Jump to content

My Dear Cold-Blooded King (2017)


Recommended Posts

My Dear Cold-Blooded King

 

3752347f2cc2671e.jpg

 

Заглавие: My Dear Cold-Blooded King

Автор: Lifelight -
twitter

Тип: Webtoon

Томове: 14+ чаптъра

 

Статус: Оngoing

Жанр: Романс, Драма

Година : 2017


Чети онлайн: Тук

Излиза веднъж седмично: всяка неделя

 

Сюжет:

Кихара Мей е родена и израснала на село и води обикновен и спокоен живот. Помага във фермата на родителите си и продава продукцията в столицата. Никога не е очаквала, че нещата ще се променят. Но един съдбоносен ден променя хода на целия й живот. Изправя се срещу смъртоносно предизвикателство и опасни убийци. Също така погледа на ужасния кръвожаден крал е насочен към нея. Спокойния й живот се превръща в заплетена мрежа от тайни, измами и опасности.

 

8af87db2d26c19c1.jpg

 

 

Лично мнение:
Off Topic

Толкова много бишита на килограм не бях виждала досега!:wub: Харемче, ай кенди. Много забавно и приятно шуоджо. Главната радва, тъй като има акъл и добре съобразява ситуациите, дано продължи и занапред така. Това естествено не я спира да си търси белята и да се набива между "шамарите".:D Красив арт, забавна история + бишита на килограм=много добър уебтун за разпускане.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много симпатичен уеб засега. Както уточни Blue_Moon си е точно ривърс харем. Пълно е с бишита, разхождащи мечове насам натам, съответно не минаваме без следващите от това любовни многоъгълници и тн, но главната не е съседската кифла, а е доста интелигентна и борбена, което си е рядкост за този тип заглавия. Това е достатъчно за да го следя засега, още повече, че махнаха досадното(за мен) музикално оформление към чаповете.

Остава към основния списък с онгоинг заглавия или поне докато не набутат задължителната драма. В тази насока имам някаква надежда, защото сетинга, визията на героите, имената и особено характера на главната са някаква мешавица и не индикират автор от Корея, Япония или Китай. Просто дори при фентъзи всички те се придържат към традициите си, дори когато "заемат" от известни произведения. Обаче ако някой успее да открие повечко инфо за автора/ката, в смисъл от къде е, ще съм благодарна, защото наистина ми е любопитно:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Авторката я следя в туитър, често поства там скици на стари или предстоящи чаптъри. Опитах се да й издиря националността, но ударих на камък. И аз все повече се убеждавам, че няма да е корейка или японка. Направо на западнячка или поне от смесен брак ми се струва.

Арта на мангата много ме радва, страхотен е! Да не говорим, че е почти изцяло в японски стил - замъците, природата, имената на героите, облеклата, даже Златния павилион в Киото го има.:lol: В същото време хуморът ми прилича точно в западен стил. Някаква странна мешавица/комбинация се е получила, но пък резултатът много ми харесва и ми е много забавна и интересна мангата.

 

Нехарактерно за повечето манги, но тук главната е умна и съобразителна и както Дебилче каза - борбена и със силен характер. Нещо толкова рядко срещано из азиатските манги/продукции. И точно това е едно от нещата, които страшно много ме радват. Искрено се надявам Мей да запази тези черти.

И сега за бишитата, ох, бишитата....Направо да се чуди човек кой да си избере /на кой да симпатизира най-много.:D Кой от кой по-прекрасен. За сега любимец ми е Юта - с бялата коса. В началото бях убедена, че той ще да е краля, но не би.

 

Сега залагам на брат й, който уж загинал, но всички тези спомени и препратки ме навеждат на мисълта, че по някое време ще се окаже жив, а дори може да не й е и кръвен брат. Хаха, виждали сме я вече тази развръзка, та няма да се изненадам, ако и тук така се получи. Залагам, че кралят е брат й. Още повече, че се крие зад маска и постоянно я покровителства, погрижи се и за родителите й.

Интересно ми е защо лейтенанта от началото така я подозира и ясно показва, че не я понася. Има някаква скрита история тук. И това с тайното любовно писмо, дали пък няма да е от брата на краля? Или ще се появи още някое биши? хаха

 

Много се смях с момента, когато пожела Краля да си свали маската и да си покаже лицето.

