Blue_Moon Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Бутони 1 - Удебелен текст - ефект: Истърн Спирит 2 - Наклонен текст - ефект: Истърн Спирит 3 - Подчертан текст - ефект: Истърн Спирит 4 - Задраскан текст - ефект: Истърн Спирит 5 - Линк - бутон за покриване на линковете! Отваря се следния прозорец: В кутийката URL поствате линка, а в кутийката Link text пишете името, с което искате да бъде покрит. След това натискате "Добавяне в публикацията". Резултатът: Goblin *Премахване на покрит линк. Маркирате думата с линк, натискате бутона за линк /5/ и ви излиза следния прозорец: Натискате "Премахни линка" и сте готови. Резултат: Goblin Допълнително: Друг вариант за премахване на линкове и всякакви ефекти, особено ако копирате съдържание от друг сайт. След като го постнете ще ви излезе известие с предложение за премахване на форматирането - "Remove Formatting" Натискате го и линковете изчезват. Важи и за премахване на всякакви ефекти по текста, не само линкове, а и големина, шрифт, цвят и т.н. Резултат: Още: Трети вариант в случай, че опцията за "Премахни линка" не действа, за да го премахнете натискате върху покрития линк "Ctrl + десен бутон на мишката". Излизат ви допълнителни опции и от тях избирате "Remove link". Резултатът: Goblin 6 - Цитат Цитат Вмъкване на цитат от друг сайт например. *Ако искате да цитирате дадено мнение: Под всеки коментар има опция "+ Цитирай", напискате я: И цитатът автоматично ще се появи във вашето мнение: 7 - Страница - ефект: 8 - Спойлер - излиза кутийка, в която пишете съдържанието, което искате да сложите в спойлер. След публикуване на мнението съдържанието ще е скрито и няма да се вижда: Off Topic Текст в спойлер 9 - Емотикони - излизат ви иконки, кликате върху някоя и тя се добавя в коментара ви. За да се покажат всички емотиконки натиснете "Emoticons" 10 - Създаване на списък Текст Текст Текст 11 - Номериран списък Текст Текст Текст 12 - Подравняване в ляво Текст в ляво 13 - Подравняване в дясно Текст в дясно. 14 - Двустранно подравняване Текст...................................................................................................................................................Текст 15 - Център Текст в центъра 16 - Увеличаване на отстъпа Текст 17 - Фонов цвят - ефект: Текст 18 - Цвят на шрифта - ефект: Цвят, Цвят, Цвят * От "още цветове" може да избирате от много повече нюанси: 19 - Шрифт - Може да избирате различни шрифтове на текста: Текст, Текст, Текст, Текст... 20 - Размер на шрифта - Чрез него се задават различни размери на шрифта: Текст, Текст, Текст 21 - Преглед - Преди да публикувате мнението си е добре да написнете този бутон, за да видите как ще изглежда. След като разгледате, затваряте с "x" и отговаряте или коригирате мнението си, ако сте забелязали неща за оправяне. 22 - Добавяне на снимки - Излиза следния прозорец: В празната кутийка URL поствате директния линк на снимката и натискате "Добавяне в публикацията". ***Как да се сдобиете с директен линк на дадена снимка? За целта тя трябва да е качена в нета, в сайтове катo Picbg или imageshack. Пример с picbg: 1. Избирате снимка от вашия компютър с бутона browse; 2. Натискате бутона "Качи сега" От заредилите се линкове копирате "директния линк" на снимката. Допълнително: При някои снимки, но не при всички*, е възможен по-кратък вариант за добавяне на снимка в пост. И той е: След като качите снимката в picbg и копирате директния линк, поствате го направо в мнението си и той автоматично се зарежда на картинка. Off Topic Може да забележите известие с предложение снимката да бъде показана само като линк: "Display as a link instead", Не го натискайте. В противен случай картинката ще се счупи и ще остане непокрит линк. Ако известието ви дразни и искате да го махнете, просто натиснете "х" в края. Добавяне на Видео Пействате линк от youtube и видеото автоматично се зарежда. *Клипчета от vbox не се зареждат автоматично и трябва да се правят на покрити линкове. Допълнително: Off Topic Пейстнете линк от тубата и той автоматично ще зареди видеото. Ще забележите предложение за показване на видеото като линк - "Display as a link instead". Не го натискайте. В противен случай видеото ще се счупи и ще остане непокрит линк. Ако известието ви дразни и искате да го махнете, просто натиснете "х" в края. 1 2 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue_Moon Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 Надявам се темата да е полезна и да ви ориентира относно опциите и бутоните при публикуване на мнения. Не се притеснявайте да питате, ако имате въпроси или нещо не ви е ясно. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi11 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Полезна е много даже, благодаря, че си отделила време(само ти си знаеш колко ти е отнело да обясниш на всички заблудени като мен). Ето, аз най-сетне разбрах къде се криел спойлера, натиснах го да видя какво ще излезе- off topic се появи. Сега, не знам обаче как се маха, ако реша да не го използвам, дори излязох и влязох пак във форума, но отърване от него няма, помни като слоновете значи тъй че, вероятно поста ми ще е в спойлер, да не се чудиш защо 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue_Moon Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 Благодаря, Анди! Радвам се, че е полезна. Относно спойлерите: Копираш текста от спойлера и го пействаш извън него, а самия спойлер триеш с клавиша Backspace на клавиaтурата /намира се над ентър/. Когато вътре в един спойлер има няколко спойлера, можеш да ги махнеш с влачене, изнасяйки единия извън другия. Ето скрийншот: Off Topic Кликаш на стрелките, които съм оградила в червено и влачиш. Влачиш и го изнасяш извън първия спойлер. Червената линийка е курсора на мишката, натискаш клавиша Backspace и го изтриваш /понякога трябва да натиснеш два пъти Backspace/. В случай, че имаш текст в него и не искаш да го триеш, просто го изнасяш от първия спойлер с влачене. Ако искаш да сложиш текста отново в спойлер, просто го маркираш и натискаш бутона за спойлер - 8 - оченцето. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi11 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Ясно, мерси за разяснението. