Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Princess Agents (特工皇妃楚乔传)

Страна: Китай

Също така известен като: Chu Qiao Zhuan

По новелата на: Xiao Xiang Dong Er – „11 Chu Te Gong Huang Fei“

Година на излъчване: 2017 Юни – 05 до 2017 - ? – ?

Време на излъчване: От понеделник до четвъртък 22:00

Жанр: Период, Романс, Драма

Канал: Hunan TV

Епизоди: 68

Режисьор: Wu Jin Yuan, Chen Guo Hua, Li Cai

Субтитри: Английски

 

Участват:

Zanilia Zhao Li Yi като Chu Qiao (Slave girl)

Lin Geng Xin като Yu Wen Yue

Dou Shawn като Yan Xun (Yan Emperor)

Li Qin като Yuan Chun (8th Princess of Wei)

Deng Lun като Li Shi (Prince Nan Liang)

Niu Jun Feng като Yuan Song (13th prince of Wei)

Xing Zhao Lin

 

Резюме: Историята се развива по време на хаотичните времена в Западен Уей, когато невинни граждани са отвличани и превръщани в роби. Чу Цяо е робиня, хвърлена в гората заедно с още роби, която става поредната ловна мишена на богатите лордове. Принцът на Северен Уей, Йен Сюн я спасява. След това е отведена в могъщото семейство на Ю Уън, където става свидетел на кървавата им борба за власт. Виждайки това, тя се кълне да вземе по-малката си сестра и да избяга от там…

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

                            Онлайн с английски субтитри :click:                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето ми допада, сюжета, играта. Малко в повече ми идва боя между героите, летежи и превъртания. Технически как е направен,

не мога да давам оценка, само мога да кажа , че ми харесва интригата, има и романтична нотка.... Тези жестокости и гавра с нисшата класа,

това че не са смятани за хора, и това "време разделно", направо ме поразтърсиха. не че сега  това го няма, но тогава е видимо и оправдавано,

нещо като привилегия-безнакaзаност на злодеянията. Да душиш всеки път щом ти кефне по 30 девойки... и това да се подминава.

Каква обреченост... :(  Mузиката е чудесна. Засега супер сериалче..:up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

''Масовото убийство'' в първи епизод ми дойде малко в повече  - гледали сме много сцени с издевателства над слугите, ама тука беше ужасно - и дори и тези дето бяха против (като самият принц) на спряха нещата :( 

Като изключим смъртните случаи сериала е добре - хубави актьори,  приятна игра (аз очаквах да 'летят' повече, така че е добре, ама от въртенето ми се завива свят, а главните и на страстни танци го докарват понякога :D )

И музиката - страхотна е :) 

 

Off Topic

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук качват най-бързо епизодите с превод на английки език (24 досега). От сериала трябва да махнат някои ненужни герои и сюжетни линии, за да стегнат развитието на действието. В последните няколко серии първите 15 минути са повторение от предишната, отделно ня някои места просто запълват време с празни приказки. Боят е добре направен, китайките са готини, става за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До два часа снощи изгледах  всички излезли с английския превод. Отдавна не бях осъмвала на някой сериал.

Имаше само 1-2 по-слаби епизода, ако мога така да ги нарека. Много ми допада не само визията , но и играта на актьорите. Тoлкова наситени бойни сцени, с толкова превъртания и скокове, не бях гледала.

Как са го правили, с каскадьори ли, анимация ли, не съм на "ти" с тези неща, но всичко си ми харесва,

и гадните на макс гадни, нищо не ни е спестено: от грозните сцени, до красивите лирични отклонения.

От това да имаш всичко материално, но да си ощетен духовно,

нагледах се на какви ли не гадости, сътворени от дворцовата класа  с бедното простолюдие,

сблъсках се с коварството, предателството,  с безсилието и обречеността в този свят....  толкова осезаемо,

че просто потънах в атмосферата и заживях със съдбите на героите...  Препоръчвам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз му се вързах. Още от първа серия, където благородничетата гледаха на убийствата като на компютърна игра. Доста серии ще се точат, засега е зарибяващ, а и руснаците са попревели някоя и друга серия, после ще се мине на английски.

Off Topic

..

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yu Wen Yue незнайно как е в настоящето, но споменът за Chu Qiao не му дава мира и се връща назад в миналото - кога станаха толкова популярни че и реклама заснеха :D 

Хубавот е направено, ама ако спретнат такъв финал и за сериала...... за пода ножа са :D 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големията финал е утре, а  вече може да се похвалят, че са първите достигнали 40 милиарда гледания онлайн и то още докато се излъчва сериалът :) 

Само ме гложди мисълта за големия процент на смъртност при главните герои в историческите им сериали :(

20479324_346056632497633_2303689753129648128_n.thumb.jpg.a020c12368f390ca9af1baa619167bf8.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На предпоследната серия вече съм убедена, че във втората си половина сериалът беше загуба на време. Героите бяха недостоверни, сюжетът кривна някъде в трънака, ни бой, ни интриги, ни любов като хората... Какъвто и финал да са подготвили, няма да компенсира. А така хубаво си вървеше докъм  20-та серия, докъм 30-та се търпеше, но после... :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледана последна серия възникна въпросът: Кога започва втори сезон? Тъкмо бъдещата повелителка на леда се "събуди" и сериалът взе че свърши. Някак си историята остана по средата - хубава първа част, след това 20-тина и- епизода тъпкане на едно място, 2-3 епизода се раздвижиха и ...END. Наистина, изтрепаха сума народ, но останаха още за да си доразвият сюжетната линия и по този начин можеха да се измъкнат от еднообразието, в което се бяха вкарали.