Off Topic

А то се оказа, че без да иска се е предложила за наложница в харема.:lol: Добре че успя да се измъкне и да се отметне. :D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главната има глава на раменете си и я ползва по предназначение. Обаче се затруднявам да реша кой ми харесва повече от обожателите, трудна работа- и Юта и Лейтенанта ми харесват. А кандидатите за тайния обожател са поне двама-намусения гнерал и братчето на краля(все пак е пубертет, спасен от хубава кака:lol2:) и съответно с него стават трима:D.

Съгласна с теорията, че брат и може да е жив. Обаче дали е краля и дали наистина са брат и сетра предстои да разберем тепърва. Ако обаче е така поне няма да имаме предизвестен изход, защото когато в многоъгълниците се намеси краля изхода е ясен.

 

Обаче се забавлявах на сцените в бардака и в лечебницата, тази с "вечерята" също беше добре:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо реших, че предстои поредната вечеря-браво Юта:up:- и хоп размина се. За капак ще има вътрешна чистка, а въпросния крал не вярва на никого-стои с маска и пред генерала, чак се чудя дали дори жените от харема му са виждали лицето му!?  Ама като се замислиш, от най-древни времена анонимноста е била най-сигурната предпазна мярка, а това че я обясняват с божествен произход и тн са подробности.  Не знаят как изглежда  краля и не могат да атакуват на сляпо. Значи или трябва да вербуват някои от най-приближените му или да го направят индиректно-тоест чрез принца. Съдбата на хлапето не е за завиждане, реално той е едновременно лицето на кралското семейство и същевременно действа като предпазен клапан и като "двойник" на брат си. Като единствения с ясна самоличност всички негативи и ярост са насочени към него.

 

П.С. Да вземат тези от разните лотарии и тем подобни игри да се поучат от древните ли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любопитната котка...всички знаем какво е станало с нея.:lol: Ама какво червене падна при поканата за вечеря.:lol: Интересно щеше да се получи, но пък се размина. Ех, наш Юта хубаво си запази правото за вечеря за друг път. хаха То ясно, че Мей определено не е в двореца заради знахарските си умения, но ми е много интересно каква ще е истинската причина и какво се крие зад всичко това. Ако краля е брат й, защо ще я поставя на риск в двореца или си мисли, че по този начин е на по-сигурно? Но дори и краля да е друг, какви планове има за Мей и каква ли е причината за това специално отношение към нея. Вече и аз се зачудвам дали въобще някой е виждал лицето му. Май наистина малкото братче ще го отнася, тъй като той е "лицето" и всички към него ще тръгнат, докато краля с маската - трудно е да вървиш срещу някой, който дори не знаеш как изглежда.

Ама и този Крал! Отдавна не бил потапял това място в кръв и вече му е време явно.:o Нямам търпение за следващия чап!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така де, пренаселено е станало, требе да се поразчисти малко у двореца. Аз по едно време се надявах , че ще разберем още този чап кой е краля ама не стана. Пък и ако сега ни го покажат, интригата ще изчезне и ще трябва да се разчита само на многоъгълниците, а те няма да задържат вниманието на аудиторията за дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:DДам, явно е дошло време за разчистване на двореца. Права си. :) Ако още сега се разбере кой е краля и за какво иде реч, цялата интрига ще се изгуби. Точно затова подозирам, че авторката няма скоро да го разкрие. Не би си позволила да остави историята да се крепи на многоъгълници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този чап беше много тежък, наистина. Как можаха да набутат и двамата убавци едновременно, че и сцени в банята имаше!?:lol2: 

Юта е  по-директен от лейтенанта, но май клоня повече към втория. Някак са ми по-естествени заедно, което може и да е знак , че няма да го бъде:dunno:. Вярно, химията с Юта е налице, но .... Чакам какво е заплащането:D

 

Обаче ква сегрегация само- банята е само за мъжете. Вероятно за жените от харема е имало нещо като вани вътре, но всички останали явно е трябвало да се спасяват поединично. Тъжното е, че е твърде възможно да е исторически достоверно<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах, наистина беше "тежък" чап.:lol:  Няма никакъв проблем да не видим вечерята, банята е повече от достатъчна компенсация.:D Аз повече клоня към Юта, някак по ми пасват, като двойка. С лейтенанта по-скоро само приятели, а и тези номера, като деца, как си погаждат, наистина оставят в мен чувство за приятелство само. Обаче Юта е съвсем друга бира!:D Много ми харесват, като двойка. А и Юта, като характер повече ми допада. Нямам търпение и аз да видя какво ще е заплащането, въртят ми се някои идеи в главата за момента.:lol:

Лейтенантът бях сигурна, че не е краля, макар че с тази прическа авторката май се опитва да ни заблуди и да ни качи на кукичката, че е той. Въпреки това продължавам да мисля, че не е той. Иначе уж развейпрах го раздава, но всъщност е голяма лисица, интересно каква точно роля има във всичко.

И пак тези любовни писма, кой ли може да е? Помислих за Юта, ама някак не се връзва с характера му да пише подобни писма. И лейтенанта изключвам, за момента остават лейтенанта от началото, който уж не я харесва и брата на краля. Може обаче и да ни изненадат и съвсем друг да се появи на хоризонта, някое ново биши?:lol:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Категорично лейтенанта не е краля, но няма да си гадая възоснова на този чап.

Обаче продължавам да смятам, че "тайния" обожател е оня, май генерал беше, от началото, дето все като я види и се зъби. Прекалено отявлено я отхвърля за да е нормално освен ако не е от партията на левите китки, а за сега не виждаме подобни индикаци ама с тия общи мъжки бани знае ли човек...

Не е лоша идеята за още един дето да краси страниците, но ще затормози сюжета твърде много и ще попаднем официално в уеб версията на отоме игра. Така че, залагам че ще си останем с тези двамата, тайния и краля. Уф,пак са много, но другите двама са пълнеж-лейтенанта и Юта са основните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз съм сигурна, че той не е краля. Интересно, че авторката се опитва да ни метне, но така пък е по-интересно.

Аз още се чудя между лейтенанта от началото или брата на краля. Дебилче, попилях се от смях, така добре го каза::rofl:

преди 44 минути, debil4e написа:

Прекалено отявлено я отхвърля за да е нормално освен ако не е от партията на левите китки, а за сега не виждаме подобни индикаци ама с тия общи мъжки бани знае ли човек...

 

:xaxa: баните наистина са много съмнителни, но определено няма намеци да е такъв, затова като нищо може да е той тайния обожател. А и доколкото си спомням той не е много по приказките, явно писмено му е по-лесно да се изрази.:D Обаче смятам, че има и друга причина да й се зъби така, не е просто предпазливост/защита. Но може и просто да си е чешит и да си се държи така враждебно по дифолт.

Права си, и сега са преостатъчно бишитата  и човек става разноглед. Като в магазин за бонбони, чудиш се кой да си избереш, толкоз са прекрасни всичките.:28558: Обаче от толкова много бишита идва нанагорно понякога, тъй че по-добре да няма нови.

Не че ми липсва женско присъствие в мангата /даже ме радва този факт/, но гледам войниците обсъждаха пристигането на някаква безумно красива принцеса, интересно ми е ще я видим ли и ще има ли някакво по-голямо появяване/роля за нея.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно, тая бъдеща неприятност я забравих :slap:. Не споменаваха ли нещо и за брат на въпросната кокошка!? Може да е новото биши или по-вероятно новото усложнение, щот по законите на клишетата ще си падне по нашта и ще трябва краля да се намеси като я направи част от харема за да не обиди височайшия гост.

Колкото до генерала, мисля, че е враждебен и я отхвърля, защото я харесва и не знае как да реагира и да се държи около нея тоест защитна реакция

Сериозно нямам търпение да дойде неделя.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момичета, а защо на мен ми зарежда само до 15-ти чап, а 16-тия ми го показва, а не ще да зареди? Все пази един пост в резерв. Артът на това чудо дори не знам как да го опиша. Гледам всяка картинка по няколко минути и продължавам да се дивя. Сюжета си го набавям от вашите постове основно. Най ме радват в чиби формите си. Щом видя чиби и знам, че следва някаква изцепка :lol:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, много се радвам да видя, че още някой следи уебтуна! Добре дошна на клона, Виолета.:D

На мен ми зарежда 16-ти чаптър. Когато го отвориш изчакай 1-2 минути да се зареди. Понякога line забива и не винаги ми зарежда чаптърите веднага и се налага да го изчакам няколко минутки да зареди. Кажи дали ти зарежда, след като изчакаш?

