Jump to content

My Dear Cold-Blooded King (2017)


Recommended Posts

Не бих казала, но не знам какъв е твоя праг за сладникавост:).  Ако искаш нещо не сладникаво опитай това , приятно, лесно се чете и доста реално-авторката използва собственият си опит като IT специалист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И него ще видя, ако ми остане време. Моят праг за несладникавост... Death Note. Доволно много сарказъм, замисъл зад историята и добре обмислени персонажи.

Както и да е. Едно нещо не харесвам в мангата - как променят уж азиатските персонажи и ги превръщат в нещо средно между европеидната и азиатската раса. Не съм видяла един адекватно нарисуван герой от манга с типичните среден ръст, широк в основата си нос и покрит горен клепач. Всички са с издължени лица, много високи, със светли очи (как става тоя номер не знам) и неестествен вид. Красиви са, да, но са преиначени.

 

 

Бтв това добре започва. Рисунките са добри и имат атмосфера. Отиде ми предиобеда :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, тук не мога да помогна. Аз съм от тези, за които музикалния съпровод е дразнещ и го спирам. Имам смътни спомени обаче, че в един от спешълите или май беше след някой чап как авторката представяше и благодареше на автора на музиката. Май споменаваше и къде можеш да го следваш и вероятно да откриеш това, което те интересува. От мен толкова:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма изненади напоследък.  Юта се оказа името на Козуке, а шпионина колкото и да го изкарват лоялен е темерутчо, ако не е той ми е любопитно какво ще е извинението за унищожаване на информация свързана със смърта на брат и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам да поемат в нова посока. Дори нямам спомен какво съм чела. Събудиха се Май и Лейти в едно легло и аз си се прозявах. После загатнаха нещо за Козуке и брат й, но така и си остана засега. Само ми е любопитно, защо Катсу използва толкова дълго името Юта и после изведнъж се смени, като на никой не му направи впечатление. Козуке бил затворник като дете о.о Какво пък толкова е направил? Освен да е незаконен син, и за да се предпазят от преврат да са го заточили. Не ми е интересно да гадая повече. Чакам момента на осъзнато засичане между Козуке и Мей.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не виждам нова посока, освен,че Козуке измести фокуса си върху лейти. Очаквано, пак Мей ще го отнесе.

Всъщност имаше нещо ново, Катсу наистина е харесвал Акане, а и тя него. Вероятно е разтрогнал годежа когато е решил да се откаже от трона-ако не е принц/крал никой няма да му я даде, аи вероятно е искал тя да продължи да живее както е свикнала, той се гласи направо да се покрие и да живее в усамотение. Само че, междувременно се влюби в друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нови посоки няма, затова и не коментирам. Ето сега си изчетох седмичния ''Lookism'' и ''Красавицата'' имаше два нови чапа и мисля скоро да мина на аниме вълна с ''Атаката на титаните'' втори сезон.

 

Ако авторката мисли, че развива някакви интересни многоъгълници, лъже се. Тръпките на пичовете са в девета глуха на интереса ми. Ако ще ме кара да чакам, дали Маскираният е брат й, не е познала. В момента чета тууна единствено, защото съм упорито говедо. Аз Наруто следих 10 години и го дропих, когато спря да ми е интересно, та това ли няма. Просто ми трябва още малко време, за да ми доубие инерцията :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално се отказвам. Не мога. Сигурно този чап го е измислило бебчето на авторката. Защото логиката беше трепач и половина :28558: Ще скочиш от скала без грам план. Ще се хванеш за тънък корен. Ще си говорите докато животът ви виси на косъм. Рисунките на гръдната област на Лейти бяха различни като луната и слънцето. Мей ще да е много калпав лечител. Бинтът през ребрата му първо беше много по-нагоре, после се оказа на корема му. Ще му бинтова наранената ръка, а той ще положи главата на Мей върху нея, за да й е по-удобно. Още не съм дочела чапа, но ще се постаря да не коментирам вече, защото нямам силата да се ядосвам повече. Как може така да осакатиш една хубава история? Не ми го побира главата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Мерси за инфото, успокои ме, че не съм избързала. Аз го зарязах за неопределено време още миналия или по миналия чап, при "голите" сцени с Мей. Когато дадено заглаве прибегне до нещо подобно, значи безвъзвратно е зациклило и печели време докато на автора му хрумне нещо смислено.

Ще проверя последния чап, просто да видя кой крайе избрала авторката, но вече ми е ясно и това е другата причина да го спра, наистинане остана нищо, което да задържи вниманието ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще да видя края, от сантимент.

