Jump to content

Препоръчайте ми филм/сериал...


Recommended Posts

Здравейте. Ще се побъркам :D Търся си от дни романтична комедия, примесена с още някакъв жанр (екшън, трилър, медицински?), но не мога да си намеря подходящата. Ту си харесвам някоя и оп - изникват лоши коментари. Гледа ми се нещо подобно на "Healer" или на "Emergency Couple". Нещо не съм на вълна исторически, така че ги изключваме. По възможност да не е мнооого сладникаво, но и да не е прекалено сериозно. Също така, ако може да е от 2012 насам. (ах, претенции :D) Тук са нещата, които съм гледала, надявам се да е за улеснение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, имах планове да го започна преди време, но нещо все ме спираше. Може би лошите отзиви на приятели :D Но добре, ще му дам шанс. ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Искам да попитам дали случайно някой знае нещо подобно на това сериалче?Не е задължително продукцията да е филипинска.Мерси,предварително!:):)

Редактирано от Blue_Moon
От сериала You're Mine, Only Mine (2010)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,LSD!  Може ли  да попитам, какво имаш пред вид под  "нещо подобно"? 

Off Topic

Ако извлечем най-общо темата на сюжета , то тя е че гл.героиня по някаква причина е принудена да се омъжи за гл.герой , за да изплати по този начин дълговете на баща си. На втори план остава информацията, че всъщност гл.герой си е много влюбен в момичето от преди /а тя даже и не знае /, но по ред причини е несигурен в себе си и решава , че този ще е начина да е с нея.  Та след много дърпане, разправии , тръшкане ,перипетии, драми и сълзи накрая стигаме до хепиенда. Ако изключим момента , че гл.герой си е влюбен отначало, всичко останало в малко по-драматична и харт версия може да го намериш из тайландските сериал от типа  " шамар -целувка". Какво имам пред вид под "по-харт"? Там изплащането на дълговете  на родители / или някакви вменени лични/  е не винаги в буквалния смисъл , а по-скоро като вид отмъщение за нещо причинено./на кого , от кого  и как има много варианти/ . Ако тук на мацето  предоставиха луксозна обстановка и ВИП обслужване , при тайландците е гърч, тормоз и бач.  Ако тук тя сама реши да "плаща в натура" , при тайландците , особено в малко  по-старите сериали си е баш насилие. Е, напоследък вече и там се " култивираха" :) и въпросните "креватни трансакции" поне за момента стават "по взаимно съгласие."  Ако тук младежът се усети,че е" сгазил лука" и след подобен гаф ще се наложи да се откаже от мераците си за спеделена лИбоФ, то при тайландците , осъзнаването на наличие на чувства идва точно след на проблясъка за "сгазения лук" и тогава тръгват да гонят "дивото".  И те такива ми ти работи.

 Ако някъде съм уцелила, то може да започнеш с няколко тайландски класики в жанра : Defendant of Love (2008) ,Paradise Diversion (2008) и примерно нещо по-ново , от типа на Game of Vengeance (2016) ,Waves of Life (2017) . 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ashaЗдрасти!Имам предвид подобен сюжет,не ме интересува дали продукцията ще е филипинска или тайландска,нова съм като цяло в темата за азиатските сериали,ако ме разбираш,и специално този сериал ми направи голямо впечатление,ако знаеш сериалче с подобна история,ще съм благодарна да ми споделиш.Просто искам някакъв лек сериал,без разтягане на локуми,с щастлив край.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LSD, здрасти! Добре дошла, както се казва! В "скритото съдържание "/ спойлера имаше няколко предложения - опитай да ги загледаш. Принципно имаше тук някъде и самостоятелна тема със заглавие "Предложете ми филм /сериал...", но не можах да я намеря в кой раздел беше, за да те препратя официално там, че да не спамим в темата на конкретния сериал. Ако трябва , админите ще ни прехвърлят. Друго ,което се сетих по темата е това корейско сериалче. Отговаря на всички описани от теб критерии.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Медицински още: Good Doctor, Brain, Medical Top Team, Yong Pal

А иначе - Healer

За бедствия имаше един миналата година - D-Day. Всъщност този съчетава земетресения и болници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, Азия ме привлича повече от 5 години насам, но тъй като не съм запозната изобщо с киното й тази вечер се замислих сериозно върху него и разнообразието от жанрове които предлага. От малка гледам анимета но този път реших да наблегна върху филмите и сериалите, от Азиатското кино съм гледала единствено Boku dake ga Inai Machi, корейски, китайски, тайвански и тн. изобщо не съм гледала. Много ще се радвам да чуя различни мнения и предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно ще ни преместят, защото вече има такава тема. Доста е обемна и ти предлагам да я прегледаш :D.

Аз обаче копирах едно свое старо мнение от една потънала в забвение тема. В нея трябваше да се посочат 30 филма от Азия и до днес заставам зад тях, може би бих допълнила с още 30 и малко, поне последното ми преброяване сочеше 69 филма. Тъжно, но от толкова много японско в личната ми класация са налични 69 филма.

От  Класацията първите 26 са Японски

1.Koizora

2.Yuki

3.Beck

4.Ikigami

5.Closed note

6.Chosy five

7. Rurouni Kenshin

8.Crows zero 2

9. Kids

10.Returner

11.Last quarter

12.Accuracy of death

13. Outrage

14.Cheers from haven

15.Heavenly forest

16. Go

17.The girl who leapt through time

18.M.W

19.Reaching you

20. Josee, tiger and the fish

21. Days with you

22.Byakuako

23.Raiou

24.Bunny drop

25.Rebirth

26.Fish story

27. Under the hawthorn tree - Китай

Следващите два са от Тайланд

28.A little thing called love

29. My true friend

И два Тайвански

30. Secret

31. Hear me

Бих допълнила с Nana понеже е по аниме и поне първият филм е добър

  • Харесвам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...