Общото ми впечатление е за сериал със силно начало, слаб финал, много абсурдни ситуации (държа да отбележа, че летенето не го смятам за абсурдно:D) и въпреки всичко красива за окото приказка.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След последната (?) серия общото ми впечатление е -хаос. Сценарият беше просто някаква мешаница с не особено ясни идеи къде и как отива сериалът. И се получи каша със учудващи, нелогични и небясними скокове и дупки в развитието на сюжета, вснезапно появяващи се и също толкова внезапно изчезващи нови сюжетни линии и герои, повечето от които напълно излишни. Оказа се, че преведените на английски серии са монтаж от 2-3 оригинални такива и това донякъде оправдава някои дупки и скокове в действието. Но не всички. Особено голяма е кашата с историята на главната героиня-появява се отникъде, отвреме -навреме пускат някакви нейни откъслечни спомени, но без никакви обяснения, постоянно пускат факти и въвеждат герои, свтрзани с нея, но пак без никакви обяснения кои са и каква е връзката им с героинята. Накрая кашата стана толкова дълбока и гъста, а вече се виждаше краят на сериала (за това отделно) и сцернаристът се усети, че зрителите продължават да гледат с недоумение, затова направиха едва ли не специална серия, в която главната героиня изведнъж си върна спомените (кога, как, защо-това ни го спестиха) и разказа какво й се е случило-всъщност обясни действието на половината сериал. Та за останалата половина-имам чувството, че сериите са писани ден за ден и всичко е зависело от моментните хрумнвания на екипа. И накрая дойде поседният епизод- и всичко ми стана всно. Този сериал са го правили корейци, маскирани като китайци. Друго обяснение за типичния "корейски край" няма. Това обяснява защо главния герой, който до този момент показваше извънземни умения и способности, го хванаха и убиха като новобранец. Корейски край-това обяснява всичко. Ако не сте го започвали-недейте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 20 часа, dido100 написа:

След последната (?) серия общото ми впечатление е -хаос. .......... Този сериал са го правили корейци, маскирани като китайци. Друго обяснение за ъипичния "корейски край" няма. Това обяснява защо главния герой, който до този момент показваше извънземни умения и способности, го хванаха и убиха като новобранец. Корейски край-това обяснява всичко. Ако не сте го започвали-недейте.

 

Дидо, само един твой коментар и оправи деня ми! Корейци, маскирани като китайци!? :D:D

Няма да го започвам! Коментарът ти ми беше полезен, мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хвърлих едно око на края все пак - с прицъкване. Е, разбиха ме, беше черешката на тортата, на връх цялата глупост от втората половина на сериала. Из форумите се гадае ще има ли втори сезон, това е единственото обяснение. Но при условие, че първият не струва, сами много здрави фенове биха се закачили. Жалко, беше толкова обещаващ в началото, имаше много добри попадения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам да го гледам и доста инфо събрах, покрай което разбрах, че сериалът свършва, но това не е краят на  книгата, а само  до 152 глава.Понеже  навсякъде чета, че краят е неясен, слагам това, на което попаднах в коментарите.

Тук  , превод на руски на четвъртата част, невключена в сериала , където е и  краят. В спойлера съм копнала последната глава.Големият иероглиф надолу в темата при рускините,  е знак за края.Има и линк за книгата на английски.

 

 

Off Topic

Не знам за какво иде реч, но май за реинкарнация:D

 

ЛЕГЕНДА О ЧУ ЦЯО

Глава 203: Защитить мир: Реинкарнация- КОНЕЦ

Внутренний Храм, длинные волосы Чу Цяо разметались, все шпильки из них выпали и лежали на полу, ее руки скользили по спине Юйвень Юэ, царапая кожу, их пот впитывало красное покрывало.

«... ну, лекарь Гао не говорил ... мое ... мое тело ...»

«Позволь ... он просто сказал, что все в порядке ...»

Ветки деревьев скрепели под порывами холодного ветра за окном, но в помещение было горячо, шесть месяцев, не имея возможности быть близкими друг к другу,выразились в страстном слияние.

После дождя облака начали расходиться, два человека обнявшись лежали на кровати, смятая одежда разбросана на полу, Чу Цяо тихо, закрыв глаза, пальцем бессознразрыва рисовала круги на груди мужа.