 

Ако не знаеш как да продължиш, спри се. Спри да се излагаш. Спри да вземаш другите за канарчета. Спри да им губиш времето. Изчакай по-добри дни. Вдъхнови се. Зареди се. Ние ще изчакаме. Така мисля, че е справедливо и честно. А, ако понякога на нещо не му е писано, кажи си и да продължим напред. Това си мисля за създаването на история :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как ви е ясно кой ще избере накрая? На мен не ми е ясно, кажете, че да ми стане.

Само едно стана ясно, че няма да е Татуираното Говедо, колкото и да ми е жал за това колко бил онеправдан като малък, в момента е гаден манипулатор.

Авторката има бебе, и браво на нея, че не се отказва, а продължава да твори. Много красиво рисува, дори и само заради това си струва да следя историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Че то е абсолютно сигурно от момента, в който тръгна на "мисия" с лейти. Преди това имаше известни колебания дали ще е той или Катсу, макар авторката индиректно да си го беше казала с писмото за годежа. Тя е годеница на краля, а Кралят ще е лейти. Макар и официален наследник, Катсу абдикира(неофициално, просто използва ситуацията, че тия които знаят как изглежда той са единици) в полза на полу-брат си, тоест лейти и в момента са на етап предаване на властта. Пък и последно когато му фърлих око им оправяха отношенията с Акане, тип старата любов ръжда не хваща и тн, а и за да приемем по-лесно варианта с другата двойка. Козуке дори не го броя, той е пропилял шанса си преди десет години, да не споменавам всичко, което сътвори досега, при това без слуховете . Това е причината да съм сигурна, че ще е с Лейти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, не е съвсем така. Тя може да е на мисия с Лейти, но емоционално е с Катсу, все за него си мисли. А сега с тая история с детството на Татуирания, накрая ще изкарат Катсу великомъченик и пак ще влезе в играта. Принцеската няма да има късмет, хич даже няма да възобновяват любовта им, тя да си го обича самотно, отговор отсреща няма.

Иначе аз съм за Лейти, защото за него тя е равностоен човек, а не някаква кукла, дето за нищо не я бива, само да краси интериора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека отчетем и че когато Катсу искаше да защити Мей Лейти беше готов да я пожертва, само и само, за да хване Козуке и да си отмъсти. Не съм чак толкова великодушна да забравя и как се изрази вулгарно относно Мей като личност, че едва ли не тялото й става, но само дотам. Дори и да е казано само, за да дразни Катсу и да му се наложи, горчивият вкус си остава. Това, че Лейти е чаровник, когато са насаме с Мей, не променя факта, че е готов да я пожертва. Или поне беше, преди Козуке да я отвлече. Сега ще излезе, че я обича и се е променил. За мен той вече си изгори доверието ми, пък нека колкото си иска Мей да му вярва. Както казах, ми е все едно, дали ще бъде с някого накрая. Даже обратите в историята спряха да ме вълнуват. Не и когато не позволяваш на читателя да види, дали героят играе или това са истинските му мисли и действия. Не може да държиш читателя постоянно да гадае коя е истинската същност на героя ти. Знам, че никой не е само добър или само лош, но след 94/сега видях колко са/ седмици следене, се уморих все още да съм в неведение кой кой е и за к'во се бори. Хвърлям против волята си по едно око на развитието :28558: Навик ми е да го прегледам заедно с другите заглавия, които следя. Иначе коментарите ви ги чета с удоволствие и бих участвала в дискусията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че аз вече и по едно око не фърлям, сериозно съм я сложила он холд. 

Първоначално бях привърженик на варианта Мей-Лейти, но се разочаровах когато се оказа,че за него тя е средство, макар че твърди, че я обича. Съгласна съм с намерението му да разкара мафиота от живота и, но не и с методите. Ако наистина я приемаше за равноправна щеше да я уведоми за плана, тоест да и даде поне теоретично право на избор,а той я постави пред свършен факт. В това отношение си прилича Козуке-и двамата мислят и решават вместо нея, но втория поне не твърди, че е в неин интерес. Но Козуке е аут още от момента, в който излезе, че е замесен в смърта на брат и( или поне когато го четях беше все още така),да не забравяме дрогирането и временната татуировка по тялото и без нейно съгласие. Честно, най-ми допада варианта с Катсу, което значи, че няма да го бъде, щот всеки път се оказва, че симпатизирам на губещия:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@voileta определено го каза само за да дразни Катсу. Той Лейти и много от нещата, които ги казва на Мей, не ги мисли в действителност, а само се закача, защото с действията си показва друго. Изкарват го дълбоко влюбен, обаче тя си мисли за него само като за приятел, а Катсу не й излиза от главата. Затова не съм сигурна кой ще я вземе накрая. Ако е Катсу обаче още много вода ще има да изтече - едно стотина епизода поне, щото тя в момента е в ръцете на Татуирания и да видим кога ще се върне при Катсу.

