ще остане с Йонги. Те първи се срещнаха, а и много си приличат, затова предполагам, че ще е той. Ако заложа и на това, че в корейските сериали главната и главния винаги първо се засичат, още повече ме навежда на тази мисъл. Да разбирам, че викаш за Йонги?:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ти в началото си викаше за Йонги, дори си го и призна, че си за баткото след последния чап:lol2:

Аз съм сигурна, че ще е с баткото, но викам за Йонги-кво да се прай, все ми е жал за губещия:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не познах, блуза е, при това с парите, които тя му даде май:lol2: Виж, втората част от подаръка не я разбрах, приличаше на клечки за уши:huh:

Обаче беше права-другата му е гадже на Йонги и за нея и двете  познахме- категоричное сестра и. Вярно гримирана и направена, но приликата за разлика от братята е налице. Йонги излезе единак, затова и сам си подбира "приятелите" или по скоро ги обявява за такива. Може би те го приемат малко или много за такъв, за него обаче не съм сигурна, изглежда така сякаш общува с тях колкото да има с кого да излиза от време на време и дотам. В неговия случай парите не носят щастие, а изолация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, втората част от подаръка и за мен си остана загадка или по-скоро баткото се пошегува с нея. :DМного ми е жал за положението на Йонги, заобиколен от толкова лицемерие и фалшиви приятели. Не случайно си търси истински в другото училище, но метода, който използва, не бих казала, че е най-удачен.

Тази седмица няма да има чап, понеже авторката е болна, пожелаваме и бързо възстановяване и дано другата седмици да продължи. Странно ги беше наредила сценките в този "чап", в който ни съобщава за прекъсването. Беше се опитала доста хумор да вкара, но на места не й се получи. Въпреки това се посмях на това как баткото винаги бил с костюм, даже като спи.:DИ рисунките им на тях като бебета. Баткото направо ги отвя.:lol:

Спомена се за 150 чапа общо да е мангата, но се съмнявам. Особено ако стане доволно известна, със сиг ще има повече и продължение. А и това за 150 чапа го каза между хумористичните сценки, та може и да е покрай шегата.

В другата манга сме 2:1 /Лейти:Юта/, тук засега сме 1:1 /Йонги:Баткото/.

@voileta няма ли да се включиш да погледнеш двете бишита? Арта не е добър, но на "точните" сцени/моменти определено радва.:D А историята е доста прилична, което компенсира за арта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нарочно не щях да зачитам повече от едно заглавие, че съвсем ще получа раздвоение на личността :D Вече имам две под мишница. За корейски сериали време-нъц. Но ще погледна и тази, и ако я има магията, ще увисна и аз на клона. До пети чап се чете неусетно. Аз пък давам препоръка за Lookism. Много добре върви. За два дена оплясках 54 чапа. Голямо пристрастяване се оказа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вили пробвай-чаповете са малко, няма да имаш проблем с наваксването, а и ще имаш още едно на което да хвърляш око в петък например:D. Lookism го погледнах преди време, но явно не нацелих момента и не ме грабна тогава, по нататък ще пробвам пак пък ще видим.

 

Мерси, че ми каза защо няма нормален чап ами само тва. Като го видях се ядосах, че си краднах от времето в седем сутринта за нещо дето го няма вместо например да изпия още едно кафе...:lol2: Прехвърлих го отгоре отгоре без да се задълбочавам и се обърнах внимание на панела с вероятната продължителност на уеба, частта с костюмите ме усмихна, а вероятноста да е обратен-издразни и затова реших, че щом просто авторката ще си чеше езика аз ще чакам другия петък:bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

''Ела на партито,'' казаха те. ''Ще бъде забавно,'' казаха те :lol2:

 

 

Уоууу, Мая хич не си поплюва. Приложи хватка за норматив и направо отнесе батко като куцо пиле домат. Нокаутираха и двамата братя за нула време.

Аз сега се чувствам както ти с Lookism. На 15-ти чап съм и още не съм съвсем на клона. Няма над какво да разсъждавам тук, освен за драмата около сестрите, но тоя аспект не ме блазни. За братюшките само хубаво мога да кажа. Харесвам улегналостта на големия и комфорта, който дава по-малкия. Дори и да чета по-нататък ще е избирателно. Мисля, че Йонги ще е приятелят от френд зоната, но тръпката ще е другаде. Или поне аз ще усещам повече флуиди там :)

 

Да, вече имам по нещо за четвъртък, петък и неделя. Не е никак зле за мързел като мен. А и ставам все по-добра с английския :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

преди 50 минути, voileta написа:

А и ставам все по-добра с английския :icon_sunny:

Това е основната цел я:D

 

Иначе си по напред от мен с тва отколкото аз с  Lookism-добутах някъде до 5-6 и го сложих он холд. Тук ме забавлява диалога, много. Благодарение на него преглъщам клишетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дочетох си. Харесва ми, че всички са темерути и никой не приема не за отговор. Всеки си дърпа към своето. Лицето на главната, когато се опитваше да освободи чина на Дитрих, просто епик. Евала й за актьорската игра. Много ми хареса как подходи с него.

