Jump to content

Recommended Posts

hR8LgyfVDwsDu16ICr6U8oiyCr6.jpg

 

Deserving of the Name (명불허전)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Live Up to Your Name, Dr. Heo

Период на излъчване: 12 август 2017 - 1 октомври 2017

Време на излъчване: Събота – Неделя  21:00

Жанр: Исторически, Фентъзи, Комедия, Медицински

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Hong Jong Chan

Субтитри: Английски

          

Участват:

Kim Nam Gil като Heo Im

Kim Ah Joong като Choi Yeon Kyung

Moon Ga Young като Dong Mak Gae

Kim Myung Gon като Yoo Sung Tae

Uhm Hyo Sup като Heo Jun

Maeng Sang Hoon като Yoo Chan Sung

Lee Dae Yeon като Professor Hwang

Kim Byung Choon като Kwon Ji

Oh Dae Hwan като Doo Chil

Tae Hang Ho като Min Byung Ki

Byeon Woo Seok

Sung Joo (Uniq)

 

Резюме:

Сериалът разказва историята на лекар от епохата Чосон, който пътува 400 години в бъдещето…
Хо Им (Ким Нам Гил) е лекар по традиционна източна медицина, признат за най-добър в акупунктурата и моксибусцията в Чосон, но успехът му е блокиран заради статуса му като син на наложница. Докато един ден не пътува през времето, озовавайки се в днешен Сеул. Там среща Че Йон Кьонг (Ким А Джунг) - жена, която твърдо вярва само в съвременната медицина…

 

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С български и английски субтитри :click:

С руски дублаж + OST :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Доктор Джин" наобратно :)

Ким Нам Гил се е прежалил и след сто години е приел да участва в сериал. Забавен, витален, чаровен, оригинален... любим актьор ми е. Засега се очертава веселяшки образ и може би този път ще му се размине трагичният финал. (Макар че ефектното умиране си е негова запазена марка.) Не си спомням да съм гледала друг "пришелец от миналото" да се е държал толкова автентично и убедително, както неговия доктор Хо - уплашен, шашнат, шокиран, но любопитен и схватлив. Героинята изглежда симпатична, ама защо пак с тези корейски номера?! Толкова агресивна и нападателна, че се чудя как ще се осъществи романтичният контакт между двамата. 

Тези подскоци напред-назад във времето за нищо ги нямат вече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ким Нам Гил е страхотен!! :wub:  В началото започна малко мудно, поне аз го възприех така, но оттам нататък ме увлече сериалът. Мислех, че вече се е изтъркала идеята за пътуване във времето в корейските сериали, но Ким Нам Гил се справя толкова добре, че не се дразни човек, че пак гледа сериал с пътуване във времето. Подкрепям думите на Матрим- може би най-автентичният пътешественик във времето.

Има тук-там някои абсурди(от медицинска гледна точка примерно), но няма да се вталявам, важното е, че ми държи интереса сериалът. 

И май ще гледаме по-узряла(да се изразя така) история и персонажи.... натам поне вървят нещата засега. Нищо, че Ким Нам Гил е толкова щурав. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удоволствие е да гледаш можещи актьори. Така дори и поизтърканите теми не са скучни. Ким Нам Гил си е Ким Нам Гил. Няма начин да не му се радваш как представя героя си. Всичко около него е непознато, но пък той бързо схваща и се учи в крачка. Ким А Джонг не отстъпва и тя. Добър тандем се е получил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички тези сериали с прескачания във времето напред-назад станаха толкова банални и изтъркани като тема, че ми се отщява да го започна. И като знам как 99% от тях свършват предизвестено - единия се връща назад или прескача напред във своето си време, а другия скоростно го последва и си разменят времената и ролите... и направо очаквам пак нещо такова. Просто е очаквано накрая и докторката да скокне в миналото с героя. Дано поне хуморът да е на ниво, ако не друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, засега най-доброто за гледане в момента. 

Off Topic

Роматична връзка между двамата лекари е малко вероятна, зашото могат да се окажат далечни роднини-спомнете си, че свързващият ги елемент е клиниката по източна медицина. Освен това е съмнителен моментът с прехвърлянето на доктора в бъдещето, сякаш министърът е знаел какво ще се случи, когато прострелят лекаря.

 
 

Прескачането във времето не е нещо лошо, стига да е направено както трябва. Засега  сериалът е премерено направен, без изхвърляния, интересно, весело и забавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След четири изгледани епизода, съм на клона и стискам палци да продължи в същия дух.

Много експлоатиран напоследък сюжет, но когато е изпълнен с мисъл и се изпълнява от актьори резултата е страхотен, а и тази роля пасва на Ким Нам Гил като ръкавичка:). Почуствах се почти като след първото гледане на Гости от миналото(оригинала)-убедителен образ и сравнително логически издържан като поведение. Главната не му отстъпва, не я помня от други продукции, но и при нея си личеше, че са мислили, а тя отговаря с добро изпълнение.

Като гледам комедийната част постепенно отстъпва и навлизаме в драмата(поне в пети непреведен така ми изглежда), която поне засега май няма да се основава на любовни н-ъгълници, а на корупция, шуробаджанащина, връзкарство и тн, които са си едни и същи през вековете.