А по въпроса кой е Кървавият крал - това е ясно - Катсу, вече няма място за спекулации. А дали ще абдикира накрая няма значение. Според мен начинът, по който Мей говори за краля сочи точно към Катсу, така че Дебил4ето май е заложила на печелившата карта тоя път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лейти я вкара в елитна бойна група, направи я войник, изпрати я на както видяхме на няколко пъти смъртоносноопасна мисия. Според теб, ако те е грижа за някого и цениш безопасността му, това ли е начинът да му го покажеш? Доскоро авторката твърдеше, че Лейти иска да си отмъсти на Козуке заради отнетата годеница плюс някакъв скрит мотив. Наскоро Лейти срещна бившата и само й каза, че я съжалява. Всъщност и Лейти, и Катсу само разиграват Мей. Главната причина тя все още да си има вземане-даване с тях е, защото иска да разбере какво е станало с брат й. И въпреки, че и двамата знаят, или поне имат някаква налична информация-удобно си траят. Единствено Козуке е склонен да говори, но Мей все още не му вярва. Та Лейти я прати с ясната цел, че Козуке ще я похити. Все пак тя беше примамката. Лейти може би дори не е наясно, че Мей и Козуке са били двойка. Та с какъв акъл би пратил някой този, когото обича в лапите на предполагаем ненормалник, се питам аз. Ето затова спрях да харесвам всички от мъжките персонажи. Към момента не заслужават доверието ми. Животът е само един. Способни сме да го изгубим само един път :ph34r:

 

Относно блоди кинг-тогава по време на побоя, Катсу беше принуден да се бие. Баща му го накара. Освен белезите, които Козуке показа, ако си спомняте Катсу има същите, така че не жестокостта го е накарала според мен, а просто е искал да оцелее. Тогава баща му, който е бил тиранинът и жестокият му каза ''научи се, че в този свят нямаш приятели''. Затова и Катсу иска да абдикира и оттогава мрази насилието и кървищата. Затова и не иска да има деца, борещи се за трона. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуу, то пък на инат взе, че стана интересно. Там са ненормалник до ненормалника. Знаех си, че тоя не го слуша главата, ама при него дава много странни отражения. Шизофреник ли е, сексуален маниак ли, че и кръвосмешение напляскаха. Идилията е пълна, а аз съм в оркестъра.

 

 

Дебилче, направо си зачети този чап. Ако не ти пречи да скокнеш директно в новото, мога да ти кажа, че нищо няма да си изпуснала, освен малко флирт Лейти и Мей. Всъщност авторката относно целия проект има силни етапи, но са твърде непостоянни и на рядко. Ако не разтакаваше по 5 месеца локуми докато даде подобен наситен чап, щях да следя с интерес и нямаше толкова много да мрънкам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво пък толкова му хареса на тоя чап? За мен тая история беше напълно излишна и разтягане на локуми.Това да показва ненормалника съвсем изсмукано от пръсти иде, за какво беше нужно изобщо??? Тая Акане и без това друг й е писал любовните писма, не беше ли така? Значи с Катсу никаква работа няма всъщност, а дори и да бяха решили да ги събират, след тая история с ненормалника не може вече - нали държат кралицата да била чиста и неопетнена, пък и във всеки случай сродяване с Катсу е мечтата на ненормалника, да го жени за сестра си, че да му вземе кралството! В никакъв случай!

Относно това как Катсу защитавал Мей, а пък Лейти я излагал на опасност - я си припомни какво стана Катсу като я затвори в стаята си и й заповяда да не излизала никъде, щото да била в безопасност? Тя послуша ли го? Щял да я затвори в златен кафез! Каква ти безопасност в двореца, то бъка от шпиони, и в стаята й влязоха, от самия дворец я бяха отвлекли първия път! Да седяла мирна на топличко в стаята му! Хич! Веднага излезе и хукна при семейството си да ги защитава без да й мигне окото. Лейти я познава много по-добре и знае, че няма начин да я спре, по-добре да е рамо до рамо с нея и заедно да се борят с опасностите.

Принципно си права с твоите разсъждения, но в този конкретен случай не си - просто Мей не е такъв човек да седне да седи мирно щото я е страх. Ако си припомниш началните епизоди - тя все се втурваше да защитава слабите без да й пука за собствената й безопасност. Тогава дори още не познаваше Лейти, че да казваш, че той я е тикал. Тя е такава натура - той я разбра и каза, тя е войник, няма начин да я спреш. Затова предпочете да я обучи да се бие, поне да може да се защитава добре и сама.

Но Катсу не е бита карта иначе, защото тя има чувства към него.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...