Горкият Йонги, да знае как всички го коткат само защото семейството му е влиятелно. Ето защо, когато си хареса някого го преследва за приятел. Подбира си хора далече от обичайното си обкръжение и не бърка определено.

За батко му само с най-добри чувства. Тежък характер е, но е винаги на линия, когато се наложи.

 

За Lookism. Първите чапове са есенция, същината се разгръща малко след като главния герой сменя училището. Едва след като се появят пичовете от различните департаменти, тогава става интересно. Може да погледнеш мненията ми в темата на форума. Може пък да наклонят везните малко. Тарашат доста важни и наболели теми без свян, а и артът е добър(в двете крайности на красив и мнооого рандъм се лута). Пък бишитата...ех, знаеш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, пак бишита, с полвин дума ме нави :bee:.  Ще му дам  още един шанс, дано съм нацелила момента този път, щот имаше един сериал, който така и не изгледах просто защото така и не успях да мина през първи епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой бишита ли каза? :896767: Lookism ме ужасява арта, но щом има добра история и бишита - ще му дам шанс. ;)

 

Добре, тук нещата се подредиха интересно. И двете харесвате повече Йонги, но смятате, че ще е с баткото. Аз харесвам повече баткото, но смятам, че ще е с Йонги. :D Да видим дали сме/кой ще познае.

Да, авторката е болна и затова е тази почивка и няма чап този петък. А този кратък хумористичен чап. И аз се посях за костюма и художествения талант на баткото. Също така и мен ме подразни опита за шега, че е от другия бряг. Авторката просто се беше опитала да се пошегува, но на някои места наистина не й се получи. Ето защо ме съмнява и изказването за бройката за 150 чапа. И какви за бога са тези клечки за уши? :DНякаква шега? Влезнало й сок в ушите и да ги изчисти?:lol:

 

Преди 1 час, voileta написа:

Харесва ми, че всички са темерути и никой не приема не за отговор.

:yes: Много добре казано. Напълно съгласна. Иначе и мен ми е жал за Йонги, че е заобиколен от този фалш и лицемерие и нормално да търси приятели другаде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, краставите магарета...на събрахме се три почитателки на темерути:lol2: Иначе как ще чета още Ноблес ако го нямаше Франки , а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да чуя темерут и съм там. 

 

Аа, нямам преференции към Йонги, просто той е по-открит и го опознавам по-лесно. 

Много странни са тези тууни с жанр романтика. Нито в Lookism, нито тук виждам романтика. За тук е още рано, де. Има време. Ако става въпрос за харесване, то е винаги едностранно. Привличането на единия към другия не е романтика. Явно стандартите са различни.

 

 

Според мен авторката е забелязала коментари за батко и това е нейният отговор на всички хейтъри. Щото те от едното негово ''не'' веднага са си извадили мнение, че е на другия бряг. На мен мн ми хареса колко аргумента изброи той и бе самата ироничност. Защо да трябва човек да приема всяка срещната като божи дар? Тая ми ти се напила и взела да го обарва, марш, шута и да си върне първите седем години обратно. Нахална, не, ами. И после ще му се меси на усамотението с тортата. Напълно го разбирам човека :yes:

 

На подаръка с клечките за уши и аз не му разбрах смисъла, а ми е доста любопитно. Нали му останаха 5 цента, от 5-те долара за блузата и е уплътнил парите. Все практичен го раздава :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи съм останала с грешно впечатление, че симпатизираш повече на Йонги.:D

Обаче Баткото наистина ще дойде много практичен. ахаха:D

Новия чап съвсем кратичък, авторката все още е болна. Освен че видяхме двамата като деца, естествено без репликите и от усмихнат Йонги - стана тъжна физиономия. Не ми се вярва обаче само тази случка да е довела до пропаста между двамата. Може би в следващия чап на семейната вечеря ще разберем повече.

Новата съученичка, която се появи - прилиша на Шин А, но не вярвам да й е сестра. Или ако тя е сестрата, то тогава гаджето на Йонги е друга. Тъй като двете са различни момичета/имена, а и видимо съученичката не я приппознаха за негово гадже. Тъй, да видим следващия чап и дали няма леко да ни открехнат поне за семейните проблеми при братята и баща им. Нещо за майка не се споменава досега, една ли е, от две различни майки ли са...? Тепърва предстои да видим.

 

Аз при корейците под романтика разбирам драма, за тях явно това е определението за романтика - колкото се може по-драматично. И даже често трагедия, не мога да ги разбера.:huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...