Ще гледам, докрай, колкото и драматично да стане, пак ще повторя горните мнения-бива го в умирането:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Какво значи "не е ангел"? Понеже не лекува всички наред, без да иска пари?

Той каза на лекарката - "Не ме съди, без да знаеш какъв живот съм живял и живея.". Отделно - лекарите работят за пари. Учат толкова години, после още години стажуват, дават сума пари покрай обучението си. И какво? После трябва да работят без пари ли? Нима всеки не работи за пари? Защо те да трябва да са готови да се раздават благотворително? А и хората са гадни - ако помогне на един, после ще дойде още един, и още един и така до безкрай. Все се намесва хипократовата клетва, но при нея няма "Лекувай наред, без да мислиш за себе си". А и да не говорим, че той такава клетва не е давал :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавка:

Off Topic

нормално е да работи за пари-въздуха е хубаво нещо ама не става ни за ядене, ни за носене. Освен това той работеше без пари през деня-в клиниката за бедни(които ако имаха възможност не биха го оставили и да спи и се и опитваха), за пари беше след това-при тези, които могат да си го позволят, пак нищо лошо. Освен това останах с впечатление, че се отказва от пациент само когато види, че е безнадеждно, просто го премълчаваше-поне за майката на слугата мисля, че това беше една от причините. Единственото, което наистина искаше беше признание и е разбираемо-отличника на випуска и най-талантливия беше пратен да работи за държавата(късмет за бедните), а връзкаря дето може би едва е изкласил беше в двореца. Затова и се подразних от мацката-тя също не работи без пари и иска да е на върха, но той не може!? От сега предчувствам, как изведнъж ще го превъзпитат(репликата на дядката как като млад доктора бил глупав<_<) и го смятам за наивно и подвеждащо.  Знам че звуча корестолюбиво, но   да работят през цялото време pro bono publico могат само потомците на милионери и тн, тоест хора с някакви постоянни доходи, останалите го правят когато имат възможност обикновено като доброволци на разни места.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Определено е така.

Като чуя хората да се възмущават, че лекарите не искали да работят без пари, се ядосвам. Всеки работи за пари. Лекарите отделят поне 10 години първоначално в обучение и стаж, а после цял живот им се налага да учат, за да са в крак с иновациите. Не разбирам защо е това възмущение от желанието да изкарват пари.

Лекарката същата, че ако не и по-зле - тя пък грам да не каже мила дума на пациента. "Работата ми е да ги лекувам, за това ми плащат". А после се възмущава, че и друг иска да получава пари за същото.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой не се възмущава от липсата на ангелското. Обратното - това е нормалната житейска ситуация. Но в много други филми това не се показва, а се поднася една захарасоана и изкривена картина. Сериалът печели с това, че се опитва да се придържа към живия живот. Тъй че кое му е доброто да си такъв вид напудрен ангел и къде точно е изписано възхищението от тоя тип герои?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 6 епизода, където ни разкарваха до Чосон и обратно,май стана завръзката вече.

Spoiler

Не очаквах още в 3ти еп. да пратят докторката в Чосон, че белким да му повярва :)))) Естествено, пак имаме дежурните клишета - някаква дългока тайна, в която са посветени най-възрастните персонажи. Нещастно влюбен в главната герой, който освен на любовното поприще е и конкурент на професионално ниво с главния:) Главния от грозно пате го правят лебед (6еп.)

Kim A-Joong (докторката) я гледах скоро в сексуалния Whatcha Wearin'? с Джи Сонг. Много тунинг в тая жена, много саниране. Всеки път нещо пипа. То не са очи, нос, устни, скули и гърди...:)

А на който не му се чака, ето излъчваните вече серии онлайн с руски субове:

Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросната тайна май е,

Off Topic

че това вече се е случвало за тях и те просто подготвиха почвата отново да се случи същото и историята да запази своя ход. Дори имам чувството, че дядото и оня министър/съветник дето после го хвърлиха в затвора са един и същ човек.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много му се радвам на Ким Нам Гил. Той и така си ми е най-любим от любимите актьори, но в една поредица от въз интелектуални филми, където е добър, но доста обран, тук отново е като искрящо шампанско. Заявката от Бидам (в Кралица Сондок) е преизпълнена - вече е по-зрял, без младежки самоцелни изцепки, с много фина вътрешна пластика, страхотно владеене на мимиката и езика на тялото. Еднакво убедителен е както в комедийните характеристики, така и с трогващата ранимост в по-драматичните моменти... И тези изразителни очи! Заслугата, разбира се, не е само негова, но и на добре написаната роля. До сега, след шест серии, нищо не е в състояние да ме подразни в този сериал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8/28/2017 at 21:20, debil4e написа:

Въпросната тайна май е,

  Скрий съдържанието

че това вече се е случвало за тях и те просто подготвиха почвата отново да се случи същото и историята да запази своя ход. Дори имам чувството, че дядото и оня министър/съветник дето после го хвърлиха в затвора са един и същ човек.

 

Off Topic

Възможно е министърът да е баща на докторката и също да е ходил в бъдещето. Той не е дядото.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...