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шоши-сан Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Аз също с технически въпроси. Сега се "спречках" с новия облик на форума. Не съм във възторг но това е друга тема. Майтапа е че не само се сетих да сверя има ли теми за заглавията, които гледам/ гледах скоро но дори с желание за първи път да пусна/направя тема. Така и така в 50% от случаите няма тема за това което аз гледам тук. Обаче изненада- нов облик на форума. Отворих "Start New Topic". То хубус има заглавие на тема но какда кача постера на даденото заглавие и то не като линк а директно като картинка в заглавиния пост на новата тема? Сори ако въпроса не е за тази тема но питана за картинки към момента не виждам в раздела. И още един въпрос. Няма ли предварителен преглед на написаното от нас преди да го пуснем като публикация? Доста неуютен вид към момента е това което виждам тук. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parab Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Шоши-сан, не поощряваме качването директно на картинки, защото имаме ограничено място на сървъра. Иначе като пейстнеш линка с картинката и ти се зарежда веднага самата картинка Има бутон за превю - лупичка върху листче, сред бутоните за нов пост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
automatisch.Engel Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 На мен ми харесва новия облик първите 2-3 дена ми беше криво малко, че не можех да се оправям и сега имам пропуски де, но изглежда доста подредено и това с известията много ме кефи. Единствено, което на мен ми се случи и беше в минус е когато ние сами направим нещо и искаме да го качим например като снимка размера за качване е много малък и затова не могат да се качат и да се публикуват всички неща, които се иска да се покажат. Това директно да постнеш линка и да ти изкарва снимката много айляк и много бързо става, но и за другото ако успеете да измислите нещо ще е супер. Приятен ден! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шоши-сан Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 parab, мерси за отговорите на въпросите ми. Обаче се . Т.е. ако пусна нова тема за сериал/филм постера може като линк? За мързел като мен туй е добре. И без това съм на мнение че има излишен акцент на първия пост на тема. Според мен това не е важно колкото да има тема само по себе си , където дай боже да се съберат хората гледали или пожелали да гледат даденото нещо и да обменят мисли. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parab Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Да, Шоши-сан, може и наистина е лесно. automatisch.Engel, както казах, качването на снимки е ограничено. Използвай хостинг сайтове за снимки и взимай линковете оттам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шоши-сан Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Мда, "пуснах" за първи път нова тема и не боля . Туй е творението ми - и апела ми е някой вещ да провери "така ли е". Предупреждавам че за линкове, субтитри, "сваляне" и пр. технически въпроси съм последния човек, който ще се занимае. Нета е "отворен" за всички, на различни машини сме, с различни програми сме, в различни локации сме :peace: Голяма благодарност на човека , който е довършил темата "ми". И се извинявам за туй неудобство. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi11 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Здравейте, няколко пъти забелязвам нещо странно, като цъкна на цялата активност ми излиза не името на темата, а два ника и там каквото е писал единия на другия. Приличат ми на лични съобщения, та исках да питам възможно ли е да са ЛС, да знам де( със сигурност ще го оправите и е ясно, че все още се доизпипват нещата) , но ако понякога и по някаква причина ЛС стават достъпни за всички във форума да внимавам какво пиша на лични Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Не. Последни коментари в теми са. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
debil4e Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Да се включа към благодарностите за темата и аз, че колкото мръкане измрънках за такава. Дори вчера се престраших и пуснах тема с новата версия. Плюс едно към коментара, че не болеше и ще рискувам и с други. Още веднъж, огромно благодаря на човека, който се е постарал за тия като мен, дето ги мързи да проучват всеки бутон поотделно 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi11 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Преди 1 час, helyg написа: Не. Последни коментари в теми са. Не мисля, просто нямаше теми. Както и да е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue_Moon Posted June 24, 2017 Author Share Posted June 24, 2017 Здравей, Анди. Не се тревожи, това не са лични съобщения. ЛС не са видими. Мисля, че се сещам за какво говориш. Това, което си забелязала е когато един потребител пише на стената на друг. Профилните стени са видими. Така, който желае може да те последва/добави за приятел, да ти драсне "здрасти" на стената или самата ти да си сложиш нещо на нея. И в стария форум /преди ъпгрейда/ беше така. Разбира се имаш и опция, с която да забраниш да те последват/добавят или пишат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi11 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Разбрах, Blue Moon, така обяснено вече ми се изясни, благодаря. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шоши-сан Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Алармирам че пак пуснах тема в рамките на възможностите ми 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue_Moon Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Съжалявам, Шоши-сан. Вече има тема за сериала. Тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шоши-сан Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Как да разбера има ли тема дадено заглавие когато търсачката не реагира нито на английското нито на японското изписано на латиница ? Въпроса не е риторичен. Случва се не за първи път. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts