Jump to content

Recommended Posts

Oboreru naifu (2016)

 

 

 

CjQQpDpUUAAiI1n.jpg9784061995864_w.jpg20161105234253.jpg

 

 

 Drowning Love

Knife That Dropped in Water

溺れるナイフ

Oboreru Naifu

Страна: Япония
Език: японски

Премиера: 5 ноември 2016г. 

Жанр: драма, романс

Времетраене: 111 мин.

По мангата на Джордж Асакура

Режисьор: Юки Ямато

Субтитри: Английски

Wiki

IMDB

 

Участват: Нана Комацу, Масаки Суда, Дайки Шигеока, Рьохей Шима, Моне Камиширайши, Мики Къртис, Мивако Ичикава, Аюму Ито, Юичиро Сайто

 

Резюме

Красота! 
Този филм е истинска наслада за сетивата!

Локация на снимките: Кумано, преф. Уакаяма

 

Нацуме (Нана Комацу) изживява тийнейджърските си години в Токио като модел, но научава, че трябва да се премести в родното място на баща си - Укигумо (измислено име). Градчето е пълна противиположност на големия мегаполис, но предлага едни от най-прекрасните гледки в света - море и гора, съжителстващи в неразделна симбиоза. В допълнение - местостта е свръхмистериозна, богата на легенди, тайнствени създания и фестивали, посветени на боговете. Срещата на Нацуме с Коичи/Ко-чан (Масаки Суда) се оказва съдбоносна за двамата. Той е наследник на богато и уважавано семейство, което пази дълги традиции в създаването на уникални ръчни маски. Въпреки неудържимото привличане между тях, нещо фатално променя съдбата им.

 

Интересно е да открием повече подробности около мистериите в продукцията. Аз самата гледах без превод като мислех, че ще ми е лесно, понеже заглавието се води романс, но мистериите в него е трудно да се разгадаят, още повече - когато няма никакви ревюта по темата.

Нацуме и Ко-чан се срещат на необикновено място - Морето на Боговете (Kamisama no umi), където според поверието те се явявали, но най-вероятно не на всеки. Криели се от хората. 

Главният герой не е описван като човек, а като същество с божествена същност. Наистина Судачи пресъздава на екрана странен, неземен характер. Той привлича всички с начинът, по който гледа на света. Въпреки че хората не го харесват, не могат да отрекат притегателната му сила. Коичи е най-харизматичният персонаж, който Судачи някога е пресъздавал. В каквото и да сте го гледали до този момент, този образ е коренно различен. Изпитото му тяло сякаш тотално променя физиономията му, напълно в синхрон с героя. Операторската работа свършва останалото, за да ни покаже красотата на човека и природата. Музиката също.

Успоредно с чудесните изяви на двамата главни, няма как да оставя на заден план играта на Дайки Шигеока. Той за пореден път доказва, колко полезни и прекрасни са Кансайските Джонита. Напомни ми, защо толкова ги ценя, макар и да не ги виждам често на екрана. За първи път гледам Дайки и усетих лекотата, с която се изявява и колко истински и на място стои в историята. Обичам такива приятни образи и това е. Не знам, как е в оригинала, но режисьорката е показала искрени човешки отношения тук.   

 

Винаги ми е интересно да гледам филми на жени-режисьори, особено на японски такива. 

Не знам как е мангата, но според мен филмът е по-хубав. Такова чувство имам. Приветствам ленти, режисирани от жени. Те умеят да дават нов и по-различен поглед на историите. В последните години японските жени режисьори доказват именно това - че са различни и креативни. В момента японското кино се нуждае от оригинални сюжети и по мое мнение именно от дамите трябва да ги очакваме.

Жалко, че тази лента не е излязла извън пределите на Япония.

 

Завършваща песен: The Dresscodes - Comic generation

Ваколистът на групата участва във филма в ролята на фотограф.

 

Свали :click:  :click:   :click:  :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах да е типичното шоуджо,но определено лентата надмина очакванията ми. Дори и след финалните надписи,стоя и си мисля,що за човек беше Ко. Много мистериозен образ,бунтар,луд,магнетичен,изобщо преплиташе толкова много образи в  себе си. А градчето беше идеалното място за него,пълно също с толкова много красота,магия,магнетичност,мистика. Изгубих се сред красивите сцени,насладих се на толкова много красота,че  отмествайки погледа си от екрана и виждам само мъглявина.Нана Комацу .... това момиче е истинска наслада за наблюдаване. За мен в момента е номер 1 от японските актриси. Ролята тук и прилепна като мокра блузка на меката и кожа,просто перфектно.

Може би ще ми трябва повторно да го изгледам,защото се случиха неща,които не мога напълно ясно да си обясня.Особено сцените по време на вторият огнен фестивал ,а и краят,истински ли беше или отново някаква илюзия?!?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, щом има субтитри и аз ще потретвам. Надявам се преводът да е добър! Напоследък попадам на разочароващи субтитри, които буквално съсипват хубави филми. Не стига, че рядко превеждат японско, но преводът да е некачествен, е прекалено.

Според мен, финалът беше илюзия. Обаче красива. А това е хубав и позитивен знак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Буквичките са бета версия,но според мен стават,е не са идеални ,но не и такива ,които да те карат да мяташ пуканки по екрана,ядосвайки се ,че ти прецакват удоволствието.  А филмът е невероятен. Но определено си заслужава второ гледане,че има доста сцени,които трябва да се изгледат по внимателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нана е огън, а финалът беше миражът в главата и за нещата, които не и се случиха. Много ми харесва това момиче, толкова леко играе, толкова е естествена и красива, това не ми е обаче най-силният нейн филм, мисля че той предстои.

Първата част на филма много ми хареса, природата, тези двамата дето се вплетоха в живота на това малко идилично място, голяма наслада, после някъде там темпото се загуби , макар че с Нана нищо не се губи, уникална е, всяко нейно движение е произведение на изкуството, много красиво създание и тъгата си предаде по много силен начин, великолепна. В желанието да бъде различна режисьорката не беше толкова красноречива в края, завоалираните сцени не ми допаднаха и нещо остана във въздуха с тези двамата и така..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако Масаки Суда продължава така да се целува ще му гледам всичките филми, междудругото най-стойностната част от филма беше именно тази нежна любов и невидимата връзка помежду им, бяха голям магнит младежите, великолепни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът надхвърли всички мой очаквания! Предполагах, че е типичния японски романс, а то какво се оказа :o Макаси Суда отново ме изненадата и все положително! Втори като него няма, а за Нана - прекрасна! Ах, тази любов, толкова нежна и оставаща те без дъх! Дано скоро се зарадваме и на превод :P Бих го гледало отново, защото и аз имам някои някои неразгадани въпроси хахаха. Гледайте го непременно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...