Внезапно, первая женщина, известная на материке как знаменитый генерал, подняла очаровательное лицо и кусая красные губы, смущаясь спросила :? "Юйвень Юэ, у меня уже трое детей, я почти старая, ты ведь не будешь равнодушен ко мне?"

Юйвень Юэ смотрел в её большие глаза, потом перевёл взгляд на расстрепанные волосы, капли пота на лбу, на взволнованно поднимающейся бледной груди.

Пламя, которое только что погасло, не могло не вспыхнуть снова. «Я могу только показать тебе, насколько я равнодушен...»
Раздался голос, похожий на рычание злого духа.

И они вернулись к тому, что уже вроде закончили. Дождь снова барабанил по крыше, деревянному настилу и камням внутреннего двора, оставлял потеки на рисовой бумаге на окнах.

Они остановились, только тогда, когда Чу Цяо уже не в состояние была даже открыть глаза. Она прижалась к Юйвень Юэ и спокойно заснула.

Юйвень Юэ вытер пот с ее лба, накрыл одеялом и обняв ее тихо позвал: «Синьэр?»

"...... ах ......" Чу Цяо не открывала глаз и не знала, услышал ли он.

Юйвень Юэ смотрел так мягко, взгляд словно родниковая вода(как было), его голова наклонилась, он поцеловал ее брови, лоб. Губы были нежными и теплыми. Наконец, тихим голосом он задумчиво сказал: «Я похоже буду любить тебя, всегда».

Красная свеча горела у изголовья, и кто-то находящийся в глубоком сне не знал, о редких словах, которые сказал ее муж, когда она заснула.

Длинная ночь, длинная жизнь, которая проходила, через испытания, ветер, дождь, но, к счастью, впереди еще много таких ночей, которые могут позволить им быть вместе.

«Спать».

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нали на китайско го подкарах и  този го избрах заради Deng Lun, който ми направи впечатление в един текущ сериал. Малко офтопик, но поне при китайските при този начин на избор си спрестявам разочарованията или поне не са големи. Оказва се, че харесвам голяма част от сериалите на актьорите, респективно актрисите, които са задържали интереса ми. 

Сега са сериала-разкошен каст, страхотно изпълнение, оста също е добър, сюжета беше добър или поне до края. Там вече разбрах коментара за корейската намеса-сигурно за последните серии са сменили първоначалните китайци с корейци<_<. Отчасти логичен завършек спрямо начина, по който са адаптирали новелата, но безмислен за мен. Освен тва аз съм зле с математиката, но навсякъде го водят 67 еп , а като го потърсиш излизат 58:huh: Не можах да разера защо са отрязали въпросните 10-рейтинга е добър, популярен и в Китай и извън него и не схващам защо. Освен това както го извъртаха, не виждам вратичка за втори сезон, само маалка пролука, но не го вярвам. И понеже не ме свърташе дори се лепнах на новелата, къде на английски, къде на руски(с помощ от Lawandula) и с някой изключения я прочетох до края(има едни 20 -тина чапа дето са на руски пък той ми върви бавничко, твърде отдавна не го ползвам и съм забравила много:blush:) и останах хем удовлетворена хем ядосана, че няма да го видя екранизирано.

 

seal_reinforce ако не си го пробвала, давай или пък когато се прибереш(ха дано не е след полвин година:D)  , да знаеш има достатъчно материал там да измести тумбата на Мими като любима от списъка ми:). Главните(Lin Geng Xin, Zanilia Zhao и Dou Shawn) са стахотни, дори за единия съм съгласна, че съвпада с описанието "висок, тъмнокос и красив":lol2: и за капак се оказа първа дружка с главния от любимия ти сериал. Всъщност и трите главни роли(класически триъгълник) правят страхотно изпълнение, поддържащите не изостават и започвам да наваксвам и с този каст. Ще  пропусна само Scarlet Heart . Zanilia Zhao също ми хареса, така че и при нея започвам да наваксвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двамата дядо попе:lol2: Не мога да ги сравнявам, Lin Geng Xin е по-класически тип и него съм вкарала в описанието висок и тн, Dou Shawn без да е типичен красавец(поне според нас, при китайците може и да е,все пак играе 14 принц във филмовата версия на сърцето) е много харизматичен и запомнящ се. Общото - и двамата могат да играят. Слава богу, при китайците още не са започнали да бутат идоли или поне не масово, когато го направят ще ги отсвиря като корейците или поне с някой изключения. И като включиш третия заради когото го изгледах стават поне трима в сериала(без да броим някои второстепенни и епизодични):lol2:

П.С.Има още един ама не е в този сериал и още наваксвам с него - Wu Kris

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за класическия тип питах, ама мерси за изчерпателния отговор.:28558: Аааа и Крис ми е от любимците:ilovethis:

Редактирано от cucyta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука дилемата между двамата главни беше голяма,  пък имаше и прилични и след другите - Deng Lun беше леко шматка тук  :D

Разликата в епизодите е заради излъчването между различните канали - на едното място бяха по кратки сериите и съответно повече, а английския преводи се правеше върху другите.

А за  финала- евентуално чакаме втори сезон :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...