Чиби вариантите наистина много радват и аз много ги харесвам.:D

Дебилче, точно, кокошката а.к.а неприятността ще дойде с брат си. Очакваните гости са принц Хаяши и неговата сестра - принцеса Акане, по която всички войници въздишаха. Дано да се разминат неприятностите, защото ако стане описаното от теб + таз принцеса вземе да преследва краля, е тогава мазалото ще е пълно. Но има голяма вероятност новото биши да е именно този принц. Много силно стискам палци да няма подобни неприятности. И аз нямам търпение за неделя и новия чаптър. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Добре заварили :)

Сега пази в резерв 17-тия чап, но не ми пречи особено. Важното е, че не е бъг и не става платено по-натам, че иначе ще е кофти тръпка. Ох леле, лейтито направо я пусна на вълците с тази баня. Явно не му пречи тя да скива и чужди прелести, освен неговите. И тези гледки на белезите на Юта не ми изглеждат току-така да ни ги набиват все пред погледа. Подложен на мъчение ли е бил? Няма начин да са толкова мн само от битки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошла и от мен:).

Леле как не трябваше да зачекваш темата за банята и Юта, че и без това едва се въздържах(приемете, че нататък не е за срамежливи;))-

Off Topic

тия белези не са ми интересни. В смисъл, той е войник, тренировки, на война е бил, нормални са с една дума. По-странното е как точно нашта госпожица точно тях вижда или пък лицето му като се има предвид, че е клекнала във водата за да се крие, не си е вдигнала главата нагоре, той е прав пред нея:lol2:  Отдай го на супер мръсното ми подсъзнание, но смятам, че гледката на нивото на очите и е нека да я наречем...по-интересна от белезите:282:

 

П.С. Впрочем, не разбрах частта с 16 и 17 чап. В лайн, където го чета са излезли до 16, включително. Да не би да си намерила къде да го четеш роу? Ако е така, това ще ни даде някаква насока за националноста на авторката-все още ми е любопитно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Off Topic

Не предполагах, че имам толкова чисто подсъзнание.:28558: Въобще не бях зацепила и не ми дойде на ум каква гледка може да се открива пред госпожицата!:xaxa: Хахаха, вече зацепих за какво иде реч, мале, мале! Направо останах без думи и не мога да спра да се смея! :lol:

 

Ама и лейтенанта какви ги мисли, като я прати направо в кацата с меда а.к.а банята, не го е срам!:28558: Вместо да си я пази за себе си, той я поднесе на тепсия на колегите. Мъжка солидарност ли му казваха?:D

 

Относно белезите - Юта е дясната ръка на краля и най-добрия му воин. Поне аз с такова впечатление останах. След толкова битки и сражения има как да ги е получил. Възможно е и да има някаква скрита история за тях, може и да са го измъчвали. Но това само времето ще покаже. По-точно, ако авторката реши да задълбае в тази насока. А може и просто за подсилване на ефекта да ги слага авторката. Ще видим.

 

При мен не се показва 17-ти чап, а и той още не е излезнал. И при мен се виждат само 16 чапа. Ще бъде пуснат в неделя 17-я чаптър. Не се тревожи, Виолета, със сигурност няма да я направят платена. Ще продължаваме да се радваме на бишитата.:D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно, лейтенанта я натика направо в устата на вълците. Освен ако не е имал предвид и той да е там, нали и каза нещо от сорта " до после":)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя непорочната й душица, ако беше видяла нещо подобно, щеше да получи кървене от носа отма. Тя се изчервява и от доста по-малко. Чета си от линка горе. Явно виждам корицата на 17-та глава и това ме заблуждава. Относно белезите, всеки войн би трябвало да има тогава, а телцето на лейтито е чисто като момина сълзица. Това ме подсети да питам: могат ли да се теглят артове от там или са защитени? Нещо не се справих с тази задача, а лейтито по пояс с отегчената реакция на девойката отдолу, ще ми седи мн добре за тапет нейде.

Сега ме накарахте да се съмнявам, защо пък войн няма ни един белег о.о Лейтенанта ще го следя изкъсо. Размъти ми водата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...