Jump to content

Haro Hari Nezumi (2017)


Recommended Posts

Hello Harinezumi (2017)

 

Haro Hari Nezumi (ハロー張りネズミ)

Страна: Япония

Също така известен като: Hello Harinezumi

По мангата на: Hirokane Kenshi -  "Haro Hari Nezumi"

Период на излъчване: 2017 Юли  14 до 2017 – Септември –

Време на излъчване: Петък 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Детективски

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьор: Hitoshi One

Субтитри: Английски

 

Участват:

Eita като Nanase Goro

Fukada Kyoko като Shidawara Ranko

Morita Go като Kogure Kyusaku

Yamaguchi Tomoko като Kaze Kahoru

Aoi Yu като Kawai Setsuko

Lily Franky като Minami

Nakaoka Soichi като master

Katayama Moemi като Moemi

Yajima Kenichi като Katagiri

 

Резюме: Детективска агенция „Акатсука“, се намира в Shimo Akatsuka в района на Itabashi в Токио. Там ексцентричният следовател Goro Nanase (Eita) е готов да поеме неприятни случаи, които всички останали не желаят. Понякога той и неговият партньор Kyusaku Kogure (Go Morita) се справят и с тъжни ситуации, като новият им клиент търсещ дъщеря си от един месец. Всичко това се управлява от Kaoru Kaze (Tomoko Yamaguchi), алкохоличка и собственик на агенция „Акатсука“, която обича пиенето посред бял ден, но никога не изпуска от поглед своите подчинени…

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям фен съм на нещата на режисьора. Той винаги създава различни и нестандартни продукции. Тази не прави изключение, а и връща на малкия екран Ейта в ролята на детектив-бенрия. Точно така обичахме да го гледаме заедно с Рюхей в Махорото. Тук до него застава Го Морита, когото безкрайно уважавам и харесвам от малкото му изяви до момента. Кастът със сигурност беше много интересен. Дорамата привлича с този ретро визуален стил с джазова музика. Оупънингът и ендингът са безупречни. За завършващата песен се е погрижил Нода Йоджиро. Бижу!

Обаче в първата серия нещо ми липсваше, за да се потопя изцяло в атмосферата и да започна да симпатизира на героите. Подобно чувство имах и в следващите 4 серии, при положение че там солидно гостуваха страхотни артисти - Лили Франки и най-вече Ю Аои в ролята на екзорсист. Актрисата направо ни отведе в света на духовете и страшните същества от японските легенди. Тръпки ме побиха от еп. 4 и 5. Бяха много добри, но отново усетих някаква липса. След края им осъзнах каква е. Недостатъчното присъствие на останалите персонажи в действието, освен този на Ейта. Просто Ейта беше самодостатъчен и можеше спокойно да носи случаите на плещите си сам. Няма да усетим липсата на други образи. Ех! Много е готин този човек. Феноменален актьор е. Край него и Кьоко не ми изглеждаше лигава. 

След еп. 5 нещата сякаш се промениха. Започнах да усещам дълбоко японската нишка с тънкия хумор, характерен за другите творби на режисьора. Различни и уникални истории, не страшни а необикновени и докосващи. Дори останалите герои започнаха да изпъкват и да ми стават симпатични. Получи се с гостуванията на Джун Кунимура, Вакана Сакай и Муро Цуйоии.

Остават 2 епизода да финала и ще коментирам цялостната картина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! Тези хора бяха оставили най-хубавото за финалните 2 серии. Не усетих кога започнах да се заливам от смях и да симпатизирам на абсолютно всички герои. Може би комедията помогна. В еп. 9 нашите детективи съвсем поеха ролите на бенрии и се превърнаха в супергерои. Какви стойки, какво чудо! Можеха да им завидят райдъри и рейнджъри. Но така е, когато човек е изправен на ръба и се хваща за всяка появила се работа като удавник за сламка.

За финал бяха спретнали цяло приключение в стил Индиана Джоунс. Издирваха съкровището на Токугава, заедно с госта Токио Емото.

Кьоко за пръв път от много време ми стоеше на място. Нямаше един лигав момент. Просто й нацелиха ролята идеално. Показаха красотата й и една част от героинята й дори остави леко мистерия след себе си.

В момента я гледам в нова дорама с 3-ма икемени и там има какво да се желае от нея, въпреки че действието е интересно. 

Ендингът е супер готино решение и за финал ни поднесоха живото му изпълнение заедно с Нода Йоджиро. Много харесвам като събират нови и стари герои на едно място.

"Чук, чук. Отваря се вратата и влиза Нода. Ейта пита:

- Детектив ли търсите?

 Нода:

- Не. Дойдох да пея.

Следва ендингът на живо."

Ейта и Го през цялото време бяха като Крачун и Малчо. Го е по-дребен и от самите дами дори и през цялото време подчертаната ръстовата му разлика с Ейта. 

Доволна съм, че отново успяха да направят увлекателна дорама с фантастично съчетани елементи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента продължавам на вълна Кьоко Фукада. Гледам я в нова дорама, където съвсем скромно е оплела цели трима икемени - единият е брат на Ейта. Готино, забавно и разтоварващо. Понякога наистина й подбират добре ролите. Поне няма да ми липсва толкова тази дорама. Има я свързващата нишка. Сега остава и на Ейта да му намерят нова роля.

http://asianwiki.com/A_Story_to_Read_When_You_First_Fall_in_Love

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...