Jump to content

Address Unknown (2001)


Recommended Posts

spacer.png

Address Unknown / Suchwiin bulmyeong (2001)
Държава: Южна Корея
Година: 2001
Времетраене: 117 минути

Режисьор: Kim Ki Duk

IMDb

В ролите:

Yang Dong Kun

Ban Min Jung

Kim Young Min

Bang Eun Jin

Myeong Gye Nam

Lee In Ok

Jo Jae Hyeon

Резюме: Романси завършват в кръв, а крехките надежди на отделните хора са разбити в свирепата цялост на колониализма, гражданската война и окупацията. След преживяната японска окупация, Корея се превръща в първата бойна зона за Студената война. Военното завещание на тази разединена страна може да се види и днес. Трима отчаяни тинейджъри -Чанг Гук, Джи Хом и Ън Ок, са основните фигури в сюжета на тази история, която представя най-съществената част от глобалните намеси в жестоката корейска действителност. Нито един от тях няма да избегне смразяващата хватка на трагедията. На всички отчаяни молби за любов и спасение е отвърнато с насилие и кръв.

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ И ДУБЛАЖ

ОНЛАЙН С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сдухващ филмец, много. Повече от обичайното за Ким Ги-Док. Още ме побиват тръпки, като се сетя за сцената, в която

мелезът се опита да отреже гърдите на майка си. Така и не успях да си изясня символиката в случая, но подозирам, че и не ми се ще да научавам.

Към този филм ще запазя едно неразбиращо и потресено страхопочитание. Малко сложно прозвуча, ма гледайте го и вие, пък пак ще говорим... :silent: :silent: :silent:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поклон пред гения на Kim Ki-Duk! Толкова негови филми съм изгледала и всеки е различен, и всеки носи неговия почерк в себе си. И този филм, типично за режисьора, е изпълнен със символика и носи едно такова тягостно настроение, усещането за фатална безизходица. Много емоционално наситена творба!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато става въпрос за представяне на действителноста в нейната най-мрачна и сурова форма Ким Ги-док е просто ненадминат.

Jae-hyeon Jo, който ми стана любим актьор след като гледах Bad Guy, се превъплъщава в един наистина запомнящ се образ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм определено не трябва да се гледа преди лягане - генерално сгреших като го направих !!!

Може да се каже че не видях да има положителен герой ... и изобщо това е един филм наситен с убийства, филм който остава за дълго в съзнанието ти :huh:

 

 

според мен мелезът се опита да отреже гърдите на майка си, защото върху тях имаше нещо написано (поне на мен така ми се видя) - може би баща му го е написал

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и аз си признавам, че го започнах този филм заради участието на Jae-hyeon Jo. Още ми е прясна играта му в сериала Piano, а и в Bad guy.. Тук е второстепенен герой, но пак доста запомнящ се.

Нито резюмето, нито коментарите ме подготвиха за това, което видях (само Ивана подметна за гледането преди сън;).. Ужас.. Да изтръпнеш..

И не защото филма е жесток и показва грозната (реалистична) действителност от живота, а най-вече от начина, по който я показва..

Кучкаря наистина се оказа доста интересен персонаж, но пък тримата млади хора за мен лично бяха още по-интересни , а също и американското войниче..(горкичкия)..

 

Като че ли никой не спомена за мацката с повреденото оченце, а за мен тя е най-силният персонаж, олицетворяващ всички нас тъжни и земни хора, търсещи любовта и щастието под какви ли не форми.. Това с кученцето в първата част също е част от това търсене ( колкото и шантаво да е и колкото лично аз да не го разбирам).

Мелеза /после видях, че това е актьора, който замести Джун Ги в Grand prix/.. Добре игра, чак ме размисли..

Как може да ти е мъчно за кучето на приятеля ти, а да не изпитваш милост към собствената си майка?! Сигурно я мразеше, защото го беше родила различен?!

И аз не разбрах защо искаше да й реже гърдата и какво точно искаше да каже с това къпане и извинение.., не видях тату или нещо подобно, но пък ми звучи логично...

Майката и нейната безгранична любов обаче напълно ги разбирам и спокойно мога да се поставя на мястото й. .И писмата, които пишеше също ги разбирам..

Другият младеж ми беше най- симпатичен.. Един такъв миличък и какво ли не изтърпя. Бунта му в крайна сметка се изрази само чрез стрелбата с лък.. и до край успя да съхрани любовта и чистотата си..

Възрастните няма какво толкова да ги засягам, те са си праволинейните корейски идеалисти.. Но пък трябва да спомена и американеца. Мъчно ми стана и за него, защото и той е една жертва на обстоятелствата и също като другите герои е човешко същество, търсещ сламката, за да оцелее в жестокия свят.

Кучетата ми се сториха и те като извадени от контекста. Може би за да ни се покаже, че човекът не е по-различен от едно хищно животно. С тази разлика, че убива, за да оцелява и го осъзнава прекрасно.. или може би не?!

Всичко може да се оправдае.. Щом се налага да продължаваме да преживяваме. И да търсим любовта..

 

Гениален Ким Ги-Док, наистина..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брутален ... във всеки един смисъл. И в този си филм Ки Док не изневерява на стила си. Охх, какви сцени имаше само ...

 

 

Брата "продава" сестра си за няколко долара. Сина пребива майка си. Момичето продаде тялото си, за да е по-красива за друг.

 

 

Има и доста хора, които или не разбират филмите му или го осъждат за жестокостите, които показва. Но аз именно затова го харесвам. Няма втори като него, а и надали ще има. Просто гениялен! Никой друг сценарист/режисьор не може да ме накара да се чувствам така, както Ки Док.

 

Чо Дже Хьон, в ролята на касапина наистина ме шашна за пореден път. Никога няма да го забравя във филма Bad Guy, но и тук когато показа "страшния си поглед" ... наистина в очите му се виждаше огромна злоба. И въпреки жестокостта му към кучетата и към неговия чирак, Ки Док така беше нагласил нещата, че показа, че и кучкаря може да обича.

 

Поредния шедьовър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...