Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Secret Forest (비밀의 숲)

              Страна: Южна Корея                  

Също така известен като: Stranger

Период на излъчване: 10 юни 2017 - 30 юли 2017

Време на излъчване: Събота - Неделя 21:00

Жанр: Трилър, Мистерия, Драма

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Ahn Gil Ho

Субтитри: Английски

          

Участват:

Cho Seung Woo като Hwang Shi Mok

Bae Doo Na като Han Yeo Jin

Lee Joon Hyuk като Seo Dong Jae

Lee Kyoung Young като министър на правосъдието

Shin Hye Sun като Young Eun Soo

Yoo Jae Myung като Lee Chang Joon

Yoon Se Ah като Lee Yeon Jae

Lee Kyu Hyung като Yoon Se Won

 

Резюме: Опасна мозъчна операция по време на детството води до липсата на основни човешки емоции при прокурор Хуанг Ши Мок (Чо Сънг У). За всички той е рационален, студен и самотен, както и един от малкото прокурори, които не участват в корупционни схеми. Докато един ден неизвестно лице не изхвърля мъртво тяло пред него. Тази мистерия го среща с полицейския лейтенант Хан Йо Джин (Пе Ду На), с която решават да работят заедно по случая…

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

                          Свали с руски субтитри :click:                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Линк към Сезон 2 :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Този сериал го очаквам с голямо нетърпение! Пе Ду На(иде ми да закрещя от кеф, от 2010 не се е показвала на малкия екран в корейски продукции)!! То да беше само тя, целият каст е жесток просто(четиримата главни са оле-мале), това са основно филмови актьори, играта ще е на високо ниво. Дори не ми пука, че пак ще е за прокурори. Даже да съм честна, харесвам това, че корейците абсолютно навсякъде бутат истории за прокурори и системата, не само защото живо се интересувам от политика, но и техните продукции са много добри и аз им се кефя изцяло. Малко напомня на Beautiful Mind това с главния персонаж. 

И пак, Пе Ду На, хора! Аз съм зарибена още преди да е започнал. 

Още един тийзър:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой друг ли не го е започнал този сериал? Вярно, че нещо бавят английските субки, а дори и с прилични знания по корейски аз се губя без тях в много от диалозите, но вече са субнати и двата епизода. 

Още преди да започне се бях хайпнала много, та доста еуфорично седнах да изгледам двете излезли серии. Определено това е моят тип сериал и дори само с две излъчени серии заявявам, че е най- добрият сред онгойнг продукциите..дори може би се очертава като един от най- добрите криминални трилъри сред серийните. 

С този каст и кинематография задминава всички подобни излъчени продукции...абе щом дори преди любимия Сигнал го нареждам само след две серии. Пе Ду На и Чо Сънг У са ми едни от най- любимите актьори и има защо, друго е нивото с такива актьори, космически друго направо. Чо Сънг У прави страшно превъплъщение като безчувствения, но с гениален ум прокурор..най- после качествен дедуктивен начин на разследване, толкова не съм се кефила на главен герой от доста време. Пе Ду На си е Пе Ду На, а точно такава роля като тук много й отива. Режисурата е жестока, атмосферно си отговаря на жанра.

Сериалът е криминален трилър, а знаем какво се очаква от такива продукции. Има мистерия да, но не от заплетените, тоест, предусеща се накъде вървят нещата, но начинът на заснемане на сцените и сюжетното развитие държат напрежението на много високо ниво...И все пак, не казвам, че са ясни нещата, рано е още, има какво тепърва да се вкарва..Самата Пе Ду На беше пуснала един разговор с брат й в инстаграм, където казваше, че тя самата разбрала кой е виновният чак, когато са заснемали 12-та серия. Та явно очакваме много як трилър занапред.

Иначе да, познати вече неща- корумпирани прокурори и полиция, потулване на криминални случаи, политически убийства, борещи се за справедливост хора в и извън системата, мръсната политика, абе типичното, но това не прави гледането по- малко вълнуващо. Аз лично най- много харесвам такива политически и криминални трилъри, особено корейските.

При мен зарибявката е на лице, не зная как ще чакам по цяла седмица за нови серии...

Пускам мнението като нов пост, та дано привлека още гледащи...Друга бира е този сериал, гледайте... 

А Richard Parkers пак са пуснали нещо яко, то няма начин OST-то на този сериал да не е жестоко:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, ще те зарадвам - смятам да го преведа на български! Харесвам такива сериали, а и главната актриса ми е любимка, така че лесно се реших да превеждам. Преводът ще се забави докато приключа настоящия си проект, но по никакъв начин няма да се отметна! :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, eowina написа:

Е, ще те зарадвам - смятам да го преведа на български! Харесвам такива сериали, а и главната актриса ми е любимка, така че лесно се реших да превеждам. Преводът ще се забави докато приключа настоящия си проект, но по никакъв начин няма да се отметна! :inlove:

Страхотна новина! Така ще достигне до много повече хора. Много качествени сериали понякога се пренебрегват откъм превод заради по-комерсиалните. Много странно ми беше, че анг субтитри ги бавиха цели три дни.  И аз имах намерение като излезе целият да направя превод и направо в Замунда да качвам, но съм много заета и щеше да е бавно. Но щом ти ще се занимаваш сериозно, успех ти пожелавам! Ако имаш нужда от помощ, мога да помогна, макар че времево съм ограничена. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък изгледах три серии! Обаче сценаристката (въпреки, че това е нейн първи сериал!!) си е свършила отлично работата. Смислен сюжет, без супергерои (прокурорът не е "гениален" както го описват, прсто си е умен), с нарастващо заплитане на действието, но в разумни и логични граници. Темпото е премерено, няма излишни отклонения и запълване на време. Режисурата е изненадващо добра, като се има в предвид, че е дело на човека, заснел глупости като  Rooftop PrinceMrs. Cop и My Son-In-Law's Woman! Добавяме Пе Ду На и Шин Хйе Сон, плюс Джо Сънг У-какво повече ни трябва?наистина най-доброто за гледане в момента в своята категория.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В цялата какафония - един честен държавен служител, сигурно защото е с операция на мозъка.:28558:Яко! Направо брат близанак на безчувствения гениален хирург на Чанг Хьок.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, Lawandula написа:

В цялата какафония - един честен държавен служител, сигурно защото е с операция на мозъка.:28558:Яко!

 

Язък, че май дъщеричката не е взела пример от таткото... Що корупция, що злоупотреби с власт, що конкуренция и домогване с всякакви средства до позиции, абе мръсна работа или по- скоро да кажа политика.. затова е и толкова вълнуващо.

След 3-та серия(пусто, още няма субс на 4-та) подозирам почти 90% от персонажите. Имам чувството, че повечето в този сериал не са това, което изглеждат. Дори само след три серии си личи, че имаме добре изграден сюжет(ха дано до края е така) и персонажи, но има още време за окончателно мнение де.

Това май ще ми стане любимата роля на Чо Сънг У. Невероятен е, а и ужасно готин. То пък бива да изглежда толкова яко като безчувствен прокурор. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз на клона тук.

Изключително интересен сериал, много интрига и действие. Очарователен полъх на криминале сред сладникавите любовни и исторически драмички. Много добра актьорска игра - много уважавам актьорите, които не стоят като пънове и не са с едно и също изражение на лицето през целия филм/драма...

Ще го следя с удоволствие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е честно tvN да пускат това нещо. Мачкат "конкуренцията" като валяк-домат. Говоря като качество, рейтингите са без значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, че ако именно tvN не пуснат толкова добра продукция...кой друг? :)

Как пък няма една излишна минута и сцена в този сериал, невероятен е. Много добро попадение са

тези възстановки, в които Хуанг Ши Мок се поставя на мястото на извършителя.

Ама наистина подозирам почти всички...

 

жената на И Чанг Джун, прокурорът с очилата, ми стана много съмнителна след последния епизод

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно много малко хора следим този сериал, що така няма коментари... На мен обаче ме завладя изцяло. Имам чувството, че в момента гледаме най- добрата корейска драма в конкретния жанр. Колкото и добри криминални трилъри да са пускали досега корейците, все са се забелязвали сюжетни пълнежи, занижаване на темпото, несъответствия и прочее, тъй де, дори в Сигнал имаше тук-там недостатъци... но този сериал с всяка следваща серия става все по- добър.. Големи адмирации към сценаристката, на която това й е първата драма. Просто всичко е изпипано до детайл. Съспенсът нараства главоломно. В политическите игри совите много рядко са това, което са.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма много коментари, сигурно защото никой не иска да рискува да заложи на убиец.:28558: На тоя етап всички са в басейна с подозрителните.Чакам си днес превода на 8 с нетърпение.

Off Topic

Малко им се видяха съмнителните :28558:, че метнаха вътре и жената на главния прокурор с това и ходене в болницата да трепе малолетната.Сина го подозирах, те пък взеха. че го изкараха рано- рано на светло.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е отдавна не се беше случвало-  никой още от първи епизод  да  не знае края. :282:

Предлагам анкета  за  X-са, но мисля, че няма  да ни стигне екрана за опциите.:28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също го гледам , очертава се един наистина смислен крими сериал, с много заплетен сюжет и добри

герои - артисти. Точно такива сериали харесвам. Прокурора много ме кефи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В сериал като Secret Forest никой не е невинен. Непрестанно ми изплуват препратки към Туин Пийкс, докато гледам този сериал. :D

Много ми харесва как непрестанно прехвърлят топката от един към друг потенциален заподозрян... аха пуснат някой намек, че еди-кой си е убиецът и се подлъжем зрителите, а в края на серията загатват, че може да е друг. Абе, яко държи в напрежение.

 А актьорската игра колко радва! Събрали са перфектния каст просто, чак до третостепенните актьори!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завиждам на тия, дето ще гледат сериите накуп.

Тая  гора не е гора, а са си  направо дебри.:28558: Ще ми се да се наслаждавам на сериала, без да скачам от един на друг заподозрян, но голяма краста-  на моменти залитам в някоя посока и като се усетя, връщам назад да видя пропуснатото.

Off Topic

Тоя борец за човешките права много скрита лимонка още от самото начало!? Идеалния заподозрян ми е, нищо почти не знаем за него.

 

Щерката-прокурорка с отмъщението, прекалено явно ни я набиват в очите, въпреки, че и е по силите, тъй като е  супер целенасочена и озлобена , поради което и вече с болен мозък, който и пречи е да се спре.Актрисата страхотно играе и показва отвратюгата.

Другата щерка от ревност,  може и да и стигнаха силите да изключи системата, но за нещо толкова голямо -едва ли.

Та, жените май ще ги зачертая.

 

Все пак на 8 епизод сме, ще ни мъчат, то се е видяло, но с тия актьори и игра,  не се оплаквам хич.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...